papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2017-07-10

Δείτε τι σύνταξη θα πάρετε ανάλογα τα χρόνια ασφάλισης και το μισθό

ΜΕ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙ ΤΑ 1.000 ΕΥΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ 5.000 ΣΥΝΤΑΞΙΜΟ ΜΙΣΘΟ.
Από Αμέλια Αναστασάκη
Ο νέος ασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου έφερε τα «πάνω-κάτω», καθώς δεν άλλαξαν μόνο οι συντελεστές αναπλήρωσης αλλά και όλο το σκεπτικό που αφορά στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων.
«Χαμένοι» είναι σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι συνταξιούχοι από τα νέα δεδομένα που φέρνει ο νέος ασφαλιστικός νόμος. Οι ανατροπές και οι μειώσεις είναι καταιγιστικές, και σε καμία περίπτωση δεν είναι αναλογικές των οικονομικών απαιτήσεων του Κράτους απέναντι στους Έλληνες πολίτες. Οι φόροι και τα χαράτσια όχι μόνο παραμένουν αλλά χρόνο με τον χρόνο όλο και αυξάνονται, ενώ οι νέες συντάξεις έχουν πάρει την «κατηφόρα»...
Τι πρέπει να κάνει ένας ασφαλισμένος για να διεκδικήσει... τετραψήφιο ποσό σύνταξης
Σε μία εποχή που ο νέος ασφαλιστικός νόμος «επιβάλλει» χαμηλούς συντελεστές αναπλήρωσης, και η αγορά εργασίας δεν «προσφέρει» στους εργαζόμενους μισθούς σε αξιοπρεπή πλαίσια, μία ενδεχόμενη «πολυπόθητη» σύνταξη των 1.000 ευρώ αποδεικνύεται... ανέφικτη!
Ο ασφαλιστικός νόμος του Γιώργου Κατρούγκαλου έχει αρχίσει να εφαρμόζεται, ενώ το ίδιο θα συμβεί και από την 1/1/2019 όπου και θα «ενεργοποιηθεί» και η τεράστια μείωση της προσωπικής διαφοράς σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Η εφαρμογή αυτών των επώδυνων περικοπών -μαζί με την επιβολή δυσβάστακτων φόρων- που έφερε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σηματοδοτεί μία περίοδο όπου οι συντάξεις θα κινούνται σε απίστευτα χαμηλά επίπεδα και απόμαχοι της δουλειάς θα έχουν πραγματικό πρόβλημα επιβίωσης.
Τα 1.000 ευρώ σύνταξη θεωρούνται σχεδόν -αν όχι εντελώς- ανέφικτα. Και αυτό διότι, στα 15 χρόνια ασφάλισης η σύνταξη θα ξεκινάει από τα 450 ευρώ για μέσο όρο συντάξιμων αποδοχών της τάξεως των 820 ευρώ και θα φτάνει στα 600 ευρώ μόνο για όσους έχουν μέσο όρο συντάξιμων αποδοχών και στα 15 χρόνια του εργασιακού βίου της τάξεως των 2500 ευρώ!
Με 20 χρόνια προϋπηρεσία θεωρείται και πάλι ακατόρθωτη μία σύνταξη των 1000 ευρώ. Ακόμη και με έχει κανείς μέσο εισόδημα 4.000 ευρώ για όλο το διάστημα της 20ετίας. Η σύνταξη σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να ξεπερνά τα 750 ευρώ καθαρά.
Με 25 χρόνια προϋπηρεσίας, σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ δικαιούται όποιος ξεπεράσει μέσες αποδοχές των 3.500 ευρώ. Κάτι παντελώς ανέφικτο στις μέρες μας, που οι μισθοί έχουν πιάσει «πάτο». Με 30 χρόνια προϋπηρεσίας ένας υποψήφιος συνταξιούχος πρέπει να έχει συντάξιμο μισθό περί τα 3.000 ευρώ για να λάβει σύνταξη 1.000 ευρώ, με 35 χρόνια προϋπηρεσίας θα πρέπει να έχει μέσο συντάξιμο μισθό 2.500 ευρώ, ενώ στα 40 χρόνια προϋπηρεσίας μόνο έχοντας συντάξιμο μισθό 2.000 ευρώ θα μπορέσει να διεκδικήσει σύνταξη των 1.000 ευρώ!
Αυτοί οι υποψήφιοι συνταξιούχοι είναι από «χέρι» χαμένοι!
Έξι κατηγορίες ασφαλισμένων είναι οι χαμένοι «χέρι». Ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων που «κλείδωσε» αναμένεται να επηρεάσει ριζικά περίπου 200.000 ασφαλισμένους που αποχώρησαν και θα αποχωρήσουν από 12/5/2016 μέχρι και 31/12/2020. Οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι θα υποστούν μειώσεις που αγγίζουν ακόμη και το 40%.
Αυτές είναι οι «χαμένες» κατηγορίες
Δημόσιοι υπάλληλοι, ιδίως όσοι έχουν πάνω από 30 χρόνια υπηρεσίας και ανήκουν στις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ

  • Ασφαλισμένοι στο πρ. ΤΕΒΕ σε μέσες και υψηλές ασφαλιστικές κατηγορίες
  • Ασφαλισμένοι στο ΤΑΕ στις πολύ υψηλές κατηγορίες, συγκεκριμένα στις δυο ανώτατες, που αποχωρούν με περισσότερα από 30 χρόνια ασφάλισης
  • Ασφαλισμένοι του Ταμείου Νομικών ανεξαρτήτως χρόνου ασφάλισης
  • Ασφαλισμένοι του ΤΣΑΥ (γιατροί, υγειονομικοί κ.α.) ανεξαρτήτως χρόνου ασφάλισης
  • Ασφαλισμένοι τουΙΚΑ με υψηλές αποδοχές, από 1.500 ευρώ και πάνω, που αποχωρούν με περισσότερα από 30 χρόνια ασφάλισης

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.