papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2014-11-26

Τι περιμένουν οι Απόστρατοι του ΣΞ; Σύνταξη - ΜΤΣ - ΕΚΟΕΜΣ

Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα και προκειμένου να γνωρίζουμε τι περιμένουμε από εισπρακτικής άποψης και για να μπορέσουμε να κάνουμε τον οικογενειακό μας προϋπολογισμό για τις Άγιες ημέρες που έρχονται, σας παραθέτω τις ημερομηνίες κατάθεσης Σύνταξης, μερίσματος ΜΤΣ και βοηθήματος ΕΚΟΕΜΣ για τους επόμενους 2 μήνες με ορισμένα χρήσιμα στοιχεία:

ΣΥΝΤΑΞΗ: Η σύνταξη του Δεκεμβρίου 2014, ίδιο ποσό με αυτό που παίρνουμε μέχρι σήμερα, θα κατατεθεί αύριο Πέμπτη, στις 27 Νοεμβρίου 2014 (σε ορισμένους έχει κατατεθεί ήδη). Τη Σύνταξη Ιανουαρίου 2015, που θα κατατεθεί στις 22 Δεκεμβρίου 2014, η οποία θα περιλαμβάνει τα αναδρομικά της διαφοράς λόγω ΣτΕ του Β' εξαμήνου του 2014. Δηλαδή, αν υποθέσουμε ότι η μηνιαία "αύξηση" θα είναι της τάξεως των 40 ευρώ θα σας κατατεθούν (40 Χ 7 μήνες =) 280 ευρώ παραπάνω από την προηγούμενη σύνταξη.
Μέρισμα ΜΤΣ: Το μέρισμα του μηνός Δεκεμβρίου 2014, θα κατατεθεί αύριο Πέμπτη, στις 27 Νοεμβρίου 2014, (σε ορισμένους έχει ήδη κατατεθεί) με μείωση 12,3%, όπως και τους τρεις προηγούμενους μήνες. Στις 09 Ιαν 2015, ημέρα Παρασκευή (και όχι 2 Ιαν 2015) θα κατατεθεί το μέρισμα του μηνός Ιανουαρίου 2015 με μείωση 4,10% και όχι 12,3% (τιμή μεριδίου 4,9865). Δεν κατατίθεται τέλος Δεκεμβρίου γιατί αφορά πιστώσεις του έτους 2015.
Βοήθημα ΕΚΟΕΜΣ: Το βοήθημα του ΕΚΟΕΜΣ του μηνός Νοεμβρίου 2014, θα κατατεθεί στις 5 Δεκεμβρίου 2014 (ημέρα Παρασκευή) και του μηνός Δεκεμβρίου 2014 θα κατατεθεί στις 30 Δεκεμβρίου 2014 (ημέρα Τρίτη). Η μείωση στους παραπάνω μήνες θα είναι 15% και όχι 30% που ήταν τους τελευταίους τρεις μήνες λόγω αναδρομικότητας της μείωσης (τιμή μεριδίου 5,1982 €). Στις 5 Ιανουαρίου 2015 θα ξανακατατεθεί το βοήθημα ΕΚΟΕΜΣ επειδή πλέον θα δίδεται προπληρωμένο μετά από πρόταση δική μου, που έχει γίνει αποδεκτή από τη Διοικούσα Επιτροπή του ΕΚΟΕΜΣ.
του Απόστολου Παπαπαρίση

15 σχόλια:

  1. Λεπτομερής όπως πάντα.
    Ευχαριστίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να θυμίσω ότι σε πρόσφατη παρουσία υπουργού πολιτισμού,(κ. Τασούλα) σε γνωστό τηλεοπτικό κανάλι , δήλωσε ότι η αποκατάσταση επί των μισθών-συντάξεων στις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας θα είναι της τάξεως του 50% επί των απωλειών των!!!Σύμφωνα με το παραπάνω παράδειγμα ο μέσος όρος απωλειών μας στην παρελθούσα 5ετία είναι περίπου 80 ευρώ!!! συγχαρητήρια στον κ. υπουργό για την ενημέρωσή του , για τον κοινωνικό αυτοματισμό που παράγει, για την επαγγελματικότητα που αφήνει να εννοηθεί και για το υπουργικό του έργο και κυρίως τα συγχαρητήρια σε αυτόν που τον έκανε υπουργό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αποστόλη, ευχαριστώ που συνεχίζεις την ενημέρωση, παρά τις ενδεχόμενες πικρίες. Είμαι βέβαιος ότι σε συνοδεύουν οι ευχαριστίες των Συναδέλφων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ευχαριστούμε για τον χρόνο που αφιερώνεις για την ενημέρωση μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΠΡΑΒΟ ΑΠΟΣΤΟΛΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Nά είσται πάντα καλά κ. Παπαπαρίση. Όπως πάντα λεπτομερέστατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστουμε για την ενημερωση και αναμενουμε και καλυτερα νεα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θερμά συγχαρητήρια Απόστολε για την έγκαιρη, ορθή και πλήρη ενημέρωση που παρέχεις στους Συναδέλφους από άλλο θέση μάχης.
    Με εκτίμηση και αγάπη, Παντελής Μαυροδόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είμαστε μαζί σου πάντοτε, και σ' ευχαριστούμε γι' αυτά που κάνεις για όλους μας. Συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΔΕΝ ΤΟ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΜΤΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΟΕΜΣ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ?ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΜΠΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΠΟΣΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ.ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΝΟΥΝ,ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΟΠΗ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.