papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-11-29

Καταβλήθηκε προς τον Α.Ο.Ο.Α. από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το ποσό του 1.122.451,52 Ευρώ

ΣΧΟΛΙΟ: (1) Αναρτούμε την παρακάτω ανακοίνωση επειδή πρέπει να λέμε και τα καλά για τον ΑΟΟΑ. (2) Για το θέμα της πολυκατοικίας στη Λάρισα και παλαιότερα οι συνάδελφοι που αγόρασαν διαμέρισμα είχαν παράπονα για την τιμή. Και μια λεπτομέρεια. Η εκπρόσωπος της τηλεόρασης του ALPHA απευθύνθηκε πρώτα σε μένα κι εγώ την παρέπεμψα στον κ. Κούρτη Κων/νο που ως "παθών" θα μπορούσε να εκφράσει καλύτερα την άποψη των ιδιοκτητών. 
Δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο του 2016:
Με την παρούσα ανακοινώνουμε προς τα μέλη του Οργανισμού ότι καταβλήθηκε προς τον Α.Ο.Ο.Α. από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το ποσό του 1.122.451,52 Ευρώ, που αντιστοιχεί σε αποζημίωση του Οργανισμού από απαλλοτρίωση εδαφικών του εκτάσεων, για τη διάνοιξη της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού.
Η είσπραξη του ανωτέρω ποσού εκκρεμούσε επί πολλά έτη με κίνδυνο απώλειας λόγω παραγραφής και τούτο διότι η υπόθεση της αναγνώρισης των δικαιούχων αποζημίωσης παρουσίαζε πλειάδα διαδικαστικών, νομικών και τεχνικών προβλημάτων.

Με πρωτοβουλία του Α.Ο.Ο.Α. η υπόθεση τέθηκε εκ νέου σε δικαστική διαδικασία με τελικό αποτέλεσμα την έκδοση της υπ’ αριθμ. 56/2014 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που αναγνώρισε τον Α.Ο.Ο.Α. και τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού, που είχε ασκήσει παρέμβαση, ως δικαιούχους της παρακατατεθείσας αποζημίωσης.

Τα προβλήματα που ανέκυψαν σε τεχνικό και νομικό επίπεδο, ακόμη και μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης ξεπεράστηκαν κατόπιν συντονισμένων ενεργειών των αρμόδιων υπηρεσιών του Α.Ο.Ο.Α. και του Δήμου Παπάγου – Χολαργού με τελική συνέπεια την είσπραξη του ποσού της αποζημίωσης.

Το ποσό αυτό θα ενισχύσει τα στεγαστικά προγράμματα του Οργανισμού προς όφελος των μελών του.
H Διεύθυνση του Οργανισμού συγχαίρει τον Δικηγόρο του Α.Ο.Ο.Α. κ. Βασίλειο Κοσμόπουλο που χειρίστηκε με ιδιαίτερη επιμέλεια σε δικαστικό επίπεδο την υπόθεση, καθώς και τον Αγρονόμο Τοπογράφο Μηχανικό κ. Δημήτριο Αντωνακόπουλο, μέχρι πρότινος Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Α.Ο.Ο.Α., για την πολύτιμη συνεισφορά του στην επίλυση των τεχνικών προβλημάτων που ανέκυψαν. Επίσης ευχαριστεί τον Δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού κ. Ηλία Αποστολόπουλο και τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Δήμου, για την άριστη συνεργασία προς επίτευξη του κοινού σκοπού.
Αντιστράτηγος Αθανάσιος Κουτρουμπέλης 
Γενικός Διευθυντής ΑΟΟΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.