papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-10-18

Μειωμένες έως και κατά 30% θα είναι οι νέες κύριες συντάξεις

ΣΧΟΛΙΟ: Ενώ ο Κατρούγκαλος επιμένει ότι δεν μείωσε τις κύριες συντάξεις, οι νέες είναι πλέον σίγουρο ότι θα είναι μειωμένες έως και 30% σε εφαρμογή του ν.4387/2016. Ο "διάβολος" κρύβεται στις δηλώσεις του ιδίου του Κατρούγκαλου και άλλων κυβερνητικών παραγόντων. «Όσο είμαστε εμείς κυβέρνηση δεν θα μειώσουμε τις κύριες συντάξεις». Με άλλα λόγια «Πριν εκδοθούν οι νέες συνταξιοδοτικές πράξεις και πριν την μείωση των παλαιών, λόγω κόφτη σε εφαρμογή του τερατώδους νόμου Κατρούγκαλου θα προκηρύξουμε εκλογές καταγγέλοντας τους δανειστές». Διαφωνεί κανείς; 
www.toxrima.grΜειωμένες έως και κατά 30% θα είναι οι νέες κύριες συντάξεις που θα εκδίδονται με βάση το νόμο Κατρούγκαλου, λόγω της μείωσης των ποσοστών αναπλήρωσης και του νέου τρόπου υπολογισμού, ρίχνοντας τις αποδοχές στο επίπεδο των 655 ευρώ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης με το νόμο Κατρούγκαλου κατεβαίνουν στο στο 40,7% για 40 χρόνια ασφάλισης, έναντι του 60% που προβλεπόταν στους νόμους Λοβέρδου και του 70% του νόμου Ρέππα.
Παράλληλα για τη σύνταξη θα υπολογίζονται οι συντάξιμες αποδοχές όλου του εργασιακού βίου αντί των πέντε καλύτερων από την τελευταία 10ετία που ίσχυε στο ΙΚΑ, του τελευταίου μισθού που ίσχυε στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες και του μισθού του Οκτωβρίου 2011 που ίσχυε για τους δημοσίους υπαλλήλους. Από τις αλλαγές αυτές μεγάλοι χαμένοι θα είναι όσοι θα συνταξιοδοτούνται με 35ετια από όλα τα Ταμεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.