papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-08-26

Οι πρόσφυγες διαμορφώνουν το... μενού στο Κυψελοχώρι! Ζητούν φαγητά της αρεσκείας τους και διατροφολόγο...


Όπως πάει το πράγμα, σε λίγο θα ζητούν και... κατάλογο! Τι ειπώθηκε στη μεσημεριανή συγκέντρωση και ποια φαγητά ζητούν... Αντί για ψωμί, θέλουν αραβική πίτα!
Μετά την ένταση που δημιουργήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (24/8) στο Κυψελοχώρι λόγω της άρνησης των προσφύγων να δεχθούν το φαγητό που τους έφερε η εταιρεία catering, συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στην είσοδο του προσωρινού καταυλισμού (ΦΩΤΟ) γύρω στους 50 πρόσφυγες κατόπιν πρωτοβουλίας της αντιπροσωπείας των Ηνωμένων Εθνών για να συζητήσουν μαζί με εκπροσώπους φορέων (Περιφέρεια, Δήμος, Στρατός, Αστυνομία) θέματα όπως η σίτιση, το νερό, η υγιεινή και η ασφάλεια των προσφύγων που μένουν προσωρινά εκεί.
Κυριάρχησε όμως το θέμα της διατροφής με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως οι πρόσφυγες ζήτησαν μεταξύ άλλων το μενού να περιλαμβάνει αρνί με ρύζι, ψάρια, κοτόπουλο, τόνο, λαχανικά κ.α. ενώ μάλιστα αντί για ψωμί επιθυμούν αραβικές πίτες! 
Και εκτός από το χοιρινό στο οποίο λένε ''ΟΧΙ'' για θρησκευτικούς λόγους, εντύπωση προκαλεί και το γεγονός πως ζητούν να αποκλειστούν ή έστω να περιοριστούν κατά πολύ τα ζυμαρικά ενώ θέλουν και διατροφολόγο! Την ώρα μάλιστα που (συ)ζητούσαν όλα αυτά, εμφανίστηκε στην είσοδο του καταυλισμού το όχημα του catering για διανομή φαγητού και ενώ αρχικά δεν ήθελαν να το παραλάβουν, τελικά όταν άκουσαν πως έχει κοτόπουλο το δέχθηκαν.
Οι πληροφορίες μας λένε πως αν όχι το σύνολο των αιτημάτων τους περί της σίτισης, τα περισσότερα απ' αυτά αναμένεται να γίνουν αποδεκτά προκειμένου να μην δημιουργηθεί εκ νέου θέμα με τη διατροφή των προσφύγων. http://postlarissa.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.