papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-05-21

Η Ελληνική συμμετοχή στο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής στις ΗΠΑ {1ο ΓΕΛ Κομοτηνής} {βίντεο - φωτογραφίες}

Μια αξιέπαινη προσπάθεια μιας ομάδας παιδιών του 1ου ΓΕΛ Κομοτηνής βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες στην Αμερική, στο Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας, όπου διεξάγεται ο παγκόσμιος διαγωνισμός ρομποτικής. Ας πιάσουμε όμως από την αρχή το «όνειρο» που ζουν τα παιδιά ενός δημοσίου (έχει και αυτό την αξία του) και όχι ενός ιδιωτικού Λυκείου με πόρους και δυνατότητες....
Η ομάδα ρομποτικής του 1ου ΓΕΛ Κομοτηνής συμμετείχε στον «Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής και Καινοτομίας» (πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας), που διενεργήθηκε στο ΝΟΗΣΗΣ της Θεσσαλονίκης και κατέλαβε την 1η θέση μεταξύ 52 ομάδων και στη Ρομποτική και στην Καινοτομία.
Η κατασκευή τους με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος και πράσινης ανάπτυξης, αφορά στην ανακύκλωση σκουπιδιών που μέσω ενός απλού σε σύλληψη, κατασκευή και κόστος ρομπότ και με μια πολύ απλή διαδικασία με IFC, κατανέμει και ξεχωρίζει τα ανακυκλώσιμα υλικά (γυαλί, χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό) στον κάδο απορριμμάτων.
Η επιτυχία αυτή τους έδωσε τη δυνατότητα της συμμετοχής στον παγκόσμιο διαγωνισμό. Κι εδώ άρχισαν τα δύσκολα. Το κόστος του ταξιδιού (μετάβαση, διαμονή, διατροφή και επιστροφή) άγγιζε τα 40.000 ευρώ. Που να βρεθούν τόσα χρήματα ειδικά την περίοδο αυτή. Η Β’ΒΑΘΜΙΑ εκπαίδευση, η Δνση του σχολείου, οι καθηγητές και οι γονείς, αναζήτησαν χορηγούς προκειμένου να γίνει πραγματικότητα το όνειρο των παιδιών και να φθάσουν στην Ιθάκη τους.
Όλοι τους ευχαριστούν από την καρδιά τους, τα ΕΛΠΕ (10.000 ευρώ), το Υπουργείο Δικτύων και Υποδομών(10.000 ευρώ), το Δήμο Κομοτηνής (3.000 ευρώ), την Περιφέρεια ΑΜΘ (1.500 ευρώ), επαγγελματίες της περιοχής και όχι μόνον. Ρουχισμό και υποδήματα προσέφεραν η NIKE και η DUR από την Πάτρα.
Η συμμετοχή είναι πλέον γεγονός!
Εμείς τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!!!
Υ.Γ. Στην ομάδα συμμετέχει και η κόρη του συναδέλφου μας Αναστασίου Μασκανάκη!
Ο χρόνος περνάει και εμείς ετοιμαζόμαστε για τον διαγωνισμό στην Αμερική. Θέλαμε λοιπόν να δείξουμε στα παιδιά από τις υπόλοιπες χώρες, κάτι από την πολιτιστική μας κληρονομιά. Οι πρόβες ξεκίνησαν χωρίς κάποια βοήθεια και με όσα βήματα γνώριζαν καθηγητές του σχολείου μας (Καλτσίκη Ιωάννα, coach και Πατσαλή Κωνσταντίνα). Στη συνέχεια, επικοινωνήσαμε με τον κ. Τάσο Σαρρή που δέχτηκε με χαρά να ενισχύσει την προσπάθεια μας δείχνοντάς μας κινήσεις και βήματα.
Οι RobotGang, στις 16 Μαρτίου 2016, μίλησαν δίνοντας συνέντευξη στους Σίλα Σεραφείμ και Μαριλένα Κατσίμη εξηγούν πως είναι ο διαγωνισμός ρομποτικής και άλλα πολλά!













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.