papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-11-22

«Φωτιά» βάζει η Ρένα για την υπόθεση Σαρρή: Δεν μπορεί ένας παράνομος γραμματέας να δίνει εντολές σε νόμιμους υπαλλήλους

ΣΧΟΛΙΟ: Καλά τι περιμένει να παραιτηθεί αυτός ο κύριος; Ξέρει τι θα πει η λέξη ευθιξία; Λίγο τσίπα δεν έχει; Του λένε ότι δεν έχεις τα τυπικά προσόντα για την τοποθέτηση και κάνει τον Αλέκο; Καλά όλοι τους ίδιοι είναι; H καρέκλα πάνω από όλα; 
Κάνοντας λόγο για «θεσμική εκτροπή» η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων Ρένα Καραλαριώτου, ζήτησε το βράδυ της Δευτέρας την απομάκρυνση του γενικού γραμματέα του δήμου Λαρισαίων Μάνθου Σαρρή από τη θέση του, έως ότου τελεσιδικήσει η απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου για τα τυπικά του προσόντα.
Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του «Θεσσαλία Τηλεόραση» και στη Ράνια Αλεξίου, η κ. Καραλαριώτου ανέβασε τους τόνους μετά την πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία ουσιαστικά ακυρώνει τον ορισμό του κ. Σαρρή ως γενικού γραμματέα από το δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και προανήγγειλε παρέμβαση στο επικείμενο δημοτικό συμβούλιο της ερχόμενης Τρίτης.
«Ο νόμος είναι συγκεκριμένος. Δεν υπάρχουν τα τυπικά προσόντα που απαιτεί ο νόμος. Η απάντηση που ήρθε στο δήμο. {…} Ο νόμος λέει ότι πρέπει να περάσουν πέντε χρόνια από την ώρα που θα γίνει η εξομοίωση του πτυχίου. Εδώ έχουν περάσει μόλις μερικοί μήνες. {…} Εμείς στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα απαιτήσουμε – επειδή ακούσαμε ότι θα κάνουν έφεση ως δήμος Λαρισαίων – μέχρι να τελεσιδικήσει το θέμα αυτό, ο κ. Σαρρής να μη βρίσκεται στο δήμο Λαρισαίων ως γενικός γραμματέας. Δεν μπορεί κάποιος ο οποίος κατά την απόφαση του στάλθηκε είναι παράνομα τοποθετημένος, να δίνει εντολές σε νόμιμους δημοσίους υπαλλήλους. Αυτό είναι θεσμική εκτροπή» είπε μεταξύ άλλων.
Θέλοντας μάλιστα να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στο ζήτημα, η κ. Καραλαριώτου υπενθύμισε νωρίτερα πως «ο Γενικός Γραμματέας του δήμου έχει συγκεκριμένη θέση στη διοικητική οργάνωση του δήμου. Δεν είναι ένας απλός ένας σύμβουλος δημάρχου, είναι μετά το δήμαρχο. Συνεπώς επηρεάζει τη διοικητική λειτουργία του δήμου.»
«ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ»
Από πλευράς δημοτικής αρχής, οι εξελίξεις δρομολογήθηκαν με την επιστροφή του δημάρχου κ. Αποστόλου Καλογιάννη από το εξωτερικό, με στενούς συνεργάτες του να προαναγγέλλουν νεότερα για την υπόθεση στα επόμενα εικοσιτετράωρα.
Πάντως, πρέπει να θεωρείται δεδομένη η «προσφυγή» του δήμου στο επταμελές όργανο του ελεγκτικού συνεδρίου, καθώς εκτιμούν πως η πολυσέλιδη αιτιολόγηση που απεστάλη είναι επαρκής νομικά ώστε να πείσει για τους ισχυρισμούς της δημοτικής αρχής και να ανατρέψει την τωρινή απόφαση.
Ρεπορτάζ: Απόστολος Ράιδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.