papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-08-03

Δικαιώνεται η ΕΣΠΕΗΠ: Καμμένος 21/7: Στείλαμε όλα τα στοιχεία στο ΚΕΕΛΠΝΟ. - ΚΕΕΛΠΝΟ 28/7: Αναμένουμε ενημέρωση από ΓΕΣ/ΔΥΓ

Στη Βουλή ο κ. Καμμένος την 21η Ιουλίου 2016 {Δείτε σχετικό βίντεο ΕΔΩ} αναφέρει σχετικά με τον προσυμπτωματικό έλεγχο για φυματίωση στρατιωτικών, ότι έχουν σταλεί όλα τα στοιχεία στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Το ΚΕΕΛΠΝΟ όμως ενημερώνει την ΕΣΠΕΗΠ την 28η Ιουλίου 2016,
ότι αναμένει από την 13η Ιουλίου 2016, από τη ΔΥΓ/ΓΕΣ αναλυτική ενημέρωση σε μια σειρά ερωτημάτων παρόμοιων με αυτά που ζητούσε και η ΕΣΠΕΗΠ στη δικιά της επιστολή (ακολουθούν και οι δύο επιστολές) και ο μεν κ. Καμμένος θα διενεργούσε ΕΔΕ, ο δε βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καραγιαννίδης καλούσε την στρατιωτική ή την πολιτική δικαιοσύνη να επέμβουν {Δείτε ΕΔΩ}. Τελικά, μήπως πρέπει να παρέμβει άμεσα η δικαιοσύνη, λόγω της σοβαρότητας του θέματος, που άπτεται στην υγεία των εν ενεργεία συναδέλφων, αλλά και των στρατευμένων νέων, που απασχολούνται στα κέντρα φιλοξενίας αλλοδαπών;
Οι, από 13 Ιουλίου 2013, ερωτήσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ προς το ΓΕΣ/ΔΥΓ, που τουλάχιστον μέχρι τέλος Ιουλίου έμειναν αναπάντητες, αφορούν:
- Τον συνολικό αριθμό των στρατιωτικών που ελέγχθησαν με φυματοαντίδραση και κλινικά για παρουσία συμπτωμάτων συμβατών με ενεργό φυματίωση.
- Τον συνολικό αριθμό των στρατιωτικών που είχαν στενή και παρατεταμένη επαφή με ασθενή με ενεργό μεταδοτική φυματίωση, όπως αυτός ορίζεται με βάση τις Διεθνείς Κατευθυντήριες Οδηγίες, δηλαδή παραμονή στον ίδιο κλειστό χώρο με τον ασθενή με ενεργό μεταδοτική φυματίωση για τουλάχιστον 8 ώρες.
- Τον συνολικό αριθμό των στρατιωτικών που υποβλήθηκαν σε δοκιμασία απελευθέρωσης ιντερφερόνης (IGRA), καθώς και αποτελέσματα του ελέγχου αυτού.
Τον συνολικό αριθμό των στρατιωτικών που ανέφεραν συμπτωματολογία συμβατή με ενεργό φυματίωση και τα αποτελέσματα του κλινικοεργαστηριακού ελέγχου αυτών.
Τον συνολικό αριθμό των στρατιωτικών που τέθηκαν σε πλήρη αντιφυματική αγωγή ή σε θεραπεία για λανθάνουσα φυματική λοίμωξη αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.