papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2017-03-13

{2} Πόσα στρατόπεδα «αξιοποιήθηκαν» με ΥΕΘΑ τον κ. Καμμένο; Θα παρουσιάζεται κάθε μέρα και από ένα...

  • Υπογράφηκε σύμβαση εντός διμήνου;
  • Καταβάλλεται κάθε μήνα το ποσό των 3.000€ στο ΥΠΕΘΑ;
  • Υλοποιήθηκαν τα προαπαιτούμενα;
Ας δούμε τι γράφει η απόφαση της ΔΕ του ΤΕΘΑ
1. Η Διοικητική Επιτροπή του Ταμείου Εθνικής Άμυνας αποτελούμενη, (ΥΕΘΑ, Υπουργό Οικονομικών, Α/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕΣ, ΒΥ/ΓΕΣ και ΑΥ/ΓΕΣ
............................
Α π ο φ α σ ί ζ ε ι 
Την παραχώρηση της χρήσης του εναπομείναντος τμήματος του Στρδου «ΠΑΡΑΔΕΛΛΗ» στο Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (ΥΠΕΣΔΑ) έκτασης εμβ. 8.265,95 τ.μ. και των εντός αυτής υπερκειμένων εγκαταστάσεων πλην του Ιερού Ναού και του Μνημείου για λόγους γενικού συμφέροντος και ειδικότερα για τη δημιουργία Κέντρου Υποδοχής – Προσωρινής Παραμονής Προσφύγων (Refugees Relocation Camp), δυνάμει του άρθρου 84 του ν. 3883/2010, υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις όπως ακριβώς περιγράφονται παρακάτω. 

3. Συγκεκριμένα η παραχώρηση γίνεται για τρία (3) έτη, ήτοι μέχρι 31 Δεκ. 2018 με δυνατότητα παράτασης αναλόγως των επικρατούντων τότε συνθηκών, υπό συγκεκριμένο μηνιαίο αντάλλαγμα, εν είδει ανταποδοτικού ωφελήματος υπέρ ΤΕΘΑ, σύμφωνα με την ισχύουσα στρατηγική του ΥΠΕΘΑ στον χώρο της ακίνητης περιουσίας. 

4. Βασικές προϋποθέσεις και όροι παραχώρησης: 
(1) Ενίσχυση του Π/Υ του ΓΕΣ, σε κωδικό που θα υποδειχθεί από το Γενικό Επιτελείο, του ποσού των 36.000€ ετησίως, ως αντιστάθμισμα των ενοικίων που θα καταβάλλονται από τη Στρατιωτική Υπηρεσία (Σ.Υ) για τη στέγαση των 10 οικογενειών σε έτερες οικίες.
(2) Εκτέλεση των πάσης φύσεως απαιτούμενων έργων συντήρησης – επισκευών στην υπόψη έκταση και στις υπερκείμενες εγκαταστάσεις της.
(3) Υλοποίηση λοιπών εργασιών στα 2 συγκροτήματα ΣΟΕΠΟΠ, πέραν των προαναφερομένων, οι οποίες επιφέρουν τροποποιήσεις στην εσωτερική διαμερισμάτωση και στη λειτουργική κατάσταση αυτών, μετά τη λήψη εγκρίσεως το ΓΕΣ, αναλαμβάνοντας παράλληλα την υποχρέωση, κατά περίπτωση:
(α) Με την επιστροφή τους μελλοντικά στη Σ.Υ.:
1/ Την επαναφορά τους στο υφιστάμενο επίπεδο λειτουργικότητας, εφόσον έχουν πραγματοποιηθεί μικρής κλίμακας επεμβάσεις.
2/ Την καταβολή στη Σ.Υ., εφόσον έχουν πραγματοποιηθεί μεγάλης κλίμακας επεμβάσεις, του απαιτούμενου ποσού για την επαναφορά των εγκαταστάσεων στην αρχική τους κατάσταση, κατ’ ελάχιστου ύψους 250.000€ (δαπάνη που κατέβαλε η Σ.Υ. για την ανακατασκευή – διαμόρφωση των εν λόγω οικιών).
(β) Ανάληψης, εφόσον απαξιωθούν τα εν λόγω κτήρια, του κόστους κατασκευής συγκροτήματος 10 κατοικιών σε χώρο που θα υποδείξει η Σ.Υ, ο αρχικά εκτιμώμενος Π/Υ του οποίου ανέρχεται στο ποσό των 1.200.000€.
(γ) Κατασκευή περίφραξης περιμετρικά του Ιερού Ναού και του Μνημείου, για το διαχωρισμό των εν λόγω εγκαταστάσεων μετά του εγγύς περιβάλλοντος χώρου αυτών, από το λοιπό στρδο.
(δ) Κάλυψη του συνόλου του κόστους χρήσης των δικτύων υποδομής (ηλεκτροδότηση, υδροδότηση κ.λπ.).
(ε) Επιστροφή της υπόψη έκτασης και των εντός αυτής υπερκείμενων εγκαταστάσεων στη Σ.Υ. εφόσον εκλείψει ο λόγος παραχώρησής τους.
(4) Το αντάλλαγμα, το οποίο ανέρχεται στο ύψος των 3.000€ μηνιαίως, θα καταβάλλεται τακτικώς και εμπροθέσμως, σε διαφορετική περίπτωση η παραχώρηση δεν δύναται να παραταθεί ενώ το ΤΕΘΑ διατηρεί το δικαίωμα να λύσει αζημίως την ως άνω συμβατική σχέση. 
5. Μεταξύ ΤΕΘΑ και Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα υπογραφεί Σύμβαση εντός διμήνου από την έκδοση του παρόντος, στην οποία θα περιλαμβάνονται οι ανωτέρω όροι, καθώς και περαιτέρω λεπτομέρειες. Σε περίπτωση που παρέλθει άπρακτη η ως άνω προθεσμία η ισχύς του παρόντος αίρεται κατόπιν νέας απόφασης της ΔΕ/ΤΕΘΑ. 
6. Εξουσιοδοτεί τον Δντή ΤΕΘΑ, για τις περαιτέρω ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.