papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2015-02-05

Ποιο το έργο της επιτροπής που συγκροτήθηκε από τον ΥΕΘΑ κ. Καμμένο; Προτάσεις αλλαγής σκοπού!

Ίσως όλοι γνωρίζουμε ότι ο ΥΕΘΑ κ. Πάνος Καμμένος συγκρότησε επιτροπή Σύνταξης Σχεδίου Νόμου και ΚΥΑ Μισθολογίου, που φαίνεται στο τέλος της ανάρτησης. Γρήγορα αντανακλαστικά του κ. ΥΕΘΑ πλην όμως κατά την ταπεινή μου άποψη το έγγραφο της συγκρότησης της επιτροπής είναι ασαφές, διφορούμενο και ελλιπές. Ελπίζω όχι επίτηδες. Ειδικότερα: 
(1) Η παράγραφος 1, αναφέρεται καθαρά στην πλήρη εφαρμογή και υλοποίηση των αποφάσεων του ΣτΕ. Ορθό και κακώς δεν υλοποιήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, πλην όμως καλό είναι να θυμόμαστε ότι τα εν αποστρατεία και τα εν ενεργεία μικρού βαθμού στελέχη θα ωφεληθούν ελάχιστα. Ειδικά για τα εν αποστρατεία στελέχη το οικονομικό όφελος του άλλου 50% θα είναι σε απόλυτο αριθμό αρκετά μικρότερο αυτού που ήδη έχει δοθεί. Απορώ όμως γιατί απαιτείται επιτροπή. Το ΥΠΟΙΚ γνωρίζει τι ακριβώς πρέπει να κάνει. Ελπίζω να μην είναι εφαρμογή του "στρίβειν δια της επιτροπής" που έγραψε ένας άλλος συνάδελφος. Θυμίζω επίσης ότι ο νέος ΥΕΘΑ δήλωσε προεκλογικά ότι προϋπόθεση να συμμετάσχουν οι ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση είναι να εφαρμοσθούν ΑΜΕΣΑ οι αποφάσεις του ΣτΕ. Από τις μετεκλογικές δηλώσεις του ιδίου αλλά και συνεργατών του συμπεραίνεται ότι δεν ήταν λόγια του αέρα. Άρα για να συμμετάσχει στην κυβέρνηση πρέπει να πήρε σχετική διαβεβαίωση από τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών. Γιατί λοιπόν απαιτείται η επιτροπή; 
(2) Η παράγραφος 2, χρήζει επεξηγήσεων αφού άλλο η αναπροσαρμογή των αποδοχών στα μισθολογικά επίπεδα που ίσχυαν την 31/07/2012, άλλο η αναπροσαρμογή των βασικών συντάξεων που προβλέπουν οι αποφάσεις του ΣτΕ και άλλο τα συνταξιοδοτικά επίπεδα που ίσχυαν την 31/07/2012. Ελπίζω και πάλι να μην είναι επίτηδες ασαφές ο σκοπός, προκειμένου να υπάρξουν ψευδείς υψηλές προσδοκίες των εν αποστρατεία στελεχών και στη συνέχεια να διαψευσθούν για ακόμη μία φορά. Αν πρόκειται γι αυτό ακριβώς που γράφει (μισθολογικά και όχι συνταξιοδοτικά επίπεδα) και πάλι απορώ γιατί χρειάζεται η επιτροπή. 
(3) Κακώς δεν προβλέφθηκε στον σκοπό η άρση των ρατσιστικών και άδικων περικοπών λόγω των ηλικιακών κριτηρίων και τρόπου αποστρατείας που είχε υποσχεθεί παλαιότερα η ΝΔ αλλά μετά το ...ξέχασε αλλά και προσφάτως υποσχέθηκαν προεκλογικά όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμπεριλαμβανομένων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ μέσω πολλών επερωτήσεων στη Βουλή. Τόσο νωρίς το ξέχασαν;
(4) Κακώς επίσης δεν συμπεριελήφθησαν άλλα θέματα σχετικά με το ασφαλιστικό των εν ενεργεία συναδέλφων και τις αδικίες που δημιούργησε ο ν.3865/2010. 
(5) Θα μπορούσε επίσης να τεθεί ως αντικείμενο της επιτροπής η σε μόνιμη βάση (πρόταση ΕΣΠΕΘ) χορήγηση επιδόματος υπηρέτησης σε παραμεθόριο περιοχή. Τα 24 εκατ ευρώ τα βρήκε ο κ. Α/ΓΕΕΘΑ εκ των ενόντων. Χρήματα που κρίθηκε ότι πρέπει να δοθούν στα στελέχη μας που υπηρετούν στην παραμεθόριο παρά κάπου αλλού που δεν ήταν τόσο απαιτητά αναγκαία. Χρήματα που είχαν βρεθεί από το Μάρτιο του 2013 αλλά ποτέ δεν έφθασαν στα στελέχη μας λόγω άρνησης όλων των Υπουργών Οικονομικών αλλά και της μη σθεναρής επιμονής όλων των Υπουργών Εθνικής Άμυνας.  
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Για την υλοποίηση του 100% των αποφάσεων του ΣτΕ δεν απαιτείται επιτροπή. Απαιτείται για όλα τα υπόλοιπα. Ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξει ο σκοπός της επιτροπής. Οψόμεθα!
Αποστόλης Παπαπαρίσης
Ακολουθεί το έγγραφο συγκρότησης της επιτροπής
Από http://www.apofoitoissas.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.