papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2017-04-17

Παραπληροφόρηση προς συναδέλφους ή αυταπάτες;

Ακούγοντας τον κ. ΥΕΘΑ να δηλώνει πριν τις γιορτές του Αγίου Πάσχα από την Πρίστινα του Κοσσυφοπεδίου ότι θα εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΣτΕ μετά την υπογραφή της τελικής συμφωνίας με τους δανειστές (δεύτερη αξιολόγηση), θυμήθηκα ότι 14 μήνες πριν, στις 9 Φεβρουαρίου 2016, στο blog του Παραρτήματος Άρτας της ΕΑΑΣ αναρτήθηκε κάτι παρόμοιο αλλά για την πρώτη αξιολόγηση. Ότι δηλαδή υπήρξε ενημέρωση από κάποιον "Χ" καθ' ύλην αρμόδιο του ΥΠΕΘΑ ότι η υλοποίηση της αποκατάστασης των μισθών και των συντάξεων θα πραγματοποιείτο μετά την τότε αξιολόγηση (πρώτη) και ότι θα υπήρχαν και άλλες ευχάριστες οικονομικές εκπλήξεις. Διαβεβαίωνε δε, ότι τα δηλωθέντα δεν είναι σάλπισμα νομής.
Η πρώτη αξιολόγηση έκλεισε αλλά εφαρμογή του υπολοίπου 50% των αποφάσεων του ΣτΕ δεν είδαμε, ούτε φυσικά και άλλες ευχάριστες οικονομικές ειδήσεις. Ουδείς βέβαια αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί για τις εν λόγω ανακρίβειες, ούτε και να ζητήσει το λόγο από τον "Χ" καθ' ύλην αρμόδιο του ΥΠΕΘΑ, που ασχολείται με θέματα αποκατάστασης μισθών και συντάξεων. 
Αντ' αυτού ακούμε τον κ. ΥΕΘΑ να επαναλαμβάνει για νιοστή φορά ότι θα... θα... θα... εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΣτΕ.  
Γράφει ο Απόστολος Παπαπαρίσης
Υ.Γ. Μήπως πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί όταν αναφερόμαστε σε τέτοιου είδους θέματα, τη στιγμή που πολλοί συνάδελφοι (αν όχι όλοι) προσπαθούν να επιβιώσουν από τις συνεχόμενες μειώσεις των μισθών και των συντάξεων τους; 


Ας θυμηθούμε όμως τι ακριβώς αναρτήθηκε από την ΕΑΑΣ Άρτας: 
9 Φεβρουαρίου 2016Ήρθαμε σε επαφή, με τον καθ΄ ύλην αρμόδιο του ΥΕΘΑ, που ασχολείται με το θέμα της αποκατάστασης των μισθών και συντάξεων των Ενόπλων Δυνάμεων και του ζητήσαμε εξηγήσεις - διευκρινήσεις, για την απάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών προς την Βουλευτή της ΝΔ, ο οποίος μας δήλωσε τα εξής:
> "Τα χρήματα από πλευράς ΥΠΕΘΑ, έχουν βρεθεί και θα συνεχίσουν να βρίσκονται γιατί υπάρχουν και άλλες σημαντικές πηγές εσόδων, με αυξητικές τάσεις, εκτός του προϋπολογισμού".
> "Τα Υπουργεία Δημοσίας τάξεως - προστασίας του πολίτη και Εμπορικής Ναυτιλίας-Αιγαίου έχουν βρει τα απαιτούμενα χρήματα για τα Σώματα Ασφαλείας".
> "Η υλοποίηση της αποκατάστασης θα πραγματοποιηθεί μετά την αξιολόγηση, για ευνόητους λόγους"
> "Θα ακολουθήσουν και άλλες ευχάριστες οικονομικές αλλαγές" 
> "Το θέμα της αξιολόγησης των μισθολογίων, από μηδενική βάση, θα ισχύσει για όλα ανεξαιρέτως τα μισθολόγια και θα είναι προς όφελος των Ενόπλων Δυνάμεων.
> "Τα παραπάνω δηλωθέντα, δεν είναι ένα Σάλπισμα Νομής για τα ε.ε. και ε.α. στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά μια υποχρέωση της Κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.