papaparisis
---> Στείλτε μας τα άρθρα σας για δημοσίευση στο e-mail apostolos.papaparisis@gmail.com - Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2015-04-17

Και νέα επιτροπή από κ. ΥΕΘΑ για τα Μετοχικά Ταμεία αυτήν τη φορά...

Από επιτροπή σε επιτροπή το πάει ο κ. ΥΕΘΑ. Διαβάζουμε στο http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ ότι συγκροτείται διακλαδική επιτροπή με έργο την υποβολή νομοθετικής ρύθμισης στην κατεύθυνση απεμπλοκής (sic) των Μετοχικών ταμείων και των, υπό αυτών, φορέων (Ειδικών Λογαριασμών - Κλάδων, από τις διατάξεις του Ν.4254/2014. Ο υπόψη νόμος προβλέπει στη σελίδα 1427 ότι «Το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, καθώς και τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού αρμοδιότητας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας υποβάλλουν υποχρεωτικά κάθε έτος στην Εθνική Αναλογιστική Αρχή (Ε.Α.Α.) αναλογιστική μελέτη και οικονομικές καταστάσεις για έλεγχο βιωσιμότητας. Οι αυξομειώσεις των παροχών διενεργούνται με απόφαση του οικείου Δ.Σ. μετά από σύμφωνη γνώμη της Ε.Α.Α.». . 
ΣΧΟΛΙΟ: Άλλη μία ασαφής και χωρίς ουσιαστικό έργο επιτροπή. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω ποιοι και για ποιο λόγο εισηγούνται τέτοιου είδους θέματα στον κ. Υπουργό. Ας μας εξηγήσει κάποιος τι μας ενοχλεί να γνωρίζουμε αν τα ταμεία μας είναι βιώσιμα ή όχι! Μήπως δεν ήταν η άγνοια και η ανικανότητα που οδήγησε τα ταμεία μας σε αυτό το χάλι; Μήπως η μη υποβολή αναλογιστικών μελετών και οικονομικών καταστάσεων για έλεγχο βιωσιμότητας θα αύξανε τα έσοδα ή θα οδηγούσε σε νέες αυθαιρεσίες; Κι επειδή πάντοτε πρέπει μετά την κριτική να κάνουμε προτάσεις, κατά την ταπεινή μου άποψη θα έπρεπε να εφαρμοσθούν άμεσα τα δεκάδες μέτρα που έχουν προταθεί κατά καιρούς από τις θεσμικές Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών αλλά και την ΠΟΣ, προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα των Μετοχικών Ταμείων των ΕΔ. Η επιτροπή θα μπορούσε ίσως να καθορίσει ποια από αυτά τα μέτρα είναι ρεαλιστικά και να τα κατηγοριοποιήσει σε άμεσα και μακροπρόθεσμα. Όλα τα υπόλοιπα είναι λόγια για να λέμε. Αλήθεια τι έγινε εκείνη η πολυδιαφημιζόμενη πρωτοβουλία του κ. Υπουργού που θα ρώταγε το ΓΛΚ γιατί αρκετοί απόστρατοι δεν πήραν καθόλου αναδρομικά και δεν διαφοροποιήθηκε (αποκαταστάθηκε) ούτε ευρώ η σύνταξη τους παρά την εφαρμογή της απόφασης στου ΣτΕ, έστω στο 50%; Αν μερικοί νομίζουν ότι ο κόσμος μας ξεχνά και παραμυθιάζεται εύκολα, πλανώνται πλάνην οικτράν. Το έδειξαν οι εκλογές και θα το ξαναδείξουν και στο μέλλον. Το μόνο που συγκρατεί την οργή τους είναι ότι βλέπουν την χώρα να ...διαπραγματεύεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.
Αποστόλης Παπαπαρίσης
Ακολουθούν το σχετικό έγγραφο και η σελίδα του ν.4254/2014


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.