papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-10-15

Τελετή Παράδοσης Πολεμικών Σημαιών σε Σχηματισμούς και Μονάδες της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, επισκέφθηκε τη Λάρισα, όπου παρέστη στην Τελετή Παράδοσης Πολεμικών Σημαιών στις Ι ΜΠ – ΙΙ Μ / Κ ΜΠ – VIII M / Π TAΞ – Χ ΣΠ – 1ο – 2ο ΤΕΕΠ της 1ης Στρατιάς.

Κατά τη διάρκεια της τελετής ο ΥΕΘΑ Π. Καμμένος απένειμε και ο ίδιος σημαίες, ενώ μετά την απονομή κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώον της 1ης Στρατιάς.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της ημέρας και διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κανένα καθεστώς αμφισβήτησης από κανέναν, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στην Τουρκία πως αν θέλει να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, θα πρέπει να σταματήσει τις λεκτικές προκλήσεις. Ο κ. Καμμένος ωστόσο χαμογελώντας δεν απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τις αποκαλύψεις δημοσιευμάτων ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία το καλοκαίρι του 2015.
Στα παραλειπόμενα της τελετής η λιποθυμία νεαρής κοπέλας αξιωματικού, η οποία προς στιγμήν έχασε τις αισθήσεις της και έπεσε στο έδαφος. Η κοπέλα συνήλθε αμέσως, και με τη βοήθεια όσων προσέτρεξαν δίπλα της, μεταφέρθηκε σε ασθενοφόρο, το οποίο τη μετέφερε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο, μετά το πέρας της εκδήλωσης.
Παρόντες στην τελετή ήταν ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων Γιώργος Σούλτης, ενώ τον υπουργό συνόδευε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Βασίλης Κόκκαλης.
Αναλυτικά, η δήλωση του Πάνου Καμμένου: «Σήμερα είναι η τελετή παράδοσης των πολεμικών σημαιών, είναι μια πολύ ιδιαίτερη μέρα και δείχνει τη σημασία που δίνουμε όλοι μας στο παρελθόν, σε εκείνους που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, κάνοντας την πατρίδα μας ελεύθερη, υπερασπιζόμενοι την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Στηρίζει όλος ο ελληνικός λαός τις ένοπλες δυνάμεις και τα νέα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων θα συνεχίσουν την παράδοση και την ένδοξη ιστορία των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Η Λάρισα παραμένει το κέντρο και θα παραμείνει το σημαντικότερο κέντρο της επικράτειας που αποτελεί τη βάση της 1ης Στρατιάς αλλά και του ΑΤΑ».
Σχετικά με την τουρκική επιθετικότητα και το καθεστώς αμφισβήτησης στο Αιγαίο και στα νησιά, ο κ. Καμμένος τόνισε: «Δεν υπάρχει κανένα καθεστώς αμφισβήτησης από κανέναν, κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει την εδαφική ακεραιότητά μας. Κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες αν χρειαστεί να προασπίσουν την πατρίδα μας. Η Τουρκία θα πρέπει να καταλάβει ότι αν θέλει να αποτελέσει μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας θα πρέπει να σταματήσει αυτές τις λεκτικές προκλήσεις»
postlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.