papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2017-01-14

Και ΝΕΑ παραπλάνηση από την ΠΟΕΣ; Σε τι αποσκοπεί άραγε;

Γράφει ο Απόστολος Παπαπαρίσης
Όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις θα θυμούνται την ανάρτηση του ΟnΑlert.gr [ΕΔΩ] με τίτλο «Ποιος καλλιεργεί ελπίδες για τα "ισοδύναμα" και τι λέει ο νόμος», όπου μεταξύ άλλων γράφει: «Το απίστευτο δημοσίευμα της ΠΟΕΣ (Οκτ 2016) το οποίο δεν έχει ημερομηνία για ευνόητους λόγους, φέρει τον τίτλο: "Δεν θα ισχύσει το «πάγωμα» των ειδικών μισθολογίων - Η κυβέρνηση θα καταθέσει ισοδύναμα" και είναι αναπαραγωγή είδησης του ΑΠΕ από τις 22 Μαΐου 2016, τότε που ακόμα συζητείτο στην Βουλή η σχετική τροπολογία». Και συνεχίζει παρακάτω: «Άγνωστο παραμένει, πώς είναι δυνατόν η ΠΟΕΣ, να μην έχει ενημερωθεί από τον Ιούνιο για την τροπολογία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, η οποία επηρεάζει τις ζωές του συνόλου των στρατιωτικών, αλλά κι ευρύτερα των Σωμάτων Ασφαλείας και όσων υπάγονται στα ειδικά μισθολόγια. Αρκετοί έσπευσαν να υποστηρίξουν -κάτι το οποίο δεν ασπαζόμαστε- ότι η ΠΟΕΣ με αυτό τον τρόπο θέλησε να "θολώσει το τοπίο" για τα ισοδύναμα, καλλιεργώντας ελπίδες προς όφελος της κυβέρνησης.»
Πριν λίγες ημέρες η ΠΟΕΣ με νέα ανάρτηση με τίτλο «Τελικά πάγωσαν οι μισθολογικές προαγωγές;» επανήλθε επί του θέματος, όπου μεταξύ άλλων γράφει: «...τεχνηέντως διαρρέεται το τελευταίο διάστημα προκειμένου να δημιουργηθούν αμφιβολίες, φόβος και τρομοκρατία. Τονίσθηκε από τον κ. ΥΕΘΑ ότι έχουν γίνει όλες εκείνες οι απαιτούμενες ενέργειες, κατά πρόταση της Ομοσπονδίας μας, προκειμένου να υπάρξει και νομοθετική ρύθμιση για το θέμα. Η Ομοσπονδία παρακολουθεί στενά το θέμα και παραμένει σε ετοιμότητα. Από έλεγχο δε, προέκυψε ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει "πάγωμα".»
Παραθέτει μάλιστα και ένα παράδειγμα (Πίνακας Νο1), όπου
(1) Τον μήνα Δεκέμβριο του 2016 ο συνάδελφος με Οικονομικό Βαθμό Ανθυποπλοιάρχου, έχει ΕΧΥ 48, Βασικό Μισθό 941€ και Χρονοεπίδομα 451,68€.
(2) Τον μήνα Ιανουάριο 2017 ο ίδιος συνάδελφος έχει πλέον Οικονομικό Βαθμό ΥποπλοιάρχουΕΧΥ 52, Βασικό Μισθό 963,73 και Χρονοεπίδομα 490,86€.
(3) Όλα καλώς θα έλεγε κανείς. Έχει δίκιο η ΠΟΕΣ. Είναι Όμως έτσι; Δυστυχώς ΟΧΙ... Κάτι ...ξέχασε να αναφέρει ή χειρότερο ακόμα το απέκρυψε επίτηδες για να παραπλανήσει τους συναδέλφους της.
Στο παράδειγμα του Πίνακα Νο2 βλέπουμε τι ...ξέχασε να αναφέρει η ΠΟΕΣ:
(1) Τον μήνα Δεκέμβριο του 2016 ο συνάδελφος με Οικονομικό Βαθμό Ταγματάρχουέχει ΕΧΥ 44, Βασικό Μισθό 1.021€ και Χρονοεπίδομα 449,24€.
(2) Τον μήνα Ιανουάριο 2017 ο ίδιος συνάδελφος έχει πλέον Οικονομικό Βαθμό 2/3 ΑντισυνταγματάρχουΕΧΥ 48, Βασικό Μισθό 1.068 και Χρονοεπίδομα 512,64€. 
(3) Αυτό που ...ξέχασε η ΠΟΕΣ είναι ότι η μισθολογική ωρίμανση και προαγωγή αναφέρεται στο έτος 2016 ενώ το άρθρο 236 του ν.4389/2016 αναφέρεται στην αναστολή των μισθολογικών ωριμάνσεων - προαγωγών που θα γίνουν τα έτη 2017 και 2018. Γκάφα ή ηθελημένη δεύτερη προσπάθεια παραπληροφόρησης; Στην κρίση σας η απάντηση.
(4) Ακόμα όμως και να μην είναι έτσι ακριβώς ποιος μας λέει ότι δε θα γίνει αυτό που γράφει ο Ηλίας Νατσιούλας εδώ ----> «Ενημέρωση για ...άπιστους Θωμάδες»
Από τον Πίνακα Νο2. Αυτό που ...ξέχασε η ΠΟΕΣ
Ακολουθούν οι δύο Πίνακες - Παραδείγματα
Πίνακας Νο1
Πίνακας Νο2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.