papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2015-04-30

Παράδοση - Παραλαβή καθηκόντων Διοικητού Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ)

Την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015, παρουσία του Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχου Σπυρίδωνα Δημητρίου ΠΝ, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ), η τελετή παράδοσης - παραλαβής καθηκόντων Διοικητού Σχολής από την Υποστράτηγο Εύα Ξανθοπούλου στην Πλοίαρχο (ΥΝ) Μαρίνα Ανυφαντάκη ΠΝ.

Επίσκεψη του ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα στην 1η Στρατιά-ΕΣΕΕΕ-ΕΚΑΕ-ΑΤΑ

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΘΑ Γιάννη Ταφύλλη, επισκέφθηκε το Στρατηγείο της 1ης Στρατιάς, το Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΕΕΕ), το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) και το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΕΚΑΕ). Στη διάρκεια των επισκέψεων τους παρεσχέθη ενημέρωση για την αποστολή, το έργο και τις επιχειρησιακές δραστηριότητες των σχηματισμών.
Ακολουθούν φωτογραφίες

Άμεση λειτουργία Γυναικολογικού Ιατρείου στο 404 ΓΣΝ Λάρισας με εντολή Α/ΓΕΣ

Εντολή για την άμεση λειτουργία Γυναικολογικού τμήματος στο 404 ΓΣΝ Λάρισας έδωσε ο Αρχηγός ΓΕΣ Βασίλειος Τελλίδης ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό το τρίτο μεγαλύτερο  Νοσοκομείο του Στρατού Ξηράς και καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό που υπήρχε στην υγειονομική περίθαλψη του γυναικείου στρατιωτικού πληθυσμού της περιοχής ευθύνης του νοσοκομείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr.blogspot.gr, μετά την ανάληψη  του Αντιστρατήγου Τελλίδη στην Αρχηγία του ΓΕΣ και την ενημέρωσή του για τη μη λειτουργία Γυναικολογικού τμήματος στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Λάρισας, ζήτησε να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε αυτό να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν. Σε συνεργασία με την ΔΥΓ του στρατού ξηράς εδώ και λίγες ημέρες έχει διατεθεί Λοχαγός Ιατρός Γυναικολόγος που υπηρετούσε σε μονάδα του Στεφανοβικείου στο νοσοκομείο της Λάρισας για δύο ημέρες την εβδομάδα ο οποίος και έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του χώρου που θα στεγασθεί το γυναικολογικό τμήμα. Σε σύντομο χρονικό διάστημα και εφόσον οι εργασίες ολοκληρωθούν ο Ιατρός θα βρίσκεται καθημερινά στο νοσοκομείο όπου ο ένστολος γυναικείος πληθυσμός της περιοχής, οι σύζυγοι των στρατιωτικών καθώς και τα εν αποστρατεία μέλη  θα μπορούν να εξυπηρετηθούν.

2015-04-29

ΕΣΠΕΘ-ΕΣΠΕΚΜ-ΕΣΠΕΗΠ: Έγγραφο για τη διαφορετική αποζημίωση ΣΞ, ΠΝ και ΠΑ, μετά την απάντηση του ΑΝΥΕΘΑ στη Βουλή. Τι απάντησε ο Υπουργός για το Σάββατο.

Σας αναφέρουμε, σε συνέχεια της (β) σχετικής απάντησης του Αν Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Κων/νου Ήσυχου, σε αναφορά που κατέθεσε ο Βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, σε έγγραφο της Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας και αφορούσε σε παράπονα μελών μας για τη διαφορετική αποζημίωση σε εκτέλεση της κοινής ως προς τις υπηρεσιακές απαιτήσεις 24ωρης υπηρεσίας από τα στελέχη του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Πολ. Ναυτικού και Αεροπορίας, τα ακόλουθα:
Στην απάντηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφέρεται ότι δεν προβλέπεται αποζημίωση στα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας λόγω απουσίας Νομοθετικής πρόβλεψης. Αντίθετα το ισχύον καθεστώς προβλέπει την καταβολή αποζημίωσης για τα στελέχη του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού το Σάββατο, τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες. Για το ΣΞ καθορίστηκε αποζημίωση 29,35€ για τους ανώτερους Αξκους, αποζημίωση 14,68€ για τους Κατώτερους Αξκους και Υπαξιωματικούς και κοινή αποζημίωση 8,81€ για τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού.
Εύλογα προκύπτουν τα ακόλουθα ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεως:

Κάποιοι κάνουν (Πολεμικό Ρεπορτάζ) …απο τα γραφεία! - "Το ...παράπονο του Βετεράνου..."

Κάποιοι φαίνεται ότι κάνουν ρεπορτάζ μόνο από τα γραφεία κλέβοντας τη δουλειά των συναδέλφων…. Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το defencenet.gr από την άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2015 «δήθεν σοβαρό και αντικειμενικό στο χώρο της άμυνας είναι από την Αποστολή στο χώρο της Ασκήσεως του Veteranos.gr!  δείτε το εδώ! http://veteranos.gr/orgose-tous-ouranous-o-iniochos-dite-ton-en-drasi-fotoreportaz/
Καμιά αναφορά βέβαια στο veteranoς.gr  από το defencenet.gr και δεν είναι η πρώτη φορά …(τους τα έχουμε μαζεμένα). Αλλά να είναι σίγουροι εκεί ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι και εμείς δεν κρεμάμε τα νταούλια εκεί που κρεμάγανε οι Καπεταναίοι τα άρματα! Το ρεπορτάζ και οι φώτο από τα γραφείαwww.defencenet.gr/defence/item/ηνιοχοσ-2015-συνεκπαίδευση-υψηλού-επιπέδου-εικόνες
Υπενθυμίζεται πως η άσκηση «Ηνίοχος» ολοκληρώνεται στις 30 Απριλίου και σε αυτή εκτός δεκάδων

Η τριμερής, πύλη συνεργασίας μεταξύ Ευρώπης και Αφρικής

Λευκωσία: Με την υιοθέτηση της Διακήρυξης της Λευκωσίας οι τρεις ηγέτες της Κύπρου, της Αιγύπτου και της Ελλάδας ολοκλήρωσαν σήμερα τις μεταξύ τους επαφές και συμφώνησαν σε περαιτέρω διεύρυνση και εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των τριών χωρών σε μια σειρά από τομείς, που περιλαμβάνουν την οικονομία, το εμπόριο, τον τουρισμό και την ενέργεια. Καλωσορίζοντας τον Αιγύπτιο πρόεδρο και τον Έλληνα πρωθυπουργό στην Κύπρο, σε κοινή διάσκεψη Τύπου μετά την ολοκλήρωση των σημερινών μεταξύ τους επαφών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, είπε ότι κατά τη σημερινή σύνοδο εξετάστηκε στη βάση της Διακήρυξης του Καΐρου εμβάθυνση της συνεργασίας σε υφιστάμενους τομείς δράσεων και αναπτύχθηκαν ιδέες για διεύρυνση σε νέα πεδία συνεργασίας. Οι τρεις ηγέτες υιοθέτησαν τη Διακήρυξη της Λευκωσίας που αποτελεί «σημείο αναφοράς», όπως είπε ο Πρόεδρος, για τις προτεραιότητες

Τσίπρας: «Προχωράμε στις διαβουλεύσεις για την οριοθέτηση της ΑΟΖ»

«Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος αποτελούν πυλώνες ασφάλειας σε μια ταραχώδη περιοχή και η συνεργασία μας μπορεί να αποβεί εποικοδομητική τόσο για τις χώρες μας όσο και για την Ανατολική Μεσόγειο»,τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς συνάντησης στη Λευκωσία. «Η πρωτοβουλία αυτή θα αποτελέσει πρόκληση για όλες τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου να προχωρήσουν στην οριοθέτηση της ΑΟΖ στη βάση του Διεθνούς Δικαίου» επεσήμανε ο πρωθυπουργός, ενώ αναφερόμενος στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αλ Σίσι τόνισε ότι το κοινό όραμα Ελλάδας και Κύπρου για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό στη βάση των αρχών του ΟΗΕ. Στις δηλώσεις του ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην εξάπλωση των τζιχαντιστων που αποτελεί ασύμμετρο κίνδυνο για για τον πολιτισμό μας. Σε αυτή την αποσταθεροποιημένη περιοχή η συνεργασία μας κατά της τρομοκρατίας παίρνει ιδιαίτερη στρατηγική σημασία, σημείωσε και πρόσθεσε ότι συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση της συνεργασίας τόσο σε διπλωματικό και τεχνικό επίπεδο όσο και στους διεθνείς οργανισμούς.
http://www.paraskhnio.gr/

2015-04-28

Ο Α/ΓΕΕΘΑ στη λήξη της άσκησης της ΛΕΦΕΔ: «MAKEΔΟΝΟΜΑΧΟΣ» Σταυρούπολη Ξάνθης, 24-26 Απρ 2015

Περατώθηκε την 26η Απριλίου η διαγωνιστική άσκηση της Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, με την επωνυμία «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2015»,που πραγματοποιήθηκε για 8η συνεχή χρονιά, στην περιοχή Σταυρούπολης Ξάνθης.
Συμμετείχαν, όλοι τους έφεδροι, 47 αξιωματικοί, 189 υπαξιωματικοί και οπλίτες απ όλη την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο. Κατετάγησαν, πραγματοποίησαν αναγνωρίσεις και ακολούθως, μετά την διέλευση του ποταμού Νέστου, οι ομάδες των 8 ανδρών εκάστη,ασκήθηκαν επί 24ώρες, στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Σταυρούπολης, Μαργαρίτι, Καστανίτη, Καλό Νερό σε μια διαδρομή 43 χλμ σε αντικείμενα πεζικού. (μάχη σε κατοικημένους τόπους, διαχείριση αιχμαλώτων, αναγνώριση οπλισμού και οπλικών συστημάτων, επάνδρωση σημείου ελέγχου, πρώτες βοήθειες μάχης, μεταφορά τραυματία, μεταφορά πυρομαχικών, αίτηση πυρών πυροβολικού, αντίδραση σε ενέδρα επί

2015-04-27

Παρέμβαση των Ομοσπονδιών Σ.Α. στον Αναπλ. Υπουργό Κοιν. Ασφάλισης για την κατάργηση του άρθρου 220 Ν.4281/14 για τα ασφαλιστικά ταμεία

Κύριε Υπουργέ, με έκπληξη και εύλογα ερωτηματικά λάβαμε το από 3/4/2015 υπ. αριθμ. Φ 80020/οικ.13240/Δ15.203 έγγραφο της Γενικής Δ/ντριας Κ.Α. Δρ. Αρτέμιδος Αναγνώστου – Δεδούλη της Γενικής Διεύθυνσης Κοινωνικής Ασφάλισης του Υπουργείου σας με θέμα: Γνωστοποίηση δημοσίευσης του άρθρου 31 του ν.4320/2015 (Α’29).
Με το εν λόγω έγγραφο, ούτε λίγο ούτε πολύ, επανέρχεται η Πολιτεία για να μας «υπενθυμίσει» ότι υφίσταται το εκβιαστικό δίλημμα που είχε τεθεί από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις όσον αφορά την ένταξη του ΤΕΑΠΑΣΑ στο ΕΤΕΑ ή την μετατροπή του σε Επαγγελματικό Ταμείο!
Ωσάν να μην γνωρίζει η κα Διευθύντρια τον αγώνα που δώσαμε από την πρώτη στιγμή για τη διάσωση του ασφαλιστικού μας φορέα και πολύ περισσότερο ωσάν να μην έλαβαν χώρα μετά την κυβερνητική αλλαγή οι συναντήσεις μας με την νέα Πολιτική Ηγεσία καλούμαστε εκ νέου να αντιμετωπίσουμε το ίδιο πρόβλημα, καίτοι εσείς μας διαβεβαιώνατε ότι το θέμα θα ρυθμιστεί με δική σας νομοθετική πρωτοβουλία.
Σας υπενθυμίζουμε, επομένως, ότι κατά τη συνάντηση που είχαμε στις 6 Φεβρουαρίου 2015, όλα τα Προεδρεία των Ομοσπονδιών μας παρουσία και του Γενικού Γραμματέα κ. Γεωργίου Ρωμανιά, είχαμε ζητήσει την κατάργηση της επαχθούς ρύθμισης του άρθρου 220 του Ν. 4281/2014 όσο και την κατάργηση του μαθηματικού τύπου για τον υπολογισμό του εφάπαξ ως τη μοναδική σοβαρή και δίκαιη λύση για τη διασφάλιση της υγιούς προοπτικής των ασφαλιστικών μας φορέων, τονίζοντας ότι τα ταμεία μας πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν με την ισχύουσα αυτοτέλειά τους.
Εκ μέρους σας υπήρξε σαφέστατη δέσμευση για αναστολή ισχύος – εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 220 του Ν. 4281/2014 με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας, πράξη στην οποία πράγματι προβήκατε το Μάρτιο τρέχοντος έτους (άρθρο 31 ν. 4320/2015), διαβεβαιώνοντάς μας επιπλέον ότι συμφωνείτε με την προοπτική κατάργησής του, το αμέσως προσεχές διάστημα.
Επιπλέον, μας διαβεβαιώσατε για την αναθεώρηση του μαθηματικού τύπου και την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, με προοπτική την εξεύρεση βιώσιμης και δίκαιης λύσης, μετά από διαβούλευση και συμμετοχή των Ομοσπονδιών μας.
Κύριε Υπουργέ, αναγνωρίζοντας ότι η Xώρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε δυσχερή θέση και η διαπραγμάτευση με τους «θεσμούς» στην πιο κρίσιμη ίσως φάση της, ζητάμε να λάβετε υπόψη σας τις εύλογες ανησυχίες μας και να κάνετε πράξη αυτά για τα οποία έχετε δεσμευτεί και κατά τη συνάντησή μας και κατά τη συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων της επίμαχης αυτής ρύθμισης.

Αναγνώστης του Θείου Λόγου χειροθετήθηκε ο Ταξχος Δημόκριτος Ζερβάκης

Με ιεροπρέπεια και ξεχωριστή λαμπρότητα εορτάστηκε το πρωί του Σαββάτου η μνήμη του Αγίου και Ευαγγελιστή Μάρκου στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Βροντάδου, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος. Εκατοντάδες πιστοί κατέκλεισαν τον Ιερό Ναό ενώ ξεχωριστή υπήρξε η παρουσία του γαμπρού Χιώτη Ταξίαρχου Χρ. Δρίβα αλλά και του πρώην ταξίαρχου της 96 ΑΔΤΕ και νυν επιτελάρχη της Εθνικής Φρουράς Κύπρου υποστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη. Λίγο πριν το τέλος της  Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Μάρκος χειροθέτησε Αναγνώστη του Θείου Λόγου τον επιτελάρχη της Εθνικής Φρουράς Κύπρου Δ. Ζερβάκη χαρίζοντάς του παράλληλα ένα εγκόλπιο. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης δέχθηκε τις ευχές επισήμων και πιστών στην ενοριακή αίθουσα του Αγίου Μάρκου. Ακολουθούν φωτογραφίες...

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος τίμησε τον ΕΠΟΠ Λοχία Αντώνιο Ντεληγιώργη που έσωσε μετανάστες στη Ρόδο

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος απένειμε το μετάλλιο Εξόχου Πράξεως στον ΕΠΟΠ Λοχία Αντώνιο Ντεληγιώργη για το εξαίρετο ήθος που επέδειξε στη διάσωση μεταναστών, μεταξύ των οποίων και μιας εγκύου, στο ναυάγιο σκάφους στις 20 Απριλίου 2015 ανοιχτά της παραλίας Ζέφυρος της Ρόδου. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση: «Ο ΕΠΟΠ Λοχίας Ντεληγιώργης, σήμερα, πήρε εκ μέρους του ελληνικού λαού, το παράσημο Εξόχου Πράξεως. Διότι, παρότι βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, στη Ρόδο που υπηρετεί, ήταν παρών σε μια διαδικασία διάσωσης μεταναστών, προσφύγων, που το πλοίο τους προσέκρουσε στα βράχια και έπεσαν στη θάλασσα. Διέσωσε μόνος του είκοσι παιδιά, εγκύους  γυναίκες και πολίτες, μαζί με πολίτες της Ρόδου οι οποίοι πήραν μέρος στη διάσωση, αψηφώντας ακόμα και πρόβλημα υγείας το οποίο έχει. Για τις Ένοπλες Δυνάμεις, αποτελεί παράδειγμα. Αποδεικνύει ότι οι Ένοπλες  Δυνάμεις της χώρας, ο Ελληνικός Στρατός, δεν  είναι μόνο για τον πόλεμο αλλά και για την ειρήνη. Η έξοχη πράξη του αυτή, όπως και πολλών άλλων Υπαξιωματικών, Αξιωματικών, Ανθυπασπιστών, Εθνοφυλάκων και Στρατιωτών, δείχνει το υψηλό ηθικό και την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Είμαστε υπερήφανοι για τον Λοχία Ντεληγιώργη και εύχομαι το παράδειγμά του να το ακολουθήσουν κι άλλοι».

Εθιμοτυπική Επίσκεψη στο νέο Διοικητή της 110 ΠΜ


Εθιμοτυπική επίσκεψη στο νέο Διοικητή της 110 ΠΜ Σμχο (Ι) Δημήτριο Τσιρογιαννίδη, πραγματοποίησαν ο πρόεδρος κα τα μέλη του ΔΣ της ΕΑΑΑ/Παραρτήματος Λάρισας στις 23/4/2015. Η υποδοχή του Δκτη υπήρξε εγκάρδια και τα μέλη του ΔΣ του ευχήθηκαν καλή δύναμη και επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

ΕΑΑΣ: Τελετή Βράβευσης Αριστούχων Μαθητών - Αριστευσάντων Μαθητών Παραγωγικών Σχολών (Αρχηγών)


Η Τελετή Βράβευσης των Αριστούχων Μαθητών και Μαθητριών (που διαμένουν στο Ν. Αττικής), τέκνων Μελών της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, καθώς επίσης και των Αριστευσάντων Μαθητών Παραγωγικών Σχολών (Αρχηγών) της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ) και της Αστυνομικής Ακαδημίας –Σχολής Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Α.Σ. το Σάββατο 25 Απριλίου 2015 στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (Λ.Α.Ε.Δ.) στην Αθήνα.

2015-04-26

Η κατάληψη των Αθηνών από τους Γερμανούς

«Εδώ ελεύθεραι ακόμα Αθήναι… Οι Γερμανοί εισβολείς ευρίσκονται εις τα πρόθυρα των Αθηνών. Έλληνες! Ψηλά τις καρδιές!» 
Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος, εκφωνητής του ραδιοφωνικού Σταθμού των Αθηνών
Η έπαρση της σβάστικας
Την 08:45 το πρωί της 27 Απριλίου του 1941, την Κυριακή του Θωμά, δύο γερμανοί αξιωματικοί  της 6ης Ορεινής Μεραρχίας, ύψωσαν την γερμανική σημαία στον ιερό βράχο της Ακροπόλεως. Στην πόλη η κίνηση ήταν ελάχιστη και επικρατούσε μια παράξενη σιωπή. Η μακρά νύχτα της κατοχής άρχιζε. Διήρκησε 1.625 ημέρες, στο διάστημα των οποίων οι Έλληνες υπέμειναν το απάνθρωπο πρόσωπο της νέας εποχής που επαγγέλλονταν ο Χίτλερ. Το επεισόδιο του Δεκανέα Κουκκίδη Κωνσταντίνου, ο οποίος τυλίχθηκε την ελληνική σημαία και κρημνίσθηκε από τα τείχη της Ακροπόλεως αποτελεί αντικείμενο έρευνας, όσον αφορά την αυθεντικότητα του. Λίγο μετά οι Γερμανοί ύψωσαν και την Ελληνική σημαία σαν μια χειρονομία καλής θελήσεως εκ μέρους τους.
Η παράδοση της πόλεως
Την 10:15 στο καφενείο «ΛΟΥΞ» στην γωνία των οδών Φειδιππίδου και Κηφισίας, υπογράφηκε το πρωτόκολλο παράδοσης της πόλεως των Αθηνών. Εκ

2015-04-25

Τι ακριβώς σημαίνει το ΠΝΠ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για τα διαθέσιμα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης;

Πολλά έχουν λεχθεί επί του θέματος της υποχρεωτικής κατάθεσης των διαθεσίμων κεφαλαίων των 1.500 και πλέον φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, στην Τράπεζα της Ελλάδος, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ). Η αλήθεια είναι μία. Η Ελλάδα ημέρα με την ημέρα ξεμένει από ρευστό. Πολλές φορές ακούσαμε ότι η Ελλάδα ξύνει τον πάτο του βαρελιού, αυτή τη φορά όμως, δυστυχώς, είναι γεγονός.

Κωνσταντίνος Καραμανλής {8/3/1907-23/4/1998} του Αντγου ε.α. Ι. Κρασσά

«Κάθε δέκα χρόνια η Ελλάδα κλωτσάει την τύχη της» Κων Καραμανλής
Την 23η Απριλίου του 1998, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής άφησε την τελευταία του πνοή στην Αθήνα, σε ηλικία 91 ετών. Ο Κ. Καραμανλής διετέλεσε 16 χρόνια πρωθυπουργός της Ελλάδος σε δύο περιόδους (1955 - 1963 και 1974 - 1908) και 10 χρόνια πρόεδρος της Δημοκρατίας (1980 - 1985 και 1990 - 1995). Γεννήθηκε στην οθωμανοκρατούμενη Πρώτη Σερρών το 1907. Ήταν ο πρώτος από τα 7 συνολικά παιδιά (4 αγόρια, 3 κορίτσια) του δασκάλου Γεωργίου Καραμανλή και της Φωτεινής Δολόγλου. Το 1929 αποφοίτησε από την Νομική Σχολή του  Πανεπιστημίου Αθηνών. Στις εκλογές του 1935 και του 1936 εξελέγη βουλευτής Σερρών.
Η Άνοδος

Σκληρές Εμπλοκές και κυνήγι Οπλισμένων Τούρκικων Μαχητικών δυτικά της Λέσβου!

ebloki.veteranos.gr_1Εμπλοκές οπλισμένων μαχητικών σήμερα το πρωί δυτικά της Λέσβου και βόρεια των νήσων των  Ψαρρών! Συγκεκριμένα Ένας σχηματισμός Τούρκικων Μαχητικών αποτελούμενος απο δύο F-16 οπλισμένα και τέσσερα  F-4 μπήκαν στο Ελληνικό FIR και πέταξαν προς την νήσο Λέσβο! Ελληνικά μαχητικά είχαν ήδη απογειωθεί απο το Στρατιωτικό αεροδρόμιο της νήσου Λήμνου και πήραν στο κυνήγι τα Τούρκικα …Ο Σχηματισμός των έξι μαχητικών έσπασε με τα F-4  να απομακρύνονται αμέσως, ενώ τα συνοδεύοντα

2015-04-24

Εκδήλωση για τις Γυναίκες ΕΑΑΑ/Παραρτήματος Λάρισας

Πραγματοποιήθηκε στις 21-4-2015 η προγραμματισμένη εκδήλωση της ΕΑΑΑ/Παραρτήματος Λάρισας για τις γυναίκες συναδέλφους, τις συζύγους των συναδέλφων και τα ορφανικά μέλη. Οι κυρίες είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με τη μουσική συντροφιά του Ασμχου ε.α. Νίκου Παρασκευόπουλου  που τις παρέσυρε στο χορό και το τραγούδι για πολλές ώρες. Για άλλη μια φορά οι κυρίες είχαν την πρωτοβουλία να συγκεντρώσουν χρήματα (400 ευρώ) που θα διατεθούν από το παράρτημά μας για φιλανθρωπικό σκοπό.
Το ΔΣ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλες τις γυναίκες που συμμετείχαν στην εκδήλωση και ιδιαίτερα όσες ετοίμασαν διάφορα εδέσματα για την περίσταση.
 Ακολουθούν φωτογραφίες

ΕΑΑΣ: Αποστολή Εγγράφου για τα διαθέσιμα στον κ. ΥΕΘΑ


Γνωρίζουμε στα Μέλη μας ότι στο πλαίσιο των ενεργειών για την προάσπιση των έννομων συμφερόντων της Ε.Α.Α.Σ. και των αποστράτων Μελών της, έχει αποσταλεί το παρακάτω έγγραφο προς τον κ. ΥΕΘΑ που αφορά τα της διαχείρισης του Κοινού Κεφαλαίου (διαθέσιμα) της Ένωσης ως Ν.Π.Δ.Δ.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ε.Α.Α.Σ.


Η Γερμανία αναγνώρισε την Γενοκτονία των Αρμενίων

Το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα με συντριπτική πλειοψηφία ένα ψήφισμα στο οποίο χαρακτηρίζει «γενοκτονία» τη μαζική δολοφονία έως και 1,5 εκατ. Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους πριν από έναν αιώνα, διακινδυνεύοντας μία διπλωματική ρήξη με την Άγκυρα. Το ψήφισμα αποτελεί μία σημαντική αλλαγή στάσης της Γερμανίας, που είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όπου ζει ένα μεγάλο μέρος της τουρκικής διασποράς. Ο όρος γενοκτονία διαθέτει επίσης μία ιδιαίτερη απήχηση στη Γερμανία, που προσπαθεί να συμβιβαστεί με την ευθύνη της για τη δολοφονία έξι εκατομμυρίων Εβραίων στο Ολοκαύτωμα.Η Τουρκία αρνείται πως η σφαγή των Αρμενίων, σε μία εποχή που τα οθωμανικά στρατεύματα πολεμούσαν εναντίον των ρωσικών δυνάμεων στα ανατολικά της αυτοκρατορίας, συνιστά γενοκτονία. Ισχυρίζεται πως δεν υπήρξε οργανωμένη εκστρατεία για την εξόντωση των Αρμενίων και ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν την ύπαρξη τέτοιων εντολών από τις οθωμανικές αρχές. Πολιτικοί αναλυτές έχουν αποδώσει τη μέχρι πρότινος απροθυμία της Γερμανίας να χρησιμοποιήσει τον όρο γενοκτονία,στον φόβο της ότι θα ενοχληθεί η Τουρκία και τα 3,5 εκατομμύρια των Γερμανών τουρκικής καταγωγής και των Τούρκων που ζουν στη Γερμανία.
πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ + http://www.karfitsa.gr/

Απίστευτο: Ρύθμισαν χρέος Δήμου για... 2.101 χρόνια!

Την ώρα που ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις προσπαθούν με «νύχια και με δόντια» να ενταχθούν στην ρύθμιση των 100 δόσεων προκειμένου να ρυθμίσουν τις οφειλές τους... η κυβέρνηση δίνει την ευκαιρία σε ένα δήμο της Αθήνας να αποπληρώσει τα χρέη του σε 2.101 χρόνια!  
Πρόκειται για το Δήμο Φυλής για τον οποίο το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε το «πράσινο φως» για την αποπληρωμή των χρεών του το… 4116 μ.Χ. Σημειώνεται ότι ο Δήμος Φυλής, ο οποίος ανήκει στους ΟΤΑ που βρίσκονται στο «κόκκινο», αξιοποιώντας διάταξη, η οποία προέβλεπε ότι με την παρακράτηση του 5% από τις μηνιαίες καταβολής της κρατικής επιχορήγησης, θα μπορούσε να διακανονιστεί το συνολικό χρέος του δήμου στο κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία. Ο Δήμος Φυλής οφείλει 449 εκ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο, 18,965 εκ. ευρώ προς το Β ́ Περιφερειακό Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών Αθήνας και 227.953,74 ευρώ προς τον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφαλίσεως & Περιθάλψεως, δηλαδή συνολικά 468 εκ. ευρώ. Η μηνιαία δόση προσδιορίστηκε στα 18.345 ευρώ και θα καταβάλλεται για 25.219 μήνες μέχρι να εξοφληθεί, δηλαδή για 2.101 χρόνια. Αντίστοιχα, ο Δήμος Αμαρουσίου, του οποίου ηγείται οι Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, θα του παρακρατείται μηνιαίως το ποσό των 28.316 ευρώ, προκειμένου να αποπληρώσει χρέος 56 εκ. ευρώ, δηλαδή σε 166 χρόνια δηλαδή το... 2181! 
http://www.fpress.gr/

H ΣΜΥ τίμησε τον Προστάτη της …τον Άγιο Γεώργιο! (Φωτορεπορτάζ)

agio
Με τη δέουσα επισημότητα τιμήθηκε ο Άγιος Γεώργιος στη ΣΜΥ αν και οι Θρησκευτικές και Πολιτικές Αρχές του τόπου δεν παρευρέθηκαν (απουσίαζαν και οι δύο Μητροπολίτες της Περιοχής,  Ο Τρίκκης  κ.κ Αλέξιος  και ο Σταγών και Μετεώρων κ.κ Σεραφείμ!!)! Δεν  γνωρίζουμε το γιατί ίσως να είχαν ανειλημμένες υποχρεώσεις οι Μητροπολίτες. Με τον Δήμαρχο Τρικκαίων να είναι ευτυχώς παρών, απουσίαζε όμως ο Αντιπεριφειάρχης Τρικάλων κ. Μιχαλάκης, η Σχολή τίμησε τον Μεγαλομάρτυρα και Προστάτη της  Άγιο Γεώργιο! Εκείνο που έχουμε να επισημάνουμε ήταν η άψογη παράσταση των Σπουδαστών της Σχολής που απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι μόνο τυχαία δεν είναι η Ιστορική διαπίστωση ότι εδώ και δεκαετίες βγάζει μόνο Ηγέτες! Στο φωτορεπορτάζ που ακολουθεί καμαρώστε τους Σπουδαστές αλλά και τους Αξιωματικούς εκπαιδευτές τους που με την λεβεντιά τους δείχνουν να μην ξεχωρίζουν από τους Σπουδαστές και τις Σπουδάστριες που εκπαιδεύουν! Να επισημάνουμε την παρουσία  του  Τ/Σ  του Παραρτήματος της ΕΑΑΣ Τρικάλων που πάντα είναι παρών στις εκδηλώσεις της Σχολής …όπως και το πλήθος των Αποστράτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και της ΕΛ.ΑΣ! Πάντα όμως και εδώ να το τονίσουμε είναι παρούσες η Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων και Π.Υ Τρικάλων. http://veteranos.gr/

2015-04-22

Έγγραφο του κ. ΥΕΘΑ με τον τύπο για τη Ρήτρα Αξιόμαχου στον Υπολογισμό του ΕΦΑΠΑΞ. Θα αποτραπεί η μείωση;

Άρθρο προέδρου ΕΣΠΕΘ Ηλία Νατσιούλα
Πολλοί συνάδελφοι μου μεταφέρουν τους προβληματισμούς για την καθυστέρηση λήψης του ΕΦΑΠΑΞ, αλλά και πόσο θα είναι το ύψος των μειώσεων με τη ρήτρα αξιόμαχου που υπάρχει για τον υπολογισμό του ΕΦΑΠΑΞ και ψηφίστηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση. Οι προβληματισμοί γίνονται μεγαλύτεροι μετά και τη Φ.950/26/128319/Σ.501 που υπέγραψε την 12 Μαρ 2015 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος και απέστειλε στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Γραφείο Αναπληρωτή Υπουργού Κου Δημητρίου Στρατούλη).
Συγκεκριμένα διαβιβάστηκε με την παραπάνω δγη σε Φ/Α η Φ.950/212/140015/Σ.3320/30-12-2014/ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ, που αφορά στον προσδιορισμό της Ρήτρας Αξιόμαχου των Ε.ΛΟ.Α. Στρατού-Ναυτικού-Αεροπορίας και επιπλέον στη δγη αναφέρεται για τις άμεσες ενέργειές το συντομότερο δυνατό, λόγω χρονικού περιορισμού.
Ουσιαστικά δηλαδή διαβιβάστηκε το έγγραφο που υπέγραψε ο προηγούμενος Υπουργός του ΥΠΕΘΑ κ. Νίκος Δένδιας και είχε διαβιβαστεί, το Δεκ 2014, στο Υπουργείο Εργασίας στον τότε Υπουργό κ. Βρουτση. Στο έγγραφο ζητήθηκε όπως κάνει δεκτά τα προτεινόμενα σε αυτό και προβεί στην έκδοση της Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα καθορίζεται η Ρήτρα του Αξιόμαχου των Ε.ΛΟ.Α. (Στρατού – Ναυτικού και Αεροπορίας), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 220 του Ν. 4281/2014.
Ποια είναι τελικά αυτή η ρήτρα αξιόμαχου;

Ο Στρατός Ξηράς Τιμά τον Προστάτη του …Τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο (video)

Την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015, ο Στρατός Ξηράς τιμά τον Προστάτη του, Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο. Ο επίσημος εορτασμός θα πραγματοποιηθεί στη Σχολή Πεζικού στην Χαλκίδα. 
Η ζωή και το μαρτύριο του Αγίου Γεωργίου
Ο “Αγιος και Μεγαλομάρτυρας Γεώργιος έζησε κατά τα τέλη του 3ου και αρχές 4ου μ.Χ. αιώνα στους χρόνους του φοβερού διώκτη των χριστιανών Διοκλητιανού. Κατάγονταν από τη χώρα της Καππαδοκίας, από μεγάλη και ένδοξη γενιά. Πρώτα ήταν αξιωματικός στο τάγμα των «Τριβούνων» και λίγο πριν αρχίσουν τα μαρτύρια του πήρε προαγωγή και έγινε Κόμης ένα αξίωμα, που σήμερα θα το λέγαμε Έπαρχος, Ηγεμών ή Στρατηλάτης.
Εκείνους τους χρόνους ο σατανόπληκτος βασιλιάς Διοκλητιανός γεμάτος από θαυμασμό προς τους θεούς των ειδώλων είχε βγάλει αυστηρές διαταγές προς τους υπηκόους του όσοι Χριστιανοί αφήσουν την θρησκεία τους, αρνηθούν τον Χριστό και προσκυνήσουν τα είδωλα, αυτοί ν” απολαμβάνουν βασιλικές τιμές και πολλά άλλα” όσοι χριστιανοί δεν αρνηθούν τον Χριστό και τη θρησκεία του, να θανατώνονται.
Νεότατος τότε ο Άγιος Γεώργιος μόλις είχε περάσει τα είκοσι χρόνια του φανερώνεται μοναχός του πως είναι χριστιανός. Κι όχι μονάχα αυτό, μπροστά στον αυτοκράτορα και τους αξιωματούχους του, γκρεμίζει τα πλανεμένα κι αδύναμα είδωλα των θεών, περιγελώντας όλους τους ειδωλολάτρες, που πιστεύουν στα άψυχα αγάλματα των ψεύτικων αυτών θεών.

Ένας θρασύς φάρος αρνείται να συμμορφωθεί

Η κυβέρνησή μας έχει καταφέρει να μην έχει πλέον υποστήριξη από κανέναν. Μέχρι και οι Αμερικανοί που εδώ και χρόνια πίεζαν αφόρητα τους Γερμανούς για πιο ευέλικτες νομισματικές –κι όχι μόνο– πολιτικές, έχουν μείνει άναυδοι με τους Έλληνες. Ανέχθηκαν την καθυστέρηση που «έπαιξε» όλο αυτό τον καιρό η ελληνική πλευρά. Ανέχθηκαν και τις «ερωτοτροπίες» με τον Πούτιν και σειρά από ανεπανάληπτα γεωπολιτικά παιδιαρίσματα. Το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού τους έκατσε όμως –καθόλου άδικα– κάπως βαρύ στο στομάχι. Σε συνδυασμό με την γερή δόση δημιουργικής ασάφειας που έλαβε από πρώτο χέρι επί δεκάλεπτο ο Ομπάμα στη συζήτησή του με τον ΥπΟικ μας στο περιθώριο εκδήλωσης, φαίνεται πως τα πράγματα επιδεινώνονται. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ απογοητεύτηκε. Οι σύμβουλοι από την Αθήνα τον ενημέρωναν αλλά ο ίδιος ίσως αρνιόταν να το πιστέψει. Τώρα βλέπει την παράνοια και μιλάει ξεκάθαρα πλέον: «Στηρίζουμε κάποιο βαθμό ευελιξίας, αλλά θα πρέπει να δείξετε (οι Έλληνες κυβερνώντες) στους πιστωτές σας (τους «θεσμούς») ότι προσπαθείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας (την Ελλάδα)». Όμως θέλουμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας; 
Δυστυχώς κάθε μέρα που περνά επιβεβαιώνεται ότι ένα ετερόκλητο τσούρμο ανθρώπων έχει καταλάβει το πηδάλιο της χώρας. Όχι αυθαίρετα, ούτε πραξικοπηματικά. Το έχουν καταλάβει με τις ευλογίες..

Are the very best leaders born or made?

By Adm. James Stavridis, USN (Ret.) 
Σύντομη εισαγωγή από τον Πρόεδρο της ΑΣΑ, Δρ Ι. Παρίση: Στο άρθρο που ακολουθεί, ο Ναύαρχος ε.α. James Stavridis, πρώην SACEUR στο ΝΑΤΟ και σήμερα Πρύτανης του Fletcher School of Law and Diplomacy στο Πανεπιστήμιο Tufts, από όπου είχει λάβει διδακτορικό στο διεθνές δίκαιο, μιλάει για το επόμενο βιβλίο του με τίτλο “Reading and …

Η Οικονομική Φύση Κάθε Είδους Ισχύος στις Διεθνείς Σχέσεις

Δρ Χρίστος Γκιώνης (*) 
Αναζητώντας το βασικό μηχανισμό πολιτικής αλλαγής, είμαστε εκ των πραγμάτων αναγκασμένοι να σταθούμε στην καταλυτική συμβολή της πάσης φύσεως ισχύος στη διαμόρφωση των εκάστοτε αποτελεσμάτων. Ωστόσο, όπως και αν θεωρήσουμε την ισχύ, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την οικονομική της φύση. Με αυτό το δεδομένο, το χρήμα, ως βασικός εκφραστής της νομισματικής ισχύος, παίζει ένα πρωταρχικό ρόλο …

Γιατί το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση τύπου al Qaeda

* του δρος Νικολάου Γιαννόπουλου 
Μετά την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, πολλοί αξιωματούχοι αναλυτές του Πενταγώνου κατάλαβαν ότι θα έπρεπε να είναι προετοιμασμένοι να δεχθούν στο εγγύς μέλλον παρόμοιες μη συμβατικές επιθέσεις. Διαπίστωσαν, δυστυχώς με οδυνηρό τρόπο, ότι η προετοιμασία που είχαν κάνει για την αντιμετώπιση εχθρών οι οποίοι ακολουθούσαν ένα συμβατικό τρόπο δράσης, έπρεπε …

2015-04-21

Σκάνδαλο: Η εκπρόσωπος τύπου των ΑΝ.ΕΛ. διόρισε κόρη και γραμματέα στο ΥΠΕΘΑ (Έγγραφα)

Τεράστιο σκάνδαλο πολιτικής ηθικής από την εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ (πρώην βουλευτής Μαγνησίας), Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Πρώτα η κόρη μετά η γραμματέας του πολιτικού της γραφείου. Και οι δύο διορίστηκαν στο γραφείο του Υ.ΕΘ.Α κ. Καμμένου. Μα καλά καθόλου τσίπα; Δηλαδή δεν υπήρχαν άλλοι με τα ίδια προσόντα;;; Νόμιμο ναι ΗΘΙΚΟ όμως κα Χρυσοβελώνη είναι;

Πρώτη απόφαση: (Φ.470.1/87/192359/Σ,150/06,04,2015) διορίζεται η θυγατέρα της κυρίας Χρυσοβελώνη στο Υ.ΕΘ.Α (Καμμένος)
FEK2
και με δεύτερη απόφαση:

Σε ελεύθερη πτώση η τουρκική λίρα… προκαλεί πανικό

Η τουρκική λίρα έχει ξεπεράσει και το ρούβλι στον κατήφορο του, τους προηγούμενους μήνες. Η τιμή της λίρας έφτασε στα 2,7063 δολάρια, ξεπερνώντας το ρούβλι, το βραζιλιανό ρεάλ και το νοτιοαφρικανικό ραντ, σε πτώση. Από την αρχή του 2015 η τουρκική λίρα έχει υποτιμηθεί κατά 13% έναντι του δολαρίου, αποτελώντας, πλέον, το πλέον αδύναμο νόμισμα των αναδυομένων οικονομιών. Σύμφωνα με 16 κορυφαίους οικονομολόγους, την άποψη των οποίων ζήτησε το Reuters, η Τουρκική Κεντρική Τράπεζα (ΤΚΤ) θα συνεχίσει να ακολουθεί την ίδια πολιτική υψηλών επιτοκίων, παρά το κατρακύλισμα της λίρας, καθώς δεν έχει άλλη επιλογή. Η τουρκική οικονομία επιβραδύνεται, την ίδια ώρα, καθώς η ΤΚΤ υποχρεώνεται να διαθέσει τα πολύτιμα συναλλαγματικά της αποθέματα και να σπαταλήσει 35 δισ. δολάρια από τα...

Άμεση σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου ζητά η Ρένα για τα αποθεματικά

Επιστολή στον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Καλογιάννη με την οποία ζητάει την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να δεσμεύσει τα αποθεματικά των Δήμων απέστειλε η επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων κα Ρένα Καραλαριώτου. «Επειδή οφείλουμε να προστατεύσουμε τα χρήματα που ανήκουν στους συνδημότες μας, σας καλώ να συγκαλέσετε άμεσα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για να αποφασισουμε από κοινού τις επόμενες ενέργειές μας, ενέργειες που θα προστατεύουν τα συμφέροντα του Δήμου Λαρισαίων, μα και του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», σημειώνει χαρακτηριστικά στην επιστολή της η κα..

Έτοιμη και η Ετήσια Βεβαίωση Αποδοχών ΕΚΟΕΜΣ έτους 2014

κλικ για βεβαίωση ΕΚΟΕΜΣ
Δυστυχώς το ΜΤΣ αν και ο Διευθυντής του ΜΤΣ, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΜΤΣ και η ΕΑΑΣ, μας είχαν ενημερώσει ότι από την 1η Ιανουαρίου 2015 θα είχαμε στη διάθεση μας την μηνιαία ενημέρωση μας, αυτό επετεύχθη μόνον από το ΕΚΟΕΜΣ. Κανείς δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να μας πει το λόγο, ούτε το ΜΤΣ, ούτε η ΕΑΑΣ. Όπως ήταν φυσικό δεν έχουμε ούτε ετήσια βεβαίωση αποδοχών του μερίσματος του ΜΤΣ. Υπομονή!