papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2017-12-14

Σοβαρά και …Ευτράπελα για "Πώληση Πυρομαχικών" και "Κοινωνικό Μέρισμα"

Γράφει ο Απόστολος Παπαπαρίσης
Πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία: «Υπερασπίζομαι τους ανθρώπους μου, τους αξιωματικούς που έχουν υπογράψει» δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ο ΥΕΘΑ κ. Καμμένος, για τη γνωστή πώληση των 300.000 βλημάτων που στη συνέχεια έγιναν 100.000 και τώρα την ακύρωσαν γιατί θυμήθηκαν τις αντιπολεμικές τους …ευαισθησίες.
Και συνεχίζει «εγώ υπογραφή δεν έχω βάλει πουθενά». Δηλαδή κ. Υπουργέ, ούτε η επιτροπή της Βουλής υπέγραψε ασχέτως αν παραπλανήθηκε, ούτε το ΚΥΣΕΑ υπέγραψε, ούτε εσείς σε μία διακρατική συμφωνία; Ή μήπως δεν ήταν διακρατική; Δηλαδή τι μας λέτε; Ότι έχουν τη δυνατότητα από μόνοι τους οι Έλληνες Αξιωματικοί να πουλούν πυρομαχικά και όπλα σε όποιο κράτος γουστάρουν; Λίγη σοβαρότητα, υπευθυνότητα αλλά και ανάληψη ευθύνης, ως ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, δε βλάπτει.
Στη λεπτομερέστατη 7σέλιδη αναφορά του ο Ταξίαρχος του ΤΧ Σώματος κ. Παπαδάκης Μιχαήλ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος την 30ή Αυγούστου 2017 τον κάλεσε στο γραφείο του και του είπε «κε Ταξχε από τη στιγμή αυτή τίθεσθε σε διαθεσιμότητα καθόσον ανήκετε σε κύκλωμα που υπονομεύει τη διακρατική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία» και συνέχισε «να παραμείνει φρουρούμενος στον προθάλαμο χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας με οποιονδήποτε». Κι αυτό επειδή επέτρεψε να δοθούν τηλέφωνα μεταφορικών εταιριών στον εκπρόσωπο του Υπουργείου Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας Σχη Mohammed Al Eniazi, που ήταν ο διευθυντής συμβάσεων και Συμφωνιών του ΥΠΑΜ/ΒΣΑ. Υπόψη ότι έξω από το γραφείο του ΥΕΘΑ βρίσκονταν 4 στρατονόμοι με εξάρτηση και χειροπέδες. Τελικά ο ανώτατος αξιωματικός δεν συνελήφθη αλλά μετατέθηκε την ίδια ημέρα στο ΓΕΣ/Γ Κλάδο. Η υπόθεση ερευνάται από τη Δικαιοσύνη. Άλλα ήθη, άλλα έθιμα με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Κοινωνικό μέρισμα 1: Στο ΝΕΟ συμπληρωματικό μεσοπρόθεσμο μνημόνιο (MOU) μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι το κοινωνικό μέρισμα των 720 εκατ. ευρώ μοιράζεται λόγω υποαπόδοσης της συμφωνημένης κοινωνικής πολιτικής. Τους επέτρεψαν δηλαδή οι δανειστές να βοηθήσουν φτωχούς ανθρώπους και αυτοί δεν τα κατάφεραν. Τους περίσσεψαν 720 εκατ. ευρώ. Αν αυτό έγινε από ανικανότητα ή από την ικανότητα να κάνουν το άσπρο – μαύρο, μόνον αυτοί το γνωρίζουν. Αξίζει να θυμηθούμε ότι με ένα τέτοιο συμπληρωματικό MOU τον Ιούνιο του 2016 καταργήθηκαν οι Συντάξεις Χηρείας με ηλικιακά κριτήρια.
Κοινωνικό μέρισμα 2: Η κυβέρνηση διαδίδει ότι το κοινωνικό μέρισμα των 720 εκατ. ευρώ δίνεται από το πλεόνασμα. Θυμίζουμε λοιπόν ότι από την περικοπή του ΕΚΑΣ, που σίγουρα δεν το έπαιρναν και οι πιο πλούσιοι πολίτες της χώρας, το κράτος για το 2018 «κερδίζει» 238 εκατ. ευρώ. Αντί λοιπόν να συμπεριλάβουν αυτούς τους ανθρώπους στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος, τους εξαιρούν αφού προσθέτουν ως εισόδημα το ΕΚΑΣ που τους έκοψαν. Κοινωνική πολιτική για κλάματα.
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα <<ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ>> χθες 13/12/2017. 
http://www.eleftheria.gr/m/%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82/item/184321-%CF%83%CE%BF%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%E2%80%A6%CE%B5%CF%85%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%B1.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.