papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2017-03-07

Σε ποιους συνταξιούχους κόβει πρώτα την προσωπική διαφορά η κυβέρνηση σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΟ: Κάπως έτσι ξεκίνησε τις μειώσεις το 2010-2011 ο ΓΑΠ. Το ίδιο κόλπο φαίνεται να ακολουθούν και οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δοκιμασμένο! Κοινωνικός αυτοματισμός! Η κατσίκα του γείτονα!
Αμέλια Αναστασάκη / Newsbomb.gr

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ NEWSBOMB.GR - ΠΟΙΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ «ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ» ΟΙ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥΣ
Αυτονόητες φαίνεται πως θεωρούν Ευρωπαϊκοί Θεσμοί και ΔΝΤ τις μειώσεις των συντάξεων στο εγγύς μέλλον. Οι ίδιοι δεν «κάνουν σκόντο» στις απαιτήσεις τους, αφού θεωρούν «ανοιχτή πληγή» το κόστος της συνταξιοδοτικής δαπάνης στον κρατικό προϋπολογισμό. 
Από το «δεν τίθεται θέμα προσωπικής διαφοράς και μείωσης των συντάξεων» της Υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, φτάσαμε να μετράμε τις απώλειες που θα υποστούν όλοι οι συνταξιούχοι με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας γνωρίζουν καλά πώς στην πράξη η άμεση υλοποίηση μίας τέτοιας δέσμευσης, αποτελεί «αυτοκτονία» για τον ίδιο τον πρωθυπουργό αλλά και το κυβερνητικό επιτελείο.
Και έτσι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς θα μπει σε μία τροχιά φάσεων, όπου «χαμένοι» θα είναι όσοι θεωρητικά «ευνοήθηκαν» από το κράτος τα προηγούμενα χρόνια. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν στο Newsbomb.gr ότι, οι πρώτοι που θα χάσουν για πάντα την προσωπική διαφορά είναι όλες οι κατηγορίες των συνταξιούχων που όταν συνταξιοδοτήθηκαν ήταν από 60 ετών και κάτω...
Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρίσκεται στην τελική φάση συμφωνίας με τους δανειστές για την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς- άλλωστε δεν μπορεί να φέρει και αντίρρηση-. Όμως ζητά χρόνο από τους πιστωτές ώστε, η κατάργηση ναι μεν να υλοποιηθεί σε όλους τους τωρινούς (παλαιούς) συνταξιούχους, αλλά «κατά... προτεραιότητα» ώστε να μην φανεί απότομα η μείωση. Δηλαδή θα ξεκινήσει η κατάργηση από τις πιο λεγόμενες «ευνοημένες» (για την κυβέρνηση και τους δανειστές) κατηγορίες των συνταξιούχων, και μέσα σε έναν χρονικό ορίζοντα διετίας θα καταργηθεί σε όλους. 
Σε ποιους συνταξιούχους θα καταργηθεί πρώτα η προσωπική διαφορά
1) Στελέχη των ΕΔ και ΣΑ (για παράδειγμα, περίπτωση αποχώρησης ενστόλου στα 58 του έτη και με τη συμπλήρωση 40 ετών συντάξιμης υπηρεσίας ή εργαζόμενου-μητέρας ή πατέρα- με τρία παιδιά και άνω)
2) όσοι έλαβαν πρόωρες συντάξεις κάθε είδους
3) όσοι συνταξιοδοτήθηκαν με βαρέα και ανθυγιεινά
4) γυναίκες με ανήλικα και μεταβατικές ευνοϊκές ρυθμίσεις
Δεν τους «βγήκε» το «χαρτί» των εσόδων!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «έπαιξε και έχασε»... Επένδυσε στο νέο Υπερταμείο και στα έσοδά του, αλλά τελικά λόγω των λανθασμένων εκτιμήσεών της, αναγκάζεται να βρεθεί απέναντι στην Ντέλια Βελκουλέσκου να μην μπορεί να υποστηρίξει καμία θέση της. Η πορεία των εσόδων του ΕΦΚΑ «πρόδωσαν» το κυβερνητικό επιτελείο, και το πετσόκομμα των κύριων συντάξεων μέσω της προσωπικής διαφοράς είναι μονόδρομος. Οι δανειστές ζητούν να μειωθεί το ποσοστό της κρατικής χρηματοδότησης για τις συντάξεις, το οποίο έχουν υπολογίσει ότι αγγίζει το 12% με 15% του ΑΕΠ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.