papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-05-31

Οι τοξότες από την Κρήτη που δεν παραδόθηκαν… ΟΤΑΝ «ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ»

Του Δημήτρη Βάλλα / www.eleftheria.gr
…Αν θες ειρηνικά να πορευτείς μαζί μας, των Μουσουλμάνων βασιλιά, χαρά μεγάλη σε μένα, στους αρχόντους, στο λαό μου. Κι άκου: τα κάστρα και τη γης που μ' άρπαξες, το πλήθιο το ψυχομέτρι που μου...

Η Επιτροπή του Πανελλήνιου Συντονιστικού Ε.Δ. (ΠΑ.Σ.Ε.Δ)

Εκ μέρους των Δ.Σ. των ΕΣΠΕΚΜ, ΕΣΠΕΘ, ΕΣΠΕΗΠ και ΣΕΕΝΣΑ γνωστοποιείται η Επιτροπή του Πανελλήνιου Συντονιστικού Ε.Δ. (ΠΑΣΕΔ) όπως αυτή ορίστηκε από τους προέδρους των Ενώσεων - Συνδέσμου μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΕΔ...

Η Ασύμμετρη Οικονομική Αλληλεξάρτηση ως παράγοντας εξισορρόπησης μεταξύ κρατών σε διένεξη: Μύθος ή Πραγματικότητα;

Δρ. Βικτωρία Πιστικού (*)
Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Μέλος της ΑΣΑ
Το ζήτημα που προσπαθώ να αναδείξω μέσω του παρόντος άρθρου είναι ότι οι οικονομικές σχέσεις και ακόμα περισσότερο η ανάπτυξη της οικονομικής αλληλεξάρτησης μεταξύ δυο κρατών σε διένεξη δεν μπορεί να παίξει το ρόλο του εξισορροπητικού παράγοντα, κυρίως για το απειλούμενο κράτος, ή για να τεθεί πιο απλά, είναι μύθος η άποψη ότι η ανάπτυξη οικονομικών σχέσεων να βοηθήσει στην επίλυση εθνικών ζητημάτων. Read more.

Αναγνώριση Μάχιμης 5ετίας Μονάδων Εκστρατείας

Ο Στέφανος Κουκουράβας, ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ), μας διαβίβασε την επιστολή - εισήγηση που ακολουθεί προς τον κ. ΥΕΘΑ, με την οποία αποσκοπεί στην ανάδειξη της κατάφωρης αδικίας που υπέστη μερίδα στρατιωτικών σχετικά με την αναγνώριση πρόσθετου πραγματικού χρόνου υπηρεσίας που διανύθηκε σε Μονάδες Εκστρατείας (μάχιμη 5ετια κατά το κοινώς λεγόμενο). Οι διαδοχικές μεταρρυθμίσεις του ασφαλιστικού συστήματος όξυναν περαιτέρω το πρόβλημα, αδιαφορώντας για τα αληθινά προβλήματα των στρατιωτικών και παρακάμπτοντας συνειδητά τις συνταγματικές επιταγές περί ισότητας και ισονομίας. Ακολουθεί η επιστολή...

2016-05-30

Απεβίωσε ο Δντης της ΔΑΣ/ΓΕΣ Ταξίαρχος Αντώνιος Δάρας

Σαν βόμβα έπεσε η είδηση του θανάτου του Διευθυντού της ΔΑΣ/ΓΕΣ Ταξιάρχου Αντώνιου Δάρα, ενός εξαίρετου αξιωματικού και ανθρώπου όπως όλοι οι συνάδελφοι του συνομολογούν και όχι μόνον οι συμμαθητές του της ΣΣΕ-85.  Ο επίτιμος Α/ΓΕΣ Στρατηγός Χρίστος Μανωλάς αισθάνθηκε την ανάγκη να γράψει δυο...

Θεωρούν οι Τούρκοι την Ελλάδα απειλή; Πως βλέπουν ΗΠΑ και Ρωσία; Τι λένε για Κύπρο και συμφωνία για μετανάστες; (πίνακες)

Του Χρήστου Μηνάγια / www.geostrategy.gr
Στις 25-05-2016, ο πρόεδρος Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν    προήδρευσε στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της νέας τουρκικής κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Μπιναλί Γιλντιρίμ, στο προεδρικό μέγαρο.

2016-05-29

Είναι ευχαριστημένοι οι Λαρισαίοι από τη δημαρχία Καλογιάννη; Δείτε εδώ τα αποτελέσματα της έρευνας που διήρκεσε δύο μήνες!

Ιστορία του Ελληνικού Στρατού 1833-1949

Παραβρέθηκαν πολλοί Λαρισαίοι, επίσημοι και μη, στην εκδήλωση που διοργάνωσε με  μεγάλη επιτυχία ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών (ΣΕΑΝ) Λάρισας, την Τρίτη 24 Μαΐου με σκοπό την παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή κ. Ιωάννη Παπαφλωράτου «Ιστορία του Ελληνικού Στρατού 1833-1949» στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Ίδρυμα.

Η πόλις εάλω {29 Μαΐου 1453} - {βίντεο}

Ιωάννης Ιουστινιάνης (Γένουα/Γένοβα 1418 - Χίος 1453)

«Ενθάδε κεῖται ὁ Ἰωάννης Ἰουστινιάνης… μεγαλοψύχως ἡγεμονεύων παρά τῶ γαληνοτάτῳ Κωνσταντίνῳ τελευταίων τῶν ἀνατολικῶν χριστιανῶν αὐτοκρατόρων, θανασίμως πληγωθείς ἀπέθανε». Ἀπό τὸ ἐπίγραμμα στὸν τάφο του, στὸν ναό τοῦ Ἁγίου Δομίνικου στὴν Χῖο.

ΙΣΜΕ: "Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ" ως Παράγοντας Ισχύος της Χώρας στο Διεθνές Σύστημα

2016-05-28

Το μικρό μας οδοιπορικό στο Άγιο Όρος (φωτογραφίες)

Γράφει ο Απόστολος Παπαπαρίσης
Η διοργάνωση προσκυνηματικής εκδρομής στο Άγιο Όρος, έχει γίνει παράδοση πλέον για το ΔΣ του Συνδέσμου Αποστράτων Χωροφυλακής – Αστυνομίας ν. Λάρισας, αφού αναλαμβάνει αυτήν την θρησκευτική αποστολή εδώ και 12 χρόνια. Φέτος 75 Λαρισαίοι (αστυνομικοί, στρατιωτικοί, δάσκαλοι κλπ) χωρισμένοι σε 11 ομάδες, που η κάθε μία διανυκτέρευσε σε 3 διαφορετικές Ιερές Μονές, γεύτηκαν αυτήν την εμπειρία ζωής. Η...

1956. Ολυμπιακοί Αγώνες Μελβούρνης στην Αυστραλία. Πρώτος λαμπαδηδρόμος ο Διονύσης Παπαθανασόπουλος (βίντεο)

Το 1956 οι Ολυμπιακοί Αγώνες έγιναν στην Μελβούρνη στην Αυστραλία. Ο πρώτος λαμπαδηδρόμος ήταν ο Διονύσης Παπαθανασόπουλος, από την Αρκαδία, γεννημένος στην Ελασσόνα. Το πλήρες άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε παρακάτω στον ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ, της 26ης Μαΐου 2016, την ελληνόφωνη εφημερίδα της Αμερικής, που «...αποτελεί κυρίως έναν θρίαμβο του Ελληνισμού της Αμερικής. Μια απόδειξη του ακαταμάχητου πόθου του ομογενή να ριζώσει στην Αμερική, τη νέα πατρίδα, αλλά και παράλληλα να διατηρήσει ακέραια την ταυτότητά του» όπως δηλώνει ο εκδότης / διευθυντής της ιστορικής εφημερίδας κ. Αντώνης Η. Διαματάρης. Ακολουθεί βίντεο - φωτογραφίες

Κήρυξαν Τσίπρα, Καμμένο και βουλευτές Σαντορινιό - Γάκη - Καματερό ανεπιθύμητους οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Δωδεκανήσου

"Persona non Grata" κήρυξε το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον πρωθυπουργό και τους βουλευτές Δωδεκανήσου που ψήφισαν το πολυνομοσχέδιο. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: 

Προς τον Πρόεδρο Πούτιν: «Οι μεγάλες χώρες και οι μεγάλοι ηγέτες μπορούν να λαμβάνουν γενναίες αποφάσεις»

Προς την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Κύριο Βλαντιμίρ Πούτιν / 28 Μαΐου 2016
Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε της Ρωσικής Ομοσπονδίας,
Καλώς ήλθατε στην Ελλάδα. Καλώς ήλθατε στη Μακεδονία, το χώμα της οποίας θα πατάτε σήμερα κατά την προσκυνηματική επίσκεψή σας στο Άγιο Όρος.

Κανένας δικηγόρος δεν αναλαμβάνει τον πρώην στρατιωτικό που βίαζε τα παιδιά του

Με σκυμμένο το κεφάλι, αλεξίσφαιρο γιλέκο, μικρή αστυνομική δύναμη και φορώντας κουκούλα (γιατί;;;) που ο ίδιος είχε ζητήσει οδηγήθηκε σήμερα το μεσημέρι στον ανακριτή στα δικαστήρια της Μυτιλήνης ο 54χρονος που βίαζε τα παιδιά του σε χωριό της Λέσβου.

2016-05-26

Τύμπανα πολέμου στη Λιβύη -Προ των πυλών η στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται μια στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, με στόχο το ISIS, όπως προκύπτει από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Μόνη εκκρεμότητα, το πότε θα πραγματοποιηθεί.

Ναι men, αλλά... για τον μπαμπά κανείς δεν είναι αρκετός για την κόρη του

...είμαι ένας μπαμπάς με κυνηγετικό όπλο, φτυάρι και πίσω αυλή 
-Μπαμπά, έχω αγόρι. -Αλήθεια, κοριτσάκι μου; Αυτό είναι υπέροχο.

Μόλις παρακολούθησες μία στιχομυθία από παράλληλο σύμπαν, που έκανε σύσσωμους τους μπαμπάδες του δικού μας πλανήτη να χώσουν στο στόμα τους μια κυνηγετική καραμπίνα. 

Πόσα θέλεις για να με τρελάνεις

Ρωτάμε λοιπόν με το στόμα του Νίκου Ξανθόπουλου τους απανταχού ΣΥΡΙΖΑίους και έναν έναν χωριστά: «Πόσα θέλεις για να με τρελάνεις, για να σου τα δώσω όλα μετρητοίς».

Κάλεσμα Πανελληνίου Συντονιστικού Ενόπλων Δυνάμεων (ΠΑΣΕΔ)

Οι Ενώσεις Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας και ο Σύνδεσμος Εν Ενεργεία Στελεχών Αεροπορίας, σύστησαν το Πανελλήνιο Συντονιστικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα νούμερα και ο Καμμένος...

Θα παραθέσω σήμερα μία σειρά από δηλώσεις, στοιχεία και αριθμούς, του τελευταίου εξαμήνου, αποφεύγοντας να πάρω θέση υπέρ ή κατά ή να κάνω κριτική και ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Αρχίζω από...

2016-05-25

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Η αναθέρμανση μιας «παγωμένης» σύρραξης

Δρ Ιωάννης Παρίσης, Υποστράτηγος ε.α., Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης & Διεθνών Σχέσεων Πανεπιστημίου Κρήτης, Πρόεδρος της Ακαδημίας Στρατηγικών Αναλύσεων
Δρ Σπυρίδων Κατσούλας, Διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων Πανεπιστημίου Reading, συνεργάτης της Έδρας «Θουκυδίδης» ΓΕΕΘΑ-Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Μέλος της Ακαδημίας Στρατηγικών Αναλύσεων.
Η περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ έχει καταστεί ένα από τα πλέον επικίνδυνα σημεία ανάφλεξης, που θα μπορούσε να οδηγήσει όχι μόνο σε ένα νέο πόλεμο μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας αλλά και στην εμπλοκή μεγαλυτέρων δυνάμεων, όπως η Ρωσία και η Τουρκία. Μια σύγκρουση που ξεκίνησε αμέσως μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, συνεχίζει να διατηρεί σε συνεχή ένταση και αντιπαράθεση τις δύο πρώην σοβιετικές δημοκρατίες. Το 1994, μετά από έναν εξαετή αιματηρό πόλεμο, το Αζερμπαϊτζάν ουσιαστικά απώλεσε την περιοχή, η οποία έκτοτε βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Αρμενίας. Read more.

Φωτογραφίες από τον Πλου της Τριήρους ΟΛΥΜΠΙΑΣ με Πλήρωμα Μαθητές Στρατιωτικών Σχολών

Φωτογραφίες από τον πλου της τριήρους ΟΛΥΜΠΙΑΣ την Τρίτη 24 Μαΐου 2016, με πλήρωμα Μαθητές της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), της Σχολής Ικάρων (ΣΙ) και της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ).

Η 8η βραδιά της Αεροπορίας Στρατού (φωτογραφίες)

Το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 πραγματοποιήθηκε για 8η συνεχή χρονιά η ΒΡΑΔΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ.

Δείτε όλη την απόφαση του Eurogroup για δόσεις, μέτρα και χρέος

To Εurogroup καλωσορίζει το Staff-level agreement που συμφωνήθηκε μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών.

2016-05-24

Ο δικηγόρος κ. Γεωργακάκης Αθανάσιος απαντά στις ερωτήσεις μας σχετικά με τις νέες αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ

Προκειμένου να ενημερωθούν υπεύθυνα οι αναγνώστες του Papaparisis' blog, επί της πρόσφατης απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ, που δικαιώνει για δεύτερη φορά τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ, ζητήσαμε τη βοήθεια του δικηγόρου Παρ’ Αρείω Πάγω, και Συμβουλίω της Επικρατείας, πρώην Προέδρου Στρατοδικείου Λάρισας, Αθανασίου Γεωργακάκη. Υπόψη ότι το...

Ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Υπτγος ε.α. Ευάγγελος Δανιάς στον ΣΚΑΙ στον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά (βίντεο)

Δελτίο Τύπου ΣΕΕΝΣΑ Συνάντησης Λάρισας

Ο ΣΕΕΝΣΑ παραθέτει Δελτίο Τύπου για την συνάντηση με μέλη και φίλους αντιπροσωπείας του ΔΣ που πραγματοποιήθηκε την 22/05/16 στη Λάρισα.

Η απόφαση του ΣτΕ για τα στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ (βίντεο)

2016-05-23

Bloomberg: Στα 11 δισ. η δεύτερη δόση του προγράμματος

Τα 11 δισ. ευρώ αναμένεται να φτάσει η δεύτερη δόση του ελληνικού προγράμματος βοήθειας, σύμφωνα με το προσχέδιο του αυριανού Eurogroup. Όπως επισημαίνει το πρακτορείο Bloomberg, 

Δαβάκης προς Καμμένο: «Μετά τη χθεσινή θεατρική παράσταση...

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λακωνίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μετά τη χθεσινή θεατρική παράστασή του, ο  κ. Καμμένος στη Βουλή των Ελλήνων, υποχρεούται να στοιχειοθετήσει τις φωτοβολίδες που εκτόξευσε και να δώσει απαντήσεις στα παρακάτω:

Σοκ! Ποιοι θα δουν τον ΕΝΦΙΑ να αυξάνεται μέχρι 325%

Ο φόρος που ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε να μην πληρώσουμε και υποσχόταν (προεκλογικά πάντα) πως θα τον καταργήσει με την ανάληψη της εξουσίας, όχι μόνο δεν παύει να υφίσταται, αλλά πλέον σφίγγει ακόμα περισσότερο την θηλιά γύρω από τον λαιμό των υπερφορολογημένων πολιτών. Ο λόγος για τον ΕΝΦΙΑ που πλέον μονιμοποιείται και βάζει «φωτιά» στους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Η Ιστορία του Ελληνικού Στρατού (1833-1949) - Παρουσίαση βιβλίου την Τρίτη 24 Μαΐου 2016 (19:00) στο Χατζηγιάνειο

Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα {11/05/1771 - 22/05/1825}

«Ἡ δόξα της ποὺ ἔφθασε μέχρι τῆς ἐκπλήκτου διὰ τὴν δρᾶσιν της Εὐρώπης τῆς ἐποχῆς ἐκείνης, ὀφείλεται εἰς πραγματικὰς πολεμικὰς πράξεις». Διονύσιος Κόκκινος

Επίσκεψη Α/ΓΕΣ στο 308 ΠΕΒ {Θεσσαλονίκη}

Την  Τετάρτη 18  Μαΐου  2016,  ο  Αρχηγός ΓΕΣ  επισκέφθηκε  το  308 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσεως (308 ΠΕΒ) στη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τις δραστηριότητες του Εργοστασίου...

Τι συμβαίνει με το «επίδομα παραμεθορίου»;

Από τον Μάρτιο έχει να καταβληθεί το επίδομα παραμε­θορίου (ΗΕΕ) στους στρατιωτικούς που υπηρετούν σε ακριτικές μονάδες, ενώ, παράλληλα, δεν έχει καταβληθεί και η σχετική αποζημίωση για τους τέσσερις μήνες του 2015. Η υπόθεση έχει προκαλέσει την...

2016-05-22

Συγκρότηση Πανελληνίου Συντονιστικού Ενόπλων Δυνάμεων


Είναι viral στο διαδίκτυο: Μαδούρο - Ρημαδούρο - Σημαδούρο

Σε αστείρευτη πηγή έμπνευσης για τους χρήστες του ελληνικού ίντερνετ εξελίσσεται η… Βενεζουέλα, η διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση της οποίας, αλλά και οι προνομιακές σχέσεις της εκεί κυβέρνησης με την ελληνική, δίνουν διαρκώς αφορμές για χιουμοριστικές αναρτήσεις και σχόλια στα μέσα κοινωνικής...

Η φιέστα ανόδου της ΑΕΛ (φωτογραφίες - βίντεο)

Στα γιορτινά του ντύθηκε το "AEL FC Arena" για τη φιέστα ανόδου της ΑΕΛ κι επιστροφής της στη SuperLeague. Παρών ο Βαγγέλης Μόρας, με μπλούζες "Save Moras" οι παίκτες των "βυσσινί" και των Χανίων κατά την είσοδό τους. (φωτογραφίες, videos). Η ΑΕΛ νίκησε με 3-0 τα Χανιά, εντός έδρας, για την...

Εξακολουθεί στο μέγιστο η κοροϊδία για τα ειδικά μισθολόγια!

Η κυβέρνηση κατέθεσε αιφνιδιαστικά την τροπολογία για πάγωμα μισθολογικών προαγωγών, η κυβέρνηση και πάλι τροποποιεί την τροπολογία και αναφέρει ότι θα εφαρμοσθεί αν δεν βρεθούν ισοδύναμα μέτρα από τα εμπλεκόμενα υπουργεία. Κοροϊδία στο τετράγωνο δηλαδή!..

Κάτι αλλάζει στη συλλογική έκφραση των στρατιωτικών!!!

Σήμερα στη Λάρισα, συναντήθηκαν οι αντιπροσωπίες των Διοικητικών Συμβουλίων των τριών μεγαλύτερων Ενώσεων Στρατιωτικών, αυτών της Κ. Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Ηπείρου και του ΣΕΕΝΣΑ....

2016-05-21

Η Ελληνική συμμετοχή στο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής στις ΗΠΑ {1ο ΓΕΛ Κομοτηνής} {βίντεο - φωτογραφίες}

Μια αξιέπαινη προσπάθεια μιας ομάδας παιδιών του 1ου ΓΕΛ Κομοτηνής βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες στην Αμερική, στο Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας, όπου διεξάγεται ο παγκόσμιος διαγωνισμός ρομποτικής. Ας πιάσουμε όμως από την αρχή το «όνειρο» που ζουν τα παιδιά ενός δημοσίου (έχει και αυτό την αξία του) και όχι ενός ιδιωτικού Λυκείου με πόρους και δυνατότητες....

Δήλωση Καμμένου για αφελείς «Θα ψηφίσω το πάγωμα αν η κυβέρνηση...»

Η ΠΟΕΣ υποστηρίζει ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά ο πρόεδρος Τσουκαράκης με τον ΥΕΘΑ Καμμένο και ο δεύτερος τον διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται οι ΑΝΕΛ να ψηφίσουν την επίμαχη τροπολογία που αφορά στα ειδικά μισθολόγια. Ένα γνωστό site που ασχολείται με θέματα ΕΔ και ΣΑ, κάνει ένα βήμα παραπάνω...

Θανάσης Δαβάκης: Ποιος ο πυθμένας κοροϊδίας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων;

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λακωνίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μετά την  τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών, με την οποία αναστέλλονται από 1 Ιανουαρίου 2017 και για δυο χρόνια οι μισθολογικές προαγωγές των  στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για λόγους δημοσιονομικής προσαρμογής, αναρωτιόμαστε, ποιός είναι ο πυθμένας της κοροϊδίας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Πότε αλήθεια ο κ. Καμμένος θα συμπεριφερθεί ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας και θα προστατεύσει τα συμφέροντα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, από τη δημοσιονομική λαίλαπα του συγκυβερνήτη του»;

Οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ επιβάλουν ΦΠΑ 24% από 13% στα νησιά Άνδρο, Τήνο, Σύρο, Σίφνο, Μήλο, Αλόννησο, Κάρπαθο, Θάσο, Σκύρο, Κέα και Αντιπάρο

Γ. Βρούτσης: «Πρόδωσαν τη νησιωτικότητα. Κατά συρροή ψεύτες οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέναντι στους νησιώτες. Μαζί με το 4ο Μνημόνιο φέρνουν ΦΠΑ ρεκόρ 24% και καταργούν το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ σε ακόμη 11 νησιά του Αιγαίου!»

2016-05-20

Τροπολογία βόμβα για τα ειδικά μισθολόγια - Αναστολή μισθολογικής ωρίμανσης και προαγωγής

Δυσάρεστη έκπληξη επιφύλαξε το Υπουργείο Οικονομικών με ξαφνική τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή που αφορά στα ειδικά μισθολόγια, η οποία προβλέπει την αναστολή της μισθολογικής ωρίμανσης και προαγωγής των λειτουργών και υπαλλήλων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια (δικαστικοί λειτουργοί, στελέχη ΕΔ και ΣΑ, διλωμάτες, ιατροί του ΕΣΥ κλπ). Εξοικονόμιση δαπάνης 118 εκ ευρώ για τα έτη 2017 - 2018. Διαβάστε ολόκληρη την τροπολογία...

Η δικογραφία κατά Καμμένου μετά από μύνηση αστυνομικού διαβιβάστηκε στη Βουλή

Ποινική δίωξη άλλα και αποζημίωση από τον ΥΠΕΘΑ Πανό Καμμένο ζητεί αστυνομικός με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε και η εισαγγελία την διαβίβασε στη Βουλή. Αφορμή στάθηκαν επεισόδια στην Κω στις 21 Αυγούστου, όταν κατά την επίσκεψη του κ. Καμμένου με αφορμή το μεταναστευτικό, κάτοικοι της Κω πέταξαν αυγά  και μπουκάλια με νερό εναντίον του με αποτέλεσμα να φυγαδευτεί από τους άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας. Στην συνέχεια ο κ. Καμμένος έγραψε στο Twitter ότι "επικεφαλής των αγανακτισμένων πολιτών ήταν εν ενεργεία αστυνομικός με μακρά θητεία στην ΕΥΠ μαζί με νεοναζί". Μάλιστα ο...

Όαση στην Αθήνα το cafe «Ελαία» στον αίθριο χώρο της ΛΑΕΔ


Ο Διευθυντής της ΛΑΕΔ Ταξχος κ. Αθανάσιος Μπαϊράμης, μας ενημερώνει ότι άρχισε η λειτουργία σε καθημερινή βάση, από 18:00 έως 24:00, του cafe «Ελαία»  στον αίθριο χώρο της ΛΑΕΔ και προσκαλεί τους δικαιούμενους να την επισκεφθούν. Μας υπόσχεται δε ότι η  υπέροχη θέα, τα εδέσματα και η φροντίδα του προσωπικού της ΛΑΕΔ, θα μας προσφέρουν μαγικές απογευματινές και νυχτερινές στιγμές χαλάρωσης... Επειδή μάλιστα ορισμένοι συνάδελφοι «παραπονέθηκαν» ότι από τη βεράντα «Ελαία» της ΛΑΕΔ, δεν βλέπουν την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα, φρόντισαν οι συνεργάτες του να ικανοποιηθεί και αυτή η απαίτηση.. Ακολουθούν φωτογραφίες....

"Αποσύρετε τις διατάξεις του Σχεδίου Νόμου που αφορούν την κατάργηση των ιστορικών Σχολών ΣΤΥΑ-ΣΥΔ-ΣΙΡ"

Στα πλαίσια υλοποίησης των αποφάσεων των Δ.Σ. των Συλλόγων ΣΑΣ, ΣΑΣΥΔΑ και ΣΑΙΡ για ενημέρωση των κομμάτων της ΒτΕ σχετικά με τις θέσεις - προτάσεις μας επί του σχεδίου νόμου του ΥΕΘΑ με θέμα "Ρύθμιση θεμάτων Υπουργείου Εθνικής Άμυνας", πραγματοποιήθηκε την 17η Μαΐου 2016, συνάντηση αντιπροσωπείας των Συλλόγων ΣΑΣ, ΣΑΣΥΔΑ και ΣΑΙΡ, με τον Τομεάρχη Άμυνας του κόμματος "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ" βουλευτή κ. Κων/νο Κατσίκη.