papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-04-06

Μειώσεις στους Στρατιωτικούς αντί επιστροφής ΣτΕ...

Κυκλοφορεί από χθες σε πολλά blog και site η πληροφορία ότι υπήρξε συνάντηση  - σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων του ΥΠΟΙΚ και του ΥΠΕΘΑ, όπου έγινε γνωστό ότι είναι έτοιμο το νέο μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Μάλιστα αναφέρεται ότι αντί να επιστραφεί το υπόλοιπο 50% των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας το νέο μισθολόγιο θα επιφέρει νέες μειώσεις στα εν ενεργεία στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ και φυσικά ακόμα μεγαλύτερες στα εν αποστρατεία στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ.
Ορισμένοι μάλιστα, όπως η ΠΟΕΣ, φαίνεται να ξύπνησαν από το λήθαργο, να ξαφνιάστηκαν από την εξέλιξη αυτή και να προειδοποιούν ότι θα αντιδράσουν δυναμικά και με διάφορους τρόπους. Στο παρόν ιστολόγιο έχει γραφεί πάμπολλες φορές ότι ο κίνδυνος να υποστούμε οι απόστρατοι διπλές μειώσεις, και πάλι, είναι ορατός ακόμα και με ...κλειστά μάτια. Αν και πάντοτε αυτό αιτιολογούνταν με επιχειρήματα και έγγραφα όπως αυτό του προϋπολογισμού του 2016, αλλά και τα λεγόμενα των Ελλήνων αξιωματούχων, πολλοί καλοθελητές κυβερνητικοί «υπάλληλοι» τα διέψευδαν μετά βδελυγμίας και έκαναν τα πάντα για να μην υπάρξουν αντιδράσεις, κινητοποιήσεις κλπ, όπως πρόσφατα γίναμε μάρτυρες με την προτεινόμενη κινητοποίηση στη Λάρισα. Ας θυμηθούμε, όμως, ακόμα μια φορά τι έλεγε ο προϋπολογισμός 2016 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, που συνέταξαν και υπέγραψαν ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας και ο ΥΕΘΑ κ. Καμμένος. Σημειώνεται ότι αυτά προβλέπονται στον Ελληνικό Κρατικό Προϋπολογισμό και δεν τα απαιτούν οι κακοί και αιμοβόροι δανειστές!!!
(1) Μείωση δαπάνης για συντάξεις, 432 εκατ. ευρώ το 2015 και 1.268,6 εκατ. ευρώ για το 2016. (2) Μείωση δαπάνης στο ΥΠΕΘΑ, 100 εκατ. ευρώ για το 2015 και 400 εκατ. ευρώ για το 2016.
(3) Επανεξέταση ή εξορθολογισμός ειδικών μισθολογίωνΤο 3ο μνημόνιο προέβλεπε ότι ο εξορθολογισμός ή επανεξέταση των ειδικών μισθολογίων έπρεπε να είχε γίνει μέχρι τέλος Νοεμβρίου 2015. Δεν έγινε. Τον Ιανουάριο 2016 ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, είπε: «Στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2016 το Υπουργείο Οικονομικών θα δει από μηδενική βάση το θέμα των ειδικών μισθολογίων, όχι μόνο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά συνολικά των ειδικών μισθολογίων». Προς τι λοιπόν η έκπληξη; Περίμεναν ότι εξορθολογισμός θα σήμαινε αυξήσεις; Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.