papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2014-10-30

Εντυπωσιακή η κοινή ενημέρωση της Μόνιμης Διακλαδικής Επιτροπής για το ΜΤΣ, το ΜΤΝ και το ΜΤΑ.

http://www.mts-mod.gr/images/Eniaia%20parousiash%2020141013.pdf
Εντυπωσιακή τουλάχιστον από πλευράς εμφάνισης η κοινή ενημέρωση της Μόνιμης Διακλαδικής Επιτροπής για το ΜΤΣ, το ΜΤΝ και το ΜΤΑ, που είδαμε στην ιστοσελίδα του ΜΤΣ. Διαβάζουμε λοιπόν: Μετά από έγκριση του κ. ΥΦΕΘΑ έγινε ανάρτηση της κοινής ενημέρωσης - παρουσίασης, που συντάχθηκε από τη Μόνιμη Διακλαδική Επιτροπή, η οποία καλύπτει την απαιτούμενη γνώση που πρέπει να έχουν οι μέτοχοι και μερισματούχοι των Μετοχικών Ταμείων, των Ειδικών Λογαριασμών Αλληλοβοηθείας και των Ειδικών Κλάδων Οικονομικής Ενίσχυσης. Την κοινή παρουσίαση των Μετοχικών Ταμείων, Ειδικών Λογαριασμών Αλληλοβοηθείας και Ειδικών Κλάδων Οικονομικής Ενίσχυσης ΣΞ - ΠΝ - ΠΑ μπορείτε να την δείτε κάνοντας κλικ στην παραπάνω εικόνα ή ΕΔΩ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ επί της ουσίας αν κρίνουμε από αυτό που αναφέρεται στη σελίδα 60 της ενημέρωσης για το ΜΤΣ, απαιτείται πολύ δουλειά ακόμη, προκειμένου τα γραφόμενα να μην είναι ανακριβή. Γράφει λοιπόν: "Περιέρχεται ως πόρος στο ΜΤΣ ποσοστό 5% επί των προστίμων...
που καταβάλλονται για τις παραβάσεις του ΚΟΚ και τα οποία βεβαιώνονται από τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ (παράγραφος 1, άρθρου 45 του Ν.4256/2014".
Οι ...ανακρίβειες είναι δύο: (1) Για να περιέλθει ως πόρος θα πρέπει πρώτα να εκδοθεί ΚΥΑ των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη και ΥΕΘΑ για την υλοποίηση του Ν.4256/2014, η οποία έχει καθυστερήσει αδικαιολογήτως 6 ολόκληρους μήνες. Για 6 μήνες χάνονται έσοδα για το ΜΤΣ. Υπεύθυνος δεν υπάρχει; (2) Δεν θα περιέλθει το 5% επί των προστίμων για παραβάσεις ΚΟΚ ως πόρος του Μ.Τ.Σ. αλλά μέρος αυτού που θα καθορισθεί με την προαναφερόμενη ΚΥΑ.  
Το άρθρο 45 του Ν.4256/2014 αναφέρει επακριβώς: 1. Στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού και στους Τομείς Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων (πρώην ΤΑΥΑΠ) και Ελληνικής Χωροφυλακής (πρώην ΕΤΕΧ) τον Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ), περιέρχεται ως πόρος ποσοστό 5% επί των προστίμων που καταβάλλονται για τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τα οποία βεβαιώνονται από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Η διαδικασία είσπραξης, κατανομής και απόδοσης των πόρων στους ανωτέρω ασφαλιστικούς φορείς, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα, ρυθμίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Παρακάτω στον ΕΚΟΕΜΣ έχει ως μέλη συναδέλφους του ΔΣ της ΕΑΑΣ που έχουν αντικατασταθεί εδώ και μήνες. Πίκρα!!!
 
Τα συμπεράσματα δικά σας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.