papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2015-12-09

Συγκέντρωση Αποστράτων! Και μετά τι;

Όλοι θα θυμόμαστε ότι την 20η Νοεμβρίου 2015 πεντέμισι χιλιάδες απόστρατοι μετά από κάλεσμα του Συντονιστικού Οργάνου Δράσεων στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι φορείς των Αποστράτων δώσαμε ραντεβού και διαδηλώσαμε στην Πλατεία Κλαυθμώνος. 
Μετά το πέρας των ομιλιών και την αποδοχή δια βοής του αναγνωσθέντος ψηφίσματος αντιπροσωπείες μας συνάντησαν: (1) στη Βουλή την Γ’ Αντιπρόεδρο της Βουλής κυρία Αναστασία Χριστοδουλοπούλου και τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής  Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Δουζίνα Κωνσταντίνο και (2) στο Υπουργείο Οικονομικών τον Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού.
Από τότε πέρασαν 20 ολόκληρες ημέρες χωρίς να υπάρξει..
καμία εξέλιξη. Και δεν αναφέρομαι σε αυτά που είπε στη συνέντευξη τύπου {19/11/2015} ο κ. Περβαινάς {πρόεδρος της ΕΑΑΝ} ότι θα ακολουθήσουν συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Χανιά. Ορισμένοι γνωρίζαμε ότι το επόμενο ουσιαστικό βήμα θα ήταν η συνάντηση μιας δικιάς μας "task forse" αποτελούμενη από αποστράτους όπως ο Νικολόπουλος της ΠΟΣ και ο Αντωνιάδης του ΣΑ/ΣΣΑΣ με τους επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Εργασίας και της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής, προκειμένου να τους ενημερώσουμε για τις ιδιαιτερότητες του εργασιακού βίου των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και τη νομοθεσία που καθορίζει τις απολαβές των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ. Πιστέψτε το, με βάση την εμπειρία του πρόσφατου παρελθόντος, οι περισσότεροι από αυτούς έχουν ελάχιστη πληροφόρηση περί της φύσεως του επαγγέλματος μας. 
Γνωρίζουμε επίσης ότι ετοιμάστηκε σχετικό υπόμνημα για επίδοση στους αρμοδίους, αποσπάσματα του οποίου εκτιμούμε ότι είδαμε [ΕΔΩ] κι [ΕΔΩ]. Προσοχή όμως! (1) Η αποστολή του χωρίς συνάντηση είναι γράμμα κενό. (2) Οι συναντήσεις να ζητηθούν πιεστικά και να γίνουν έγκαιρα. (3) Τις παρουσιάσεις - ενημερώσεις στους επικεφαλής των Υπουργείων - Βουλής, να γίνουν από τους καθ' ύλην αρμοδίους και όχι κατ' ανάγκην από κάποιον πρόεδρο θεσμικής ενώσεως που μπορεί να κάνει μια μικρή εισαγωγή και στη συνέχεια να δώσει το λόγο στον γνώστη του θέματος.
Περιμένουμε εξελίξεις και ενημέρωση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.