papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2018-04-22

ΜΚΟ στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας Λέσβου

Σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Αθανασίου αναφορικά με τον αριθμό, τη δράση και τον έλεγχο των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη Λέσβο, όπως αναφέρεται στο www.lesvosnews.gr  ήφθηκε η απάντηση από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής με υπογραφή του Υπουργού Δημήτρη Βίτσα για τις ΜΚΟ εντός του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μόριας ενώ αναμένεται και η απάντηση από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται για τις εκτός ΚΥΤ Μόριας. 
Δείτε στον πίνακα που ακολουθεί ποιες, πόσες και πόσα άτομα απασχολούν κατά τον κ. Βίτσα οι ΜΚΟ μόνον εντός του ΚΥΤ της Μόριας...

Σε αντίστοιχη ερώτηση του Βουλευτή της ΝΔ κ. Αυγενάκη το 2016 η απάντηση του κ. Μουζάλα ήταν ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής στο Εθνικό μητρώο ελληνικών και ξένων ΜΚΟ έχουν υποβάλει ηλεκτρονική αίτηση 77 ΜΚΟ μεταξύ των οποίων 64 ελληνικές κι 13 ξένες. Από αυτές 30 ΜΚΟ είναι εγγεγραμμένες στον κατάλογο/,Μητρώο Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Αναλυτικότερα στο hot spot της Μόριας δρουν: η Μετάδραση με 100 άτομα προσωπικό,η MED IN Ιατρική παρέμβαση με 57 άτομα, η Save The Children -International Greece -92 άτομα, η PRAXIS με 18 άτομα, η Samaritans Purce με 149 άτομα , η NORCUP με 3 εργαζόμενους , ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με 72 και η Εurorelief με το μεγαλύτερο προσωπικό που απασχολεί 214 άτομα. Ακόμη, σύμφωνα με το Υπουργείο, έχουν προσληφθεί για την «κάλυψη αναγκών σχετικά με το προσφυγικό», συνολικά στην Ελλάδα 689 άτομα, εκ των οποίων 311 μόνιμοι και 378 με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου.Ειδικότερα, στο Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Λέσβου, εργάζονται τέσσερις μόνιμοι και 33 συμβασιούχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.