papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-02-03

Γιατί ορέ εμείς οι Απόστρατοι των ΕΔ, απουσιάζουμε;

Καιρό τώρα το Συντονιστικό Συμβούλιο των 3 ΕΑΑΑ, των 3 δηλαδή θεσμικών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ και ΕΑΑΑ, προβληματίζει; Ποιος είναι ο ρόλος του; Με ποιανού το μέρος είναι; Γιατί στη συνέντευξη τύπου πριν την συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 20ης Νοεμβρίου ο κ. Περβαινάς δήλωσε ότι ο κ. ΥΕΘΑ συμφωνεί με την κινητοποίηση; Γιατί την ώρα που διαδηλώνει όλη η Ελλάδα, την ώρα που άπαντες βρίσκονται στο δρόμο, γραβατωμένοι και μη, την ώρα που κλείνουν μέχρι και οι καφετέριες, αύριο την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016,..
ΕΜΕΙΣ οι Απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων «Συμπαριστάμεθα στον αγώνα των Στελεχών των ΣΑ...» και «καλούμε ειδικά τους απόστρατους τους προερχόμενους από τα Σώματα Ασφαλείας να συμμετάσχουν...»; Γιατί απουσιάζουμε; Έχουμε πεισθεί ότι τα νέα μέτρα δεν θα μας αγγίξουν; Τόσο πολύ επηρεαστήκαμε που μας έδωσε ο κ. ΥΕΘΑ γραφείο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να συνεδριάζει το Συντονιστικό Συμβούλιο των 3 ΕΑΑΑ; 
Γιατί στην ανακοίνωση του Συντονιστικού Συμβουλίου αναφέρονται ξεχωριστά η ΕΑΑΣ, η ΕΑΑN και η ΕΑΑΑ; Πότε πρόλαβαν και συνεδρίασαν τα Διοικητικά τους Συμβούλια και συμφώνησαν με το «Συμπαρίστανται...» και το «Καλούν τους αποστράτους που επιθυμούν...»; Κι επειδή γνωρίζω ότι δεν συνεδρίασαν πως τα αξιότιμα μέλη τους δέχονται αυτό το «καπέλωμα»; Επαληθεύτηκα! Το ΔΣ της ΕΑΑΣ που συνεδρίασε σήμερα «Καλεί τα Μέλη μας να ενώσουν τις φωνές τους με αυτές των εν ενεργεία συναδέλφων των Σ.Α. και να συμμετέχουν στη συγκέντρωση της Αθήνας ή σε όποια άλλη παράλληλη συγκέντρωση λάβει χώρα πανελλαδικά.» 
Όπως είναι φυσικό η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών (ΠΟΣ), όπως πάντα αξιόπιστη και μαχητική, με ανακοίνωση της συμμετέχει και προτρέπει τα Μέλη της Ομοσπονδίας αλλά και όλους τους αποστράτους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση, διότι είναι κοινές οι διεκδικήσεις και τα επώδυνα μέτρα που λαμβάνονται αλλεπάλληλα κατά των ε.ε. και ε.α. Στελεχών των Ε.Δ. και Σ.Α.
Θυμίζουμε ότι η ΠΟΕΣ του Τσουκαράκη με ανακοίνωση της δήλωσε ότι θα συμμετάσχει με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου. Ούτε καν ολόκληρο το 15μελές Δ.Σ., τόση συμπαράσταση. Αντιθέτως η ΕΣΠΕΘ, ΕΣΠΕΚΜ και ΕΣΠΕΗΠ, ίσως επειδή είναι μακριά από το γραφείο του ΥΕΘΑ, όχι μόνον υποστηρίζουν τον αγώνα και θεωρούν ότι τα προβλήματα και οι διεκδικήσεις είναι όμοια-ες αλλά και συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις.
ΣυμπέρασμαΤο Συντονιστικό Συμβούλιο των 3 ΕΑΑ και η ΠΟΕΣ του Τσουκαράκη έχουν σχεδόν ίδιες θέσεις. Λέτε να φταίει ότι βρίσκονται τα γραφεία τους κοντά στον κ. ΥΕΘΑ; Αν ναι, μήπως πρέπει να απομακρυνθούν πριν τους απομακρύνουν τα μέλη τους;
Σημείωση: Ο τίτλος αλλά και το μεγαλύτερο μέρος του παρόντος είχε γραφεί πριν την ανακοίνωση της ΕΑΑΣ και της ΠΟΣ.
Γράφει ο Απόστολος Παπαπαρίσης

2 σχόλια:

  1. Τι κάνεις Γιάννη Κουκιά σπέρνω.. Έτσι ΔΣ /ΕΑΑΣ;
    Μόνο για καταθέσεις στεφάνων, ταξιδάκια και συσκέψεις είμαστε;
    Έτσι αντιλαμβάνεστε ότι εκπληρώνετε την αποστολή σας της υπεράσπισης των καλώς νοουμένων συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών της Ένωσης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς για μία ακόμη φορά επαληθεύεται περίτρανα η σοφή ρήση του Λαού μας."Όπου λαούν πολλοί κοκκόροι,αργεί να ξημερώσει"Πρόεδροι απο δώ,πρόεδροι απο εκεί,Ενώσεις ον ούκ έστι αριθμός,γραμματείς,φαρισαίοι,διαιρέσεις των διαιρέσεων,κρίσεις ,επικρίσεις,απόψεις επι απόψεων και ουσία μηδέν,τίποτα απολύτως,αμπελοφιλοσοφίες και πανώριες εξυπνάδες,σοφιστίες του Χόντζα.Μα για όνομα του Θεού κανείς ή σχεδόν κανείς δεν μπορεί να καταλάβει οτι το συμφέρον όλων μας ευρίσκεται στο 'Η Ισχύς εν τη ενώση;"Ότι δύο ή και περισσότερες βέργες μαζί ανωμένες δεν σπάζουν ποτέ ή τουλάχιστον εύκολα;Ήμαρτον Κύριε πότε θα γίνουμε επι τέλους νοήμονες τουλάχιστον σε απλά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.