papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-08-12

Ιανουάριο η δήλωση αγροτεμαχίων στο Ε9

Στις αρχές του νέου έτους θα κληθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων να δηλώσουν πρόσθετα στοιχεία για τα αγροτεμάχια που κατέχουν. Σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, το 2017 τα αγροτεμάχια θα συνυπολογισθούν κανονικά στον συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ και στο πλαίσιο αυτό πρέπει να γίνουν..οι απαραίτητες τροποποιήσεις στο έντυπο περιουσιακής κατάστασης (Ε9). Αμέσως μετά την πληρωμή της τελευταίας δόσης του ΕΝΦΙΑ θα ανοίξει το ηλεκτρονικό σύστημα και οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων θα υποχρεωθούν να συμπληρώσουν νέα στοιχεία στο έντυπο Ε9 προκειμένου η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων να καταφέρει να υπολογίσει τον φόρο.
Τα ίδια στελέχη αναφέρουν ότι στον πίνακα Β΄ του εντύπου Ε9 θα προστεθούν νέες στήλες προκειμένου να προσδιορισθεί η αξία των αγροτεμαχίων. Οπως σημειώνουν, θα ζητηθεί από τους ιδιοκτήτες να δηλώσουν εάν το αγροτεμάχιο είναι οικοδομήσιμο και διάφορα στοιχεία με τα οποία θα τεκμηριώνεται η αξία τους. Συνολικά θα προστεθούν, όπως τονίζουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, τρεις με τέσσερις στήλες, ενώ οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων πρέπει να κάνουν και διορθώσεις στα στοιχεία που έχουν ήδη δηλώσει.
Αν φέτος ο φόρος που θα καταβληθεί θα είναι ο υψηλότερος από τότε που εφαρμόσθηκε ο ΕΝΦΙΑ, το 2017 θα είναι ακόμα σκληρότερος καθώς ο φόρος που θα βεβαιωθεί θα προσεγγίσει τα 4 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι οι πιστωτές της χώρας αντέδρασαν έντονα στην κίνηση της κυβέρνησης να εξαιρέσει τα αγροτεμάχια από τον συμπληρωματικό φόρο. Η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύθηκε ο φόρος να εφαρμοσθεί πλήρως το 2017, εξηγώντας ταυτόχρονα ότι η εφαρμογή του το 2016 θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα και θα έθετε σε κίνδυνο τα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ. 
Η συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.