papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2014-09-30

2 χρόνια βρίσκεται το πόρισμα για το ΜΤΣ στη δικαιοσύνη, αλλά....

http://greg61.gr/diafora_pdfs/eoe_mts_nov2012.pdfΠέρασαν ήδη 2 χρόνια από τότε που η ΕΑΑΣ διαβίβασε (21 Σεπ 2012) την εκτεταμένη και ενδελεχή Οικονομική Επιθεώρηση, που πραγματοποιήθηκε από τη ΓΔΟΣΥ/ΥΕΘΑ και αφορούσε στα πεπραγμένα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού το χρονικό διάστημα από το 1988 έως το 2011.  Οι προσδοκίες των συναδέλφων για απόδοση δικαιοσύνης και τιμωρία όσων είχαν ευθύνη για...
την κακοδιαχείριση μεγάλες, αφού ήταν η πρώτη φορά που το θέμα έφθανε στον εισαγγελέα.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ, 2 χρόνια μετά όχι μόνον δεν γνωρίζουμε τίποτε για την πορεία της ανακριτικής διαδικασίας αλλά ουδείς πλέον αναφέρεται στο θέμα αυτό. Εμείς οι Έλληνες, όντως έχουμε κοντή μνήμη. Εξαίρεση ένα άρθρο στο newpost τον Απρίλιο του 2014, από το οποίο είχαμε πληροφορηθεί ότι σύντομα πρώην μέλη του ΔΣ του ΜΤΣ θα διωχθούν για κακουργηματικές πράξεις. 
Φωνές όπως αυτή του Ανθλγου ε.α. Νικολάου Τοτονίδη μέλους για πολλά χρόνια του ΔΣ της ΕΑΑΣ, που έκρουαν, εγκαίρως, τον κώδωνα του κινδύνου, ακόμα και με μηνύσεις, δυστυχώς, δεν βρήκαν τότε ανοικτά ώτα και υποστήριξη. Ο κ. Τοτονίδης πριν λίγες ημέρες μου έστειλε φάκελο με τις τότε ενέργειες του, που αφορούσαν εκποιήσεις ακινήτων "φιλέτα" του ΜΤΣ, διαδικασία μερισματοδότησης αποκατασταθέντων διοικητικά και συνταξιοδοτικά στρατιωτικών (αγωνιστών εθνικής αντίστασης 1941-45) και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία. Εντύπωση μου προκάλεσε η αναφορά του σε έναν πρόεδρο του ΔΣ του ΜΤΣ που ήταν και αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΓΤΕ. Εκτός από το ότι τον βάζει στο κάδρο αυτών που ευθύνονται για την εκποίηση των ακινήτων, υποστηρίζει ότι διόρισε και τα 3(!) του παιδιά στη Γενική Τράπεζα Ελλάδος 
Και διερωτώμαι: Δεν θα μπορούσε ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΑΑΣ κ. Δανιάς σε συνεννόηση με τον νομικό μας σύμβουλο κ. Καρανίσα, να ζητήσει μία συνάντηση με την κ. Ράικου; Φυσικά και δε ζητώ να παρέμβουν στο έργο της δικαιοσύνης (πως θα μπορούσα άλλωστε;) αλλά έχοντας έννομο συμφέρον θα μπορούσαμε να ενημερώσουμε την Εισαγγελέα κα Ράικου ότι ως ΕΑΑΣ ενδιαφερόμαστε για τα αποτελέσματα της ανάκρισης.
Αποστόλης Παπαπαρίσης 

27-11-2012: Οι τελευταίες αποκαλύψεις - εξελίξεις για το ΜΤΣ μέσα από τις αναρτήσεις του blog ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ

27-10-2012: Έκθεση της Ειδικής Οικονομικής Επιθεώρησης στο ΜΤΣ για τα έτη 1988 - 2011

22-10-2012: Πόρισμα Διαχειριστικού και Οικονομικού Ελέγχου του ΜΤΣ

24-09-2012 Η ΕΑΑΣ διαβίβασε το επίμαχο πόρισμα για το ΜΤΣ στην προισταμένη Εισαγγελίας Πρωτοδικείου Αθηνών κα Ελένη Ράικου.

1 σχόλιο:

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.