papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-04-21

Νέες στολές παραλλαγής των ΤΕΔ με τεχνολογία nano - Ειδήσεις που προβληματίζουν

Από την εφημερίδα «Μιλλιέτ» της 16ης Απρ 2016 - Μετάφραση από Χαράλαμπο Καραγκιοζούδη

Όπως γράφει η τούρκικη εφημερίδα, έχουν αρχίσει οι εργασίες για τον επανασχεδιασμό των στολών παραλλαγής στις ΤΕΔ. Ο Α/ΓΕΕΘΑ Στγός Χουλουσί Ακάρ, ήταν αυτός που χρησιμοποίησε τη νέα στολή παραλλαγής, που ήταν αποτέλεσμα των εργασιών που άρχισαν για το νέο σχεδιασμό, σύμφωνα με τη διαταγή. Ο Στγός Ακάρ τη νέα στολή τη χρησιμοποίησε πρώτα κατά την επιθεώρησή του σε Μονάδες του νομού Κίλις και στη συνέχεια στη Δκση της  3ης  Κύριας Αεροπορικής Βάσης του Ικονίου, γεγονός που τράβηξε την προσοχή.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, λόγω διαφορετικών τύπων στολών παραλλαγής, με ένα νέο πρόγραμμα των ΤΕΔ, προέκυψε ένα νέο προϊόν. Πριν λίγο καιρό, σύμφωνα με τις οδηγίες που έδωσε ο Α/ΓΕΕΘΑ, άρχισαν οι εργασίες σχετικά με το σχεδιασμό ενός νέου τύπου στολών παραλλαγής στις ΤΕΔ. Στα πλαίσια των συνεχιζόμενων εργασιών, αρχικά συγκροτήθηκε μια ομάδα, η οποία για μεγάλο χρονικό διάστημα, μελέτησε τις στολές παραλλαγής άλλων στρατών, και έκανε πολλές μελέτες σχετικά με τη χρήση τους. Αποτέλεσμα αυτών των εργασιών ήταν να σχεδιαστεί μια νέα στολή και σε πιλοτική βάση αυτή να χρησιμοποιηθεί πρώτα από τον Α/ΓΕΕΘΑ Στγό Ακάρ.
Έχει κατασκευαστεί με την τεχνολογία nano, παρεμποδίζει τη θέα του στρατιώτου από το δορυφόρο, προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία, το ύφασμα στεγνώνει οκτώ φορές γρηγορότερα από τα άλλα υφάσματα και η μεγαλύτερη διαφορά στο νέο σχεδιασμό, είναι ότι άλλαξε η θέση του βαθμού.
Ο βαθμός μέχρι τώρα βρισκόταν στις επωμίδες. Στη στολή που φορούσε ο Ακάρ, ο βαθμός βρίσκονταν στη δεξιά πλευρά του στήθους. Διαπιστώθηκε ότι τα διακριτικά ήταν μικρότερα από τα άλλα. Ακριβώς κάτω από το βαθμό, υπάρχει το Επώνυμο και πληροφορίες για την ομάδα αίματος. Οι κονκάρδες και τα σήματα, παραμένουν όπως και στις σημερινές στολές (στο ίδιο σημείο).
Άλλες αλλαγές στην πρόσφατα σχεδιασμένη στολή είναι ότι έχει τοποθετηθεί και η Τουρκική σημαία. Η ημισέληνος τοποθετήθηκε στο δεξί μανίκι  της στολής του Στγού Ακάρ. Στη στολή παραλλαγής υπάρχει μια ακόμα αλλαγή, σχετικά με τη χρήση της εξάρτυσης. Σε αντίθεση με την ισχύουσα στολή, στη νέου τύπου στολή, το πάνω μέρος της στολής παραλλαγής, χρησιμοποιείται έξω από το παντελόνι.
Οι εργασίες σχετικά με τη νέου τύπου στολή συνεχίζονται. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, οι νέου τύπου στολές παραλλαγής, θ’ αρχίσουν να χρησιμοποιούνται από τις ΤΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.