papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2017-02-01

Άδειες στρατιωτικών: Αυτές είναι όλες οι αλλαγές (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και του αναπληρωτή υπουργού Δημήτρη Βίτσα αλλάζουν όλα στις άδειες των στρατιωτικών. Οι πιο ενδιαφέρουσες αλλαγές αφορούν ίσως την παρ. 6 του άρθρου 2 της υπ’ αριθμ. Φ.400/34/292616/Σ.4753/31-08-2016 κοινής απόφασης Υπουργού Εθνικής Άμυνας και Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας (Β ́ 2808) η οποία αναριθμείται σε «5» και αντικαθίσταται ως εξής: «5. Στα στελέχη και τους Επαγγελματίες Οπλίτες μετά την ορκωμοσία τους, που ανήκουν στις περιπτώσεις των υποπαραγράφων 4β και 4γ, χορηγείται κανονική άδεια διάρκειας πέντε (5) ημερών για κάθε δίμηνο παροχής πραγματικής εργασίας στη Μονάδα-Υπηρεσία τους».
Επίσης το πρώτο εδάφιο του άρθρου 15 της υπ’ αριθμ. Φ.400/34/292616/Σ.4753/31-08-2016 κοινής απόφασης Υπουργού Εθνικής Άμυνας και Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας (Β ́ 2808), αντικαθίσταται ως εξής: «Στα στελέχη των ΕΔ, καθώς και στους Επαγγελματίες Οπλίτες μετά την ορκωμοσία τους, χορηγείται άδεια απουσίας διάρκειας τεσσάρων (4) συνεχών ημερών λόγω θανάτου γονέα, αδελφού/ής, συζύγου ή τέκνου,με αποδοχές»
Για τις γυναίκες στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων προβλέπεται πως: «Στις γυναίκες στελέχη των ΕΔ, καθώς και στις Επαγγελματίες Οπλίτες και πριν την ορκωμοσία τους χορηγείται, κατόπιν γνωμάτευσης της αρμόδιας Επιτροπής Απαλλαγών, άδεια κύησης − τοκετού διάρκειας πέντε (5) μηνών, με πλήρεις αποδοχές, με τη συμπλήρωση του τετάρτου μήνα της κύησης».
Σημειώνεται μάλιστα ότι: «Αρμόδια για την εξέταση του κυοφορούντος προσωπικού της παραγράφου 1 και την έκδοση γνωμάτευσης για τη χορήγηση της άδειας κυήσεως – τοκετού είναι η πλησιέστερη στη Μονάδα που υπηρετεί, Επιτροπή Απαλλαγών του οικείου Κλάδου των ΕΔ. Εάν αυτή απέχει σε απόσταση μεγαλύτερη των εκατό (100) χιλιομέτρων, ενώ εδρεύει Επιτροπή Απαλλαγών άλλου Κλάδου σε απόσταση μικρότερη των εκατό (100) χιλιομέτρων, τότε το γυναικείο στρατιωτικό προσωπικό εξετάζεται από την Επιτροπή Απαλλαγών του άλλου Κλάδου».
Διαβάστε όλη την απόφαση και όλες τις αλλαγές που φέρνει με άμεση εφαρμογή για το στρατιωτικό προσωπικό κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο.
http://www.armynow.net/adeies-stratiotkwn-allages-apofasi-fek/

Ακολουθεί το ΦΕΚ που τροποποιήθηκε

Όλες οι άδειες του Στρατιωτικού Προσωπικού των ΕΔ σε ένα ΦΕΚ

Φ.400/34/292616/Σ.4753/31-08-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.