papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-10-26

Όταν η «αριστερά» μετακινείται με Ελικόπτερα (Ε/Π) και ο Δντης της Αεροπορίας Στρατού με το πλοίο της γραμμής

Του Λάμπρου Τζούμη*, Υποστρατήγου ε.α

Στη Σύρο βρέθηκε χθες ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος προκειμένου να παραστεί στην τελετή υπογραφής μνημονίου συνεργασίας, για τη λειτουργία βάσεων υποστήριξης αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ. Για το σκοπό αυτό ένα Ε/Π ΝΗ 90, με τα απαραίτητα πληρώματα εγκαταστάθηκε στο νησί. Στην τελετή που επακολούθησε ο ΥΕΘΑ ανέφερε ότι με τη λειτουργία των βάσεων υποστήριξης αεροδιακομιδών στη Σύρο και τη Λέσβο, αναβαθμίζονται σημαντικά οι δυνατότητες αεροδιακομιδής, αρχικά στο νομό Κυκλάδων και σε δεύτερο χρόνο στο βόρειο Αιγαίο. Είναι κατανοητή και επιβεβλημένη η κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι κύρια αποστολή, παραμένει η επιχειρησιακή ετοιμότητα και διαθεσιμότητα των μέσων. Πριν μερικές μέρες είχα επισημάνει με άρθρο το πρόβλημα που υπάρχει σχετικά με τη συστηματική «εξόντωση» της Αεροπορίας Στρατού, που συνίσταται στις συχνές μετακινήσεις με Ε/Π κυβερνητικών παραγόντων και τη χαμηλή διαθεσιμότητα των Ε/Π ΝΗ 90.
Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας στη Σύρο συνόδευε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης και ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Για τη μετακίνηση, οι υπουργοί, ο Α/ΓΕΕΘΑ και αριθμός επιτελών τους επιβιβάστηκαν και μετακινήθηκαν από την Αθήνα στη Σύρο με Ε/Π. Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα γραφεία των δύο υπουργών (υγείας και μεταφορών) κοσμεί η προσωπογραφία του Θανάση Κλάρα ή Άρη Βελουχιώτη. Την ημέρα των γενεθλίων του ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας άνοιξε σαμπάνιες μπροστά από τη φωτογραφία του Άρη και ο ΥΕΘΑ στο πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ προσφώνησε τους συνέδρους «συντρόφισσες και σύντροφοι». Η επίκληση του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ από τον Πάνο Καμμένο έχει γίνει και στο παρελθόν. Το Μάρτιο του 2015 όταν ανακοίνωσε ότι η παρέλαση θα συνοδεύονταν από «λαϊκές εκδηλώσεις» με τσάμικα, κατηγορήθηκε για αναβίωση χουντικών εθίμων. Είχε πει λοιπόν: «Αλίμονο αν χαρίσουμε τη δημοτική μουσική στη χούντα. Και ο Βελουχιώτης χόρευε τσάμικα». Η «αριστερά με το χαβιάρι»** λοιπόν ανοίγει σαμπάνιες και δεν μπορεί να μετακινηθεί με άλλο μέσο παρά με Ε/Π. Ο Ταξίαρχος όμως Διευθυντής της Αεροπορίας Στρατού, ο καθ΄ ύλην δηλαδή αρμόδιος ανώτατος αξιωματικός του ΓΕΣ, υποχρεώθηκε να μεταβεί στη Σύρο με το πλοίο της γραμμής. Η ενέργεια αυτή στο πλαίσιο της συμβολικής πράξης, θεωρώ ότι αποτελεί μέγιστη προσβολή του θεσμού των Ενόπλων Δυνάμεων. 
* Οι θέσεις που εκφράζονται στο κείμενο είναι απολύτως προσωπικές.
** Όρος που χρησιμοποιήθηκε στη Γαλλία, αρχές της δεκαετίας του ’80 από τους επικριτές του τότε Γάλλου προέδρου Φρανσουά Μιτεράν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.