papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2014-12-04

Επιστολή προς ΕΑΑΣ - ΕΑΑΝ - ΕΑΑΑ

Αξιότιμοι κύριοι πρόεδροι και μέλη των ΔΣ των Ενώσεων Αποστράτων Αξκων Στρατού - Ναυτικού - Αεροπορίας, μετά την εξέλιξη της μετάβασης της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του πρώην ΟΠΑΔ στο ΙΚΑ (άρα και των συνταξιούχων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας), προέκυψε ένα πολύ σοβαρό θέμα που μπορεί, κατά την άποψη μου, να το χειριστούν μόνον οι Ενώσεις Αποστράτων. 
Το θέμα έχει ως εξής: Ενώ η νοσηλεία των μελών μας στα πολιτικά νοσοκομεία γινόταν, λόγω των υψηλών κρατήσεων στις συντάξεις μας για υγειονομική περίθαλψη, στην Α' κατηγορία με την εν λόγω μετάβαση μεταπέσαμε στην Γ' κατηγορία με ότι αυτό συνεπάγεται. Σε σχετική ερώτηση συναδέλφων μας στη Θεσσαλονίκη και στη Λάρισα γιατί έγινε αυτό, η απάντηση ήταν η ίδια "Έχετε δίκιο, αλλά προς το παρόν δεν έχουμε οδηγίες περί του αντιθέτου". Για να μην ισχύσει και πάλι ο ελληνικός κανόνας "Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού" προτείνω όπως το Συντονιστικό των ΕΑΑ, ζητήσει άμεσα συνάντηση με την ηγεσία του ΙΚΑ και του Υπουργείου Υγείας για ενημέρωση και στη συνέχεια να προβεί σε συντονισμένες ενέργειες προκειμένου να μην αδικηθούμε για ακόμη μία φορά. Από πληροφορίες στο διαδίκτυο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση από τον Σεπτέμβριο του 2014 το προσχέδιο του νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ (ΦΕΚ Β 2456-2011 Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (Ε.Κ.Π.Υ.).pdf).
Υπόψη, ότι ίσως να είμαστε η μοναδική κοινωνική ομάδα στην οποία εκτός από την κράτηση του 4% στη σύνταξη, όπως και σε όλους τους συνταξιούχους, γίνεται και κράτηση 3% από το μέρισμα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού υπέρ ΝΙΜΙΤΣ, στο οποίο μπορούν να νοσηλεύονται πλέον σχεδόν όλοι οι Έλληνες και μη. Το εν λόγω θέμα είναι πολύ σημαντικό ιδίως για τους συναδέλφους στην επαρχία όπου δεν υπάρχουν τα μεγάλα νοσοκομεία των Ενόπλων Δυνάμεων και το ΝΙΜΙΤΣ, παρά μόνον σε μερικές πόλεις Στρατιωτικά Νοσοκομεία, όπου υπάρχουν και πτέρυγες ΝΙΜΙΤΣ με μεγάλες ελλείψεις σε γιατρούς, εξοπλισμό και πιστώσεις. 
Ένα παρεμφερές θέμα είναι να απαιτήσουμε να χρηματοδοτούνται απρόσκοπτα από το Υπουργείο Υγείας το ΝΙΜΙΤΣ αλλά και όλα τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία της επαρχίας, αφού γίνεται σε όλους τους εν αποστρατεία συναδέλφους η κράτηση του 4% από τις συντάξεις τους, ενώ οι περισσότεροι από εμάς προτιμούμε συνήθως τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία, όταν υπάρχει γιατρός με σχετική ειδικότητα και βοηθούμε έτσι στην αποσυμφόρηση των υπολοίπων νοσοκομείων.
Με εκτίμηση, Αποστόλης Παπαπαρίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.