papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2017-06-18

Τι είπε ο Γεωργιάδης για Καμμένο, Τσουκαράκη, και τις αποφάσεις του ΣτΕ στην ημερίδα της ΠΟΜΕΝΣ

Σφοδρή επίθεση σε Πάνο Καμμένο και στους κυβερνητικούς συνδικαλιστές εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε ημερίδα της ΠΟΜΕΝΣ – Τι υποσχέθηκε!
Σφοδρή επίθεση στον Πάνο Καμμένο και στους στρατιωτικούς συμβούλους του εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια ομιλία του στην ημερίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών ΠΟΜΕΝΣ.
Ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε στον Καμμένο για το θέμα των αναδρομικών, λέγοντας ότι η κυβέρνηση αντί να δώσει τα αναδρομικά στους στρατιωτικούς μοίρασε 600 εκατομμύρια ευρώ τον Δεκέμβριο.
Παράλληλα υποστήριξε ότι ο κ. Καμμένος έλεγε ψέμματα για τους κωδικούς με τα χρήματα που είχε ώστε να μην γίνουν μειώσεις στους στρατιωτικούς.
Τέλος επιτέθηκε και στον σύμβουλο του Καμμένου και πρόεδρο της ΠΟΕΣ κ. Τσουκαράκη, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι όταν ήταν κυβέρνηση η ΝΔ διεκδικούσε τα αναδρομικά και όταν άλλαξε η κυβέρνηση και έγινε σύμβουλος του ΥΕΘΑ έριξε τους τόνους της διεκδίκησης. Παράλληλα απευθύνθηκε με νόημα στην ΠΟΜΕΝΣ προτρέποντας τα μέλη της: “Να μην καταντήσετε γραφείο ρουσφετιών υπουργού”.
Δείτε τι είπε στην ομιλία του. “ΝΑΙ να υπάρξει συνδικαλισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις, για να μπορείτε να έχετε μια συλλογική έκφραση υπεράσπισης των δικαιωμάτων σας και των συμφερόντων σας, αλλά πάντα να θυμάστε ότι είσαστε στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Τι θα πει αυτό. Δεν θέλω ποτέ να δω εξαλλοσύνες, δεν θέλω ποτέ να δω στις ΕΔ πράγματα που μπορεί σε άλλους χώρους να γίνονται ανεκτά αλλά εδώ δεν μπορούν να γίνουν ποτέ.
Το λέω γιατί στο παρελθόν την εποχή του σκληρού αντιμνημονίου, όταν κάποιοι νόμιζαν ότι όλα είναι εύκολα, ακούστηκαν φοβερά πράγματα.
Δεν λέω από εσάς, από ορισμένους που έλεγαν όμως ότι σας εκπροσωπούν. Εγώ δεν μπορώ να δεχθώ ότι άνθρωπος που φοράει στολή μπορεί να λέει ότι είναι προδότης ο πρωθυπουργός της χώρας. Δεν το δέχομαι. Άρα συνδικαλισμός ναι, με κεντρικό άξονα και σεβασμό τις Ένοπλες Δυνάμεις τος οποίες αγαπάμε και προστατεύουμε.
Δεύτερον. Δεν μου αρέσει καθόλου και δεν θέλω με τους ανθρώπους που συνομιλώ και που κάνουν αγώνα να τους εκμεταλλεύομαι.
Αυτά που θα θέτω ως αιτήματα και αυτά που θα είναι τα αιτήματα που θα θεωρείτε δίκαια, θα δίδετε μάχη γι αυτά όποια και να είναι η κυβέρνηση. Είτε είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε είμαστε εμείς είτε κάποιοι άλλοι.
Γιατί το λέω αυτό. Όταν ήταν κυβέρνηση η ΝΔ το πρώτο θέμα που άκουγα ασταμάτητα και διαρκώς ήταν τα περίφημα αναδρομικά και η εφαρμογή της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Εγώ ήμουν από τους βουλευτές, τους πολύ αντίθετους τον Αύγουστο του 2012, είχα κάνει και ομιλία στην Βουλή, δεν είχαμε καταφέρει να πείσουμε την Τρόικα και είχε περάσει ο σχετικός νόμος που κρίθηκε τελικά αντισυνταγματικός στο ΣτΕ.
Η κυβέρνηση Σαμαρά έδωσε το 50% από τα χρωστούμενα. Τότε φώναξαν πάρα πολλοί και είπαν ότι αυτό είναι αίσχος και πρέπει να πάει στο 100%. Την ίδια εκείνη περίοδο ο κ. Τσουκαράκης φώναζε από το πρωί μέχρι το άλλο πρωί για τα αναδρομικά.
Τώρα ως δια μαγείας τα αναδρομικά ξεχάστηκαν! Τώρα κάποιοι δεν διεκδικούν πια αναδρομικά.Ή αν τα διεκδικούν, τα διεκδικούν λίγο Light, λίγο ευγενικά.
Ακούσαμε τον κύριο Καμμένο να λέει το αμίμητο. Του έχω κάνει και γραπτή ερώτηση και φυσικά δεν έχει απαντήσει. Αλλά είναι λέει σε ένα κωδικό, επειδή είχε πει ο κ. Καμμένος στις προγραμματικές δηλώσεις ότι η πρώτη του απόφαση θα είναι η απόδοση των αναδρομικών. Είδατε εσείς αναδρομικά και δεν το ήξερα; ΟΧΙ.
Όταν τον ρώτησε ο Χατζηνικολάου γιατί δεν δώσατε τα αναδρομικά κύριε υπουργέ που θα ήταν η πρώτη σας απόφαση, είπε εγώ τα έδωσα. Αλλά επειδή ο κωδικός είναι ενιαίος με το υπουργείο ναυτιλίας και το υπουργείο δημοσίας τάξεως οι άλλοι υπουργοί δεν τα έχουν δώσει και μπλοκάρει. Παραμύθια. Κανένας κωδικός δεν υπάρχει. Βγήκαν την άλλη ημέρα Τόσκας και Κουρουπλής και το διέψευσαν. Του έκανα γραπτή ερώτηση στη Βουλή, αγνοείται η τύχη της.
Οι πολιτικοί πρέπει να έχουν ευθύνη γι αυτά που λένε. Θα πει κάποιος ότι είμαστε σε επιτροπεία που θα βρουν τα αναδρομικά.
Είναι έτσι; Δεν είναι. Δεν μοίρασαν 600 εκατομμύρια τον Δεκέμβριο; Ποια 600 εκατομμύρια;Τα δικά σας 600 εκατομμύρια μοίρασαν. Αν είχαν 600 εκατομμύρια να μοιράσουν, πρώτα έπρεπε να δώσουν σε αυτούς που χρωστάνε και μετά να μοιράζουν αν είχαν παραπάνω. Εδώ πήραν τα δικά σας τα λεφτά και τα μοίρασαν σε άλλους και μετά είπαν δεν έχουμε.
Η θέση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη. Όπως είχαμε υποσχεθεί ότι θα δώσουμε το άλλο 50% αλλά έπεσε η κυβέρνηση και δεν πρόφτασε, η υπόσχεση ισχύει και για τον νέο πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος το είπε στην Βουλή.
Και είπε ότι τον πρώτο χρόνο που θα είναι κυβέρνηση η ΝΔ με το πρώτο πρωτογενές πλεόνασμα που θα βγάλουμε, δεν θα το μοιράσουμε γενικώς και αορίστως. Θα πληρωθούν τα αναδρομικά γιατί τα χρωστάμε.
Πρώτα ως κράτος θα πληρώσουμε αυτά που χρωστάμε και μετά θα μοιράζουμε δεξιά κι αριστερά. Γιατί έτσι κάνουν οι νοικοκύρηδες. Δεν μοιράζουν τα λεφτά των άλλων, μοιράζουν τα δικά τους τα λεφτά.
Αλλά μην σας δω αν δεν το κάνουμε να είστε μετά με το “σεις και με το σας”. Τα διεκδικείτε τώρα, θα τα διεκδικήσετε και αύριο. Έτσι έχει νόημα ο συνδικαλισμός.
Όχι να καταντήσετε γραφείο ρουσφετιών υπουργού. Αυτό δεν είναι συνδικαλισμός. Αυτό είναι γελοιότητα. Αν είστε έτοιμοι να υπηρετήσετε αυτές τις αρχές, εγώ δεν θέλω ούτε κόλακες ούτε τίποτα- θα πάμε πολύ καλά.
Και να είστε σίγουροι ότι αυτά που θα μπορούμε να κάνουμε, θα τα κάνουμε. Το γραφείο μου πρόεδρε σίγουρα ανοιχτό και το ξέρεις , το κινητό μου πάντα ανοιχτό, γιατί πάνω απ’ όλα σας σέβομαι και σας τιμώ.
Θυσιάζετε πολλά για να φοράτε στολή, επιτελείτε κάτι που για εμάς έχει αξία και πρόκειται να σας λέμε ούτε ψέμματα ούτε θα σας κοροϊδεύουμε. Ο,τι μπορούμε θα λέμε μπορούμε, ο,τι δεν μπορούμε θα λέμε δεν μπορούμε, αλλά ψέμματα να σας πω αποκλείεται”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.