papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2014-08-27

Μια ορθή και έγκαιρη κίνηση για το Μετοχικό Ταμείο Στρατού! (Τροπολογίες στη Βουλή)

Επιτέλους μια ορθή και έγκαιρη κίνηση για το ΜΤΣ, εφόσον ολοκληρωθεί! 
Η Βουλευτής της Β΄ Αθηνών κ. Τάνια Ιακωβίδου ως εισηγήτρια του σχεδίου νόμου για την ρύθμιση των θεμάτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κατέθεσε 5 τροπολογίες, οι 2 εξ' αυτών αφορούν το ΜΤΣ, ενώ οι άλλες 3 αφορούν στην ολοκλήρωση της ναυπήγησης και παράδοσης 3 πυραυλακάτων από τα ναυπηγεία Ελευσίνας, στη διευκόλυνση παράδοσης των υποβρυχίων από τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και στο εφάπαξ βοήθημα ΕΠΟΠ - ΕΜΘ. 
Επιτέλους μια κίνηση που δείχνει ότι κάποιος διαβάζει όσα γράφονται. Συνάδελφοι, είχα απελπιστεί. Έγραφα συνεχώς τι δεν γινόταν, έκανα προτάσεις τι πρέπει να γίνει, αλλά είχα πειστεί ότι ισχύει το «Φωνή βοώντος εν τη ερήμω». Από την ΕΑΑΣ καμία ανταπόκριση. Ήμουν έτοιμος να τα παρατήσω! Να μην ασχοληθώ ξανά! Τελικώς όμως τίποτα δεν πάει χαμένο. Χάνονται μόνον οι αγώνες που δε δίδονται. Αξίζει να...
διαβάσετε όλη την ανάρτηση «Πως φθάσαμε στη νέα μείωση του μερίσματος του ΜΤΣ; Τι πρέπει να γίνει από τούδε και στο εξής;» και θα καταλάβετε τι εννοώ. Παραθέτω εδώ μόνον τις προτάσεις: «Είναι πασιφανές ότι η μείωση αυτή θα μπορούσε να αποφευχθεί αν η υπόψη τροπολογία εντασσόταν σε ένα οποιοδήποτε νομοσχέδιο τους τελευταίους 6 μήνες. Παρόλα αυτά υπάρχει λύση και πρέπει όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς (ΥΕΘΑ, ΜΤΣ και ΕΑΑΣ) να μεριμνήσουν ο καθένας από το πόστο του, ώστε:
α. Να ενταχθεί η υπόψη τροπολογία (…20 εκ ευρώ ετησίως ως απόθεμα και όχι 20% των ακαθαρίστων εσόδων και όχι λιγότερο από 20 εκ ευρώ ετησίως ως απόθεμα…) στο νομοσχέδιο του ΥΕΘΑ που κατατέθηκε στη Βουλή στις 8 Αυγούστου 2014 «Ρύθμιση Θεμάτων Υπουργείου Εθνικής Άμυνας». Η τροπολογία να έχει αναδρομική ισχύ από 1 Ιανουαρίου 2014, προκειμένου να επιστραφούν τα ποσά που θα κρατηθούν τους τρεις τελευταίους μήνες του 2014. Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε και να μείνουμε στην προαναφερόμενη ανακοίνωση του ΥΦΕΘΑ, που όποιος την διαβάσει με προσοχή και ψυχραιμία λέει ακριβώς τα ίδια. Υπόψη ότι τον Οκτώβριο πιθανόν να έχουμε εκλογές και ουδείς γνωρίζει τι αποτέλεσμα θα φέρει.  
β. Να συγκροτηθεί ολιγομελής επιτροπή από μέλη της ΕΑΑΣ, της ΠΟΑΑΣΑ και της ΠΟΣ, προκειμένου να επεξεργασθούν και να προωθηθούν άμεσα στους ΥΦΕΘΑ – ΥΠΕΘΑ, οι προτάσεις της ΠΟΣ, που αναφέρονται στην επιστολή της 24ης Φεβρουαρίου2014 και αφορούν αποκλειστικά το ΜΤΣ, που είναι:
(1) Επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου (χρέους) κατά 10 έτη (από 15 σε 25 έτη).
(2) Περίοδο χάριτος αποπληρωμής του χρέους κατά 3 – 4 έτη.
(3) Παράταση κατά 4 έτη του χρόνου ολοκλήρωσης δημιουργίας του προβλεπόμενου ταμειακού αποθεματικού.» 
Ας αναλύσουμε τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις τροπολογίες που κατατέθηκαν από την κ. Ιακωβίδου, για το ΜΤΣ και ακολουθούν:
(1) Η 1η τροπολογία που έχει σχέση με το ταμειακό απόθεμα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, είναι το α. στις προτάσεις μου.
(2) Η 2η τροπολογία που έχει σχέση την περίοδο αποπληρωμής του δανείου του ΜΤΣ είναι η β.(2) στις προτάσεις μου (πρόταση της ΠΟΣ).
(3) Στην α. πρόταση μου επίσης, έγραψα ότι αυτό πρέπει να γίνει άμεσα στο νομοσχέδιο που υπάρχει στη Βουλή και όχι να εφησυχάσουμε από την ανακοίνωση του κ. ΥΦΕΘΑ, όπερ και έγινε. Εκεί έγραψα επίσης για αναδρομικότητα της τροπολογίας, όπερ και έγινε.
Τα αποτελέσματα των τροπολογιών αυτών (προσοχή, εφόσον ψηφισθούν και γίνουν νόμος του κράτους)) θα τα καταλάβουμε όταν τον Δεκέμβριο θα υπολογισθεί η νέα τιμή του μεριδίου του μερίσματος του ΜΤΣ, που θα ισχύσει για το 2015. Θα παρακολουθήσουμε το θέμα και θα δώσουμε τα εύσημα σε αυτούς που εργάσθηκαν γι αυτό χωρίς μικροψυχία εάν και εφόσον ολοκληρωθεί επιτυχώς η καλή αυτή κίνηση.
     του Απόστολου Παπαπαρίση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.