papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-07-31

Τουρκία: Η μεγάλη ανατροπή!

Άρθρο - ανάλυση με ορθά, όπως πάντα επιχειρήματα, από τον Δρα Ιωάννη Παρίση(*), προέδρου της "Ακαδημίας Στρατηγικών Αναλύσεων"

Στρατηγός Μανωλάς: «Μην Μασάτε Εμείς είμαστε πάντα εδώ!»…Ο Αρχηγός τα λέει Όλα!


Η Συνέντευξη του Στρατηγού Μανωλά και Επιτίμου Α/ΓΕΣ που δόθηκε στον ΒΕΤΕΡΑΝΟ

Αποστρατεύθηκε ο νυν και συνελήφθη ο τέως Δκτης της Seebrig (φωτογραφίες)

Από την τελετή παράδοσης – παραλαβής, στις 20 Αυγούστου 2015, της Ταξιαρχίας SEEBRIG στον Τύρναβο με τον Hakan Eser (αριστερά) να παραδίδει στον Νuman Yediyildiz (δεξιά)
Αποστρατεύθηκε πρόωρα προχθές, με απόφαση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων ο μέχρι πρότινος διοικητής της Ταξιαρχίας της Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης (South Eastern European Brigade – SEEBRIG) Τούρκος Ταξίαρχος Numan Yediyildiz, λόγω των πρόσφατων εξελίξεων στην Τουρκία, ενώ ΜΜΕ δημοσιεύουν φωτογραφίες στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και ο προκάτοχός του, επίσης ταξίαρχος, Hakan Eser, μεταξύ των συλληφθέντων από τις τουρκικές αρχές για το πραξικόπημα.

2016-07-30

Η Επιχείρησις Καταλήψεως της Κωνσταντινουπόλεως τον Ιουλιο του 1922, από τον Ελληνικό Στρατό

«Ὑπάρχουν μάλιστα ὑπόνοιες, ἵσως ὄχι ἐντελῶς ἀβάσιμες, ὅτι οι κεμαλικές δυνάμεις ἀνεφοδιάζονται ἀπό τὴν Εὐρώπη». Ἀπό τὸν λόγο τοῦ πρωθυπουργοῦ τοῦ Ἡνωμένου Βασιλείου Λόυντ Τζώρτζ στὴν βουλή τῶν κοινοτήτων τὴν 4η Αυγ 1922.

Ο "Όλυμπος και οι Τίγρεις" στην ΕΡΤ (βίντεο) - 116 ΠΜ (335 - 336 ΜΑ)


Την Τετάρτη 27 Ιουλίου, στις 22:10, στην ΕΡΤ1, ο Πάνος Χαρίτος κάνει «Focus» στις δραματικές εξελίξεις στη Τουρκία και επισκέφθηκε την 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο, όπου συνομίλησε με τους πιλότους των μαχητικών αεροσκαφών οι οποίοι περιπολούν νυχθημερόν πάνω από το Αιγαίο. Το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, ο συναγερμός και ο μέγιστος βαθμός ετοιμότητας της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας. Πως βίωσαν την απόπειρα πραξικοπήματος οι πιλότοι της Πολεμικής μας Αεροπορίας και πως αναπροσαρμόστηκε η αποστολή τους στο Αιγαίο.

2016-07-29

Αλλαγή Ημερομηνίας Πληρωμής Μερίσματος Μ.Τ.Α. και Οικονομικής Ενίσχυσης Ε.Κ.Ο.Ε.Μ.Α

Σουηδέζα αστυνομικός με μπικίνι εξουδετέρωσε κλέφτη - Ας πρόσεχες μεγάλε.... χαχαχαχαχα

Δημοσιεύθηκε ο ν.4407/2016, του ΥΠΕΘΑ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

Δημοσιεύθηκε ο νόμος 4407/2016 με τίτλο "Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και άλλες διατάξεις" στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως με αριθμό ΦΕΚ 134, Τεύχος Α' και ημερομηνία 27 Ιουλίου 2016. Στο τέλος της ανάρτησης ακολουθεί ολόκληρος ο νόμος...

Επίσκεψη Διοικητών 1ης Στρατιάς, Δ΄ΣΣ & Γ΄ΣΣ/NRDC-GR στο ΑΤΑ

Μικρή εμπειρία πλην όμως σωστές απορίες - απόψεις από έναν ΕΠΟΠ.

Καταρχήν να σας ευχαριστήσω που μου δίνετε το βήμα να πω την άποψή μου σε θέματα των Ε.Δ. Είμαι στο Στρατό από το 2004 ως ΕΠΟΠ. Η μικρή μου αυτή εμπειρία μου έμαθε πολλά και μου έδειξε ακόμα περισσότερα αλλά όπως λένε όσο ζεις μαθαίνεις. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως επάγγελμα πολλά αλλά λύσεις πουθενά ή περιορισμένες. Αναφέρω μερικά παραδείγματα:

2016-07-28

ΕΑΑΣ προς ΜΤΣ για ερωτήσεις μερισματούχου

Για απευθείας ενέργειες καλεί η ΕΑΑΣ το ΜΤΣ επί ερωτημάτων σχετικών με: (1) Την επίδραση των άρθρων 47 και 49 του ν.4387/2016 στα έσοδα του ΜΤΣ. (2) Τη σύμφωνη γνώμη του ΔΣ του ΜΤΣ επί του νομοσχεδίου του ΥΠΕΘΑ. (3) To ενοίκιο του μεγάρου του ΜΤΣ (ATTICA) από την PICAR. (4) Την καθυστέρηση καταβολής του ΒΟΕΑ. 

Κόκκαλα έχει αυτό το έγγραφο καθορισμού τιμής μεριδίου του ΒΟΕΑ;

Διαβάζω σε ένα blog μιας τοπικής Ένωσης Αποστράτων Αξκων μία ανάρτηση με τίτλο "Δεν Υπάρχει Πρόβλημα με το ΒΟΕΑ" και το επεξηγεί ως κάτωθι: «Σε επικοινωνία που είχαμε, με το ΜΤΣ, για...

Με επιχειρήματα η Επιστολή - Απάντηση της ΕΣΠΕΗΠ στον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καραγιαννίδη για τις δηλώσεις του στη Βουλή

Νομοθετικό Πλαίσιο Εργασίας (Υπερωριακή Απασχόληση) από τον πρόεδρο της ΕΣΠΕΘ

Δημιουργείται Στρατιωτικό Μουσείο για το 5ο ΣΠ στη ΣΜΥ - Αναζητούνται κειμήλια, αρχειακά στρατιωτικά υλικά και φωτογραφίες

ΟΒΑ εδώ, ΟΒΑ εκεί, που είναι οι ΟΒΑ;

Προαγωγές ΕΜΘ Ανθυπασπιστών Όπλων - Σωμάτων

Προαγωγές Πλωταρχών - Αντιπλοιάρχων

2016-07-27

Οι Λαρισαίοι της Οργάνωσης «Μίδας» - Η Ιστορία δύο Αξιωματικών του Ιππικού από τη Λάρισα

* Εκτελέστηκαν υπό το φως των προβολέων στον Τύρναβο
Του Δημήτρη Βάλλα / www.eleftheria.gr
Η ιστορία τους είναι από αυτές, τις άγνωστες για τη Λάρισα που φαίνεται σχετικά γρήγορα να λησμονεί τα παιδιά της. Μας τη θύμισε ή μάλλον αφορμή για να τη μάθουμε κι εμείς ήταν η Λαρισαία Άσπα Γιάγκου που σχεδόν στα κρυφά από τον σύζυγό της εμφανίστηκε μια μέρα με μια σακούλα με φωτογραφίες εποχής κορνιζαρισμένες και διάφορα χαρτιά και έγγραφα. 

2016-07-26

Ενημέρωση σχετικά με τη στάθμευση στο Στρατόπεδο "ΜΠΕΛΛΙΑ" (401 ΓΣΝΑ) για το μήνα Αύγουστο

401 Γεν. Στρατιωτ. Νοσοκ. Αθηνών / Διευθυντής
Προς: Αντιστράτηγο ε.α Δανιά Ευάγγελο / Πρόεδρο Ένωσης Αποστράτων Αξκών
Κοιν: ΓΕΣ/ΕΓΑ

42 χρόνια από τον χαμό του Γιαννιώτη ήρωα Παπαλαμπρίδη και των άλλων αδικοχαμένων κατά την εισβολή του Αττίλα - Εκδήλωση Τιμής και Χρέους

Ομιλητής: Γιώργος Γκορέζης* / e-mail: ggorezis@yahoo.gr / web: ggore.wordpress.com
Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και με την παρουσία επισήμων και πλήθους κόσμου έγινε τις πρωινές ώρες της Κυριακής -24ης Ιουλίου 1916 η επετειακή εκδήλωση- μνημόσυνο για τον Γιαννιώτη ήρωα υπολοχαγό Γεώργιο Παπαλαμπρίδη και τους άλλους νεκρούς κατά την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο το 1974.

Ένας χρόνος ΣΕΕΝΣΑ - Επιτυχίες - Δράσεις - Εκκρεμότητες

Πριν από έναν χρόνο, ο Σύνδεσμος Εν Ενεργεία Στελεχών Αεροπορίας (ΣΕΕΝΣΑ), ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα, χωρίς πολλά λόγια, επιδεικνύοντας ένα πολυδιάστατο έργο με απτά αποτελέσματα. Η Ευχή της ΑΘΠ Οικουμενικού Πατριάρχη μαζί με την επιθυμία πολλών συναδέλφων να υπάρχει ένας ισχυρός πυλώνας, χωρίς εξαρτήσεις οποιασδήποτε μορφής, για την ανάδειξη των προβλημάτων, μας έδωσε την δύναμη και την ώθηση να προχωρήσουμε σταθερά και αποτελεσματικά. Συγκεκριμένα:

2016-07-25

Βρε μπας και πάμε (πάλι) για εκλογές;

ΒΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΜΕ (πάλι) ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ; -ΕΝΦΙΑ: 5 δόσεις από Σεπτέμβριο και βλέπουμε. -Δεν περιλαμβάνονται (προς το παρόν) τα αγροτεμάχια. -Αποφάσεις για εργασιακά από Σεπτέμβριο, κάνουν τζιζ. -Εκλογικός νόμος απλής αναλογικής ψηφισμένος με προοπτική διπλών εκλογών. -Συζήτηση για τροποποίηση του Συντάγματος για εντυπώσεις και παραπλάνηση. -Διαγωνισμός για 4 κανάλια μέχρι τέλος Αυγούστου, απόλυτος έλεγχος. -Αποφάσεις για ειδικά μισθολόγια από Σεπτέμβριο και βλέπουμε. -"Θα απομονώσουμε ΔΝΤ" ο "νταής" Κατρούγκαλος. -Ισοδύναμα για "ξεπάγωμα" μισθολογικών προαγωγών από Σεπτέμβριο.... κλπ, κλπ.

Η παράδοση της σκυτάλης!

''Αυτοί γαρ οικούντες την χώραν μέχρι τούδε παρέδωσαν ελευθέραν δι' αρετήν. Ημείς δε επηυξήσαμεν τα πλείω αυτής και παρασκευάσαμεν αυτήν τοις πάσιν αυταρκεστάτην και ες πόλεμον και ες ειρήνην'', διατράνωνε ο μέγιστος ηγεμόνας Περικλής στον Επιτάφιο λόγο προς τιμήν των νεκρών του πολέμου, δηλαδή: ''Γιατί αυτοί (οι πεσόντες) κατοικώντας την χώρα αυτή, από γενεά σε γενεά μέχρι των ημερών μας, μας την παρέδωσαν ελεύθερη χάρις στην ανδρεία τους. Εμείς δε τους περισσότερους τομείς αυξήσαμε και την προετοιμάσαμε σε όλα, ώστε να είναι αυταρκέστατη και για πόλεμο και για ειρήνη''.

Ο Νικόλαος Πλαστήρας {4 Νοε 1883 - 26 Ιουλ 1953}

«Ἡ Ἑλλάς ἤχθη πρὸς αὐτοκτονίαν παρὰ μιὰς βασιλικῆς κυβερνήσεως, δεχθείσης μετ’ ἀπεριγράπτου ἀφελείας νὰ ἀντιμετωπίσει τὰς δύο μεγαλυτέρας στρατιωτικάς δυνάμεις τῆς Εὐρώπης». Ἀπό τὴν ἐπιστολή τοῦ Νικ. Πλαστήρα πρὸς τὸν Ἕλληνα πρεσβευτή στην Γαλλία Πλ. Μεταξᾶ (16 Ιουλ. 1941).

Ποιος θα πληρώσει τις ζημιές των "Νo Border" για την ...ψύχραιμη στάση σας κ. Τόσκα!!! (βίντεο)

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, δήλωσε: «Νομίζω ότι η αστυνομία κράτησε ψύχραιμη στάση, τη σωστή ισόρροπη στάση και γι αυτό μπράβο της και αυτή τη στιγμή η πόλη της Θεσσαλονίκης είναι ήσυχη». 
ΣΧΟΛΙΟ: Η αστυνομία Υπουργέ δρα με εντολές σας. Διατάξατε να μην πειράξουν τους προστατευόμενους σας και αυτό έπραξαν. Τα «μπράβο» λοιπόν σας ανήκουν.  Δεν μας είπατε όμως ποιος θα πληρώσει και πάλι τις καταστροφές; Τι ρωτάμε οι αφελείς. Εμείς, όλοι εμείς οι Έλληνες. Δυστυχώς, ανεξαρτήτως αν σας ψηφίσαμε ή όχι. Δείτε το βίντεο...

Η Ελλάδα ζήτησε και επίσημα 23/7 νέο δάνειο από το ΔΝΤ - Όλη η επιστολή στα Ελληνικά και στα Αγγλικά

  • Πριν δύο ημέρες ο Κατρούγκαλος υποστήριζε "Θα απομονώσουμε το ΔΝΤ". 
  • Την ίδια ημέρα (!) πέρυσι ο Τσακαλώτος ζητούσε επισήμως νέο δάνειο από το ΔΝΤ.

2016-07-24

Ποιος έχει δίκιο; - Το ΔΣ της ΕΑΑΣ ή ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΑΑΣ;

Έλυσε τη σιωπή του ο τελευταίος στρατοπεδάρχης της ΕΛ.ΔΥ.Κ., 42 χρόνια μετά τον Αττίλα

Ο 90χρονος σήμερα Παναγιώτης Σταυρουλόπουλος, ήταν ο τελευταίος στρατοπεδάρχης της ΕΛ.ΔΥ.Κ και ο άνθρωπος που έζησε λεπτό προς λεπτό μαζί με τους άνδρες του την προσπάθεια των Τούρκων να καταλάβουν το ελληνικό στρατόπεδο-έδρα της ΕΛ.ΔΥ.Κ.

Άριστη γνώση Αγγλικής γλώσσας και ευχέρεια στα Ελληνικά (???) στο Ελληνικό ΤΧΣ - Πλήρης αφελληνισμός!!!

Απίστευτη προκήρυξη του ελληνικού (υποτίθεται) Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Ο νέος διευθύνοντας σύμβουλος θα πρέπει να έχει άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας, ενώ ευχέρεια στα ελληνικά θα θεωρηθεί πολύ σημαντικό επιπρόσθετο προσόν. Δείτε το βίντεο...

2016-07-22

Στο «στόχαστρο» και επισήμως η ΕΣΠΕΗΠ από ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ

Άκουγες και δεν πίστευες τα όσα διαδραματίζονταν στη Βουλή την 21η Ιουλίου 2016 κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΘΑ. Αυτό όμως που έκανε ιδιαιτέρως αρνητική εντύπωση ήταν η επίθεση και στοχοποίηση των εν ενεργεία συναδέλφων της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου από τους ΑΝΕΛ μέσω του προέδρου τους και ΥΕΘΑ κ. Καμμένου και από τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω του βουλευτή Δράμας κ. Καραγιαννίδη. Το μεγάλο τους αμάρτημα! Ζητούν να μάθουν με ανακοίνωση (παρατίθεται ολόκληρη στο τέλος) για την εξέλιξη της υγείας των συναδέλφων τους... Η ΠΟΕΣ και πάλι απούσα. Δεν είδα, δεν άκουσα... Και το δεύτερο μεγάλο τους αμάρτημα τους κάλεσε η ΧΑ (λανθασμένα ο κ. ΥΕΘΑ αναφέρει τον κ. Δαβάκη) και ενέκρινε το προεδρείο της επιτροπής. Δείτε τα σχετικά βίντεο και την επίμαχη ανακοίνωση και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα...

Ειδικό Μισθολόγιο ΕΔ και ΣΑ: Καταγγελία για «μυστική» συνάντηση στο ΥΠΟΙΚ από Σώματα Ασφαλείας

Οι ομοσπονδίες των εν ενεργεία συναδέλφων των Σωμάτων Ασφαλείας   ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, ΠΟΕΥΠΣ, ΠΟΕΠΛΣ, ΕΑΠΣ και ΠΕΑΛΣ (Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστική Υπηρεσία και Λιμενικό Σώμα), καταγγέλλουν ότι, απουσία τους, γίνονται «μυστικές» συναντήσεις με αποκλειστικό θέμα τα ειδικά μισθολόγια των ΕΔ και των ΣΑ. Η ΠΟΕΣ φυσικά για ακόμα μια φορά απουσιάζει. Φαίνεται ότι την απασχολούν άλλα θέματα. Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση... 


2016-07-21

Αναρτήθηκε η Σύνταξη Αυγούστου 2016

Αναρτήθηκε η σύνταξη Αυγούστου 2016. Κλικ [ΕΔΩ]. Αλλαγές δεν υπάρχουν... Οι διευκρινιστικές οδηγίες εφαρμογής του προσφάτως ψηφισθέντος νόμου για τα 1.300 ευρώ + επικουρικές συντάξεις και για τα πάνω από 2.000 ευρώ για μία σύνταξη δεν έχουν εκδοθεί ακόμα. Δυσκολεύονται φαίνεται στην μετάφραση από τα Αγγλικά στα Ελληνικά και από τα ...Ελληνικά στα Ελληνικά. Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα η σύνταξη θα κατατεθεί την Πέμπτη στις 28 Ιουλίου 2016.

ΔΑΒΑΚΗΣ: Είναι σύμφωνοι οι Αρχηγοί των Γ.Ε. με την υπόθεση του συνδικαλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις κ. Καμμένε; Απάντηση καμία!!!

Δευτερολογία του κ. Δαβάκη στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ. Ευθεία ερώτηση προς τον κ. Καμμένο. «Είναι σύμφωνοι οι Αρχηγοί με την υπόθεση του συνδικαλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις; Αν δεν απαντήσετε θα θεωρήσω ότι οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων είναι αρνητικοί προς αυτό το νομοθέτημα που μας φέρνετε!» Απάντηση δεν πήρε. Δείτε το βίντεο...

Βιβλίο του Αντγου ε.α. Ιωάννη Κρασσά

O Αντγος ε.α. Ιωάννης Κρασσάς μας ενημερώνει: Αγαπητές/αγαπητοί φίλες/φίλοι μου, Συγκέντρωσα τα 101 πρώτα άρθρα μου και τα έφτιαξα σε βιβλίο με τίτλο «100+1 Ιστορικά Άρθρα». Το βιβλίο θα έχει 328 σελίδες. Θα εκδοθεί σε δύο τύπους, έγχρωμο και ασπρόμαυρο. Οι σελίδες του ασπρόμαυρου θα είναι χρώματος ιβουάρ ενώ του εγχρώμου σπασμένο λευκό. Ακολουθεί ο πρόλογος, Αν επιθυμείτε να το αποκτήσετε στείλτε μου e-mail στο i.krassas@yahoo.gr.
Με εκτίμηση, Ι. Κρασσάς
ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Δαβάκης στη Βουλή: Η ΝΔ θα καταργήσει την κατάπτυστη τροπολογία για συνδικαλισμό των ΕΔ - Ομιλία που αξίζει κάποιος να παρακολουθήσει

Ομιλία βουλευτού της ΝΔ κ. Δαβάκη στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο. Ίσως η μοναδική ομιλία επί των θεμάτων που συζητούνται που δείχνει βαθιά γνώση του αντικειμένου. Μεστή και με προτάσεις... Η θέση της ΝΔ είναι να καταργήσει την τροπολογία - άρθρο περί συνδικαλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως έχει (φωτογραφικά) κατατεθεί, από τους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Αξίζει κάποιος να την παρακολουθήσει. Είναι σίγουρο ότι στο τέλος δεν θα πει "έχασα το χρόνο μου". Είναι μόλις 20 λεπτά... Δείτε το βίντεο...

Υπό ομηρεία "ΕΜΘ", "ΑΣΣΥ 1990", "απόφοιτοι ΣΜΑ" κλπ (βίντεο)

Οι πολυδιαφημιζόμενες "επιτυχίες" της ΠΟΕΣ (βαθμολογική εξέλιξη ΕΜΘ, θέμα στελεχών ΑΣΣΥ 1990, Απόφοιτοι ΣΜΑ, κλπ) δεν περιλαμβάνονται στο παρόν νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ και παραπέμπονται στις καλένδες... Η συνήθης πρακτική, όπως η πλήρης υλοποίηση των αποφάσεων του ΣτΕ, το επίδομα παραμεθορίου, το "ξεπάγωμα" του "παγώματος" των μισθολογικών προαγωγών κλπ κλπ.  Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν ο "διορισμός" της ΠΟΕΣ και του Τσουκαράκη ως μοναδικούς εκπροσώπους των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που όπως φαίνεται θα το πετύχουν... Δείτε το βίντεο...

Συνέντευξη του Προέδρου της ΑΣΑ στην θεσσαλική εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”

* Προτεραιότητα στους υδρογονάνθρακες Ιονίου και Κρήτης
* Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει απ’ την Τουρκία που έχει πάρα πολλούς εχθρούς εντός και εκτός συνόρων της…
* Είναι ανεπίτρεπτο ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων να αμείβεται λιγότερο από τον δήμαρχο ενός μικρού δήμου.

ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Του Επισμηναγού (Ι) ε.α. Γεωργ. Β. Κασσαβέτη
Αν υπάρχουν ακόμη Έλληνες που πιστεύουν ότι είναι εφικτή η έξοδος της χώρας όχι μόνο από την οικονομική, αλλά και τη δομική κρίση, την οποία από οκταετίας βιώνει, ή ζουν εκτός Ελλάδος, ή έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα, ή τέλος πρέπει να επισκεφθούν ψυχίατρο το ταχύτερο. Για όλους εμάς τους υπόλοιπους τέτοιο ενδεχόμενο δεν παίζει. Κι αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα στοιχεία που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητος, σύμφωνα με τα οποία:

Καλή μου Επιστράτευση

Η ιστορία είναι γνωστή. Όταν απελευθερωθήκαμε από την Οθωμανική κυριαρχία των 400 ετών, γίνονταν στο Μεσολόγγι οι σχετικοί εορτασμοί, στους οποίους παραβρέθηκε και ένας παλιός αγωνιστής με τον εγγονό του. Άρχισαν λοιπόν οι ομιλίες των επισήμων, νομάρχες, δήμαρχοι κ.λπ. και σε μια στιγμή, εκνευρισμένος ο παππούς, αρπάζει το παιδί και του λέει: «Πάμε να φύγουμε από ΄δω. Δεν γινήκαν έτσι τα πράγματα». Στο δρόμο, βλέπουν έναν ρακένδυτο ζητιάνο, παλιό ήρωα αγωνιστή, ο οποίος διηγείτο γεγονότα από την Επανάσταση, όπως αυτός τα έζησε. Στέκεται λίγο ο παππούς και συγκινημένος λέει στον εγγονό του: «Τ’ ακούς; Έτσι γινήκαν τα πράγματα».

2016-07-20

Η πρώτη απόφαση με το Γ΄ Μνημόνιο: Σύνταξη 80€ βασική και 29€ επικουρική, από το ΙΚΑ

Με 20 χρόνια προϋπηρεσία δεν δίνουν σε 62χρονη ούτε την ελάχιστη εθνική των 384 ευρώ που υποσχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ - Πλήρη σύνταξη 464 ευρώ θα πάρει μετά από 5 χρόνια, όταν θα γίνει 67 ετών. Χαμένοι 120.000 εργαζόμενοι. 

Τέλος οι δωρεάν επισκέψεις στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ!

Σε νέες περιπέτειες μπαίνουν από αύριο οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, που ενώ καταβάλλουν τις εισφορές περίθαλψης- και μάλιστα αυξημένες για τους συνταξιούχους- στα ασφαλιστικά ταμεία, θα βρουν "κλειστές” τις πόρτες των ιδιωτικών ιατρείων. Οι γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό ξεκινούν από την Τετάρτη νέα επίσχεση εργασίας, διαμαρτυρόμενοι μεταξύ άλλων για τα τεράστια χρέη που έχουν συσσωρευτεί από την αρχή της χρονιάς, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία πληρωμή.

Η ΕΣΠΕΗΠ αναμένει τις απαντήσεις της Πολιτείας για θέματα Υγιεινής Στρατιωτικών που εκτελούν υπηρεσία σε κέντρα φιλοξενίας αλλοδαπών

Προαγωγές Ανθλων - Υπλγων - Λγων - Τχων Όπλων - Σωμάτων Στρατού Ξηράς 2016 - 2017 {Τακτικές Κρίσεις}

Κατά τις τακτικές ετήσιες κρίσεις 2016-2017, που συντάχθηκαν από τα αρμόδια Συμβούλια Κρίσεων, προάχθηκαν κατ' εκλογήν 474 Ανθυπολοχαγοί, 462 Υπολοχαγοί, 315 Λοχαγοί, 309 Ταγματάρχες, κλπ Δείτε τον πλήρη πίνακα που ακολουθεί...

Παρουσίαση βιβλίου - "Κέρκυρα 1716: Διλήματα - Αποφάσεις και τα Γεγονότα που Δικαίωσαν τον Σχολεμβούργο"

Ο Νίκος Κουλούρης, ανώτατος εν αποστρατεία αξιωματικός του ΣΞ (ΣΣΕ-82) και τώρα συγγραφέας, μας προσκαλεί στην Πάνω Πλατεία της Κέρκυρας τη Δευτέρα 25 Ιουλίου στις 21:00 για την παρουσίαση του βιβλίου του <<ΚΕΡΚΥΡΑ 1716: ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ-ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΣΑΝ ΤΟΝ ΣΧΟΛΕΜΒΟΥΡΓΟ>>Η παρουσίαση γίνεται στα πλαίσια της 6ης ΕΚΘΕΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ που διοργανώνει ο Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών Κέρκυρας.

2016-07-19

Απίστευτο! Ποιος χρησιμοποίησε τις λέξεις "λιποτάκτες", "κλέφτες" και "προδότες" για να χαρακτηρίσει στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων;

Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ. Μία βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια των Ε.Δ.

Του Υποστρατήγου ε.α Λάμπρου Τζούμη
Αυτές τις μέρες κατατέθηκε και συζητείται στο Κοινοβούλιο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο πραγματεύεται μια σειρά θεμάτων που αφορούν στις Ένοπλες Δυνάμεις (Ε.Δ.). Το πρώτο που πρέπει να επισημανθεί, είναι η αυτή καθαυτή η κατάθεση μιας ακόμα εκπρόθεσμης τροπολογίας από πλευράς κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα τις ενώσεις των εν ενεργεία στελεχών ή του «συνδικαλισμού» στις Ε.Δ. Το φαινόμενο της αιφνιδιαστικής κατάθεσης τροπολογίας για ένα τόσο...

Συνδικαλισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις; Ποιο είναι το διακύβευμα;

Γράφει ο Δρ Ιωάννης Παρίσης
Σκοπός οποιασδήποτε συνδικαλιστικής δράσης είναι καταρχήν η διασφάλιση των κοινωνικών δικαιωμάτων, δηλαδή εκείνων που αναφέρονται στην εργασία (είδος, τόπος, χρόνος), την κοινωνική ασφάλιση, τον σεβασμό της οικογένειας και της παιδικής ηλικίας και την πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη της προσωπικότητας και ότι άλλο επί του θέματος αυτού καθορίζει το Σύνταγμα.

Τουρκία: Από το στρατιωτικό πραξικόπημα στην πολιτική δικτατορία;

Του Χρήστου Μηνάγια / 19-07-2016 / www.geostrategy.gr / www.liberal.gr
Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, στις 15-07-2016, γεννάται το ερώτημα εάν ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Ταγίπ Ερντογάν θα αξιολογήσει τα βαθύτερα αίτια που οδήγησαν τη χώρα του σε αυτήν την κρίση ή θα επικεντρώσει τη στρατηγική του σε ένα κυνήγι μαγισσών, συνεχίζοντας παράλληλα τις διαδικασίες της πολιτικής δικτατορίας που οραματίζεται με καταλυτική ημερομηνία την αλλαγή του πολιτεύματος σε μια μορφή προεδρικής ή ημιπροεδρικής δημοκρατίας.