papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2014-11-30

«ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ»

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ -- Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.
Παρακολουθήσαμε πρόσφατα μέσα από τους δέκτες των τηλεοράσεών μας την ''έκρηξη'' του Υ.Δ.Τ. κ. ΚΙΚΙΛΙΑ που είχε σχέση με τα μέτρα τάξης που έλαβαν οι αξ/κοί στην Πάτρα κατά την επίσκεψή του στην Αχαϊκή πρωτεύουσα. Από πρώτη φαινομενικά άποψη ο κ. Υπουργός δημιούργησε ''εντυπώσεις'' που πιθανότατα σε μερίδα του κόσμου η οποία και να συμφώνησε μαζί του για την υπερβολή των ληφθέντων μέτρων για την ασφάλειά του και να επικρότησαν την ''έκρηξή του''. Μέχρι εκεί και εγώ προσωπικά θα συμφωνήσω, αφού ζούμε σε δημοκρατική χώρα και η υπερβολή των...

Σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΕΣΠΕΘ για καθορισμό ημερομηνίας εκλογών

Συναδέλφισσα – συνάδελφε, μέλος της ΕΣΠΕΘ, ανακοινώνεται, σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης μας και κατόπιν της παρ 2 και 3 του άρθρου 11 του καταστατικού μας ότι, η έκτακτη γενική συνέλευση του σωματείου μας θα λάβει χώρα την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 11.30΄ στη Λάρισα σε αίθουσα του SUPERBOWL SPORTS PARK (Παλαιά εθνική οδός & Βόλου γωνία), με σκοπό τον καθορισμό ημερομηνίας διεξαγωγής εκλογών προς ανάδειξη των μελών νέου...

Δικαίωση από την Ολομέλεια του Ε.Σ. για τους συνταξιούχους αποστράτους

Το μεταφέρουμε όπως ακριβώς είναι γραμμένο στο karanisas.blogspot.gr/. Δικηγόρος είναι, εκπροσώπησε τις θεσμικές Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η άποψη του σεβαστή. Ευελπιστούμε σε μία αναλυτικότερη ενημέρωση μέσω και των θεσμικών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών:
  
«Μια ακόμη δικαίωση για το γραφείο μας και τον Θ. Καρανίσα, που εκπροσώπησε κατά την εκδίκαση της υποθέσεως,  τις Ενώσεις Αποστράτων μετά την έκδοση της αποφάσεως της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπου:
- Το Ελεγκτικό Συνέδριο ακύρωσε την κυβερνητική απόφαση που μείωσε το ύψος των συντάξεων και διαβίβασε απευθείας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) εντολή για άμεση αναδρομική αναπροσαρμογή των συντάξεων στα προ του Αυγούστου 2012 επίπεδα.
- Οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκριναν ότι η κυβερνητική πράξη περιορισμού των...

Ανάγνωση με ψυχραιμία της είδησης σχετικά με τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα ειδικά μισθολόγια

Διαβάσαμε χθες αλλά και σήμερα με βαρύγδουπους τίτλους ότι η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου επιβάλλει την αναδρομική επιστροφή μεγάλων ποσών στους απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και σε πανεπιστημιακούς καθηγητές και διευθυντές γιατρούς του ΕΣΥ. Είναι όμως έτσι; Θα «ξαναπαντελονιάσει 500 ευρώ η Συνταγματαρχάρα...» που έλεγε ως άλλος Βερύκιος, ο Αυτιάς;  
Η προσωπική - ταπεινή μου άποψη είναι ότι με τη δήθεν βόμβα Νο2 προσπαθούν ορισμένοι να δημιουργήσουν και πάλι νέες μεγάλες προσδοκίες, οι οποίες όταν δεν επαληθευθούν θα αυξήσουν περαιτέρω το θυμό των εν αποστρατεία συναδέλφων, ενώ παράλληλα (ακουσίως θέλω να πιστεύω βοηθούμενοι και από άλλα blog και site που επαναλαμβάνουν τέτοιους προκλητικούς τίτλους), επιθυμούν την διατήρηση του κοινωνικού αυτοματισμού εναντίον μας.
Ας θυμηθούμε καταρχήν ότι το θέμα είναι παλαιό και αναμενόμενο διαβάζοντας την ανάρτηση της 23ης Ιουνίου 2014 στο τότε blog της ΕΑΑΣ Λάρισας όπου είχαμε αναφερθεί στο θέμα με τίτλο «Ελεγκτικό Συνέδριο: Αντισυνταγματικές οι περικοπές στις συντάξεις των ειδικών μισθολογίων»«Το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές οι οποίες έχουν γίνει στις συντάξεις των ειδικών μισθολογίων. Όπως εξήγησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm, 97.8, ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε, με ισχυρή πλειοψηφία (22 υπέρ και 7 κατά), ότι είναι αντίθετες στο Σύνταγμα οι περικοπές στις συντάξεις των ειδικών μισθολογίων. «Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη σε δύο μεγάλα ζητήματα. Πρώτον, να δώσει αναδρομικά δύο χρόνων και να αναπροσαρμόσει τις αποδοχές τους στο προ περικοπών διάστημα, δηλαδή τον Ιούλιο του 2012. Ακούστε (ΕΔΩ) το ηχητικό.»
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά:
(1)  Καταρχήν πριν μιλήσουμε επί της ουσίας, πρέπει να διαβάσουμε τι ακριβώς θα γράφουν οι αποφάσεις της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Αυτά που δημοσιεύουν και διαλαλούν ως αποκλειστικότητα τα ΜΜΕ, τα γνωρίζαμε από τον Ιούνιο του 2014. Ουδέν νεώτερο από πλευράς ενημέρωσης προσέφεραν.
(2) Το αντικείμενο που διαπραγματεύεται το Ελεγκτικό Συνέδριο για τους εν αποστρατεία συναδέλφους είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό του Συμβουλίου της Επικρατείας. Δηλαδή την αντισυνταγματικότητα της αναπροσαρμογής της σύνταξης με το ν.4093/2012 αλλά και την αντισυνταγματικότητα της αναδρομικής ισχύος για το πεντάμηνο του 2012. Δεν κρίνει αντισυνταγματικό το σύνολο του ν.4093/2012. Δεν θα μπορούσε βέβαια η απόφαση να ήταν διαφορετική αφού η προσφυγή με εφέσεις στο Ελεγκτικό Συνέδριο μεμονωμένων συναδέλφων αλλά και των θεσμικών Ενώσεων Αποστράτων Αξκων έγινε με αυτές τις αιτιάσεις.
(3) Η αλήθεια πάντως είναι ότι για τις συντάξεις υπεύθυνο να αποφανθεί είναι το Ελεγκτικό Συνέδριο και όσοι γνωρίζουν απορούσαν πως το ΣτΕ απεφάνθη και για τους εν αποστρατεία συναδέλφους. Το δικαιολογήσαμε βέβαια επειδή ο μισθός των εν ενεργεία στελεχών επηρεάζει άμεσα τις συντάξεις των εν αποστρατεία στελεχών.
(4) Τα ερωτήματα που πιθανόν να προκύψουν είναι τα εξής: (α) Η νέα αυτή απόφαση, που αφορά στις συντάξεις όλων των ειδικών μισθολογίων θα εφαρμοσθεί από την κυβέρνηση; Αφήνει περιθώρια μερικής εφαρμογής, όπως έγινε και με τα εν αποστρατεία στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ; (β) Ο νόμος που ψηφίστηκε για την επιστροφή του 50% στα εν αποστρατεία στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ και στους δικαστικούς λειτουργούς, θα επηρεασθεί θετικά, αρνητικά ή καθόλου; (γ) Η απόφαση θα αφορά όλους τους συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων ή μόνον αυτούς τους ελάχιστους που έκαναν έφεση; Όσοι έκαναν έφεση πρέπει να κάνουν και αγωγή; (δ) Αν αφορά μόνον αυτούς που έκαναν έφεση, τι ρόλο έπαιξαν οι θεσμικές Ενώσεις Αποστράτων Αξκων που πρσέφυγαν κι αυτές;  Όσοι δεν έκαναν έφεση τι πρέπει να κάνουν τώρα;
Συμπέρασμα: Η εν λόγω είδηση δεν είναι ...βόμβα για τους αποστράτους και μέχρι να καθαρογραφούν οι αποφάσεις της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου προκειμένου να αποφανθούν οι ειδικοί, καλό είναι να παραμείνουμε ψύχραιμοι. Ας πάρουν την σκυτάλη του κοινωνικού αυτοματισμού άλλες κοινωνικές ομάδες. Αρκετά έχουμε λοιδωρηθεί...
Απόστολος Παπαπαρίσης

2014-11-29

Απονομή μεταλλίων CSDP σε 63 στρατιωτικούς του Ελληνικού Στρατηγείου Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης

Εξήντα τρεις στρατιωτικοί, διαφόρων εθνικοτήτων, που υπηρετούν στο Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΕΕΕ) στη Λάρισα, τιμήθηκαν σήμερα με το μετάλλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης "Common Security and Defense Policy Service Medal", για τη συμμετοχή τους στη στρατιωτική επιχείρηση της  Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.
Ο  Διοικητής της Επιχείρησης, Γάλλος Υποστράτηγος  Philippe Pontiès στην ομιλία του, μετά την επιθεώρηση των στρατιωτικών τμημάτων, εξήρε τις  άοκνες προσπάθειες  που καταβάλλονται από τους επιτελείς του Στρατηγείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την εξασφάλιση σταθερού και ασφαλούς...

Ο στρατηγός της Ρόδου που συγκίνησε τον Δένδια. Δύο άγνωστα περιστατικά με καταδρομείς

Ο διοικητής της ΔΑΝ Μεγίστης ο ταγματάρχης Γ. Βαρελάς, έδωσε ένα δώρο με ιδιαίτερο συμβολισμό στον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Δένδια. Ήταν η σημαία που κυμάτιζε στον ιστό του φυλακίου στη Στρογγύλη, την οποία αντικατέστησε η φρουρά όταν άρχισε να φθείρεται από τις καιρικές συνθήκες. Αυτή τη γαλανόλευκη που κυματίζει υπερήφανα στα πέρατα της Ανατολικής Μεσογείου δείχνοντας την παρουσία των Ελλήνων ακριτών και στρατιωτών ακόμα και στο μικρότερο νησί του Αιγαίου επέλεξε να δωρίσει ο ταγματάρχης στον πολιτικό προϊστάμενό του. «Σας τη δωρίζουμε έχοντας πλήρη συναίσθηση της τιμής και της ευθύνης να κρατούμε ψηλά τις σημαίες, 365 μέρες το χρόνο, στο νοτιοανατολικότερο άκρο του πελάγους μας. Έχοντας πλήρη πεποίθηση ότι ανταπεξερχόμαστε στο έργο και την αποστολή που μας έχει δώσει το Έθνος, οι σημαίες μας όταν μαζεύονται κι όταν χαλάνε από τον αέρα διότι πάντα έχει αέρα στις βραχονησίδες Στρογγύλη και Ρω φυλάσσονται και δεν καίγονται όπως συμβαίνει αλλού», σημείωσε ο διοικητής της ΔΑΝ Μεγίστης.
Ο καταδρομέας – ταγματάρχης μάλιστα αναφέρθηκε στον προκάτοχό του, ο οποίος καθιέρωσε ως...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πως φτάσαμε στις παραιτήσεις στην ΕΣΠΕΘ;;; Το χρονικό της υπόθεσης και αποκαλυπτικά έγγραφα

«Βόμβα» χαρακτηρίστηκε από πολλά Μ.Μ.Ε. η παραίτηση επτά εκ των οκτώ μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ήταν όμως μία απρόβλεπτη εξέλιξη; Προήλθε ξαφνικά και χωρίς σοβαρούς λόγους ή ουσιαστικά τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΠΕΘ εξαναγκάστηκαν σε αυτή τους την κίνηση; Ποιοι κρύβονται πίσω από αυτόν τον εξαναγκασμό; Ποιοι έφτασαν την κατάσταση στο απροχώρητο και που αποσκοπούσαν;;; Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Στις 5 Νοεμβρίου 2014 η ΕΣΠΕΘ αποστέλλει επίσημο έγγραφο στην ΠΟΕΣ το οποίο κοινοποιεί και σε όλες τις Ενώσεις, με το οποίο παρουσιάζει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην Ένωση της. Μάλιστα ζητάει τη βοήθεια της ΠΟΕΣ, όπως ορίζει το καταστατικό σε τέτοιες περιπτώσεις, για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των «Θεσσαλών» στέκεται η ΕΣΠΕΚΜ αλλά και η ΕΣΠΕΗΠ, ενώ αντίθετα το θέμα είτε αγνοείται, είτε τυγχάνει αδιαφορίας ή και χλιαρής αντιμετώπισης από τον πρόεδρο Ανέστη Τσουκαράκη και των περισσοτέρων μελών του Δ.Σ. της ΠΟΕΣ. (υπάρχουν καταγεγραμμένοι διάλογοι που το καταδεικνύουν).
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΣΠΕΘ

Ο Διογένης Στρατιδάκης στη Μάχη των Αθηνών

Γράφει ο Νικόλαος Στρατιδάκης / Αξιωματικός Π.Ν. ε.α.

Στις 7-12-2014 από 08.30 έως 10.30 ώρας στο πρώην Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη τελείται το Ετήσιο μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των πεσόντων υπέρ πίστεως και πατρίδος ανδρών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, στη Μάχη των Αθηνών τον Δεκέμβριο του 1944. Η μάχη που δόθηκε στο Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη ήταν μια μάχη για την Δημοκρατία και την Ελευθερία της Ελλάδος. Στέφανο εις μνήμην των πεσόντων μαχητών θα καταθέσει ο τελευταίος επιζών αγωνιστής Υπενωμοτάρχης Διογένης...

Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ

«Ἐπιτυχία εἶναι νά προχωρᾶς ἀπό ἀποτυχία σε ἀποτυχία χωρίς νά χάνεις τον ἐνθουσιασμό σου». Ουίνστον Τσώρτσιλ
Ο Σερ Ουίνστον (Λέοναρντ, Σπένσερ) Τσώρτσιλ, πολιτικός, στρατιωτικός, δημοσιογράφος και συγγραφέας, γεννήθηκε την 30 Νοε 1874 στο ανάκτορο Μπλένχαϊμ της κομητείας της Οξφόρδης. Ο πατέρας του ήταν ο Λόρδος Ράντολφ Τσώρτσιλ, χαρισματικός πολιτικός του κόμματος των συντηρητικών και μητέρα του η Αμερικανίδα καλλονή Τζένη Τζερόμ, κόρη πλούσιου Νεοϋορκέζου χρηματιστού. Ο Τσώρτσιλ μαζί με τον Ρούζβελτ και τον Στάλιν θεωρούνται οι τρεις «μεγάλοι» του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ξεκίνησε την σταδιοδρομία του ως Αξιωματικός του Βρετανικού στρατού, συμμετέχοντας σε διάφορες εκστρατείες (Ινδία, Σουδάν, Α΄ΠΠ). Διετέλεσε δύο φορές πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου (1940-45...

2014-11-28

Έγινες 60 ετών; Σταμάτησε η ρατσιστική έκτακτη εισφορά; Δες το τελικό αποτέλεσμα...

Περίμενε ο Συνάδελφος να γίνει 60 ετών για να περικοπεί η μία ρατσιστική ηλικιακή κράτηση, αυτή της έκτακτης εισφοράς του ν.4002/11. Δείτε τι έγινε... Αν και καταργήθηκε αυτεπαγγέλτως και χωρίς καμία δική του ενέργεια, η κράτηση ύψους 112,12 ευρώ, αυξήθηκαν όλες οι υπόλοιπες μειώσεις, κρατήσεις, περίθαλψη και φόρος με αποτέλεσμα το πληρωτέο ποσό να αυξηθεί μόλις κατά 10,75 ευρώ. Προσέξτε τη μείωση του ν.4093/12 που δεν κρίθηκε αντισυνταγματική, από -172,71 ευρώ, έγινε -237,75 ευρώ. Αδίκως έχω χαρακτηρίσει το σύστημα των απανωτών μειώσεων του ΓΛΚ. «διαβολικά» επιστημονικό;

Εκτέλεση βολών στο Πεδίο Βολής Κρήτης (φωτογραφίες)

Την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά, παρακολούθησε την εκτέλεση προγραμματισμένων βολών οπλικών συστημάτων Πολλαπλού Εκτοξευτή Πυραύλων (ΠΕΠ) MLRS και εκτόξευση αντιαρματικών κατευθυνομένων βλημάτων AGM 114 K1 HELLFIRE από επιθετικά ελικόπτερα AH-64DHA (APACHE), στο Πεδίο Βολής Κρήτης (ΠΒΚ). Στο πλαίσιο της ανωτέρω επιχειρησιακής εκπαίδευσης, οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ εκτέλεσαν και οι ίδιοι βολές με το σύστημα ΠΕΠ MLRS.

Ολοκλήρωση Επίσκεψης ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στην 95 ΑΔΤΕ (βίντεο + φωτογραφίες)

Ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ,  Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014, η επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Δένδια στη Περιοχή Ευθύνης της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ). Μετά τη Ρόδο, όπου παρακολούθησε την τελική φάση της Τακτικής Ασκήσεως Μετά Στρατευμάτων «Λεωνίδας ο Ρόδιος», ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας μετέβη στο Καστελλόριζο, όπου επισκέφθηκε τη Διοίκηση Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) Μεγίστης για να ενημερωθεί σχετικώς με την αποστολή και το έργο της. Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας απηύθυνε τον ακόλουθο χαιρετισμό προς τους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και Οπλίτες που υπηρετούν στη ΔΑΝ Μεγίστης: «Θέλω να σας πω από την καρδιά μου ότι για εμένα είναι  εξαιρετική τιμή...

Ευτυχώς δεν Ξεχνάνε Όλοι

Άρθρο του Πομάκου δημοσιογράφου Σ. Καραχότζα (Δημοσιεύτηκε στην  Εφημερίδα "ΑΓΩΝΑΣ" της Ξάνθης, στις 26 Νοε 2014)
Είναι αλήθεια πως τα τελευταία τέσσερα πολύ δύσκολα από οικονομικής άποψης χρόνια για την πατρίδα μας, τόσο οι πολιτικοί όσο και οι πολίτες αυτής της χώρας έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους στους τρόπους με τους οποίους θα καταφέρουμε να βγούμε από την οικονομική αυτή κρίση, ξεχνώντας πολλές φορές πως μια χώρα έχει να ασχοληθεί και με άλλα θέματα της, όπως είναι για παράδειγμα τα εθνικά.
Έτσι λοιπόν ένα από τα βασικά ζητήματα που θα έπρεπε να απασχολούν πολιτεία κα πολίτες και το οποίο δεν είναι άλλο από τη Θράκη, είχε ξεχαστεί αρκετά τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα το έτσι κι αλλιώς πολύ δραστήριο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής να βρει ακόμα μεγαλύτερο πεδίο δράσης μιας και κανένας δεν έδινε σημασία στα όσο γίνονται στην περιοχή.
Φαίνεται όμως πως τουλάχιστον οι απλοί πολίτες του τόπου και γενικότερα της χώρας άρχισαν να...

Συγκλόνισε Ελλαδίτης αρσιβαρίστας στη Λεμεσό

Μία συγκλονιστική στιγμή έζησαν όσοι βρέθηκαν στο Στάδιο «Σπύρος Κυπριανού», στη Λεμεσό κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών κάτω των 23 χρόνων. Στην κατηγορία 85 κιλών, ο Ελλαδίτης πρωταθλητής Θοδωρής Ιακωβίδης μετά την πετυχημένη προσπάθειά του στα 190 κιλά στο ζετέ, αντί άλλου πανηγυρισμού φώναξε «Λευτεριά στην Κύπρο». Οι παρευρισκόμενοι στο «Παλέ ντε σπορ» της Λεμεσού αποθέωσαν τον Ιακωβίδη, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που δάκρυσαν από συγκίνηση από την ενέργεια του Ελλαδίτη πρωταθλητή. «Είμαι ιδεολόγος. Αυτό ένιωσα κι αυτό έκανα», τόνισε ο Ιακωβίδης, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα στην ιστοσελίδα «PontosNews». «Είναι χαρακτηριστικό πως όλοι ήθελαν να του σφίξουν το χέρι για την ενέργειά του αυτή. «Είσαι πραγματικό παλικάρι», του φώναζε ο κόσμος, ενώ κάποιοι τον περίμεναν έξω από τα αποδυτήρια και τον αγκάλιαζαν και τον φιλούσαν”, αναφέρει το δημοσίευμα.
http://sentragoal.philenews.com/

Δελτίο Τύπου ΕΣΠΕΘ - Παραιτήθηκαν 7 από τα 8 μέλη της



Δελτίο Τύπου ΕΣΠΕΘ 
Παραιτήθηκαν 7 από τα 8 μέλη της

Αναβλήθηκε η συζήτηση για τις περικοπές των στρατιωτικών στο ΣτΕ

Όπως διαβάζουμε στο OnAlert αναβλήθηκε η προγραμματισθείσα για σήμερα 28 Νοεμβρίου 2014, συνεδρίαση του Τριμελούς Συμβουλίου Συμμόρφωσης του ΣτΕ και προσδιορίστηκε όπως αυτή γίνει στις 9 Δεκεμβρίου 2014.

Αναδρομικά μερίσματος ΜΤΣ και συνυπολογισμός τους στη σύνταξη

Με αφορμή την επιστολή της ΠΟΣ προς το ΜΤΣ, που αφορούσε στο συνυπολογισμό στη σύνταξη της τελευταίας μείωσης του μερίσματος έτους 2014, πραγματοποιήθηκε στο ΜΤΣ την Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014 συνάντηση με τη συμμετοχή του Προέδρου, του Γενικού Διευθυντού και του αρμόδιου χειριστή του θέματος εκ μέρους του Μετοχικού Ταμείου και των Προέδρου και Ταμία εκ της Ομοσπονδίας.
Με την από 17 Νοε. 2014 επιστολή μας (επισυνάπτεται), ενημερώσαμε το ΜΤΣ ότι, αναλύοντας το μηνιαίο ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης που εκδίδεται από την ΗΔΙΚΑ ΑΕ, διαπιστώσαμε ότι η μείωση που έχει περιληφθεί για το μέρισμα του ΜΤΣ είναι 4,1% αντί του ορθού 12,3%, οπότε το ακαθάριστο ποσό είναι μεγαλύτερο από το πραγματικό. Αντίστοιχη περίπτωση υπάρχει και στον ΕΚΟΕΜΣ. Συνέπεια αυτού είναι να...

2014-11-27

Αύριο, 28 Νοεμβρίου 2014, η συζήτηση ενώπιον του Τριμελούς Συμβουλίου Συμμόρφωσης του ΣτΕ

Ας θυμηθούμε τις διαπιστώσεις του  
Τριμελούς Συμβουλίου Συμμόρφωσης του ΣτΕ 

Το Τριμελές Συμβούλιο Συμμόρφωσης του ν.3068/2002 διαπιστώνει μη συμμόρφωση του Δημοσίου προς τις 2193-2196/2014 αποφάσεις της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας και καλεί το Υπουργείο Οικονομικών να συμμορφωθεί προς τις εν λόγω αποφάσεις εντός δύο μηνών από την κοινοποίηση σε αυτό των σχετικών πρακτικών.
.
Αριθμός 10/2014 - Πρακτικό συνεδριάσεως του Τριμελούς Συμβουλίου
του Συμβουλίου της Επικρατείας - (άρθρ. 2 του Ν. 3068/2002)
______________________
Συνεδρίασε σε συμβούλιο στις 5 Σεπτεμβρίου 2014, με την εξής σύνθεση: Σωτ. Ρίζος, Πρόεδρος, Δ. Αλεξανδρής, Ε. Αντωνόπουλος, Σύμβουλοι. Ως Γραμματέας έλαβε μέρος η Μ. Παπασαράντη. Για να εξετάσει την από 7 Αυγούστου 2014 αίτηση της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία «Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων - Π.Ο.ΑΣ.Υ.», που εδρεύει στην Αθήνα (Μεσογείων 96), με την οποία ζητείται η συμμόρφωση της Διοικήσεως (του Υπουργείου Οικονομικών) προς την υπ’ αριθμ. 2194/2014 απόφαση της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας.
.................................................
Γ ι α   τ ο υ ς   λ ό γ ο υ ς   α υ τ ο ύ ς  
Διαπιστώνει την μη συμμόρφωση του Δημοσίου προς την 2194/2014 απόφαση της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Καλεί το Υπουργείο Οικονομικών να συμμορφωθεί προς την εν λόγω απόφαση εντός δύο μηνών από την κοινοποίηση σε αυτό του παρόντος πρακτικού.
Ορίζει νέα ημερομηνία συζητήσεως της υποθέσεως ενώπιον του Τριμελούς Συμβουλίου Συμμορφώσεως την 28η Νοεμβρίου 2014.
 
Το παρόν πρακτικό εκδόθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2014.
Ο Πρόεδρος          Η Γραμματέας
Σωτ. Αλ. Ρίζος      Μ. Παπασαράντη 


Σημειώνεται ότι το Τριμελές Συμβούλιο Συμμόρφωσης του ΣτΕ συνεδρίασε στις 5 Σεπτεμβρίου 2014 και το πρακτικό εκδόθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2014. Αυτό για να μην νομίζουμε ότι αύριο θα έχουμε και το νέο πρακτικό χωρίς βέβαια να αποκλείεται αν έχει προηγηθεί η επεξεργασία των νέων δεδομένων.

Βίντεο από την Άσκηση «Λεωνίδας ο Ρόδιος» παρουσία του ΥΕΘΑ Νικ. Δένδια

Άσκηση «Λεωνίδας ο Ρόδιος»

95 ΑΔΤΕ - ΡΟΔΟΣ

 
Tvkosmos Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΣ
http://kranosgr.blogspot.gr/

Διαπιστώσεις και Συμπεράσματα από το 1ο Συνέδριο της Ακαδημίας Στρατηγικών Αναλύσεων {24 Νοεμβρίου 2014}


Διαπιστώσεις και Συμπεράσματα 1ου Συνεδρίου της Ακαδημίας Στρατηγικών Αναλύσεων (ΑΣΑ) της 24ης Νοεμβρίου 2014

Αποζημιώσεις Οκτωβρίου 2014 για συμμετοχή στο ΔΣ του ΜΤΑ

Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (War Museum of Thessaloniki)

Εξαίρετη περιγραφή από τον Διευθυντή του Μουσείου, Συνταγματάρχη Γεώργιο Φαρμάκη. A presentation by the Director of the Museum, Colonel Georgios Farmakis.

Συλλογή Βασιλείου Νικόλτσιου (Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης)

Το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο πεδίο του Άρεως στο κέντρο της πόλης. Στεγάζεται σε κτίριο, δημιούργημα του αρχιτέκτονα Vitaliano Posseli, που κτίστηκε το διάστημα 1900-1902.
http://vasilisnikoltsios.blogspot.gr/

Θαλασσινοί Απόηχοι, η εφημερίδα της ΕΑΑΝ * Σεπ - Οκτ 2014

Θαλασσινοί Απόηχοι
Έτος 23ο * Τεύχος 123 * Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2014
κλικ στην εικόνα για ανάγνωση
http://www.eaan.gr/images/magazine/2014/m123.pdf

...καιροφυλακτίσας λάθρα και υπούλως, συνέλαβον ζεύγος ερωτομανές,... {Αναφορά 1οης Νοε 1894}


Ευχαριστήριο μήνυμα νέου Προέδρου ΣΕΜΘ

Αξιότιμοι συνάδελφοι Αναλαμβάνοντας, να εκπροσωπήσω τον σύνδεσμο μας από τη θέση του προέδρου, θα ήθελα αρχικά να ευχαριστήσω όσους με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους και να δηλώσω ότι θα εργαστώ με το νέο συμβούλιο για να επιτύχουμε τους στόχους που θέσαμε, δημιουργώντας τον Σ.Ε.Μ.Θ.
Όραμα του νέου Δ.Σ. είναι η συμμετοχή όλων των συναδέλφων στον σύλλογο ώστε να αντιμετωπίσουμε, από κοινού, τα προβλήματα και τις αδικίες που έχει υποστεί ο θεσμός μας. Για να μπορέσουμε, όμως, να δώσουμε λύση στα προβλήματα, θα πρέπει να τα γνωρίζουμε.Η πολυμορφία και η διαφορετικότητα των συνθηκών εργασίας, δεν μας επιτρέπει να έχουμε άποψη για όλες τις παραμέτρους. Αυτή η ιδιαιτερότητα κάνει αναγκαία τη συμμετοχή σας.Στην προσπάθεια αυτή θα μας βρείτε με "ώτα ευήκοα". Τα μέλη του Δ.Σ. θα είναι σε θέση να...

Συνελήφθη ο μανιακός με το Καλάσνικοφ του Μικρολίμανου (Φωτογραφίες)

Σε κρησφύγετο στην Αθήνα είχε βρει καταφύγιο σύμφωνα με πληροφορίες ο μανιακός με το καλάσνικοφ που έσπειρε τον τρόμο στο Μικρολίμανο. Ο 31χρονος Αλβανός, Αρμπερ Μπάκο, συνελήφθη κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της ΕΚΑΜ. Σύμφωνα με την αστυνομία ο 31χρονος συνελήφθη κατά τη διάρκεια επιχείρησης στο Γουδί, χωρίς να προβάλει αντίσταση.
Το χρονικό της επιχείρησης
Πάνοπλοι άνδρες της ΕΚΑΜ περικύκλωσαν το κτήριο και λίγο μετά τη μία με μια αστραπιαία επιχείρηση κατάφεραν να συλλάβουν τον 31χρονο. Σύμφωνα με πληροφορίες ότι υπήρξε...

Επιστολή ΠΣΑΕΜΘ σε ΑΝΥΠΟΙΚ κ. Σταϊκούρα για τροποποίηση νόμου σχετικά με εφάπαξ ΕΜΘ

2014-11-26

Τι περιμένουν οι Απόστρατοι του ΣΞ; Σύνταξη - ΜΤΣ - ΕΚΟΕΜΣ

Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα και προκειμένου να γνωρίζουμε τι περιμένουμε από εισπρακτικής άποψης και για να μπορέσουμε να κάνουμε τον οικογενειακό μας προϋπολογισμό για τις Άγιες ημέρες που έρχονται, σας παραθέτω τις ημερομηνίες κατάθεσης Σύνταξης, μερίσματος ΜΤΣ και βοηθήματος ΕΚΟΕΜΣ για τους επόμενους 2 μήνες με ορισμένα χρήσιμα στοιχεία:

Mεταφορά της θέσης φοίτησης σε αντίστοιχη σχολή ή τμήμα πλησίον του τόπου της υπηρεσίας του Στελέχους των ΕΔ και των ΣΑ {ενέργεια από ΠΟΑΣΥ και βουλευτή Λάρισας κ. Χαρακόπουλο}

Προς: Τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα ΛΟΒΕΡΔΟ
Κοιν.: 1) Πολιτικά Κόμματα, 2) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλειο ΚΙΚΙΛΙΑ, 3) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ, 4) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΤΣΑΚΝΑΚΗ, 5) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Θέμα: «Μεταφορά θέσεων φοίτησης Δημοσίων Υπαλλήλων, μονίμων υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις, στα Σώματα Ασφαλείας, κ.λ.π».
Κύριε Υπουργέ, Σύμφωνα με το Νόμο 4218/2013, άρθ. 6 παρ. 4, ΦΕΚ. Α268/10-12-2013, που αφορά τη μεταφορά θέσης φοίτησης των φοιτητών των Σχολών ή Τμημάτων Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ, οι οποίοι είναι έμμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι, υπάλληλοι του Δημοσίου, μόνιμα υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας, δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς της...

Επιστολή ΠΣΑΕΜΘ σε ΥΦΕΘΑ σχετικά με την έκδοση Ταυτότητας Αποστράτου από την ΕΑΑΣ (Σχολιασμός)

ΣΧΟΛΙΟ: Η επιστολή του ΠΣΑΕΜΘ στον κ. ΥΦΕΘΑ αναφέρεται σε δύο θέματα. Ως πρώην πρόεδρος της ΕΑΑΣ Λάρισας και γνώστης των εν λόγω θεμάτων, θα προσπαθήσω να συνεισφέρω, στο μέτρο του δυνατού, με σκοπό την επίλυση του θέματος που προέκυψε. Με την ευκαιρία αυτή, δηλώνω ότι διαφωνώ με τη χρήση απαξιωτικών εκφράσεων, για δημιουργία εντυπώσεων, από οποιοδήποτε μέρος και αν αυτές προέρχονται:
1. Μη έκδοση Δελτίου Ταυτότητας Αποστράτων σε στελέχη που αποστρατεύθηκαν ως...

2014-11-25

Παρουσίαση Βιβλίου "Ναοί και Κειμήλια Εκκλησιαστικής Συλλογής Κρανιάς Ολύμπου"

Κοινό Συντονιστικό Όργανο συγκρότησαν οι τρεις Ενώσεις Στρατιωτικών

Χέρι-χέρι θα προχωρήσουν από εδώ και πέρα οι τρεις (αν όχι οι μεγαλύτερες) από τις μεγαλύτερες Ενώσεις Στρατιωτικών. Η Ένωση Θεσσαλίας, Ηπείρου και Κεντρικής Μακεδονίας συναντήθηκαν την Κυριακή 23 Νοέμβρη και μέσα σε ένα πολύ εγκάρδιο αλλά και αγωνιστικό πνεύμα, έλαβαν σοβαρότατες αποφάσεις για το μέλλον τους αλλά και για αυτό της Ομοσπονδίας (ΠΟΕΣ). Το σημαντικότερο βέβαια όλων είναι ότι υπήρξε κοινή υπόσχεση για τον αγώνα που πρόκειται να κάνουν από δω και πέρα, προκειμένου τουλάχιστον αυτές, να εγγυηθούν την ενότητα της ΠΟΕΣ. Ακολουθεί η κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τρεις Ενώσεις.

Στους βουλευτές της Λάρισας στάλθηκε το e-mail με το άρθρο «Παραπληροφόρηση και κοινωνικός αυτοματισμός...»

 
Από: ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΠΑΡΙΣΗΣ apostolos.papaparisis@gmail.com 
Ημερομηνία: 24 Νοεμβρίου 2014 - 12:43 π.μ.
Θέμα: "Παραπληροφόρηση και κοινωνικός αυτοματισμός..." με θύματα Αποστράτους ΕΔ και ΣΑ
Προς: ΝΔΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ <maximos@parliament.gr>, ΝΔ-ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣ <kellas.xristos@gmail.com>, ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΕΛΑΛΗΣ <dgelalis@parliament.gr>, ΣΥΡΙΖΑ-ΗΡΩ ΔΙΩΤΗ <idioti@parliament.gr>, ΠΑΣΟΚ-ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ <psachinides@parliament.gr>, ΚΚΕ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ <kke@parliament.gr>, ΔΗΜΑΡ-ΘΩΜΑΣ ΨΥΡΡΑΣ t.psyrras@parliament.gr, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ-ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ chr.alexopoulos@parliament.gr 
Αξιότιμοι κύριοι βουλευτές - Αξιότιμη κυρία βουλευτή,

25 Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Η βία κατά των γυναικών είναι ίσως η πιο επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών ή πλούτου. Όσο συνεχίζεται, δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι κάνουμε ουσιαστική πρόοδο προς την ισότητα, την ανάπτυξη και την ειρήνη.

Σπάνια φωτογραφία: Oι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων όλοι μαζί με... πολιτικά!

Εντυπωσιακή συναυλία των Στρατιωτικών Μουσικών των Ενόπλων Δυνάμεων χθες το μεσημέρι έξω από τον σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, αλλά τις εντυπώσεις «έκλεψαν» οι Αρχηγοί των Κλάδων, οι οποίοι είχαν μεταβεί όλοι εκεί για να την παρακολουθήσουν ιδιωτικώς και ντυμένοι με…πολιτικά! Βεβαίως, η συναυλία που έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, σημείωσε μεγάλη επιτυχία και ο επικεφαλής δέχτηκε τα συγχαρητήρια των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, ΓΕΝ Αντιναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ, ΓΕΑ Αντιπτεράρχου (Ι) Ευάγγελου Τουρνά και ΓΕΣ Αντιστρατήγου Χρίστου Μανωλά, οι οποίοι στη συνέχεια αναμείχτηκαν με τον κόσμο και συζήτησαν μαζί του για αρκετή ώρα!
http://epiruscorner.blogspot.gr/

Ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ!!! Επιστολή Αστυνομικού...

Γιατί ο αστυνομικός όποτε μας συμφέρει είναι μπάτσος και όποτε δεν μας συμφέρει είναι  δημόσιος υπάλληλος;
Γιατί ο αστυνομικός να τις τρώει αλλά να μην δέρνει;
Γιατί ο αστυνομικός να δουλεύει υπερωρίες, πενθήμερα, νυχτερινά, χειμώνα καλοκαίρι και παρόλα αυτά να τον βρίζεις, ενώ πηγαίνεις στην εφορία περιμένεις στην ουρά και κάνεις την κότα; 

Γιατί εν καιρό ειρήνης σαράντα αστυνομικοί, η τελευταία γραμμή πριν την κατάλυση της δημοκρατίας βάζουν ψυχή και σώμα μπροστά αψηφώντας τα πάντα προκειμένου  χιλιάδες αναρχικά στοιχεία να μην εισέλθουν και κάψουν την βουλή, με οτιδήποτε αυτό συνεπάγεται; 
Γιατί στις μέρες που ζούμε σήμερα με αυτήν την κατάντια και την φτώχεια του λαού τα ΜΜΕ ξαφνικά ξεχνούν την ΤΡΟΙΚΑ, υποτιμώντας την νοημοσύνη μας και ασχολούνται τόσο με  τον κλέφτη νερουλά αστυνομικό, χωρίς να εξετάζουν και τις δύο όψεις του νομίσματος;
Γιατί; Γιατί; Γιατί; Γιατί;

Παρόλα τα γιατί αυτοί οι μπάτσοι, όπως τους αποκαλείται, θα τρέχουν πάντα να σας σώσουν θα βρίσκονται πάντα στο πλευρό σας, καταπίνοντας όλες τις πικρίες και την λάσπη που εκτοξεύετε, ξεχνώντας τα προσωπικά τους προβλήματα.
ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΉ ΣΕΒΟΝΤΑΙ, ΤΙΜΟΥΝ ΤΟ ΨΩΜΙ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΊΖΟΝΤΑΙ ΤΟΝ  ΟΡΚΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ. ΝΑ ΣΤΕ ΚΑΛΑ.
ΠΗΓΗ: BLOKO.GR

Κοπή Πίτας και Βραβεύσεις Αριστούχων ΕΑΑΝ & Παραρτημάτων για το 2015

Η Ένωση Αποστράτων Αξκων Ναυτικού, ενημερώνει ότι έχει προγραμματισθεί η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτα της ΕΑΑΝ & των Παραρτημάτων, για το έτος 2015, όπως παρακάτω:

ΕΑΑΝ: Κυριακή 18 Ιανουαρίου και ώρα 10:30, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, όπου θα πραγματοποιηθεί και βράβευση Αριστούχων μαθητών &  φοιτητών, ως είχε ανακοινωθεί (κάντε κλικ ΕΔΩ για την ανακοίνωση)

Παράρτημα Σαλαμίνος: Κυριακή 11 Ιανουαρίου και ώρα 11:00, στην αίθουσα Δημ. Μπόγρη, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σαλαμίνος.

Εντός χρονοδιαγράμματος η αποχώρηση του Λετονικού Τμήματος από την δύναμη της EUFOR RCA στο Bangui

Ολοκληρώθηκε χθες σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε από το Στρατηγείο της Λάρισας, η αποχώρηση από το  Bangui του Στρατιωτικού Τμήματος της Λετονίας το οποίο  ολοκλήρωσε με επιτυχία την αποστολή του στην πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της EUFOR RCA. 
Οι Στρατιώτες του 3ου Λετονικού Λόχου, του 2ου Τάγματος Πεζικού, ενισχυμένοι από στοιχεία Καταδρομών και μετά από 5 μήνες εντατικών επιχειρήσεων στο Bangui, ολοκλήρωσαν επιτυχώς την αποστολή τους στην επιχείρηση EUFOR RCA, ως τμήμα του πολυεθνικού Τάγματος, όπου επιχείρησαν δίπλα στους Εσθονούς, Γάλλους και Γεωργιανούς συναδέλφους τους.
Οι Λετονοί στρατιώτες συμμετείχαν με επιτυχία σε όλες τις επιχειρήσεις της EUFOR RCA, με στόχο την εξασφάλιση της ελεύθερης μετακίνησης και της δημιουργίας περιβάλλοντος ασφαλείας στις συνοικίες 3 και 5 του Bangui, στις οποίες απέσπασαν τη συμπάθεια και τα ευμενή σχόλια των κατοίκων  τους, γεγονός στο οποίο αναφέρονται εκτενώς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Κεντροαφρικανικής Πρωτεύουσας. 
Πλήρως ενσωματωμένο στην δύναμη της EUFOR RCA, το Λετονικό Απόσπασμα με επικεφαλής τον Ταγματάρχη Salvis Dzilna, υποστήριξε δυναμικά μεταξύ άλλων και το Υγειονομικό Τμήμα της Ευρωπαϊκής Δύναμης, ενισχύοντάς το με εξειδικευμένο στρατιωτικό προσωπικό. Το Λετονικό Απόσπασμα είναι το δεύτερο τμήμα κράτους μετά την Εσθονία, που ολοκληρώνει επιτυχώς την αποστολή του και αποχωρεί από την επιχείρηση της EUFOR RCA.
Στην αποχαιρετιστήρια προσφώνησή του, ο Διοικητής της Ευρωπαϊκής δύναμης στο Bangui, Γάλλος Ταξίαρχος Thierry Lion, εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την εξαιρετική επίδοση των στρατιωτών της Βαλτικής, επισημαίνοντας την εξέχουσα αντοχή και αξιοπιστία την οποία επέδειξαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της αποστολής τους για την υποστήριξη της ειρήνης και της ασφάλειας, στον δρόμο προς την ολοκλήρωση της αποστολής της EUFOR RCA που είναι η πλήρης μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων στη αποστολή MINUSCA των Ηνωμένων Εθνών, μέχρι 15 Μαρτίου 2015.

Σε μια παραμεθόριο της Μακεδονίας «...είναι ατέλειωτος ο δρόμος της μάθησης...»

Η κυρία Δικτά είναι συγγραφέας και σύζυγος αποστράτου Αξκου της ΕΑΑΣ Λάρισας.
κλικ για μεγέθυνση
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Προϋποθέσεις θεμελίωσης σύνταξης των στρατιωτικών

Η αναλυτική επεξήγηση που ακολουθεί αναδημοσιεύεται από την επίσημη ιστοσελίδα του ΓΛΚ. Η κύρια προϋπόθεση για τη θεμελίωση του δικαιώματος σύνταξης των στρατιωτικών είναι η συμπλήρωση του απαραίτητου χρόνου υπηρεσίας. Τα όρια του χρόνου υπηρεσίας διαφοροποιούνται για τις ακόλουθες κατηγορίες: (1) Ασφαλισμένοι έως την 31/12/1992. (2) Ασφαλισμένοι μετά την 1/1/1993. Για το σύνολο των προϋποθέσεων θεμελίωσης δικαιώματος σύνταξης των στρατιωτικών μπορείτε να δείτε το Συγκεντρωτικό Πίνακα Προϋποθέσεων Συνταξιοδότησης που ακολουθεί.
Η αρμόδια διεύθυνση στην οποία πρέπει να απευθύνονται οι προς συνταξιοδότηση στρατιωτικοί, είναι...

2014-11-24

Αύριο σε 351.000 το επίδομα θέρμανσης - Διπλάσιοι οι δικαιούχοι

«Πιστώνεται, από αύριο, στους λογαριασμούς 351.043 δικαιούχων το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, ύψους περίπου 44 εκατ. ευρώ, ως η πρώτη καταβολή για την εφετινή χειμερινή περίοδο Οκτωβρίου 2014 – Απριλίου 2015. Από το σύνολο των δικαιούχων, 240.386 ή το 68% αυτών έκαναν χρήση της δυνατότητας προκαταβολής 25% επί του συνολικού δικαιούμενου ποσού του επιδόματος. Τονίζεται ότι πέρυσι, την ίδια ημέρα, στην αντίστοιχη πρώτη καταβολή της χειμερινής περιόδου Οκτωβρίου 2013 – Απριλίου 2014, είχε καταβληθεί σε 184.973 δικαιούχους επίδομα θέρμανσης ύψους περίπου 22 εκατ. ευρώ. Δηλαδή εφέτος, κατά την πρώτη καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, σχεδόν διπλασιάζεται τόσο ο αριθμός των δικαιούχων όσο και το ύψος του επιδόματος. Το γεγονός αυτό σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών:
* Αποδεικνύει την ορθότητα της κυβερνητικής επιλογής για μείωση κατά 30% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς και για τη διατήρηση αναλλοίωτων των διευρυμένων εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για την χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης.
* Ενισχύει τη ρευστότητα των νοικοκυριών για την έγκαιρη προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης και την ικανοποίηση των αναγκών τους ενόψει της χειμερινής περιόδου.
* Μειώνει την ανάγκη προσφυγής σε άλλες, περισσότερο επιβλαβείς για το περιβάλλον, μορφές θέρμανσης».
www.dikaiologitika.gr
Αύριο σε 351.000 το επίδομα θέρμανσης διπλάσιοι οι δικαιούχοι «Πιστώνεται, από αύριο, στους λογαριασμούς 351.043 δικαιούχων το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, ύψους περίπου 44 εκατ. ευρώ, ως η πρώτη καταβολή για την εφετινή χειμερινή περίοδο Οκτωβρίου 2014 – Απριλίου 2015. Από το σύνολο των δικαιούχων, 240.386 ή το 68% αυτών έκαναν χρήση της δυνατότητας προκαταβολής 25% επί του συνολικού δικαιούμενου ποσού του επιδόματος.

www.dikaiologitika.gr
Αύριο σε 351.000 το επίδομα θέρμανσης διπλάσιοι οι δικαιούχοι «Πιστώνεται, από αύριο, στους λογαριασμούς 351.043 δικαιούχων το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, ύψους περίπου 44 εκατ. ευρώ, ως η πρώτη καταβολή για την εφετινή χειμερινή περίοδο Οκτωβρίου 2014 – Απριλίου 2015. Από το σύνολο των δικαιούχων, 240.386 ή το 68% αυτών έκαναν χρήση της δυνατότητας προκαταβολής 25% επί του συνολικού δικαιούμενου ποσού του επιδόματος.

www.dikaiologitika.gr