papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-11-18

Περηφάνια για τους στρατιωτικούς μουσικούς - Εγκαίνια Έκθεσης στην Πινακοθήκη Λάρισας


Με μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη, ξεκίνησαν χθες βράδυ στη Λάρισα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 190 χρόνων της Στρατιωτικής Μουσικής.

Ο διοικητής 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων της έκθεσης η οποία περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό και αντικείμενα, τα οποία αντικατοπτρίζουν ντοκουμέντα από τη συγκρότηση της 1ης Στρατιωτικής Μουσικής στο Ναύπλιο το 1825 έως σήμερα.
Σε σύντομο χαιρετισμό του ο διοικητής της 1ης Στρατιάς, ανέφερε ότι το να τιμούνται οι μουσικοί του στρατιωτικού σώματος είναι ένα ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης, για όλα όσα έχουν προσφέρει με τις ικανότητες και το ταλέντο τους. "Είμαστε υπερήφανοι για τους μουσικούς μας. Η συμβολή τους στη διατήρηση της άσβεστης φλόγας για την πατρίδα και την ελευθερία υπήρξε τεράστια. Χωρίς το Μουσικό μας Σώμα δεν θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε" είπε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια ο αντιστράτηγος αναφέρθηκε στη διαδρομή της έκθεσης και στα εκθέματα, υπογραμμίζοντας ότι η ιστορία τους ξεκινά από το 1825 στο Ναύπλιο.
Αναφορικά με τις εκδηλώσεις που διοργανώνει η 1η Στρατιά για τον επέτειο των 190 χρόνων Στρατιωτικής Μουσικής, με τη συμμετοχή των Στρατιωτικών Μουσικών της 1ης Στρατιάς, των Γ’ και Δ’ Σωμάτων Στρατού, σημείωσε ότι κορυφώνονται αύριο Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι με επίδειξη στην Κεντρική πλατεία Λάρισας από τη Στρατιωτική Μουσική του Γ’ Σώματος Στρατού. Στις 6 το απόγευμα θα ακολουθήσει συναυλία στο Στρατόπεδο «Στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα» και επίδειξη από τη Διμοιρία επιδείξεων της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών. Στη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στον προαύλειο χώρο του Στρατηγείου θα συμμετάσχουν οι Στρατιωτικές Μουσικές (1ης Στρατιάς/EU-OHQ - Γ’ΣΣ και Δ΄ΣΣ) και το Μουσικό Σχολείο Λάρισας. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει με την ευγενική συμμετοχή της η κ. Αθηνά Πολυμέρου.
Αμέσως μετά το χαιρετισμό του διοικητή, οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στην έκθεση από τον λοχαγό Αθανάσιο Μανιάτη. Τη βραδιά πλαισίωσε κουιντέτο πέντε μουσικών οργάνων από τη Στρατιωτική Μουσική του Γ΄Σώματος Στρατού. Να σημειωθεί πως η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 26 Νοεμβρίου. Στα εγκαίνια χθες παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Αθανάσιος Παιδής, η αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας κ. Άννυ Ψάρα Περίφανου, εκπρόσωποι της Πολεμικής Αεροπορίας, της Πυροβεστικής Υπηρεσίας και των τοπικών αρχών.
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ / http://www.eleftheria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.