papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-11-20

Η Στρατιωτική Μουσική είχε την τιμητική της - Επιδείξεις στο κέντρο της πόλης και συναυλία για τα 190 χρόνια της


ΣΧΟΛΙΟ: Μία πραγματικά άριστη διοργάνωση από την αρχή μέχρι το τέλος. Πως θα μπορούσε άλλωστε να μην ήταν έτσι αφού οι Ένοπλες Δυνάμεις φημίζονται για τις οργανωτικές τους ικανότητες. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους, από τον τελευταίο στρατιώτη μέχρι και τον Δκτη της 1ης Στρατιάς...
Ρεπορτάζ Ν.Π. - www.eleftheria.gr
Ευχάριστη έκπληξη για τους Λαρισαίους η εμφάνιση της στρατιωτικής μπάντας του Γ’ Σώματος Στρατού το πρωί στη Κεντρική πλατεία. Στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 190 χρόνια της Στρατιωτικής Μουσικής, η 1η Στρατιά/EU-OHQ πραγματοποίησε σειρά εκδηλώσεων στη Λάρισα, με τη συμμετοχή των Στρατιωτικών Μουσικών της 1ης Στρατιάς του Γ’ και Δ’ Σώματος Στρατού. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στα μέσα της εβδομάδας με την έκθεση με φωτογραφίες και αντικείμενα της στρατιωτικής μουσικής στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας και ολοκληρώθηκαν με επιδείξεις στη Κεντρική πλατεία και συναυλία το απόγευμα στο στρατόπεδο «Στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα» όπου συμμετείχαν οι Στρατιωτικές Μουσικές (1ης Στρατιάς/EU-OHQ - Γ’ΣΣ και Δ΄ΣΣ).
Οι πρωινές επιδείξεις στην Κεντρική πλατεία συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον του κόσμου, που γέμισε τον χώρο προκειμένου να παρακολουθήσει τους μουσικούς οι οποίοι πέρα από το μουσικό ρεπερτόριο, εκτέλεσαν τραγούδια παράλληλα με βηματισμό σε σχηματισμό, σαν χορογραφία δηλαδή απλά στρατιωτικού τύπου. Μικροί και μεγάλοι ενθουσιάστηκαν και χειροκρότησαν θερμά τους μουσικούς. Εξίσου εντυπωσιακό ήταν το θέαμα και το απόγευμα στη συναυλία, όπου όσοι βρέθηκαν εκεί παρακολούθησαν τους μουσικούς σχηματισμούς από τη Διμοιρία Επιδείξεων της ΣΜΥ, ενώ οι Στρατιωτικοί Μουσικοί της 1ης Στρατιάς και του Γ’ και Δ’ Σώματος Στρατού εντυπωσίασαν με εμβατήρια και τραγούδια. Στη συναυλία πήρε μέρος και το Μουσικό Σχολείο Λάρισας ενώ η συναυλία έκλεισε με τον εθνικό ύμνο που τραγούδησε η κ. Αθηνά Πολυμέρου. Ο κόσμος που παρακολούθησε τις εκδηλώσεις και το πρωί και το απόγευμα χάρισε το πιο θερμό του χειροκρότημα στους μουσικούς.

Φωτογραφίες [ΕΔΩ] κι [ΕΔΩ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.