papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-08-27

Εορτάστηκε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός στην Αύρα Καλαμπάκας (ΦΩΤΟ) - Μεγάλη η βοήθεια από την ΕΑΑΣ Τρικάλων


Με τη δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα τελέστηκε την 24 Αυγούστου το πρωί ανήμερα της εορτής του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού πανηγυρική Θεία λειτουργία, στην υπό σύσταση Ι.Μ του Αγίου Γεωργίου Αύρας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ.
Η παρουσία των πιστών ήταν πάρα πολύ μεγάλη, οι οποίοι αψηφώντας την βροχή έφτασαν από κάθε περιοχή για να προσκυνήσουν τον Άγιο Κοσμά.
Εκεί όπου ο Άγιος κάποτε κήρυξε το θείο λόγο και μίλησε στους ανθρώπους της περιοχής. Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής κάποιος πρόσφερε στον Άγιο ένα αχλάδι. Τον ρώτησε εάν είναι νόστιμο και του απάντησε ότι εάν ήταν από το δικό του δέντρο θα ήταν πιο νόστιμο. Στα ιερά αυτά χώματα, βρεθήκαμε όλοι μας για να προσκυνήσουμε και να προσευχηθούμε ευλαβικά μπροστά στην εικόνα του Αγίου Κοσμά.
Σαν Παράρτημα, μας ζητήθηκε από τον Γέροντα της Μονής να συνδράμουμε στην προετοιμασίες της εορτής και χωρίς δεύτερη σκέψη το κάναμε πράξη. Από την προηγούμενη άρχισε η προετοιμασία με το στήσιμο των σκηνών. Πράγμα που μας έκανε όλους να αναπολήσουμε & να θυμηθούμε τα χρόνια μας στην υπηρεσία. 
Από νωρίς το πρωί το κινητό μαγειρείο πήρε ξανά μπροστά και όλα ήταν έτοιμα .Ο Μάγειρας (Μ.Υ Τσέλιος Αθανάσιος), που επιστρατεύσαμε από την Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών και βρισκόταν σε κανονική άδεια, ξεκίνησε την παρασκευή της παραδοσιακής φασολάδας.
Η φασολάδα μετά την παρασκευή της σερβιρίστηκε σε μπολ από τους εθελοντές & μέλη μας, ώστε με το πέρας της θείας λειτουργίας να μοιραστεί άμεσα στους πιστούς.


Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας τελέστηκε αρτοκλασία και μοιράστηκε η φασολάδα, μαζί με άλλα εδέσματα σε παραπάνω από 400 πιστούς.

Τα μέλη μας, ακροβολισμένα και ετοιμοπόλεμα, κάναν την διανομή της φασολάδας παιχνιδάκι με υποδειγματικό τρόπο, με απόλυτη σειρά και τάξη, όπως βέβαια γνωρίζουμε πολύ καλά να κάνουμε.
Στο τέλος μας περίμενε ακόμη μια έκπληξη. Ο Σεβασμιώτατος εντυπωσιασμένος από τη νόστιμη φασολάδα ζήτησε να δει που παρασκευάστηκε.
Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων: ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Χρήστος Σινάνης, ο Διοικητής της ΣΜΥ Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Λιάκος, ο οποίος φτάνοντας στο Μοναστήρι δεν παράλειψε να περάσει και να ''επιθεωρήσει'' το κινητό μαγειρείο, ο Δασάρχης Καλαμπάκας κ. Χρήστος Πίσσιας, ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ Τρικάλων κ. Ευάγγελος Στέφος, η δημοτική σύμβουλος κ. Σοφία Δρούγκα, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αύρας κ. Χρήστος Κακούσιος, καθώς και πλήθος πιστών.
Ο Γέροντας της Ι.Μ Αρχ. Δωρόθεος Τζεβελέκας ευχαρίστησε από καρδιάς τον Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ, τον Δήμαρχο Καλαμπάκας κ. Χρήστο Σινάνη για τη βελτίωση του δρόμου, τον Διοικητή της ΣΜΥ Ταξίαρχο Γεώργιο Λιάκο για την βοήθειά του, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμπάκας κ. Βαγγέλη Τσιορλίδα και τους άντρες του για την πολύτιμη βοήθειά τους στα έργα που γίνονται και την άγρυπνη βοήθεια τους στην Μονή.
Για τον λόγο αυτό, δια χειρός του Σεβασμιωτάτου, δόθηκε μια ιερή εικόνα στον κ. Τσιορλίδα, και τον κ. Ευάγγελο Στέφο, για την αμέριστη βοήθειά του στη Μονή, καθώς και όλους τους χωριανούς και πιστούς.
Μετά το πέρας της διανομής ακολούθησε η τράπεζα για τους επισήμους στο όμορφο αρχονταρίκι.
Σαν Παράρτημα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, Πρωτίστως τον Γέροντά μας, που μας έδωσε την ευλογία να βοηθήσουμε ώστε να πραγματοποιηθεί η πανήγυρις, την Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών, για την απλόχερη βοήθεια σε υλικά, τα μέλη μας και όλους όσους βοήθησαν, ώστε, με την ευλογία του Αγίου, να μπορέσουμε να φέρουμε σε πέρας αυτή τη δύσκολη αποστολή. 
Για το Δ.Σ / Υπλγος ε.α. Στέφος Ευάγγελος / Πρόεδρος Παραρτήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.