papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-12-06

Σε εγρήγορση οι στρατιωτικοί της Θεσσαλίας - Γενική συνέλευση των στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας

Λένα Κισσάβου / http://www.eleftheria.gr/

Δυναμική πορεία, προς την κατάκτηση στόχων που αφορούν τόσο ατη διασφάλιση εργασιακών κεκτημένων, όσο και την ανάπτυξη του επιπέδου διαβίωσης και των συνθηκών εργασίας για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, χαράζει η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ).
Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε έκτακτη γενική συνέλευση των μελών της, σε αίθουσα του πολυχώρου Bowling Λάρισας, όπου συζητήθηκαν θέματα λειτουργίας της, οι στόχοι της και παράλληλα έγινε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τόσο στην Ενωση, όσο και στον κλάδο γενικότερα.
Ο πρόεδρος της Ενωσης κ. Στέφανος Κουκουράβας, απηύθυνε κάλεσμα για μια "κοινή πορεία συνευθύνης" όλων των μελών, ζητώντας την ενεργή συμμετοχή τους για όλα όσα "απειλούν" τον κλάδο και πρέπει να αντιμετωπιστούν ανάλογα.
Αναλυτικότερα, μεταξύ άλλων ο κ. Κουκουράβας έκανε μια σύντομη αναφορά στους σκοπούς της Ένωσης τονίζοντας ότι: "Σκοπός μας είναι η μελέτη και υποβολή εισηγήσεων και προτάσεων αναφορικά µε τη βελτίωση της επαγγελματικής υπόστασης (μισθολογικά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά θέματα), των συνθηκών εργασίας (ωράριο, μεταθέσεις, υπηρεσίες, απολαβές), την επιμόρφωση και εν γένει τα θέματα επαγγελματικής κατάρτισης των Ελλήνων στρατιωτικών, χωρίς την υπέρβαση των ορίων που προσδιορίζονται από τις ιδιομορφίες, την αποστολή και τον κοινωνικό χαρακτήρα των ΕΔ.
Οι βασικές αρχές και αξίες που πρεσβεύουμε είναι: η ισότητα και αξιοκρατία, η διαφάνεια, η παραγωγικότητα μέσα από ανθρωποκεντρική φιλοσοφία, η συλλογικότητα και φυσικά η κοινωνική ευθύνη".
Υποστήριξε δε ότι: "Πρόθεση της ΕΣΠΕΘ είναι να συνεχίσει δυναμικά και με αμείωτο ρυθμό την υλοποίηση της στρατηγικής της, με σκοπό την επίτευξη των στόχων της. Για τον σκοπό αυτό θέτει ως προτεραιότητα την πιστή εφαρμογή και εκτέλεση του πλάνου δράσης της, το οποίο έχει σαφή ενωτική στοχοθέτηση. Προτίθεται να εκπέμψει ένα ισχυρό μήνυμα δημοκρατικής ακτινοβολίας, την ώρα που ο χώρος της συλλογικής εκπροσώπησης των Ελλήνων στρατιωτικών μετατρέπεται με διάφορες εσωστρεφείς διεργασίες σε πεδίο συγκρούσεων, την ίδια στιγμή που είναι σε εξέλιξη μια προσπάθεια υπηρεσιακών παραγόντων να αμφισβητηθούν και ανατραπούν δυσμενώς ορισμένα εργασιακά κεκτημένα που θεσπίστηκαν τα τελευταία έτη, ενώ ουδεμία πρωτοβουλία αναλαμβάνεται για την αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων του κλάδου.
Διευκρινίζεται, προς άρση πάσας αμφιβολίας και τυχόν σκοπίμων παρερμηνειών ότι οι Ενώσεις δεν είναι συνδικαλιστικά σωματεία, δεν διακατέχονται από στείρα συντεχνιακή αντίληψη και νοοτροπία, αλλά επιδιώκουν μέσα από τον διάλογο και τη συζήτηση, την ενθάρρυνση της γόνιμης σκέψης, την ανάδειξη απόψεων και προτάσεων, οι οποίες να προάγουν το επίπεδο διαβίωσης και να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας για το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων".
Ο κ. Κουκουράβας ζήτησε επίσης από τα μέλη τα εξής: "Να προωθήσουμε ενιαία, τεκμηριωμένες θέσεις και εμπεριστατωμένες προτάσεις. Να υπάρξει μια ειλικρινής επικοινωνία, με όρους εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού, με τα θεσμοθετημένα όργανα της Πολιτείας για τα θέματα που ενδιαφέρουν τον κλάδο για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που δημιούργησε η διαχρονική απαξίωση των κυβερνώντων (ουτοπική κατά τεκμήριο στόχευση, λαμβάνοντας υπόψη την μέχρι τώρα υποκριτική στάση των εκάστοτε διαχειριστών της εξουσίας) και η θεσμική εσωστρέφεια της ΠΟΕΣ".
Στη διάρκεια της συνέλευσης έγινε λόγος για τον νέο νόμο (4407/16), που αφορά στην θεσμοθέτηση των Ενώσεων και εναρμόνιση σ΄ αυτόν, ενώ παράλληλα αναφορά έγινε σε θέματα που αφορούν στο μισθολόγιο, το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό και τις μεταθέσεις.
Αναμένεται να ακολουθήσουν νέες συνελεύσεις της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ), προκειμένου να αναπτυχθούν αναλυτικότερα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.
Περισσότερα [ΕΔΩ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.