papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2017-03-28

Σύζυγοι στρατιωτικών γίνονται ”Μπουμπουλίνες”! Δείτε ποιες και γιατί... (βίντεο)

“Μπουμπουλίνες” γίνονται οι σύζυγοι στρατιωτικών! Ξεσηκώνουν στον αγώνα τους και άλλες γυναίκες. Κατεβαίνουν στην ΑΘήνα την Πέμπτη για να διαμαρτυρηθούν!
Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ
Τις αποκαλούν συνήθως “ηρωϊδες” καθώς ακολουθούν τους συζύγους στις μεταθέσεις τους και στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν εργάζονται.
Τώρα γίνονται “Μπουμπουλίνες” και πρωτοστατούν στην κατάργηση του νόμου που δίνει στις χήρες κάτω των 50 χρόνων σύνταξη 3 χρόνων και μετά τις αφήνει χωρίς έσοδα!
Πρόκειται για γυναίκες που έχουν χάσει τους συζύγους τους και μη έχοντας ακόμα συνέλθει, μαθαίνουν ότι χάνουν και το μοναδικό εισόδημα που έχει η οικογένειά τους!
Ακούστε τη συγκλονιστική συνέντευξη της κυρίας Λαμπρινής Σαμαρά, που έχασε πριν λίγους μήνες τον σύζυγο και δίνει αγώνα αξιοπρέπειας για να κινητοποιήσει και τις άλλγες γυναίκες.
Σιωπηρή Συγκέντρωση Αξιοπρέπειας την Πέμπτη στην Αθήνα
Την ερχόμενη Πέμπτη, 30 Μαρτίου και ώρα 12:00, έξω από το Υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί μία «Σιωπηρή Συγκέντρωση Αξιοπρέπειας», λένε οι χήρες και προσθέτουν:
Διαπιστώσαμε όσες πληττόμαστε από το άρθρο 12 του ν.4387/2016 (Συντάξεις λόγω θανάτου – Χορήγηση Σύνταξης ΜΟΝΟΝ για 3 χρόνια), ότι η κυβέρνηση, δεν έχει σκοπό να αντιδράσει θετικά στις εκκλήσεις μας και να άρει το απαράδεκτο ηλικιακό κριτήριο χορήγησης Σύνταξης Χηρείας, λες και ο καθένας μπορεί να διαλέξει πότε θα του κτυπήσει την πόρτα ο θάνατος. 
Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μας δεν φανταζόμασταν, ότι στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μας, όντας άτυχες που χάσαμε σε αυτήν την ηλικία τους συζύγους μας, το στήριγμα μας, τον πατέρα των παιδιών μας, αντί να πενθούμε και να προσπαθούμε να ανασυγκροτήσουμε εκ νέου τη ζωή μας, να αναγκαζόμαστε λόγω του άδικου αυτού άρθρου, να παλεύουμε για το αυτονόητο. Την επιβίωση μας. 
Ξεχνούν ορισμένες/οι ότι η χηρεία δεν είναι επιλογή, ούτε προνόμιο αλλά το βαρύ κτύπημα της μοίρας, που αφενός μπορεί να συμβεί στην/ον οποιοδήποτε και αφετέρου ανατρέπει τη ζωή του επιζώντα και της οικογένειας του.
Προσκαλούμε τους συγγενείς, φίλους, συναδέλφους και φορείς που μας εκπροσωπούν να συμμετάσχουν ενεργά στην εν λόγω συγκέντρωση, δείχνοντας έμπρακτα τη συμπαράσταση τους.
Παρακαλούμε θερμά για τη δημοσίευση του παρόντος.
Μετά τιμής
Γυναίκες κάτω των 55 ετών που πλήττονται από το άρθρο 12 του ν.4387/2016
http://www.armynow.net/syzygoi-stratiwtikon-bouboulines/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.