papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2015-03-30

Δείτε 2 Πίνακες με τα απίστευτα χαμηλά ποσά του Εκπαιδευτικού Επιδόματος των Στρατιωτικών - Να δούμε ποιος θα το διορθώσει!

Στον παρακάτω πινάκα φαίνεται πως διαμορφώθηκε το ποσό για τον υπολογισμό του εκπαιδευτικού επιδόματος σε κάθε βαθμό (στήλη 4). Στη στήλη 5 φαίνονται οι βασικοί μισθοί του 2015 σε κάθε βαθμό και στην στήλη 6 η διαφορά σε σχέση με τους βασικούς μισθούς 1986 +ΑΤΑ. Δηλαδή κατά πόσο μικρότερο είναι το ποσό που υπολογίζεται.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
- Ο Βασικός μισθός + την ΑΤΑ που υπολογίζεται το εκπαιδευτικό επίδομα κυμαίνεται από 207,06€ έως 573,14€ (Στήλη 4).
- Μόνο ο Βασικός Μισθός που ισχύει σήμερα κυμαίνεται από 525,00 € έως 1.221,00€ χωρίς να προσμετράτε και το αντίστοιχο επίδομα χρόνου υπηρεσίας (ΕΧΥ) (Στήλη 5).
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....

2.600 κλικ κατά μέσο όρο ημερησίως το blog ApostolosPapaparisis.blogspot.gr

Το παρόν ιστολόγιο ApostolosPapaparisis.blogspot.gr δημιουργήθηκε στις 8 Αυγούστου 2014, με σκοπό την επικοινωνία - καταγραφή θεμάτων που εκτιμάται ότι αφορούν τους αναγνώστες που το προτιμούν για την ενημέρωση τους. 
Χθες συμπληρώθηκαν 230 ημέρες συνεχούς λειτουργίας. Κάνοντας μία μικρή ανασκόπηση, βλέπουμε ότι:
[1] Αναρτήθηκαν 1.284 άρθρα και ειδήσεις ή 5,6 αναρτήσεις την ημέρα.
[2] Πραγματοποιήθηκαν 598.500 κλικ ή πραγματοποιούνται κατά μέσο όρο 2.600 κλικ ημερησίως.
[3] Το επισκέφτηκαν αναγνώστες από 88 διαφορετικές χώρες, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.
[4] 1.172 αναγνώστες έχουν δηλώσει στο facebook ότι τους αρέσει.
[5] 141 άτομα παρακολουθούν το blog μέσω tweet.
[6] 106 άτομα έχουν γίνει φίλοι μέσω του Google Friend Connect
Κι όλα αυτά χωρίς διαφημίσεις, χωρίς προώθηση του blog με αμοιβή, χωρίς να επιτρέπονται ανώνυμα σχόλια και με όλες τις αδυναμίες και τα προτερήματα ενός προσωπικού blog με ονοματεπώνυμο.
Ευχαριστώ πολύ τους αναγνώστες που προτιμούν να ενημερώνονται από το παρόν ιστολόγιο (blog) που όπως δηλώνουν το θεωρούν από τα πλέον αξιόπιστα. Καλή συνέχεια! Αποστόλης Παπαπαρίσης

Ο ΥΕΘΑ κ. Πάνος Καμμένος στις εκδηλώσεις για τον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Νέα Υόρκη (φωτογραφίες)

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, παρέστη ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Νέα Υόρκη, που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015. Μετά τις εκδηλώσεις ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση: «Καταρχήν, έγινε μία εκπληκτική παρέλαση, όπου τα παιδιά της ομογένειας δεύτερης, τρίτης και τέταρτης γενιάς δείχνουν ότι κρατούν άσβεστη την πατρίδα, τις αρχές, τις αξίες, τις παραδόσεις, τα εθνικά θέματα. Το ελληνικό έθνος δεν είναι μόνο όσοι μένουν στην Ελλάδα, αλλά είναι όλος αυτός ο υπέροχος κόσμος που...

Σχολιασμός και άρθρο της εφημερίδας "ΧΩΝΙ" με τίτλο «7+1 "χακί" νομοσχέδια από τον Πάνο Καμμένο»

ΣΧΟΛΙΟ: Μου θυμίζει εκείνο το παλιό καλό ανέκδοτο.... «Σε μια περιοδεία υπουργού καταγραφής ...αιτημάτων, διημείφθη ο εξής διάλογος: -Μα κύριε Υπουργέ τι να γράψω ο κύριος αυτός ζητάει ...γεννητικό όργανο! και η αφοπλιστική απάντηση του Υπουργού  -Γράψτο, γιατί οι άλλοι τι νομίζεις ότι θα πάρουν!»  Αυτός ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τα δίνει όλα και σε όλους αλλά στα λόγια! Είπαμε το τάξιμο είναι τζάμπα. Δεν έχει αφήσει κανέναν παραπονεμένο. Θα μου πεις εδώ πρόσφερε στις ΗΠΑ συνεκμετάλευση πετρελαίου και φυσικού αερίου 70% - 30%, σε μας θα κολώσει που είμαστε και ευκολόπιστοι; Αποστόλης Παπαπαρίσης
Οκτώ μεταρρυθμίσεις προωθεί ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, για αποκατάσταση αδικιών, μείωση του λειτουργικού κόστους του κλάδου και ενίσχυση της απασχόλησης στις ΕΔ. Οι 8 προτεραιότητες της νέας ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχουν μπει στην τελική φάση τους και... γίνονται διεργασίες ώστε να συνταχθούν σε νομοσχέδια με σκοπό να κατατεθούν, το αμέσως επόμενο διάστημα, προς ψήφιση. Η βούληση της ηγεσίας του υπουργείου είναι να ερευνηθούν οι αμαρτωλές συμβάσεις του παρελθόντος. Όπως δήλωσε κι ο ίδιος ο υπουργός, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του την εβδομάδα που πέρασε, στο χαρτοφυλάκιό του βρήκε συμβάσεις των οποίων οι ρήτρες κατά των προμηθευτών ουδέποτε ενεργοποιήθηκαν. Πρόκειται για περιπτώσεις που το υπουργείο Άμυνας έκρινε ότι δεν θα πρέπει να πληρωθεί η εκάστοτε σύμβαση, ενώ το υπουργείο Οικονομικών, χωρίς να ρωτήσει κανέναν, πλήρωνε.
ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ ΥΠΕΘΑ

"Χαρίλαος Τρικούπης (Ναύπλιο,11 Ιουλίου 1832 - Κάννες, 30 Μαρτίου 1896)" του Αντγου ε.α. Ιωάννη Κρασσά

«Η Ελλάς προώρισθαι να ζήσει και θα ζήσει»
Την 6.30΄μμ της 30ης Μαρτίου 1896, ο Χαρίλαος Τρικούπης υπέκυπτε στο μοιραίο, στις Κάννες της Γαλλίας. Έναν χρόνο πριν (16 Απριλίου 1895), το κόμμα του είχε υποστεί συντριπτική ήττα, μη εκλεγέντος βουλευτού ούτε του ιδίου. Ο Μεσολογγίτης πολιτικός αποσύρθηκε της πολιτικής και αιτήθηκε συντάξεως. Επί μια δωδεκαετία, είχε διατελέσει 7 φορές πρωθυπουργός. Η απονεμηθείσα σ’ αυτόν σύνταξη ανήλθε στο ποσό των 504 δραχμών.
Ένας ξεχωριστός  Πολιτικός 
Ο Τρικούπης υπήρξε ο πιο ολοκληρωμένος και έντιμος πολιτικός του 19ου αιώνος. Πραγματικός μεταρρυθμιστής, προσπάθησε να μετατρέψει την Ελλάδα σε σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος. Ήταν ο πρώτος που προσέδωσε στον προϋπολογισμό αναπτυξιακό χαρακτήρα. Έθεσε σαν στόχους την οργάνωση του κρατικού μηχανισμού επί επιστημονικής βάσεως και την κατασκευή έργων υποδομής.  Ήταν ο γνησιώτερος οπαδός του κοινοβουλευτισμού και συνέδεσε το όνομα του με την «αρχή της δεδηλωμένης» Παρά τις πικρίες που έλαβε από το εκλογικό σώμα διεκήρυττε: «την λαϊκή γνώμη ακόμη και εσφαλμένη δεν την αντικατέστησε τίποτα καλύτερο». Φρόντισε για την πολεμική προπαρασκευή της χώρας, έχοντας κατά νου την Βαλκανική συνεννόηση κατά της Τουρκίας...

2015-03-28

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή

Από το πρωί της Κυριακής, 29 Μαρτίου 2015, εφαρμόζεται και στη χώρα μας το μέτρο της θερινής ώρας. Αυτό σημαίνει ότι θα χάσουμε μια ώρα ύπνο αλλά τουλάχιστον θα μεγαλώσει η μέρα! 
Στις 03:00, οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλ. στις 04:00. Η επαναφορά της ώρας στην κανονική, θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (25/10/2015).

Τι πρότειναν τα εν αποστρατεία Στελέχη των ΕΔ για την αποκατάσταση των αδικιών των στρατιωτικών συντάξεων

ΣΧΟΛΙΟ: Επειδή το θέμα της αποκατάστασης των μισθών και των συντάξεων των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, πηγαίνει και έρχεται, ας θυμηθούμε τι είχε προτείνει στις 19 Φεβ 2015 προς τον κ. ΥΕΘΑ η επιτροπή των εν αποστρατεία στελεχών των ΕΔ, όπως τα περιγράφει ο Ταξχος ε.α. Βασίλειος Νικολόπουλος πρόεδρος της ΠΟΣ που στην επιτροπή συμμετείχε, λόγω ιδιαιτέρων γνώσεων επί του αντικειμένου, ως απλό μέλος της ΕΑΑΣ. Το τι θα προωθηθεί και τι όχι από τον κ. Καμμένο προς το Υπουργείο Οικονομικών που έχει και τον τελευταίο λόγο, αναμένεται να το δούμε τις επόμενες ημέρες. Σημειώνεται πάντως ότι έχουν περάσει ήδη 40 ημέρες χωρίς καμία εξέλιξη, παρά μόνον κάποιες διαρροές με πολλά ΘΑ από τον ίδιο τον κ. ΥΕΘΑ σε τηλεοπτικά κανάλια, σε εφημερίδες και στο διαδίκτυο, ονομάζοντας τις "αποκαταστάσεις" μισθών και συντάξεων λόγω αποφάσεων του ΣτΕ σε "αυξήσεις" εγείροντας και πάλι τον κοινωνικό αυτοματισμό εναντίον μας. 
Αποστόλης Παπαπαρίσης
 
Με διαταγή του ΥΕΘΑ κ. Παν. Καμμένου συγκροτήθηκε στις 3/2/2015 επιτροπή σύνταξης σχεδίου νόμου και ΚΥΑ για αποκατάσταση των μισθών των ε.ε. στελεχών ΕΔ και ΣΑ και των αδικιών επί των στρατιωτικών συντάξεων. Κατόπιν πρότασης του Συντονιστικού των τριών Ενώσεων (ΕΑΑΣ – ΕΑΑΝ - ΕΑΑΑ), στην επιτροπή συμμετείχαν τέσσερις εκπρόσωποι των Ενώσεων (ως εκπρόσωπος της ΕΑΑΣ ο Ταξχος Βασ. Νικολόπουλος). Το υπόμνημα των αποστράτων εγκεκριμένο από το Συντονιστικό κατατέθηκε στις 19/2/2015. Η επιτροπή ολοκλήρωσε το έργο της στις 5/3/2015. Οι στρατιωτικές συντάξεις υπέστησαν τις μεγαλύτερες περικοπές, οι οποίες προσεγγίζουν ποσοστά της τάξης του 68%, ειδικότερα μετά την εφαρμογή του Νόμου 4093/12, με τον οποίον υπέστησαν ΠΕΝΤΕ (5) διαφορετικές μειώσειςπρώτη με την μείωση των βασικών τους μισθών, η δεύτερη με την μείωση των συντελεστών των μισθολογικών τους κλιμακίων, η τρίτη με την μείωση 5-10-15-20% που ισχύει για όλες τις συντάξεις, τέταρτη με τον συνυπολογισμό στη σύνταξη των μερισμάτων των Μετοχικών Ταμείων και πέμπτη με το συνυπολογισμό της οικονομικής ενίσχυσης των ΕΚΟΕΜ). Ακόμη και αν εφαρμοσθεί πλήρως η απόφαση του ΣτΕ,  δεν θα υπάρξει ουσιαστική βελτίωση στις συντάξεις των στρατιωτικών συνταξιούχων, γιατί η πληθώρα των νόμων των μειώσεων, μπορεί ακόμη και να προκαλέσει μειώσεις. Κατόπιν αυτού προτάθηκαν τα παρακάτω μέτρα, ΠΛΗΡΩΣ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΑ, που η εφαρμογή τους θα επιφέρει μερική αποκατάσταση των τεράστιων απωλειών στις συντάξεις:

"Ο Πόλεμος της Κορέας" του Αντγου Ιωάννη Κρασσά

«Παρακαλῶ τόν Θεόν νά μέ κρατήση εἴς τήν ζωήν, ὥστε νά δυνηθῶ νά μεταβῶ εἴς τήν ὡραίαν πατρίδας σας, τήν αἰωνίαν Ἑλλάδα, διά νά προσκυνήσω τά ἱερά χώματα της καί νά ἐκφράσω τήν εὐγνωμοσύνη τοῦ λαοῦ μου». Σίγκμαν Ρι, Πρόεδρος Νοτίου Κορέας.

38ος Παράλληλος

Τον Μάρτιο του 1951, οι άνδρες του ΕΚ.Σ.Ε (Εκστρατευτικό Σώμα Ελλάδος), έδωσαν ηρωικές μάχες κατά του κινεζικού στρατού υπερασπιζόμενοι το ύψωμα 326 στην Κορέα. Την 25η Ιουνίου 1950, ο στρατός της Βόρειου Κορέας εισέβαλε στην Νότιο. Οι ΗΠΑ και η Ρωσία είχαν συμφωνήσει στην διάσκεψη της Γιάλτας (Φεβ 1945), την δημιουργία δύο κρατών στην χερσόνησο της Κορέας, με γραμμή διαχωρισμού τον 38ο παράλληλο. Στην  Βόρειο Κορέα επιβλήθηκε κομμουνιστικό καθεστώς υπό τον Κιμ Ιλ Σούνγκ, ενώ η Νότιος αναδείχθηκε σε δυτικού τύπου δημοκρατία υπό τον Σίγκμαν Ρι. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με την υπ’ αριθμ. 83 απόφαση του, της 27ης Ιουν 1950, κάλεσε τα μέλη του να αποστείλουν στρατιωτικές..

Ξεπερνά τα Όρια της Άγνοιας Κινδύνου!

The Realist: Το σκηνικό το οποίο πορεύεται η χώρα τις τελευταίες ημέρες έχει ξεπεράσει τα όρια της άγνοιας κινδύνου από την παρούσα κυβέρνηση και έχει εισέλθει σε μια πορεία βλακώδους καταστροφής. Οι παλινωδίες που βασίζονται στην ανώριμη και ουτοπική στρατηγική της εσκεμμένης ασάφειας από την ελληνική κυβέρνηση, έναντι των εταίρων, έχει στην κυριολεξία κονιορτοποιήσει το οποιοδήποτε ψήγμα αξιοπιστίας είχε καταφέρει η χώρα και ο λαός της, με αβάστακτες θυσίες να ανακτήσουν τα τελευταία χρόνια. Η καταστροφή έχει βάλει ήδη το ένα της πόδι μέσα από την πόρτα και βρίσκεται πλέον σε πορεία ολοκληρωτικής εισόδου. Μιλώντας κανείς με σοβαρά πρόσωπα διεθνώς λαμβάνει μηνύματα και πληροφορίες που προκαλούν απλά ανατριχίλα. Σε μια από τις σημαντικότερες κοιτίδες της διεθνούς οικονομίας τη Νέα Υόρκη, σοβαροί οικονομικοί παράγοντες είναι πλέον πεπεισμένοι ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι μια ομάδα ακραίων αριστερών που οδηγούν με ταχύτατους ρυθμούς τη χώρα στα βράχια. Αυτή τη στιγμή έχουν στρέψει όλη τους την προσοχή στο τι θα πράξει η ελληνική κυβέρνηση στις 9 Απριλίου όταν θα πρέπει να ικανοποιήσουν πέρα από τις μεγάλες εσωτερικές ανάγκες, τη δόση ύψους 448 εκατομμυρίων ευρώ προς το ΔΝΤ...

Ελληνική ομάδα έλαβε τη 2η θέση σε διεθνή μαθητικό διαγωνισμό!

Η ομάδα Zanneio Stardust από σχολείο του Πειραιά κατέκτησε την 2η θέση στο διεθνή διαγωνισμό Zero Robotics που διοργανώθηκε από το MIT, την NASA και την ESA στα μέσα Ιανουαρίου. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές Δ/βάθμιας εκπαίδευσης από 200 περίπου σχολεία από τις ΗΠΑ, τις χώρες – μέλη της ESA, αλλά και άλλες χώρες όπως η Ρωσία. Για τις ανάγκες του διαγωνισμού, οι μαθητές έπρεπε να γράψουν το λογισμικό που απαιτείται από έναν δορυφόρο ώστε να φέρει εις πέρας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αποστολή του. Ο καθηγητής του Ζαννείου Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου Πειραιά Σωτήρης Τσαντίλας ανέφερε: «Συμμετείχαμε για πρώτη φορά και βγήκαμε δεύτεροι. Η σημασία του διαγωνισμού φαίνεται από το γεγονός ότι το διοργάνωνε το MIT, μαζί με τη ΝΑΣΑ και την ESA. Ξεκινήσαμε τον Σεπτέμβρη. Το ενδιαφέρον είναι ότι ενώ τρεις μήνες ο προγραμματισμός γινόταν σε εξομοιωτή, ο τελικός έγινε με πραγματικά μίνι διαστημόπλοια στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και οι αστροναύτες που ήταν εκεί ασχολήθηκαν για μια ημέρα με τον δικό μας διαγωνισμό». Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αστροναύτες και επιστήμονες του χώρου...

Σχέδιο για να γίνει η Ελλάδα... Νορβηγία και να σωθούν οι συντάξεις

Το φιλόδοξο σχέδιο που θα λύσει μια για πάντα το ασφαλιστικό και το μεγάλο πρόβλημα για την υλοποίησή του. Ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο, που αν υλοποιηθεί μπορεί να λύσει άπαξ δια παντός το οικονομικό πρόβλημα των ασφαλιστικών ταμείων και κατ' επέκταση των συντάξεων μας (και όχι μόνο) έχουν κατά νου στην κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, λαμβάνοντας υπόψη το νορβηγικό μοντέλο, θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει τους πόρους από το φυσικό αέριο που κρύβεται στις θαλάσσιες περιοχές της χώρας, για να λύσει το χρόνιο ασφαλιστικό πρόβλημα. Ως γνωστόν, οι Νορβηγοί έχουν συστήσει ένα fund στο οποίο πηγαίνει ένα μέρος από τα έσοδα που εξασφαλίζει η χώρα από το πετρέλαιο της. Το fund, κατόπιν επενδύει σε ασφαλείς τοποθετήσεις ένα μέρος των κεφαλαίων του κι έτσι όχι μόνο διασφαλίζει τα έσοδα από το πετρέλαιο, αλλά τα αυξάνει κιόλας. Στη λογική αυτού του fund λοιπόν στήνεται ειδικό Ταμείο στο οποίο αρχικά θα πηγαίνουν τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις. Το Ταμείο αυτό θα είναι μετεξέλιξη του ΤΑΙΠΕΔ, με τη διαφορά ότι τα λεφτά που θα βγάζει από τα πωλητήρια, θα τα κατευθύνει προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς. Το πρόβλημα είναι όμως ότι οι αποκρατικοποιήσεις έχουν κολλήσει για τα καλά και δεν προβλέπεται να ξεκολλήσουν στο άμεσο μέλλον. Κατά συνέπεια, τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν να περιμένουν σε μεγάλη ανάσα, η οποία, στην πραγματικότητα, θα επιτευχθεί μόνο όταν βρούμε και αξιοποιήσουμε το αέριο. Τότε, όντως, έχουμε την πιθανότητα να γίνουμε ...Νορβηγία.

2015-03-27

Handelsblatt: Ο ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε την Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής - «ΜΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΚΡΕΜΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ»

Η επόμενη εβδομάδα είναι η πλέον καθοριστική για να διαφανεί αν η Ελλάδα θα καταφέρει να αποτρέψει τη χρεοκοπία, ενώ για τους αναλυτές είναι μια ευκαιρία για να διαπιστώσουν αν το «έπος» ανάμεσα στη χώρα και την Ευρωζώνη θα τελειώσει ποτέ. Η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, στην αγγλική της έκδοση, προχωράει σε μια συνολική ανάλυση-αποτίμηση των μέχρι τώρα δεδομένων της Ελλάδας -κυρίως των οικονομικών- λαμβάνοντας υπόψη τις άμεσες υποχρεώσεις της, το πολιτικό διακύβευμα και τις προθέσεις των Ευρωπαίων εταίρων. Το συμπέρασμα που βγάζει είναι το προφανές: μια απειλή κρέμεται πάνω από την Αθήνα. Τα ερωτήματα που θέτει και οι απαντήσεις που δίνει είναι τα παρακάτω:
Πόσα χρήματα χρωστάει η Ελλάδα για το 2015;
Συνολικά, για το διάστημα Μαρτίου-Δεκεμβρίου, η Ελλάδα έχει να δώσει 19 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που αναλογεί στο 10% του ΑΕΠ της. Σε αυτά περιλαμβάνονται πληρωμές δόσεων προς το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και ιδιώτες κατόχους τίτλων.
Πόσο διάστημα μπορεί να επιβιώσει η Ελλάδα δίχως εξωτερική βοήθεια;
Πηγές από την κυβέρνηση αναφέρουν πως τα χρήματα φτάνουν έως τις 20 Απριλίου. Οι πηγές του Reuters κάνουν λόγο για τις 9 Απριλίου. Οι αναλυτές αναφέρουν πως ο Βαρουφάκης χρειάζεται ανά μήνα 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ για να καλύπτει τις τρέχουσες ανάγκες και να εξυπηρετεί το χρέος. Στο μεταξύ, τα φορολογικά έσοδα έχουν σημειώσει μείωση της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι, ήτοι στο 0,8% του ΑΕΠ. Κατά τον οικονομολόγο της Commerzbank, Κρίστοφερ Βέιλ: «Η Ελλάδα de facto έχει ξεμείνει από χρήματα». Θεωρητικά τον Μάιο η Ελλάδα θα λάμβανε τα 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ της τελευταίας δόσης του μνημονίου, αλλά αυτό θα γίνει μόνο αν ακολουθήσει αντίστοιχα μέτρα.
Τι επίπτωση είχε η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην οικονομία της Ελλάδας;
Το τελευταίο τρίμηνο του 2014 το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε κατά 0,4%, τη στιγμή που στις αρχές του έτους εμφάνισε μια αύξηση της τάξης του 0,7%. Το εμπορικό ισοζύγιο παρουσίασε θετικό πρόσημο κατά 1,6%, ενώ σημαντική ήταν και η ενίσχυση μέσω του τουρισμού. Αυτή η θετική προοπτική ανασχέθηκε το 2015, ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με τα φορολογικά έσοδα υπήρξε υστέρηση 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Berenberg, Χόλγκερ Σμίντινγκ, λέει: «Δεν έχει υπάρξει άλλη κυβέρνηση που μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να κατάφερε να προκαλέσει τόση ζημιά σε μια χώρα. Μέσα σε λίγες εβδομάδες από τη στιγμή που ανέλαβαν την εξουσία οι λαϊκιστές, η Αθήνα βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής».
Υπάρχουν κρυφές πηγές χρηματοδότησης;
Μέχρι τώρα έχει γίνει επιδρομή στα ασφαλιστικά ταμεία και στα αποθεματικά των εταιρειών που ελέγχονται από το κράτος, ενώ έχει γίνει παρακράτηση και των κοινωνικών κονδυλίων προς τους αγρότες. Η επόμενη κίνηση θα ήταν η κυβέρνηση να μειώσει τους μισθούς και να παγώσει τις πληρωμές προς αναδόχους έργων, αλλά αυτό θα έπληττε καίρια το προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ.
Ποιος είναι ο ρόλος της ΕΚΤ;
Είναι άκρως σημαντικός. Ο Ντράγκι λέει πως, ήδη, η Ελλάδα έχει λάβει σημαντική χρηματοδότηση μέσω του ELA που μετά τη νέα αύξηση έφτασε στα 71 δισεκατομμύρια ευρώ και απαντάει στις επιθέσεις που του γίνονται για τα ελληνικά ομόλογα: «Όσο δεν ολοκληρώνεται η αναθεώρηση του υπάρχοντος προγράμματος, τα ελληνικά ομόλογα δεν μπορούν να μπουν στο πρόγραμμα QE».
Τι θα συμβεί αν η Ελλάδα ξεμείνει από χρήματα;
Εάν η κυβέρνηση σταματήσει να πληρώνει στο εσωτερικό, τότε το πρόβλημα δεν θα επεκταθεί στην υπόλοιπη Ευρώπη. Αν αθετήσει, όμως, τις υποχρεώσεις της προς ξένους δανειστές, τότε θα θεωρηθεί διεθνώς χρεοκοπημένη. Οι κάτοχοι των ελληνικών ομολόγων θα παραγράψουν το χρέος και αυτό θα έχει άμεση επίπτωση στις ελληνικές τράπεζες. Αυτές θα χρειαστούν ανακεφαλαίωση, επομένως θα μπουν μπροστά οι αμυντικοί μηχανισμοί του ESM. Σύμφωνα με τον Χανς Βέρνερ Σιν αυτό θα κοστίσει στους Ευρωπαίους φορολογούμενους -κυρίως στους Γερμανούς – 86 δισεκατομμύρια ευρώ.
Πώς μπορεί η Ελλάδα να αποτρέψει τη χρεοκοπία;
Μόνο αν καταρτίσει μια λίστα μεταρρυθμίσεων που θα γίνει δεκτή από τους πιστωτές. Ακόμη και έτσι, όμως, σύμφωνα με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ η δόση των 7,2 δισ. ευρώ πρέπει να καταμεριστεί σε μικρότερες δόσεις που θα δίδονται σταδιακά στην Αθήνα, ανάλογα με την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων.
Θα καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ να εκπληρώσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις;
Εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ενιαίο κόμμα αλλά αποτελείται από ετερόκλιτα σχήματα με διαφορετικές ιδεολογίες. Οι ακραίοι αριστεροί θέλουν το κόμμα να μείνει σταθερό στις δεσμεύσεις του, ενώ ο Τσίπρας και οι συν αυτώ προσπαθούν να κατευνάσουν τα πνεύματα και να γίνουν πιο μετριοπαθείς.
Ο κόσμος υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ;
Οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις δείχνουν μια σαφή πλειοψηφία υπέρ των προσπαθειών που κάνει η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις, ενώ υπάρχει αισιοδοξία πως θα βρεθεί μια λύση που θα καλύπτει και τα δύο μέρη. Παράλληλα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με χαρακτηριστική άνεση από τη Νέα Δημοκρατία.

Η ΕΑΑΝ προτείνει υποβολή έφεσης αν σχετική νομοθετική ρύθμιση δεν ψηφισθεί μέχρι 22 Απριλίου 2015:

1.- Πολλοί συνάδελφοι έλαβαν πρόσφατα νέα συνταξιοδοτική πράξη και όσοι δεν έλαβαν πρόκειται να λάβουν σύντομα. Η συνταξιοδοτική πράξη αυτή επαναφέρει την σύνταξη όχι την 31-07-2012, αλλά στο ήμισυ της διαφοράς 31-07-2012 και 01-08-2012, γιατί δεν ακολουθήθηκε πλήρως η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ.
2.- Με την πληροφόρηση που έχουμε και με την δέσμευση του ΥΕΘΑ κ. Π. Καμμένου, δρομολογείται νομοθετική ρύθμιση για απόδοση και του υπολοίπου επιδικασθέντος ποσού, με μεγάλες πιθανότητες η νομοθετική αυτή ρύθμιση να ψηφισθεί εντός του Απριλίου 2015.
3.- Στο τέλος της νέας συνταξιοδοτικής πράξεως αναγράφεται ότι κατά της ανωτέρω πράξης δύναται να ασκηθεί έφεση εντός 60 ημερών από την ημερομηνία αποστολής, που για όσες  τουλάχιστον  έχουν  σταλεί  είναι η 03-03-2015, άρα με καταληκτική ημερομηνία 03-05-2015.
4.- Για τους ανωτέρω λόγους προτείνουμε στα Μέλη μας να αναμείνουν μέχρι την 22-04-2015 την νομοθετική ρύθμιση χωρίς να απαιτηθεί άλλη ενέργειά τους. Εάν παρέλθει αυτή η ημερομηνία χωρίς νομοθετική ρύθμιση τότε θα απαιτηθεί η υποβολή της έφεσης.
5.- Η ΕΑΑΝ θα ενημερώνει τα Μέλη της και θα αναρτήσει εν ευθέτω χρόνω οδηγίες και έντυπα για την υποβολή της έφεσης.
Αντιναύαρχος εα Σπ. Περβαινάς ΠΝ - Πρόεδρος  της Ε.Α.Α.Ν.

ΚΑΑΥ: Αντίτιμο 3 ευρώ για επισκέπτες που δεν διαθέτουν Ενιαία Κάρτα Εισόδου

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

Μετά από πέντε χρόνια άνισων αγώνων μερίδας του λαού  και την αποστράγγιση των Κρατικών Ταμείων η ύπουλα μεθοδευμένη χρεοκοπία της Ελλάδας αποτελεί εθνικό έγκλημα.
Με τρις ευρώ από την ΕΚΤ και δις ευρώ από το ΕΣΠΑ κάθε σκέψη και συζήτηση για απομόνωση της χώρας και φτωχοποίηση του λαού υποκρύπτει εθνικό ξεπούλημα σε σκοτεινές δυνάμεις με αντάλλαγμα.
Ο κ.Τσίπρας, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας εδώ και δύο μήνες, αρνείται να κλείσει το διεθνές θέμα της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας για άγνωστους λόγους. Αρνείται και αυτός να μεταρρυθμίσει τη χώρα ουσιαστικά εις όφελος του λαού. Τι είναι αυτό που περιμένει και θεωρεί ότι ασκεί εθνική πολιτική στερεύοντας τράπεζες και αποθεματικά ταμείων και οργανισμών,  είναι άγνωστο και...

Εθιμοτυπική Επίσκεψη στον Αρχηγό της ΤΑ

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο νέο Αρχηγό της ΤΑ, Απτχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου, πραγματοποίησαν ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΑΑΑ/Παραρτήματος Λάρισας, Σγος ε.α. Κων/νος Λιούτας και το μέλος του ΔΣ Επγος ε.α. Θωμάς Τασούλης. Ο πρόεδρος του ΔΣ μετέφερε τις ευχές όλων των μελών του Παραρτήματος στον κ. Αρχηγό, για καλή δύναμη και επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Σχολιασμός και δημοσίευμα εφημερίδας "Δημοκρατία" {ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πώς θα δοθούν (και πότε) επιστροφές και αναδρομικά στα στελέχη ΕΔ-ΣΑ}

ΣΧΟΛΙΟ: Αν τα αναγραφόμενα στην εφημερίδα "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" δεν αποδειχθούν για ακόμα μια φορά κοροϊδία και "βάρα νομή" αλλά γίνουν πράξη, τότε: 1ον_Δεν θα πρόκειται για αυξήσεις, όπως προκλητικά αναφέρεται, ελπίζουμε όχι για δημιουργία κοινωνικού αυτοματισμού, αλλά για εφαρμογή στο 100% των αποφάσεων του ΣτΕ. 2ον_ Οι μισθοί των εν ενεργεία στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ όντως θα επανέλθουν στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012. 3ον_Στις συντάξεις των εν αποστρατεία στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ θα προστεθεί ένα μικρό ποσό που θα αντιστοιχεί σε λιγότερα ευρώ από το προηγούμενο 50% πλην ορισμένων περιπτώσεων και ουδέποτε θα φθάσουν τα επίπεδα του Ιουλίου του 2012. Πολλοί απόστρατοι αυτό δεν το έχουν καταλάβει και για ακόμα μια φορά παραμυθιάζονται. 
Προσωπική άποψη: Οι ΑΝΕΛ επιθυμούν να δοθεί το άλλο 50% των αποφάσεων του ΣτΕ, αφού από αυτό θα εξαρτηθεί κατά ένα μεγάλο βαθμό η αξιοπιστία τους αλλά και η εν γένει πολιτική τους επιβίωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιθέτως δεν είναι σίγουρο ότι το επιθυμεί, όχι μόνον γιατί δεν το έχει στις προτεραιότητες του αλλά εκτιμάται ότι θα χάσει περισσότερα από όσα θα κερδίσει από πλευράς ψήφων. Ο καιρός θα δείξει ποια τάση θα επικρατήσει.
Αποστόλης Παπαπαρίσης  
Η υπουργική απόφαση για την αποκατάσταση των μισθών στα προ του Αυγούστου 2012 επίπεδα για τους ενεργεία και τους συνταξιούχους. Την κοινή υπουργική απόφαση για την αποκατάσταση στο 100% των μισθών και των συντάξεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας φέρνει σήμερα στο φως κατ' αποκλειστικότητα η «δημοκρατία». Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που έχει ήδη υπογράψει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, και έχει προωθηθεί για υπογραφή στους συναρμόδιους υπουργούς, οι μισθοί και οι συντάξεις θα επανέλθουν στα προ του Αυγούστου του 2012 επίπεδα, σε συμμόρφωση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, εντός του 2015, ενώ μέσα στο τρέχον έτος θα δοθούν και τα αναδρομικά της...

Βεβαιώσεις ΕΚΟΕΜΣ για Φορολογική Χρήση Οικονομικού Έτους 2015

Ο Ε.Κ.Ο.Ε.Μ.Σ. ενημερώνει τους δικαιούχους της οικονομικής ενίσχυσης, ότι έχει ενεργοποιηθεί η δυνατότητα λήψης των βεβαιώσεων για φορολογική χρήση οικονομικού έτους 2015 (οικονομική ενίσχυση 2014).
Οι ενδιαφερόμενοι εισέρχονται με την ίδια ακριβώς διαδικασία που ακολούθησαν κατά τη λήψη των ετήσιων βεβαιώσεων του προηγούμενου οικονομικού έτους καθώς και των μηνιαίων ενημερωτικών φύλλων, ήτοι μέσω της διεύθυνσης https://bebeosis.army.gr επιλέγοντας τον σύνδεσμο ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ και χρησιμοποιώντας ως διαπιστευτήρια ταυτοποίησης και αυθεντικοποίησης τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) καθώς και τον Αριθμό Φακέλου τους.
Συμπληρωματικά γνωρίζεται, ότι από τo προηγούμενο οικονομικό έτος έχει τεθεί σε εφαρμογή, η διαδικασία προσυμπλήρωσης των συντάξιμων αποδοχών στις δηλώσεις φόρου εισοδήματος. Στα πλαίσια της εν λόγω διαδικασίας, ο Ε.Κ.Ο.Ε.Μ.Σ. αποστέλλει, σύμφωνα και με τις οδηγίες του άρθρου 4 της ΠΟΛ 1051/15 (ΦΕΚ 373 ΤΒ΄ 18 Μαρ 15) τα απαραίτητα για την προσυμπλήρωση στοιχεία στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α).
Εκ της Δνσεως

Aλλαγή διοίκησης στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην έδρα της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) στο στρατόπεδο «Καβράκου», η τελετή παράδοσης – παραλαβής Διοικήσεως της Σχολής, από τον παραδίδοντα Διοικητή Ταξίαρχο κ. Ευάγγελο Τραγαζίκη, στον παραλαμβάνοντα τη διοίκηση Ταξίαρχο κ. Γεώργιο Λιάκο. Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ημερήσια διαταγή ο απερχόμενος διοικητής κ. Ευ. Τραγαζίκης «κύριος στόχος και προτεραιότητα κατά τη Διοίκησή μου αποτέλεσε η ψυχική, πνευματική, σωματική και γνωστική προετοιμασία των Σπουδαστών, ώστε να αποδοθούν στο Στρατό ως ιδανικοί στρατιώτες και ικανοί μικροί ηγήτορες, που να δύνανται να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός πολυεπίπεδου επιχειρησιακού περιβάλλοντος, όπου ο Στρατός μας καλείται να λειτουργήσει....

2015-03-26

Εως τις 30 Ιουνίου η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος

Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα υποβληθούν φέτος οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, ενώ τα εκκαθαριστικά σημειώματα θα εξοφληθούν σε τρεις δόσεις, η πρώτη ως το τέλος Ιουλίου, η δεύτερη ως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τελευταία έως τέλος Νοεμβρίου. Τις προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και διευκρινίσεις σχετικά με τους υπόχρεους και τις διαδικασίες υποβολής περιγράφει εγκύκλιος της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου.
Η εγκύκλιος Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι δεν έχουν υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης οι 18άρηδες οι οποίοι δεν έχουν εισόδημα, πραγματικό ή τεκμαρτό. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι:

Ο Καμμένος υποστηρίζει ότι ήταν περσινά τα συνθήματα των ανδρών της ΟΥΚ

Οι αντιδράσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως την Βασιλική Κατριβάνου και τον Γ. Βαρεμένο, όπως και από το ΠΑΣΟΚ ήταν έντονες. Ο ίδιος ο ΥΕΘΑ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Βαρεμένο, είπε ότι τα δημοσιεύματα αναφέρονται σε περσινά συνθήματα.
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας: «Ο υπουργός ενημέρωσε τον βουλευτή ότι διέταξε έρευνα για το γεγονός, υποστήριξε ωστόσο ότι οι άνδρες της ΟΥΚ τραγουδούσαν απλώς το τραγούδι «Μακεδονία ξακουστή» που εκείνη την ώρα παιάνιζε η μπάντα, ενώ τα άλλα συνθήματα που αναφέρονται στα σχετικά δημοσιεύματα αφορούν την περσινή παρέλαση, όταν ο ίδιος δεν ήταν υπουργός».
Την ίδια απάντηση έδωσε και η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, απαντώντας στις αιτιάσεις της Χ. Τρικούπη: «Στο ΠΑΣΟΚ μάλλον είδαν το βίντεο της παρέλασης με τα συνθήματα των ΟΥΚ όταν υπουργός Aμυνας ήταν ο κ. Βενιζέλος. Και παρασύρθηκαν βλέποντας το παλιό βίντεο». Πηγές των ΑΝΕΛ έλεγαν ότι η αναφορά της κας Χρυσοβελώνη ήταν ειρωνική προς το ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν αμφισβήτησε την ύπαρξη συνθημάτων φέτος.
Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι το πρακτορείο Eurokinissi που δημοσίευσε το εν λόγω video δε διέθετε πέρυσι υπηρεσία video αλλά μόνο φωτογραφίες, ενώ στο video που δημοσιεύθηκε αναφέρεται η ημερομηνία 25/3/2015. 
http://www.karfitsa.gr/

Στο τραπέζι η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και το 2015 με αλλαγές

Πανάκριβη, δημοσιονομικά, η εξαγγελία για θέσπιση φόρου τύπου ΦΜΑΠ. Τα σενάρια για διατήρηση του ΕΝΦΙΑ με αλλαγές. Μέσα στη βδομάδα βεβαιώνεται το χαράτσι της ΔΕΗ. Σε πολύ μεγάλο «πονοκέφαλο» αναμένεται να εξελιχθεί για το οικονομικό επιτελείο το θέμα της φορολόγησης των ακινήτων. Η εξαγγελία για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάστασή του από τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, συγκρούεται με τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για παραγωγή πρωτογενών πλεονασμάτων μέσα στο 2015.
Τελειώνει ο χρόνος, ψάχνουν υποκατάστατο του ΕΝΦΙΑ...

Παρελαύνουν οι Πολεμικές Σημαίες, τα Ιστορικά Λάβαρα, η ΣΣΕ, η ΣΑΝ και η ΣΜΥ (βίντεο)

Ένα από τα βίντεο της παρέλασης της 25ης Μαρτίου 2015 που τράβηξα σκαρφαλωμένος σε ύψος 1,5 και πλέον μέτρα. Παρελαύνουν οι Πολεμικές Σημαίες που κρατούν οι Αξκοι ΠΖ, τα Ιστορικά Λάβαρα, η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, η Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής, η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών, και οι Έφεδροι Δόκιμοι Αξκοι.

Βίντεο με τραγούδια και συνθήματα από ΣΣΕ- ΟΥΚ - ΣΤΥΑ - ΣΑΝ {Παρέλση 25ης Μαρτίου 2015}


Βίντεο με τραγούδια και συνθήματα από ΣΣΕ, ΟΥΚ, ΣΤΥΑ και ΣΑΝ κατά τη χθεσινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2015.

2015-03-25

«Μπλόκο» στο ψήφισμα του Κογκρέσου για την 25η Μαρτίου ελέω... Καμμένου, για τα περί ανοίγματος των ελληνικών συνόρων

Αθήνα: Σοβαρό πλήγμα στην εικόνα της Ελλάδος στις Ηνωμένες Πολιτείες προκαλεί η (προσωρινή;) εμπλοκή στην υιοθέτηση του ετήσιου ψηφίσματος του αμερικανικού Κογκρέσου για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Ο λόγος, όσον κι αν σε ορισμένους μπορεί να προκαλεί έκπληξη, είναι οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου περί ανοίγματος των ελληνικών συνόρων και χορήγησης ταξιδιωτικών εγγράφων σε παράνομους μετανάστες -συμπεριλαμβανομένων ενδεχομένως και τζιχαντιστών- που κρατούνται σε κέντρα υποδοχής στην Ελλάδα σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα ελληνικά αιτήματα στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους. Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω ψήφισμα υιοθετείται ομοφώνως και μέχρι σήμερα δεν είναι γνωστή -τουλάχιστον στον γράφοντα- ανάλογη περίπτωση εμπλοκής.
Τι ακριβώς συνέβη; Σε επιστολή του την οποία έστειλε επισήμως στον έλληνα πρέσβη στην Ουάσιγκτον Χρήστο Παναγόπουλο με ημερομηνία 24 Μαρτίου, ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής της Πολιτείας της Ιντιάνα Νταν Κόουτς ενημερώνει ότι λόγω της ανησυχίας του για τις δηλώσεις του κ. Καμμένου δεν δίνει τη συγκατάθεσή του για να εγκριθεί το ψήφισμα για την επέτειο της ελληνικής ανεξαρτησίας, που ετησίως υιοθετείται ομοφώνως από το Κογκρέσο. «Πιστεύω», επισημαίνει στην επιστολή του προς τον έλληνα πρέσβη ο γερουσιαστής Κόουτς, «ότι είναι προς το συμφέρον σας όσο και προς το δικό μας ότι εσείς ή κάποιος άλλος υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης να σχολιάσει δημοσίως αυτές τις απειλητικές ανακοινώσεις και να αποσαφηνίσει αν αντανακλούν την τρέχουσα πολιτική και τον τρόπο σκέψης στους κόλπους της κυβέρνησής σας. Κατόπιν μίας τέτοιας αποσαφήνισης, ελπίζω ότι θα μπορέσω να υποστηρίξω το ψήφισμα της Γερουσίας για την ελληνική ανεξαρτησία».
Άγγελος Αθανασόπουλος -Newsroom ΔΟΛ - http://news.in.gr

ΣΣΕ - ΣΑΝ - ΣΜΥ στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2015 (βίντεο)


Παρέλαση 25ης Μαρτίου 2015
Παρελαύνουν ΣΣΕ - ΣΑΝ - ΣΜΥ


Πενθήμερη τιμητική άδεια από τον Π. Καμμένο στο στρατιωτικό προσωπικό που συμμετείχε στην παρέλαση

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος απονέμει πενθήμερη τιμητική άδεια στο Στρατιωτικό Προσωπικό που συμμετείχε στη Στρατιωτική Παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

2015-03-24

Το ΥΠΟΙΚ επιβεβαιώνει την σύγκληση έκτακτου euroworking group

Το Υπουργείο Οικονομικών επιβεβαιώνει ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup. Στο μεταξύ η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα επιβεβαίωσε, σήμερα, ότι πραγματοποιούνται συναντήσεις μεταξύ των ελληνικών Αρχών και τρόικας, για την εξειδίκευση της λίστας των μεταρρυθμίσεων που θα προωθήσει η ελληνική κυβέρνηση. Η Μ. Αντρέεβα υπενθύμισε ότι οι συζητήσεις επί των πολιτικών πραγματοποιούνται στις Βρυξέλλες, ενώ οι τεχνικές συζητήσεις για τη συλλογή δεδομένων διεξάγονται στην Αθήνα. Ερωτηθείσα αν θα συγκληθεί σύντομα η Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης (Eurogroup Working Group) και στη συνέχεια το Eurogroup, η Μ. Αντρέεβα δεν θέλησε να απαντήσει, λέγοντας ότι η Επιτροπή δεν είναι το αρμόδιο όργανο που συγκαλεί αυτές τις συναντήσεις. Ωστόσο, αξιωματούχος της ευρωζώνης δήλωσε ότι οι χώρες της ζώνης του ευρώ τελούν εν αναμονή της εξειδικευμένης λίστας των μεταρρυθμίσεων που έχουν ήδη συμφωνηθεί με την τρόικα. Ο ίδιος αξιωματούχος, άφησε να εννοηθεί ότι πριν να συμβεί αυτό, δεν συντρέχει λόγος σύγκλησης του Εurogroup Working Group για την Ελλάδα. «Χωρίς την εξειδικευμένη λίστα, δεν μπορούμε να προετοιμάσουμε οποιαδήποτε απόφαση» ανέφερε ο αξιωματούχος της ευρωζώνης. http://www.skai.gr/

Στην Α1 το Λαρισινό βόλει – Λαμπερή φιέστα για τις αθλήτριες του Φιλαθλητικού (φωτό+video)

Η πιο λαμπρή σελίδα στην ιστορία του Φιλαθλητικού, γράφτηκε στη φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στην Α1 Εθνική που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Νεάπολης με πολλούς φιλάθλους της ομάδας και παιδιά της ακαδημίας που χειροκρότησαν τις αθλήτριες για την επιτυχία τους. http://www.onlarissa.gr
Ακολουθούν φωτογραφίες και βίντεο