papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-11-20

Κοροϊδία Στρατιωτικών για μισθούς-συντάξεις, ιδίως από την μη εφαρμογή της απόφασης ΣτΕ


 Προϊόντος του χρόνου, αποκαλύπτονται τα σχέδια της κυβέρνησης για τα μισθολογικά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και τις συντάξεις των αποστράτων
 Σχεδιάζουν και νέο «ψαλίδι» στις δαπάνες για την Άμυνα
Μέσα από μετριοπαθείς δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που περιέχουν και την αναγκαία «δοσολογία» προσφοράς των στρατιωτικών προς την πατρίδα, περνά η νέα πολιτική της κυβέρνησης, προλειαίνοντας το έδαφος για την περεταίρω οικονομική τους εξαθλίωση.
Κατ’ αρχάς, στις πολλές και χειμαρρώδεις δηλώσεις και τις συνεντεύξεις του ΥΠΕΘΑ Πάνου Καμμένου και του ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα δεν υπάρχει πλέον η δέσμευση για την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, που επιτάσσει την άμεση μισθολογική αποκατάσταση των στρατιωτικών (εν ενεργεία και αποστράτων) και του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας (αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί), επειδή οι περικοπές από τις κυβερνήσεις Παπαδήμου και Σαμαρά - Βενιζέλου ήταν αντισυνταγματικές. Το ΣτΕ ορίζει (απόφαση οριστική και αμετάκλητη) οι αποδοχές και οι συντάξεις των στελεχών ΕΔ-ΣΑ να επανέρθουν στα επίπεδα του Αυγούστου του 2012. Τα στελέχη της κυβέρνησης καμώνονται ότι δεν γνωρίζουν ή πως «ξεχνούν» την απόφαση του ΣτΕ, που είναι δεσμευτική για την κυβέρνηση.
Σε συνέντευξή του, ο κ. Καμμένος (εφημερίδα «Αγορά»), ερωτηθείς «Τι γίνεται με τα ειδικά μισθολόγια;» και «Βρήκατε εναλλακτική;», απάντησε: «Τη μάχη των ειδικών μισθολογίων την έχουμε δώσει και την έχουμε κερδίσει, θέλω να διαβεβαιώσω ότι κανένα στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων και οι απόστρατοι δεν θα υποστούν περαιτέρω μειώσεις». Υποστηρίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ότι τα στελέχη των Ε.Δ. και οι απόστρατοι «δεν θα υποστούν περαιτέρω μειώσεις». Καμία δέσμευση, όμως, για αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών και την υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ. Πιο «προχωρημένος», ο αναπληρωτής υπουργός, σε ανάλογη ερώτηση (συνέντευξη σε κυριακάτικη εφημερίδα), δήλωσε: «Είμαστε σαφείς: Όσοι υπηρετούν σήμερα στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν πρόκειται να υποστούν άλλες μειώσεις. Αντίθετα, οι προσπάθειες που κάνουμε αποσκοπούν στη βελτίωση των μη μισθολογικών απολαβών των στελεχών, με οικονομικό, όμως, όφελος γι’ αυτούς, που αφορούν σε προγράμματα στέγασης, εξορθολογισμό των μεταθέσεων και εμπέδωση της αξιοκρατίας». Ο κ. Βιτσας, αφού «ξέχασε» να αναφερθεί στην απόφαση του ΣτΕ, δεσμεύτηκε ότι δεν θα υποστούν κι άλλες μειώσεις μόνο όσοι υπηρετούν σήμερα στις Ε.Δ. Και οι απόστρατοι, κ. Βίτσα, οι συνταξιούχοι στρατιωτικοί εγκαταλείπονται στην τύχη τους;
Στον «Καιάδα» κι αυτοί;
Γι’ αυτούς ας μεριμνήσουν ο Γιώργος Χουλιαράκης και η Έφη Αχτσίογλου, δηλαδή ας τους ρίξουν στον «Καιάδα» μαζί με τους υπόλοιπους συνταξιούχους! Επίσης, στους νέους που θα μπουν στο στρατιωτικό επάγγελμα «ξέχασε» να αναφερθεί ο ΑΝΥΠΕΘΑ.
Όμως, υπάρχει και κάτι ακόμη χειρότερο που αφορά στην ασφάλεια της χώρας. Στην ίδια συνέντευξη, ο Δημήτρης Βίτσας παραδέχτηκε ότι «οι δαπάνες για την Άμυνα έχουν υποστεί μειώσεις της τάξης του 50%, δηλαδή από 6 δισ. ευρώ που ήταν ετησίως προ κρίσης έχουν φθάσει στα 3 δισ. ευρώ». Και η εύλογη ερώτηση είναι: «Οι μειώσεις αυτές δεν έχουν επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργία, το αξιόμαχο, το μαχητικό πνεύμα και το ηθικό των Ε.Δ.;». Και δεν είναι καθόλου ρητορική η ερώτηση, εκτός κι αν ισχύει η δήλωση του Πάνου Καμμένου κατά την επίσκεψή του στο Μοναστήρι των Ταξιαρχών, στον Πανορμίτη της Σύμης: «Μπορεί οι άλλοι να παίρνουν μαχητικά Stealth, αλλά η προστασία του Ταξιάρχη είναι ανώτερη απ’ όλα»!
(ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 25/04/2015 – ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.