papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-11-01

Νέα μείωση του ΕΚΟΕΜΣ με ...πονηρό τρόπο

Ακολουθεί επεξήγηση μετά την ανακοίνωση του ΕΚΟΕΜΣ:
Ανακοινώνεται ότι δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η υπ’ αρίθμ. Φ.951.1/105/Σ.923351/Σ.6781/12 Οκτ. 16 Απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας «Τροποποίηση των διατάξεων των άρθρων 4 και 6 καθώς και των παραγράφων 1, 3 και 4 του άρθρου 10 της υπ’αριθμ. Φ.951.1/53/452801 (ΦΕΚ Β΄ 223/1997) υπουργικής απόφασης, όπως ισχύει» (ΦΕΚ 3395 ΤΒ΄ 21 Οκτ. 16)
Επί της πρώτης παρ. του άρθρου 3 αυτής καθορίζεται νέος τρόπος υπολογισμού της οικονομικής ενίσχυσης ΕΚΟΕΜΣ βάσει των δικαιούμενων μεριδίων στο ΜΤΣ. Ειδικότερα ορίζεται ότι «Η πλήρης ετήσια οικονομική ενίσχυση του Ε.Κ.Ο.Ε.Μ.Σ. υπολογίζεται με βάση τα δικαιούμενα από τον κάθε μερισματούχο μερίδια για τα οποία λαμβάνει μέρισμα υπό του ΜΤΣ, επί τη τιμή του μεριδίου της οικονομικής ενίσχυσης του Ε.Κ.Ο.Ε.Μ.Σ.»
Ενώ επί του άρθρου 5 διευκρινίζεται, ότι η ως άνω τροποποίηση «…καταλαμβάνει όλους τους μερισματούχους του Μετοχικού Ταμείου Στρατού τους προερχομένους από το Στρατό Ξηράς, επιφέροντας, στις περιπτώσεις που απαιτείται, τη σχετική μεταβολή, επί της χορηγούμενης οικονομικής τους ενίσχυσης, από την ημερομηνία της έναρξης ισχύος της, χωρίς δικαίωμα λήψης αναδρομικών διαφορών.»
Κατόπιν των ανωτέρω γνωστοποιείται, ότι ο νέος τρόπος υπολογισμού θα εφαρμοστεί από την οικονομική ενίσχυση μηνός Δεκ. 16 με ημερομηνία καταβολής 29 Νοε. 16.
Για τη διαμόρφωση των νέων δικαιούμενων ανά περίπτωση μικτών μηνιαίων ποσών έχει αναρτηθεί στο σύνδεσμο ΕΔΩ ο νέος Πίνακας Οικονομικής Ενίσχυσης, ενώ αναλυτικότερη δυνατότητα υπολογισμού του μηνιαίου μικτού ποσού σε υπολογιστικό φύλλο excel έχει αναρτηθεί στο σύνδεσμο ΕΔΩ.
Τέλος, για τη διαμόρφωση των νέων πληρωτέων ποσών υπάρχει η γνωστή δυνατότητα ενημέρωσης μέσω του συνδέσμου ΕΔΩ. Τα εν λόγω αναλυτικά φύλλα μηνός Δεκ. 16 θα αναρτηθούν στις 24 Νοε. 16 ημέρα Πέμπτη.
Τχης (Ο) Απόστολος Πανοτάκος, Δντής ΕΚΟΕΜΣ

Όπως θα δείτε στον παρακάτω πίνακα, όπου φαίνονται ο "Πίνακας Οικονομικής Ενίσχυσης ΕΚΟΕΜΣ περιόδου 01/01/2016 - 31/12/2016" στις αρχές του 2016 και ο αντίστοιχος του τέλους του 2016, δεν αλλάζει η τιμή μεριδίου, που παραμένει στα 4,9383 ευρώ, πλην όμως επιφέρει τις εξής αλλαγές: 
(1) Εξαφανίζονται οι βαθμοί ΓΕΠΣ, ΤΑΞΧΟΥ και ΑΛΧΙΑ. 
(2) Μειώνονται τα μερίδια σε όλες τις κατηγορίες, οπότε στο βαθμό του ΥΠΤΓΟΥ με 35 έτη μετοχικής σχέσης μειώνονται τα μερίδια από 37 σε 31,2 με αποτέλεσμα το μικτό βοήθημα ΕΚΟΕΜΣ να μειώνεται από 182,72 ευρώ σε 154,07 ευρώ.

Απόστολος Παπαπαρίσης

5 σχόλια:

  1. Αποστόλη καλησπέρα.
    Ανεξάρτητα του μηχανισμού η μείωση στο πορτοφόλι είναι μείωση και τσούζει.
    Σε παρακαλώ όμως μη χρησιμοποιείς κόκκινες γραμμές γιατί αυτές είναι του Καμμένου και ως γνωστόν ποτέ δεν τις παραβιάζει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΑΣ ΤΑ ΕΧΩ ΠΕΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΑΚΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΑΣ, ΠΛΎΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΦΕΝΕΤΕ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ, ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΊΖΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων Εθελοντών Μακράς Θητείας πιστευει ακράδαντα οτι το χορηγούμενο μέρισμα απο το ΕΚΟΕΜΣ ,που ειναι ενα ταμειο διχως εισφορες ασφαλισμενου, θα πρεπει να ειναι το ιδιο για ολους ανεξαρτητως βαθμους, με μοναδικο συντελεστη τα χρονια υπηρεσιας απο την ιδρυση του ΕΚΟΕΜΣ και μετα.Γιατι δεν γινεται αυτο;Απλα γιατι καποιους δεν συμφερει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιμένετε σε κάτι που δεν είναι σωστό. Οι ασφαλισμένοι από την έναρξη λειτουργίας του βοηθήματος συμμετέχουν και εισφέρουν τον οβολόν τους. Οι συνταξοούχοι επίσης με το 10% του μερίσματος. Μπορείτε να το δείτε στο ετήσιο ενημερωτικό του μερίσματος του ΜΤΣ.

      Διαγραφή
  4. ΝΕΟ - Νέος τρόπος υπολογισμού ΕΚΟΕΜΣ - 3 Νοεμβρίου 2016 http://apostolospapaparisis.blogspot.gr/2016/11/blog-post_56.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.