papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-09-25

Άμεση, σκληρή αλλά εμπεριστατωμένη η απάντηση στην ΕΣΠΕΑ από στρατιωτικό που θέλει να εγγραφεί στη θεσμοθετημένη ένωση


ΠΡΟΣ: Δ.Σ. ΕΣΠΕΑ                                                                                   Αθήνα 25/9/2016
Κύριε Πρόεδρε και μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΠΕΑ με έκπληξη έλαβα το έγγραφο σας, σε απάντηση της από 13/9/2016 αίτησής μου για εγγραφή στην Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής.
Η αίτησή μου γίνεται υπό το φως των διατάξεων του πρόσφατου νόμου 4407/2016, προκειμένου να αποκτήσω όλα τα δικαιώματα και υποχρεώσεις του μέλους του πρωτοβάθμιου σωματείου της Περιφέρειάς μας.
Πουθενά στο νόμο δεν ορίζεται ως προϋπόθεση εγγραφής τα όσα αυθαίρετα με καλείται να υπογράψω. Τα δε πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων έχουν από δεκαετίας πλέον καταργηθεί. Συγχωροχάρτια εκδίδει μόνο ο πάπας και αυτά στους πιστούς του δικού του δόγματος, στο οποίο ούτε εγώ ούτε οι λοιποί συνάδελφοι ανήκουμε.
Ζητώ την εγγραφή μου στην ΕΣΠΕΑ προκειμένου να μετέχω στις γενικές συνελεύσεις και στη διαμόρφωση του νέου καταστατικού, κατά τις επιταγές και τα χρονικά όρια του νόμου.
Είναι προφανές ότι ο ΣΕΕΝΣΑ (Σύνδεσμος Εν Ενεργεία Στελεχών Αεροπορίας) δεν αποτελεί πρωτοβάθμιο σωματείο με την έννοια του νόμου, αλλά ένωση προσώπων που ασφαλώς, ως τέτοια, δεν μπορεί να μετάσχει σε αρχαιρεσίες του Σωματείου σας. Το μέλλον και ο εφεξής ρόλος του ΣΕΕΝΣΑ υπό το φως του νέου νόμου θα καθοριστεί από τα μέλη και τους φίλους του και σε καμιά περίπτωση δεν αφορά την ΕΣΠΕΑ. Ούτε η συμμετοχή μου ή μη στον ΣΕΕΝΣΑ αποτελεί προϋπόθεση ή μη εγγραφής μου στην ΕΣΠΕΑ.
Αντί λοιπόν να επικαλείστε παιδαριώδη και νομικά ανυπόστατα επιχειρήματα για να καθυστερήσετε και να ταλαιπωρήσετε (γιατί όμως;) όσους επιθυμούν να εγγραφούμε στην ΕΣΠΕΑ και να συνεισφέρουμε στην κοινή συλλογική προσπάθεια, καλύτερο θα ήταν να ολοκληρώσετε γρήγορα την τυπική διαδικασία εγγραφής μου και να ενημερώσετε τον κόσμο για τα θέματα και την διαδικασία της επικείμενης Γενικής Συνέλευσης και συγκεκριμένα:
1)  Θα προηγηθεί η τροποποίηση του καταστατικού;
2) Θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία έγκρισης των τροποποιήσεων από τα αρμόδια δικαστήρια;
3) Οι αρχαιρεσίες για τα συλλογικά όργανα, θα γίνουν με το παλιό καταστατικό ή με το καινούριο αφού εγκριθεί από το αρμόδιο δικαστήριο;
4) Δώστε σαφή χρονοδιαγράμματα και αναλυτική ενημέρωση για τη διαδικασία και τον χρόνο των αρχαιρεσιών                                                                                                      
Και αφήστε τα μισόλογα και τις ασάφειες των ανακοινώσεων. Μόνο έτσι θα μπορείτε νόμιμα <<…..να εκπροσωπείτε τα συμφέροντα των εν ενεργεία στρατιωτικών>>.
Πιστεύω ότι εντός της εβδομάδας θα μου ανακοινώσετε την αποδοχή του αιτήματός μου, χωρίς να εξαντλήσετε το όριο του ενός (1) μήνα, που ενόψει της προσδιορισθείσας Γενικής Συνέλευσης την 16/10 παραπέμπει σε παρέλκυση των διαδικασιών, σαφή πρόθεση αιφνιδιασμού και αποκλεισμού, που θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι ο σκοπός σας και σε καμιά περίπτωση δεν προωθεί το καλό των συναδέλφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.