papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2017-03-16

{5} Παραχώρηση Στρατοπέδου «Παπαγεωργίου» ν. Ιωαννίνων - ΔΕ/ΣΕΘΑ {20.8.2015} - Συμφωνητικό {11.02.2016}

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πόσα από το συνολικό αντάλλαγμα των 1.538.601€ που προέβλεπε το συμφωνητικό (11.02.2016) για την παραχώρηση του Στρατοπέδου "Παπαγεωργίου", έχει εισπραχθεί από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, μέχρι σήμερα;
  • τίμημα επιφάνειας [615.440,40€ (1η δόση) και 461.580,30€ (2η δόση)]
  • τίμημα απόκτησης εδάφους 461.580,30€ (3η δόση)
Ας δούμε τι γράφει η απόφαση της ΔΕ του ΤΕΘΑ
1. Η Διοικητική Επιτροπή του Ταμείου Εθνικής Άμυνας αποτελούμενη, (ΥΕΘΑ, Υπουργό Οικονομικών, Α/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕΣ, ΒΥ/ΓΕΣ και ΑΥ/ΓΕΣ
............................
Α π ο φ α σ ί ζ ε ι 
α. Μεταβίβαση δικαιώματος επιφανείας επί του συνόλου του στρατοπέδου «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ» (ΑΚ 388) Ν. Ιωαννίνων, εμβαδού 124.117 τ.μ. ιδιοκτησίας ΤΕΘΑ, στη θέση Αυγό, Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Δημητρίου, Δήμου Δωδώνης της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, στο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, για χρονικό διάστημα 49 ετών, βάσει του Κεφαλαίου Γ΄ (άρθρα 18 επ.) του Ν. 3986/2 011, περί «Δικαιώματος Επιφανείας επί Δημοσίων Κτημάτων», όπως ισχύει.
β. Την παροχή, σύμφωνα με το άρθρο 20, παρ. 1 περ. στ΄ του Ν. 3986/2011, δικαιώματος προαιρέσεως (option) για αγορά και του εδάφους της ως άνω έκτασης από το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, που θα πρέπει να ασκηθεί εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος, ουχί όμως μεγαλυτέρου των 12 μηνών από την υπογραφή της σχετικής Σύμβασης. 
3. Το δικαίωμα επιφανείας, επί της ως άνω έκτασης μεταβιβάζεται υπό τις κάτωθι προϋποθέσεις:  
α. Το ως άνω δικαίωμα, αφορά ολόκληρη την έκταση του στρδου, όπως εμφαίνεται στο επισυναπτόμενο τοπογραφικό και κτηματολογικό διάγραμμα.   
β. Στη Σύμβαση Μεταβίβασης της Επιφανείας του στρδου, (παρ.4), θα προβλέπεται το κατ’ άρθρον 2β του παρόντος, δικαίωμα προαιρέσεως (option) για αγορά και του εδάφους από τον επιφανειούχο.  
γ. Το αντάλλαγμα που θα καταβληθεί συνολικά από το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού στο ΤΕΘΑ, καθορίζεται στα 1.538.601€ και συμπεριλαμβάνει τόσο το εδαφονόμιο, όσο και την αξία του ακινήτου. Η καταβολή του ανωτέρω ποσού θα πραγματοποιηθεί συνολικά σε τρείς (3) δόσεις, οι δύο (2) πρώτες από τις οποίες αντιστοιχούν στο τίμημα της επιφανείας και η τελευταία στο τίμημα απόκτησης του εδάφους, εφόσον ασκηθεί το δικαίωμα προαιρέσεως του επιφανειούχου. Συγκεκριμένα θα καταβληθεί 40% του συνολικού ποσού με την υπογραφή της Σύμβασης Μεταβίβασης Επιφανείας, 30% εντός 6μήνου, και τέλος 30% εντός 12μήνου από την υπογραφή της εν λόγω Σύμβασης, χρονικό διάστημα εντός του οποίου θα πρέπει να ασκηθεί το δικαίωμα προαιρέσεως εκ μέρους του ανωτέρω Υπουργείου.  
δ. Απαραίτητη προϋπόθεση για να ασκηθεί το δικαίωμα προαιρέσεως του επιφανειούχου, είναι να έχει καταβληθεί το σύνολο του τιμήματος για την απόκτηση της επιφάνειας και να προκαταβληθεί το σύνολο του τιμήματος για την απόκτηση του εδάφους. Σε διαφορετική περίπτωση, στο εν λόγω Υπουργείο θα παραμείνει μόνον η επιφάνεια, με την επιφύλαξη όσων θα οριστούν ειδικότερα στην σχετική Σύμβαση, και δεν θα μεταβιβαστεί και το έδαφος (πλήρης κυριότητα).  
ε. Όλα τα έξοδα που θα προκύψουν (συμβολαιογραφικά, μεταγραφής, κλπ) θα βαρύνουν αποκλειστικά το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.   
4. Η επιφάνεια θα συσταθεί με σύμβαση που θα υπογραφεί μεταξύ του ΤΕΘΑ και του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, το αργότερο εντός διμήνου από την έκδοση του παρόντος, θα περιβληθεί τον συμβολαιογραφικό τύπο και θα υποβληθεί σε μεταγραφή, και στην οποία θα περιλαμβάνονται οι ανωτέρω όροι και θα ρυθμίζονται ειδικότερα ζητήματα. Σε περίπτωση που θα παρέλθει άπρακτη η ως άνω προθεσμία, η ισχύς του παρόντος αίρεται αυτοδικαίως. 
5. Εξουσιοδοτεί τον Διευθυντή του ΤΕΘΑ για τις περαιτέρω ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.