papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2017-03-15

Αποκλειστικό armynow.net: Κόβονται λεφτά και απο το Άμυνας. Πού πάνε

Κόβονται λεφτά και από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με στόχο να πάνε σε άλλους τομείς. Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες.
Γράφει ο Κώστας Αττίας

Δυο είναι τα ερωτήματα για τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Το αν θα κοπούν λεφτά και το πόσα λεφτά θα κοπούν. Στο πρώτο μπορούμε τώρα πια με αρκετή ασφάλεια να απαντήσουμε. Η κυβέρνηση θέλει να κοπούν λεφτά από αυτό που ονομάζει «πρωτογενείς δαπάνες» του ΥΠΕΘΑ για να ενισχύσει αυτό που ονομάζει «κοινωνικό κράτος». Ήδη τα πρώτα βήματα έχουν γίνει.
Βρετανικό ψαλίδι
Η Μεγάλη Βρετανία, λίγο πριν αφήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι η χώρα στην οποία απευθύνθηκε η Ελλάδα για βοήθεια. Κλιμάκιο του υπουργείου Οικονομικών της Μεγάλης Βρετανίας ήταν αυτό το οποίο ανέλαβε την εκπαίδευση της ομάδας εργασίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την συνδρομή της οποίας έχει εξασφαλιστεί και η βοήθεια από εμπειρογνώμονες άλλων κρατών. Την καθοδήγηση και τον συντονισμό της ομάδας του ΥΠΕΘΑ θα έχει απευθείας η επιτροπή συντονισμού του υπουργείου Οικονομικών που εποπτεύει και άλλες αντίστοιχες ομάδες που περνάνε από κόσκινο τους φορείς της κυβέρνησης. Ο στόχος σε ότι αφορά το Άμυνας είναι η «ακτινογραφία» του ΥΠΕΘΑ να έχει τελειώσει στα μέσα του καλοκαιριού του 2017.
Που θα πάνε τα λεφτά
Η ομάδα εργασίας του ΥΠΕΘΑ έχει επιφορτιστεί με το να προβεί στην λεπτομερή επισκόπηση αυτών που ονομάζονται «πρωτογενείς δαπάνες του ΥΠΕΘΑ», ώστε το αποτέλεσμα τους να μπει στην συνολική εικόνα των πρωτογενών δαπανών της κυβέρνησης.
Ο στόχος της κυβέρνησης όπως αναφέρεται σε επίσημα έγγραφα είναι να δημιουργηθεί «δημοσιονομικό περιθώριο», να βρεθούν λεφτά δηλαδή, για να ενισχυθούν οι δαπάνες σε άλλα κομμάτια του κράτους, σε τομείς τους οποίους στην κυβέρνηση χαρακτηρίζουν «υψηλής κοινωνικής αποτελεσματικότητας».
Αυτοί περιλαμβάνουν την υγεία, την πρόνοια και την απασχόληση.
Ποιο είναι το συμπέρασμα; Πρώτον ότι η κυβέρνηση και πάλι ψάχνει απεγνωσμένα λεφτά. Δεύτερον ότι αφού ψάχνει απεγνωσμένα λεφτά και πάλι όλα είναι πιθανά. Τρίτον, ως πρόβλεψη, ότι και αυτά τα λεφτά που θα «στραγγιστούν» από τις πρωτογενείς δαπάνες δεν θα κάνουν τίποτα άλλο από το να μπαλώσουν πρόχειρα τρύπες και τα προβλήματα θα επανακάμψουν χειρότερα.
http://www.armynow.net/apokleistiko-kobontai-lefta-ypourgeio-ethnikhs-amynas-pou-tha-pane/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.