papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2014-09-18

Πείτε μας την άποψη σας! Το νέο μισθολόγιο για τις ΕΔ και τα ΣΑ σύμφωνα με τις αποφασεις του ΣτΕ (κύρια και τριμελούς) μπορεί να είναι υποδεέστερο του αντίστοιχου του Ιουλίου 2012;

Το τριμελές Συμβούλιο του ΣτΕ απεφάνθη στις 5 Σεπ 2014, ότι η κυβέρνηση δεν συμμορφώθηκε με την απόφαση του ΣτΕ και την καλεί να το πράξει εντός διμήνου. Στην απόφαση του Τριμελούς Συμβουλίου του ΣτΕ υπάρχει η εξής επίμαχη παράγραφος. "Οίκοθεν νοείται ότι ο νομοθέτης και, κατ' εξουσιοδότηση αυτού, η κανονιστικώς δρώσα διοίκηση διατηρούν την ευχέρεια να προβούν στην κατάρτιση νέου μισθολογίου για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας επί τη βάσει των κριτηρίων που τέθηκαν με τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Στην περίπτωση, πάντως, αυτή, κατά τη διαμόρφωση του νέου μισθολογίου, οι αποδοχές των στρατιωτικών και των υπαλλήλων των Σωμάτων Ασφαλείας δεν μπορούν να καθορισθούν σε επίπεδα αντίστοιχα και, κατά μείζονα λόγο, κατώτερα εκείνων που είχαν διαμορφωθεί κατ' εφαρμογήν του ν.4093/2012, καθόσον μία τέτοια ενέργεια θα ισοδυναμούσε με παραβίαση του δεδικασμένου που απορρέει από την ακυρωτική απόφαση και θα συνιστούσε, κατ' επέκταση, περίπτωση μη συμμορφώσεως της διοικήσεως προς την απόφαση αυτή, με την οποία, όπως έχει ήδη εκτεθεί, κρίθηκε ότι οι επιβληθείσες δυνάμει του νόμου αυτού μειώσεις υπερέβησαν, λόγω της σωρευτικής επιβαρύνσεως των ως άνω υπαλλήλων, τα όρια που θέτει η κατ' άρθρο 25 παρ. 4 του Συντάγματος υποχρέωση των πολιτών για εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης.” Εσείς τι πιστεύετε; Πείτε μας την άποψη σας στη διπλανή στήλη στο πάνω μέρος της σελίδας. Η ερώτηση είναι απλή. Το νέο μισθολόγιο για τις ΕΔ και τα ΣΑ σύμφωνα με τις αποφασεις του ΣτΕ (κύρια και τριμελούς) μπορεί να είναι υποδεέστερο του αντίστοιχου του Ιουλίου 2012; Οι πιθανές απαντήσεις είναι: [1. ΟΧΙ. 2. ΝΑΙ. 3. Αν ΝΑΙ το πολύ 15%. 4. Αν ΝΑΙ περισσότερο από 15%] και μπορούμε να επιλέξουμε πάνω από μία απάντηση. Η ψηφοφορία θα λήξει στις 12:00 της 21ης Σεπ 2014. ΠΡΟΣΟΧΗ πρέπει να δηλώσουμε όχι την επιθυμία μας ή αν είναι άδικο ή όχι, αλλά τι καταλαβαίνουμε από τη μελέτη της παραγράφου του Τριμελούς Συμβουλίου του ΣτΕ.
Σχετική ανάρτηση

7 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Αποστόλη, χαιρετίζω την πρωτοβουλία της ψηφοφορίας. Σε συνέχεια του αρχικού μου άρθρου (στο οποίο και παραπέμπεις τους αναγνώστες) έχω αφήσει να εννοούνται κάποιες εξελίξεις. Επέτρεψέ μου να εκφράσω την κατηγορηματική μου άποψη επί του θέματος : Η τοποθέτηση της Επιτροπής Συμμόρφωσης του ΣτΕ είναι διττή. Αφενός "Οι αποδοχές δεν μπορούν να καθορισθούν σε επίπεδα αντίστοιχα εκείνων που είχαν διαμορφωθεί κατ' εφαρμογή του Ν. 4093/2012" (δηλαδή το νέο μισθολόγιο δεν μπορεί ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟ με αυτό που ισχύει ΤΩΡΑ), αφετέρου "Οι αποδοχές (και κατά μείζονα λόγο) δεν μπορούν να καθορισθούν σε επίπεδα κατώτερα εκείνων που είχαν διαμορφωθεί κατ' εφαρμογή του Ν. 4093/2012" (δηλαδή το νέο μισθολόγιο δεν μπορεί ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟ από αυτό που ισχύει ΤΩΡΑ). Η παραπάνω απόφαση "οδηγεί και παρέχει νομική κάλυψη" στη Κυβέρνηση να συντάξει ένα νέο μισθολόγιο σε επίπεδα ανώτερα αυτών που ισχύουν τώρα αλλά και χαμηλότερα αυτών που ίσχυαν τον Ιούλιο του 2012 (ΠΡΟ της εφαρμογής του Ν. 4093/2012). Το ερώτημα για μένα (και που θέτεις και εσύ ως μία εκ των επιλογών στην ψηφοφορία) είναι πόσο πιο πάνω από τα σημερινά και πόσο πιο κάτω από αυτά που ίσχυαν τον Ιούλιο του 2012. Δυστυχώς, εγώ πιστεύω ότι θα είναι είναι λίγο πιο πάνω από τα σημερινά επίπεδα και πολύ πιο κάτω (πάνω από 15%) από αυτά του Ιουλίου το 2012 !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αποστόλη η γραμμή μας θα πρέπει να ειναι ουτε ευρω λιγότερο από αυτά του Ιουλίου 2012 . Δεν κατάλαβα γιατι να δεχτουμε περαιτέρω υποβάθμιση από τους μισθούς των δικαστικων εν καιρώ κρίσεως. Δηλαδη επαιρναν τα τριπλα ας παρουν τα τετραπλα οι δικαστικοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν θα πω αυτά που σκέφτομαι εγώ αλλά όσα τους ειπε ο Κρανιδιώτης: "Απολύστε τους γιους,τις κόρες,τους γαμπρούς,τις νύφες ,τα ανήψια,τις γκόμενες και τους λοιπούς συγγενείς σας από τη Βουλή και τα υπουργεία ,μετά περιορίστε τους υπαλλήλους της Βουλής στους μισούς της Βουλής της Γερμανίας,που έχει οκταπλάσιο πληθυσμό,κόψτε κανά χιλιάρικο από το μισθό των πατέρων του έθνους και εφαρμόστε την απόφαση του ΣΤΕ."
    Αν και ξανατονίζω το ΑΝ κ. Σαμαρα, σέβεστε έστω και στο ελάχιστο την νομιμότητα και την Δημοκρατία για τις οποίες ΔΗΘΕΝ κόπτεσθε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απόστολε το μισθολόγιο πρέσει να συνεχίσει κανονικά όπως ήταν την 31-7-2012, όπως συνέβει και με τους δικαστικούς.Εκεί γιατι δεν κουβεντιάζουν για πλημελή εκτέλεση της απόφασης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απόστολε Καλημέρα, απορώ γιατί οι Ενώσεις μας δεν προσφεύγουν στο Ευρωπαικό Δικαστήριο, όπως έκαναν οι δικαστικοί με αποτέλεσμα να πάρουν όσα δικαιούνται και τα αναδρομικά μέχρι το τελευταίο €! Για βουλευτές πάνε και δεν θέλουν να δυσαρεστήσουν τον....πρόεδρό τους ή νομίζουν ότι έτσι θα τους ξαναψηφίσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι προκειται να γινει με εμας τους αποστρατους, προκειμενου να εξασφαλισουμε τα αναδρομικα των περικοπων? Θα υποβαλουμε αγωγες, οπως οι εν ενεργεια συναδελφοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Aπόστολε σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, οι μισθοί και οι συντάξεις πρέπει να επιστρέψουν στα επίπεδα του Ιουλίου 2012 . Η διάθεση όμως της της Κυβέρνησης είναι οι αυξήσεις να είναι πενιχρές και για τον λόγο αυτό θα μετέλθει διαφόρων νομικών τρόπων και μεθόδων για να το πετύχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.