papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-04-10

Διάκριση(;) εις βάρος της ΣΑΝ από το Συντονιστικό Συμβούλιο των Ενώσεων Αποστράτων ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ

Στις 16 Μαρτίου 2016 υπέβαλα ηλεκτρονική επιστολή, πλήρως αιτιολογημένη και με συγκεκριμένη πρόταση, ΜΟΝΟ στο Συντονιστικό Συμβούλιο των Ενώσεων Αποστράτων ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ και ΕΑΑΑ, όπου εκ παραδρομής (πίστευα) έγινε μία διάκριση εναντίον της ΣΑΝ στην από 12 Μαρτίου 2016 ανακοίνωση του Συμβουλίου. Αν και ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Υπτγος κ. Δανιάς Ευάγγελος εξέφρασε την άποψη ότι θα έπρεπε η ανακοίνωση να τροποποιηθεί αφού μάλιστα υπήρχε έτοιμη πρόταση, σχεδόν ένα μήνα μετά δεν έγινε τούτο. Έξι φορές αναφέρεται η ΣΣΑΣ στη σχετική ανακοίνωση και μία η ΣΑΝ κι αυτή στο τέλος και με λάθος ονομασία, αντί Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής αναφέρεται ως Νοσοκόμων. Υπόψη ότι το ΠΟΤΑΜΙ πρότεινε να κλείσουν η ΣΣΑΣ αλλά και η ΣΑΝ. Αδυνατώ να πιστέψω ότι το Συντονιστικό Συμβούλιο κρίνει ΜΗ σημαντική την προσφορά των χιλιάδων αποφοίτων της ΣΑΝ....
Όταν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στις 8 Οκτωβρίου 2014 έπραξε παρόμοιο ατόπημα [Δείτε ΕΔΩ] δικαιολογήθηκε λόγω μη ιδιαίτερης γνώσης του Συλλόγου επί των Στρατιωτικών Σχολών, αλλά αυτό δεν μπορεί να δικαιολογηθεί όταν το συντάσσουν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
Παρακαλώ και πάλι για την τροποποίηση της εν λόγω ανακοίνωσης, προκειμένου να αποφεύγονται πικρίες μεταξύ των Συναδέλφων. Το "Ισχύς εν τη ενώσει" να μην είναι μόνον λόγια για να λέμε.
Αποστόλης Παπαπαρίσης
Υ.Γ. Ακολουθούν η από 16 Μαρτίου 2016 πρόταση μου και η από 12 Μαρτίου 2016 ανακοίνωση του Συντονιστικού Συμβουλίου των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας (ΕΑΑΣ - ΕΑΑΝ - ΕΑΑΑ)

Η από 16 Μαρτίου 2016 πρόταση μου ΜΟΝΟ προς το Συντονιστικό
ΠΡΟΣ:  Συντονιστικό Συμβούλιο ΕΑΑΣ - ΕΑΑΝ - ΕΑΑΑ
Αξιότιμοι κύριοι πρόεδροι και Δντες Σύμβουλοι του Συντονιστικού των θεσμικών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, διάβασα με προσοχή τη σημερινή ανακοίνωση σας, σχετικά με τις θέσεις του πολιτικού κόμματος "ΠΟΤΑΜΙ" και συμφωνώ απολύτως με την ενέργεια αυτή. 
Επειδή όμως η ακριβής διατύπωση του τομέα άμυνας του ΠΟΤΑΜΙΟΥ ήταν «Πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά εάν οι ΕΔ χρειάζεται, να παράγουν στελέχη όπως νοσηλευτές, νομικούς, ιατρούς, κλπ και να συντηρούν σχολές όπως η ΣΣΑΣ και η ΣΑΝ»κι επειδή οι ΕΑΑΑ είναι όλων των αποστράτων και της ΣΣΑΣ και της ΣΑΝ, προτείνω όπως γίνουν οι παρακάτω τροποποιήσεις:
(1) Στην 1η παράγραφο το "...να καταργηθεί η Σ.Σ.Α.Σ (Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων)" να γραφεί "...να καταργηθούν η Σ.Σ.Α.Σ (Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων) και η Σ.Α.Ν (Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής)".
(2) Στην παράγραφο 2:
(α) Να αντικατασταθεί το ...Νοσοκόμων με το ορθόν ...Νοσηλευτικήςόπως διαμορφώθηκε από το 1989.
(β) Να προστεθεί στο τέλος "...ισχύει αναλογικά και για την Σ.Α.Ν. (Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής), που ιδρύθηκε το 1946. Υπόψη ότι, οι Αξιωματικοί Υγειονομικού απόφοιτοι της ΣΑΝ παράλληλα με τη στρατιωτική και ακαδημαϊκή εκπαίδευση στη Σχολή, αποφοιτούν και από τη Σχολή Νοσηλευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβαν μέρος στο Εκστρατευτικό Σώμα της Ελλάδας στην Κορέας όπου και διακρίθηκαν, τιμήθηκαν από τον οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και επανδρώνουν με επιτυχία τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία της χώρας.
​Με σεβασμό κι εκτίμηση​,
Αποστόλης Παπαπαρίσης
Υ.Γ. Το παρόν δεν έχει κρυφούς αποδέκτες (Δεν βρίσκεται στη διάθεση μου το e-mail του νέου προέδρου της ΕΑΑΑ Απτχο
​υ
 (Ι) ε.α Σπυρίδων
​α​
 Καββούρη, στον οποίο εύχομαι καλή επιτυχία)

Η από 12 Μαρτίου 2016 ανακοίνωση του Συντονιστικού

1.-Με αφορμή την επίσημη θέση του Τομέα Άμυνας του πολιτικού κόμματος <ΠΟΤΑΜΙ> και την ανταλλαγή επιστολών που έχουν λάβει χώρα τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με την πρόταση του συγκεκριμένου κόμματος να καταργηθεί η Σ.Σ.Α.Σ (Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων), το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων εκφράζει την αντίθεσή του με αυτήν για τους ακολούθους λόγους:
α.-Η όποια αναδιάρθρωση των Ε.Δ. πρέπει να γίνεται κατόπιν εμπεριστατωμένης μελέτης και να λαμβάνει υπόψη της τα οικονομικά δεδομένα, τα επιχειρησιακά δεδομένα και την ιστορικότητα της Μονάδος.
β.-Ειδικά για τις παραγωγικές Σχολές Αξιωματικών και Υπαξιωματικών των Ε.Δ. θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και η γενικότερη κατάσταση των Ανωτάτων και Ανωτέρων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας
γ.-Οι παραγωγικές σχολές των Ε.Δ., πέραν της γενικής και πανεπιστημιακής μόρφωσης, παρέχουν και στρατιωτική και εξειδικευμένη εκπαίδευση που απαιτούν οι Ε.Δ., που δεν παρέχουν τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
δ.-Οι Αξιωματικοί Σωμάτων, εκτός από Επιστήμονες, είναι και Στρατιωτικοί και η συνύπαρξη των δύο αυτών ιδιοτήτων καθιστά την εργασία τους δύσκολη και ιδιάζουσα και προϋποθέτει σκληρή ατομική και ομαδική εκπαίδευση για να επιτευχθεί αυτό.
ε.-Από την  Σ.Σ.Α.Σ. κατά την 90χρονη λειτουργία της, έχουν αποφοιτήσει χιλιάδες εξαίρετοι Αξιωματικοί/Επιστήμονες που λάμπρυναν τις Ε.Δ. εν καιρώ ειρήνης και εν πολέμω και έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι η Σ.Σ.Α.Σ. κοσμεί τον χώρο της Ανωτάτης Εκπαίδευσης, με τις βάσεις εισαγωγής στις Σχολές της να είναι  από τις υψηλότερες στη χώρα. Οι μαθητές της Σ.Σ.Α.Σ. θα μπορούσαν, με βάση τις εισαγωγικές βαθμολογίες τους, να επιλέξουν οποιαδήποτε Σχολή, αυτοί όμως επέλεξαν την Σ.Σ.Α.Σ., όχι με οικονομικά κριτήρια, αλλά γιατί ήθελαν να υπηρετήσουν την Πατρίδα τους, ως Αξιωματικοί των Ε.Δ., παράλληλα με την επιστήμη τους.
στ.-Όσον αφορά το οικονομικό, που βασίζεται κυρίως στις επιταγές της τρόικας και δεν έχει αποδειχθεί ότι θα μειωθεί δραστικά το κόστος εάν καταργηθεί η Σ.Σ.Α.Σ., το Κράτος ας ξεκινήσει από την κατάργηση αχρήστων Δημοσίων Οργανισμών και στην συνέχεια στην κατάργηση  Στρατιωτικών Μονάδων.
2.-Η ανωτέρω άποψή μας ισχύει αναλογικά και για την Σ.Α.Ν. (Σχολή Αξιωματικών Νοσοκόμων),
Υποστράτηγος ε.α.        Ε. Δανιάς                       Πρόεδρος ΕΑΑΣ
Συνταγματάρχης ε.α. Ν. Καίσαρης                      Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΣ
Αντιναύαρχος Π.Ν. ε.α. Σ. Περβαινάς Πρόεδρος ΕΑΑΝ και του  Συντονιστικού
Αντιπλοίαρχος (Ε) Π.Ν. ε.α. Γ. Γεωργακόπουλος   Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΝ
Αντιπτέραρχος (Ι) Π.Α. ε.α. Σ. Καββούρης            Πρόεδρος ΕΑΑΑ
Αντισμήναρχος (Ρ) Π.Α.ε.α. Ι. Κρανιάς                  Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.