papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2014-10-19

ΒΟΜΒΑ ΜΤΣ! Διώκονται για κακούργημα οι πρόεδροι και διευθυντές από το 2000 ως το 2011! Δημοσίευμα από onalert και σχολιασμός...

Πόρισμα βόμβα της Εισαγγελίας Διαφθοράς θα κάνει πάρα πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους. Μετά από μακρόχρονη έρευνα που στηρίχθηκε σε οικονομικούς ελέγχους, εκθέσεις και μαρτυρίες η Εισαγγελία Διαφθοράς βάζει στο στόχαστρο τις διοικήσεις του Μετοχικού Ταμείου Στρατού από το 2000 μέχρι και το 2011! Το πόρισμα που αποκαλύπτει το Έθνος της Κυριακής καταλήγει ότι “επί σειρά ετών, διοικήσεις του Μετοχικού Ταμείου Στρατού μοίραζαν στους δικαιούχους κάθε χρόνο χρηματικά ποσά ως “μέρισμα”, που τα υπολόγιζαν αυθαίρετα χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους την πραγματική οικονομική κατάσταση του ΜΤΣ που παρουσίαζε ζημιές”! Οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς Αντώνης Ελευθεριάνος και Γιάννης Σέβης που συνέταξαν το πόρισμα μετά από παραγγελία της εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Ράϊκου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για το αδίκημα...
της απιστίας σχετικής με την υπηρεσία,που στρέφεται σε βάρος νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου κατ΄ εξακολούθηση. Κατηγορούμενοι είναι όλοι όσοι διετέλεσαν πρόεδροι και γενικοί διευθυντές του ΜΤΣ από το 2000 μέχρι και το 2011. Η ευθύνη του καθενός θα επιμεριστεί στην συνέχεια από τον ανακριτή Διαφθοράς. Τα πυρά των δύο εισαγγελέων κατά των προέδρων και γενικών διευθυντών είναι μαζικά. Η ζημιά του ΜΤΣ υπολογίζεται σε 450 εκατομμύρια. Μεταξύ άλλων οι δύο εισαγγελείς επισημαίνουν ότι οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι χορηγούσαν τα μερίσματα χωρίς να έχουν αφαιρέσει προηγουμένων από τα έσοδα των χρήσεων 2008, 2009 και 2010 τις μη ικανοποιηθείσες αιτήσεις, για την χορήγηση ΒΟΕΑ, οι οποίες είχαν υποβληθεί παρά το γεγονός ότι “ο σχηματισμός των προβλέψεων είναι υποχρεωτικός, ανεξάρτητα αν η χρήση κλείνει με θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα και το ποσό αυτό θα έπρεπε να βαραίνει τα αποτελέσματα της χρήσης, ανεξάρτητα με το εάν έχει καταβληθεί ή όχι στους δικαιούχους”. Επίσης οι κατηγορούμενοι σύμφωνα με τους εισαγγελείς “για να καλύπτουν το άνοιγμα έλλειμμα, που προέκυπτε από την διανομή του μερίσματος κατά τον παραπάνω τρόπο, χρησιμοποιούσαν το αποθεματικό κεφάλαιο του ταμείου …” Είναι βέβαιο ότι η αποκάλυψη του πορίσματος και η ποινική δίωξη των προέδρων και των γενικών διευθυντών ανοίγει πλέον τον ασκό του Αιολου…
http://www.onalert.gr/
ΣΧΟΛΙΟ: Αφού θυμίσω ότι εδώ ------> 30 Σεπ 2014: 2 χρόνια βρίσκεται το πόρισμα για το ΜΤΣ στη δικαιοσύνη, αλλά.... αναφέρθηκα στην καθυστέρηση παρουσίασης των αποτελεσμάτων της δικαστικής έρευνας, θα με δικαιολογήσω γιατί δε θα ρωτήσω, "Γιατί τώρα;". Επίσης, σας παραθέτω μία παλιότερη ανάρτηση εδώ ------> 24 Οκτ 2012: Πως τα χρήματα των παιδιών μας (ΒΟΕΑ) έγιναν μέρισμα ή ..., όπου φαίνεται ποιος και πότε έκανε αύξηση στα μερίσματα. Παρατηρούμε λοιπόν ότι το "πανηγύρι άρχισε από το 1996 και όχι από το 2000. Μετά ήρθε η κατάρρευση.... Ας περιμένουμε βέβαια να δούμε το εν λόγω πόρισμα ελπίζοντας ότι οι ένοχοι δεν θα είναι μόνον οι στρατιωτικοί...

Παλαιότερες Αναρτήσεις
03-04-2014: Η εισαγγελέας «δένει» το κατηγορητήριο για το… φαγοπότι στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού
27-11-2012: Οι τελευταίες αποκαλύψεις - εξελίξεις για το ΜΤΣ μέσα από τις αναρτήσεις του blog ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ
27-10-2012: Έκθεση της Ειδικής Οικονομικής Επιθεώρησης στο ΜΤΣ για τα έτη 1988 - 2011
22-10-2012: Πόρισμα Διαχειριστικού και Οικονομικού Ελέγχου του ΜΤΣ
24-09-2012 Η ΕΑΑΣ διαβίβασε το επίμαχο πόρισμα για το ΜΤΣ στην προισταμένη Εισαγγελίας Πρωτοδικείου Αθηνών κα Ελένη Ράικου.

8 σχόλια:

  1. Όλοι βέβαια ξέρουμε, ότι οι αυξήσεις των μερισμάτων, που ανάλογες έγιναν και στα άλλα μετοχικά ταμεία, δεν είναι στους κύριους λόγους που κατέστρεψαν το ΜΤΣ. Το γεγονός είναι ότι έγινε πολιτικό πάρτυ, στην πλάτη και στην περιουσία του ταμείου, όπου ο κάθε ΥΕΘΑ και η κάθε κυβέρνηση είχαν μια ¨τράπεζα¨, για να εξυπηρετούν κάθε είδους συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κώστα, συμφωνώ απολύτως. Όμως χρησιμοποιήθηκε και η αύξηση των μερισμάτων ως έμμεση εξαγορά ψήφων. Και μην ξεχνάμε ότι τα έσοδα ήταν κυρίως από εκποίηση ακινήτων και από το ΒΟΕΑ. Το μέλλον δηλαδή του ΜΤΣ και το μέλλον των παιδιών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΜΤΣ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΛΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1974. ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ.....ΣΩΣΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλο συνομωσίες βλέπεις Δημήτη. Τόσοι και τόσοι συνάδελφοι ήταν μέλη στα ΔΣ του ΜΤΣ και της ΕΑΑΣ και δεν έκαναν τίποτε. Έτσι τους αθωώνεις όλους. ΌΧΙ αν έβαλαν το χέρι στο μέλι να πληρώσουν. Πρέπει και αυτοί που είναι τώρα να καταλάβουν ότι διαχειρίζονται χρήματα δικά μας, ότι πρέπει να πράττουν σύμφωνα με τους νόμους, ότι δεν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν και ότι δυνητικά μπορούν να βρεθούν κατηγορούμενοι. Αυτό που απεύχομαι είναι να μην σταματήσει το θέμα σε ορισμένους επίορκους συναδέλφους αλλά να φθάσει και στους πραγματικούς ενόχους, τους πολιτικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μακάρι να είναι έτσι και να υπάρχει πόρισμα. Φοβάμαι όμως ότι η δουλειά μου φαίνεται στημένη την ώρα μάλιστα που έχει ξεσηκωθεί τόσο ντόρος για τις δήθεν "αυξήσεις" που θα δοθούν στα στελέχη των ΕΔ και ΣΑ. Και εξηγούμαι:
    α.Γιατί μόνο οι πρόεδροι και οι γενικοί διευθυντές του ΜΤΣ; Που είναι οι εκάστοτε στρατιωτικοί και πολιτικοί προϊστάμενοι που συνηγορούσαν στο πάρτυ της ρεμούλας και της διαφθοράς.
    β.Οι εισαγγελικοί λειτουργοί μελέτησαν πράγματι την έκθεση των οικονομικών επιθεωρητών του ΥΕΘΑ και κατάλαβαν ότι για όλα τα αναφερόμενα οι μόνοι που πρέπει να κατηγορηθούν είναι οι πρόεδροι και οι γενικοί διευθυντές;
    γ. Ποιοί και πότε εκλήθησαν να καταθέσουν για να συνταχθεί το πόρισμα;Εξ΄όσων γνωρίζω εκείνοι που έχουν καταθέσει μήνυση,μεταξύ των οποίων και ο γράφων,δεν έχουν ενοχληθεί καν.
    Τελικά μήπως εξυφαίνεται σε βάρος μας άλλο ένα σχέδιο απαξίωσης για να μας εντάξουν στο όλο σχέδιο του δόγματος "Μαζί τα φάγαμε" και να μας εκθέσουν στο κόσμο ο οποίος μη γνωρίζοντας τι συμβαίνει δέχεται ότι του σερβίρουν τα διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης;Για να το ψάξουμε λίγο και ας μην βιαζόμαστε να διαφημίζουμε κάποια μέσα ενημέρωσης που δεν φημίζονται και για την αμέριστη συμπαράστασή τους προς τα στελέχη των ΕΔ και ΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πώ-Πώ τι είμαστε λοιπόν εμείς οι Έλληνες.Δεν πρόλαβε να βγεί μιά είδηση την οποία περιμέναμε όλοι μας και διαμαρτυρόμεθα έντονα γιατί δεν έχει βγεί ακόμα και άρων-άρων σταύρωσον αυτόν.Περιμένετε κύριοι να δούμε,περιμένετε,θα φανεί άν είναι στημένο,ποιοί θα κατηγορηθούν και τότε κρίνουμε,τώρα είναι πολύ νωρίς ακόμα.Γεγονός είναι οτι σε αυτό το ταμείο έγινε μεγάλο πάρτυ και απο Στρατιωτικούς και απο πολιτικούς,φάγανε και είπιανε με χρήματα και ιδρώτα δικό μας,πολλοί.Τώρα ήρθε η ώρα να πληρώσουν.Λίγο υπομονή και θα δούμε.Ν'άμαστε καλά,καλή Κυριακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπραβο στους εισαγγελεις,ομως εχουμε δρομο ακομα για να δουμε στη φυλακη προδοτες πολιτικους και Ανωτατους Αξκους...Επισης δημοκρατικες εκλογες στην ΕΑΑΣ αφου και αυτη εχει τις οποιες ευθυνες ενοχες διοτι ο σιωπων δοκει. συνενειν...τωρα αρχιζουν τα οργανα...αραγε θα δωσουν ονοματα πολιτικων?θα τα. μαθουμε απο τις χρονικες περιοδους. Παντως οι συνναλαγες εγιναν με το αζημιωτο ενθεν και εκειθεν...
    Η ΕΑΑΣ να βγαλει δελτιο τυπου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ με τον κ. Καστραντά.
    Τα ΔΣ και οι Πρόεδροι του ΜΤΣ διορίζονται με εντολή του εκάστοτε ΥΠΕΘΑ. Πως είναι δυνατόν να παραπέμπονται μόνο οι Πρόεδροι και οι Γεν. Δντες - Στρατιωτικοί όλοι - και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι όχι. Βέβαια τα αδικήματα γι' αυτούς έχουν παραγραφεί αλλά......
    Είναι λοιπόν βέβαιο ότι η δικαίωσή μας στο ΣτΕ άνοιξε τους «ασκούς του Αιόλου» στο σύστημα αντίδρασης και σπίλωσης των υπολήψεών μας.
    Κι αν παραπέμπονται μόνο αυτοί τι γίνεται με το ΕΚΟΕΜΣ που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το ΜΤΣ; Τι γίνεται με την μη απόδοση των οφειλομένων σε αυτό με μια ……… προφορική εντολή του τότε Προέδρου του ΜΤΣ; Το συνολικό χρέος του ΜΤΣ προς το ΕΚΟΕΜΣ το 2012 ήταν περίπου 40 εκατ. ευρώ.
    Όσοι «έβαλαν το χέρι στο μέλι» να πληρώσουν, αλλά όλοι, και όταν λέω όλοι εννοώ όλοι.
    Ήταν άλλωστε κυβερνητική γραμμή από το 2011 και μετά, να επιρριφθούν ευθύνες στην αλόγιστη και υπερβολική αύξηση των μερισμάτων του ΜΤΣ, ώστε οι μερισματούχοι να ενοχοποιηθούν πλήρως για την κατάρρευση του Ταμείου.
    Δικαίως λοιπόν ο κ. Καστραντάς πιστεύει ότι η υπόψη δίωξη έχει ασκηθεί μέσα στο πλαίσιο μιας πολιτικής συκοφάντησης ώστε να πειστούν οι Έλληνες Απόστρατοι ότι «Όλοι μαζί τα φάγαμε».
    Ας πάρει κι αυτή το δρόμο της και βλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.