papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2014-10-31

"Τι συμβαίνει στην ανατολική Μεσόγειο;" του Δρος Ιωάννη Παρίση

Τα όσα συμβαίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο μου δίνουν την ευκαιρία να θυμίσω κάτι που έγραφα πριν ενάμισι χρόνο στο βιβλίο μου "Η ΚΑΘ’ ΗΜΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑ – Γεωστρατηγική Ανάλυση της Μεσογείου", σελ. 141:
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο για την Πολιτική στην Εγγύς Ανατολή της Ουάσινγκτον (Washington Institute for Near East Policy – WINEP), η λεκάνη της Μεσογείου περιέχει τα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου του κόσμου και η Συρία θα ήταν η πλουσιότερη χώρα της περιοχής σε αποθέματα φυσικού αερίου. Η αποκάλυψη αυτή, σημειώνει ο Σύρος καθηγητής Imad Fawzi, καταδεικνύει πόσο μεγάλο είναι το παιχνίδι σχετικά με το φυσικό αέριο επισημαίνοντας ότι: «Όποιος ελέγχει τη Συρία θα μπορούσε να ελέγχει τη Μέση Ανατολή».
Οι ανακαλύψεις μεγάλων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην, προς το παρόν, μερικώς εξερευνηθείσα περιοχή της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου μεταξύ της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Κύπρου, της Συρίας, του Λιβάνου και του Ισραήλ δείχνουν ότι η περιοχή αυτή θα μπορούσε να γίνει κυριολεκτικά ένας «νέος Περσικός Κόλπος», εις ό,τι αφορά στον πλούτο ο οποίος θα μπορούσε να προέλθει από την εκμετάλλευσή τους. Όπως και με τον Περσικό, η ανακάλυψη του πλούτου των υδρογονανθράκων θα μπορούσε επίσης να σημάνει μια γεωπολιτική κατάρα με κλιμακούμενες διαστάσεις.
Οι μακροχρόνιες συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή θα μπορούσαν σύντομα να συνεχιστούν με νέες συγκρούσεις για την εξασφάλιση δικαιωμάτων επί των υδρογονανθράκων που υπάρχουν κάτω από την ανατολική λεκάνη της Μεσογείου.

Η Μάχη του Ελ Αλαμέιν

«Θα προτιμοῦσα νά μοῦ έδίδετο  ἀκόμα μία μεραρχία, παρά να εἶχα προαχθεῖ σέ στρατάρχη». Ἔρβιν Ρόμμελ
Από τις 23 Οκτ έως την 4 Νοε του 1942, διεξήχθη η 2η μάχη του Ελ Αλαμέιν. Η 8η βρετανική στρατιά (195.000 άνδρες, 1069 άρματα μάχης, 2377 πυροβόλα) υπό τον βρετανό αντιστράτηγο Μπερνάρντ Μοντγκόμερυ, νίκησε τις ιταλογερμανικές δυνάμεις (100.000 άνδρες, 496 άρματα μάχης, 1350 πυροβόλα), υπό την διοίκηση του γερμανού στρατάρχου Έρβιν Ρόμμελ. Η περιοχή του Ελ Αλαμέιν αποτελεί μια «στενωπό» 65 χιλιομέτρων νοτίως της οποίας απλώνεται μια απέραντη περιοχή αδιάβατη σε ερπύστρια και τροχό, γνωστή σαν «Καθίζηση της Κατάρας». Το Ελ Αλαμέιν συνιστά την τελευταία αμυντική τοποθεσία πριν από την Αλεξάνδρεια, η οποία ευρίσκεται 100 χιλιόμετρα ανατολικά. Ο ικανός και πείσμων Μοντγκόμερυ εκμεταλλεύτηκε πλήρως, την αριθμητική του υπεροχή σε άνδρες και μέσα, την καθολική αεροπορική υπεροχή του, όπως επίσης τις πληροφορίες που του παρείχε το σύστημα υποκλοπών και αποκωδικοποιήσεως «ULTRA». Η νίκη των συμμάχων στο Ελ Αλαμέιν είχε τεράστια σημασία στην τελική έκβαση του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι βρετανοί διατήρησαν, τον...

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας


Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2014, στο πλαίσιο κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποιήθηκε, από συνεργείο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, εθελοντική αιμοδοσία στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), με συμμετοχή του προσωπικού του.

Ωράριο και Τηλεφωνικός Κατάλογος Εξωτερικών Ιατρείων του 404 ΓΣΝΛ

Όπως ενημερωθήκαμε από την ΕΑΑΣ Λάρισας, για την εύρυθμη λειτουργία του 404 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας (404 ΓΣΝΛ), αποφασίσθηκε όπως οι ασθενείς πλέον να εξετάζονται κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης. Αφού σας ευχηθώ ΑΧΡΕΙΑΣΤΟ να είναι, παραθέτω το Ωράριο και τον Τηλεφωνικό Κατάλογο του 404 ΓΣΝΛ, προκειμένου να βοηθήσει τους Συναδέλφους Αποστράτους στην αλλαγή της διαδικασίας. Αποστόλης Παπαπαρίσης 

ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2014

ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2014
http://www.eaas.gr/sites/default/files/images/New%20directory/eh/ETHNIKH%20HXW%20Okt.%202014%20low.pdf

Ο Ν. Δένδιας υπουργός Αμυνας, ο Κ. Σκρέκας υπουργός Ανάπτυξης

Ο κ. Νίκος Δένδιας αναλαμβάνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο αφήνει από το Σάββατο ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, ο μέχρι σήμερα υπουργός Ανάπτυξης μετακινείται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο, 41 ετών, βουλευτής Τρικάλων κ. Κώστας Σκρέκας. Ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και σε συνομιλία με δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνάντησης ανέφερε ότι εκείνος θα φέρει τη Δευτέρα το πρωί στη Βουλή τη ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια και το απόγευμα θα γίνει η ορκωμοσία του στο Προεδρικό...

Η Τουρκία και το εκκρεμές του Newton

Όταν θέλεις να κάνεις μια κίνηση πρέπει να την σκεφτείς από πριν, αλλιώς είσαι του Επιμηθέα και σου έρχεται boomerang. Η Τουρκία άρχισε με άσκοπες κινήσεις που σιγά σιγά μετατρέπονται σε λάθη στρατηγικά. Έχει καταφέρει ήδη να έχει εναντίον της την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Αμερική, τη Ρωσία τη Γερμανία και τώρα με τρόπο σθεναρό την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συνδέει την απαράδεκτη συμπεριφορά της με την ενταξιακή πορεία της. 
Όταν νομίζεις ότι είσαι μία Αυτοκρατορία, ενώ δεν είσαι, τρως στη μούρη την αντίδραση των άλλων χωρίς κανένα ενδοιασμό. Διότι τώρα τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα που μας θυμίζει έντονα το εκκρεμές του Newton. Η Τουρκία δεν δέχτηκε μόνο ένα χαστούκι, όπως οι αδελφές του Βέγγου, αλλά κατ’ επανάληψη από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, ανάλογα με το εκκρεμές του Newton και καταλήγουμε να αναρωτιόμαστε για ποιον σημαίνει η καμπάνα. 
Η Τουρκία πια φαίνεται ότι δεν μπορεί να κρύψει την αδυναμία της ούτε στους Άγγλους, αφού και αυτοί από εγγυήτρια δύναμη, μέσω της βοήθειας της Ελλάδας, συνυπέγραψε το κείμενο που την κατηγορεί για καταπάτηση Δικαίου της Θάλασσας. Έτσι έχουμε το πιο απίστευτο παράδοξο της εποχής, αφού δέχεται τα χτυπήματα λόγω της ύπαρξης της κυπριακής ΑΟΖ, ενώ η Κύπρος δεν υπάρχει για την ίδια. Είναι ήδη λυπητερό να την κανονίζει ένας ανίκανος γιατί έχει διάρκεια, αλλά να σε κανονίζει ένας ανύπαρκτος έχει χιούμορ. Διότι μπορεί το γελοίο να μην σε σκοτώνει, αλλά το γελοίο των κινήσεων παραμένει ορατό για όλους. Άντε γεια!

www.lygeros.org

Ένταση στη συνέντευξη Τύπου στελεχών ΕΔ-ΣΑ. Πως χαρακτήρισε Απόστρατος τον Σαμαρά (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο χαρακτηρισμός «προδότης» για τον Πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά από έναν απόστρατο «έριξε λάδι στη φωτιά» κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου των συνδικαλιστικών εκπροσώπων του προσωπικού στα ΣΑ και ΕΔ που έγινε σήμερα Πέμπτη 30/10/2014 σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας. Αρχικά οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών της ΕΛ.ΑΣ., του Π.Σ. και του Λ.Σ. ακούγοντας την φράση αποχώρησαν από το χώρο εκφράζοντας τις έντονες διαμαρτυρίες τους ενώ το περιστατικό κατήγγειλαν και οι πρόεδροι των χαμηλόβαθμών. Σύμφωνα με πληροφορίες όλα ξεκίνησαν όταν μετά την ομιλία του προέδρου της ΠΟΑΣΥ κ. Χρ. Φωτόπουλου έγινε μια ερώτηση από...

2014-10-30

Εντυπωσιακή η κοινή ενημέρωση της Μόνιμης Διακλαδικής Επιτροπής για το ΜΤΣ, το ΜΤΝ και το ΜΤΑ.

http://www.mts-mod.gr/images/Eniaia%20parousiash%2020141013.pdf
Εντυπωσιακή τουλάχιστον από πλευράς εμφάνισης η κοινή ενημέρωση της Μόνιμης Διακλαδικής Επιτροπής για το ΜΤΣ, το ΜΤΝ και το ΜΤΑ, που είδαμε στην ιστοσελίδα του ΜΤΣ. Διαβάζουμε λοιπόν: Μετά από έγκριση του κ. ΥΦΕΘΑ έγινε ανάρτηση της κοινής ενημέρωσης - παρουσίασης, που συντάχθηκε από τη Μόνιμη Διακλαδική Επιτροπή, η οποία καλύπτει την απαιτούμενη γνώση που πρέπει να έχουν οι μέτοχοι και μερισματούχοι των Μετοχικών Ταμείων, των Ειδικών Λογαριασμών Αλληλοβοηθείας και των Ειδικών Κλάδων Οικονομικής Ενίσχυσης. Την κοινή παρουσίαση των Μετοχικών Ταμείων, Ειδικών Λογαριασμών Αλληλοβοηθείας και Ειδικών Κλάδων Οικονομικής Ενίσχυσης ΣΞ - ΠΝ - ΠΑ μπορείτε να την δείτε κάνοντας κλικ στην παραπάνω εικόνα ή ΕΔΩ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ επί της ουσίας αν κρίνουμε από αυτό που αναφέρεται στη σελίδα 60 της ενημέρωσης για το ΜΤΣ, απαιτείται πολύ δουλειά ακόμη, προκειμένου τα γραφόμενα να μην είναι ανακριβή. Γράφει λοιπόν: "Περιέρχεται ως πόρος στο ΜΤΣ ποσοστό 5% επί των προστίμων...

Υπολογισμός Καθαρών Αναδρομικών για Αποστράτους ΕΔ και ΣΑ {Παράδειγμα}

Του Απόστολου Παπαπαρίση
Μετά τις αναρτήσεις ΕΔΩ----> 19 Οκτ 2014: Ενημέρωση που πρέπει να προβληματίσει τους Αποστράτους των ΕΔ και των ΣΑ και τις Θεσμικές και μη Ενώσεις τους και ΕΔΩ----> 20 Οκτ 2014: EXCEL-φυλλο για Υπολογισμό Καθαρού Ποσού Σύνταξης Αποστράτων ΕΔ και ΣΑ είμαστε πλέον σε θέση να υπολογίσουμε με μεγάλη ακρίβεια τα καθαρά (στο χέρι) αναδρομικά που δικαιούμαστε αν εφαρμοζόταν η απόφαση στο 100% ή σε όποιο ποσοστό και αν εφαρμοστεί. Αν μετά την 28η Νοε 2014 το Τριμελές Συμβούλιο του ΣτΕ αποφανθεί ότι δε συμμορφώθηκε η κυβέρνηση και αποφασίσουμε να καταθέσουμε αγωγή, καλό είναι να γνωρίζουμε όλοι μας (εν αποστρατεία και εν ενεργεία στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ) το καθαρό ποσό των αναδρομικών που διεκδικούμε και όχι τα μικτά. Τα αναδρομικά οι απόστρατοι τα χωρίζουμε σε 2 περιόδους.
1η περίοδος: Από 01/08/2012 έως 31/12/2012 (5 μήνες). Εδώ το μόνο που χρειαζόμαστε είναι να...

2014-10-29

H συνέντευξή του Δρα Ιωάννη Παρίση στο ENA Channel Καβάλας {βίντεο - 7 Οκτ 2014}

Δρ Ιωάννης Παρίσης


Ακολουθούν 3 ακόμη βίντεο των 15 λεπτών έκαστο περίπου...

Συνέντευξη Τύπου από Ομοσπονδίες και Ενώσεις ε.ε. και ε.α. ΕΔ και ΣΑ {Πέμπτη 30-10-2014, 11.00, ξενοδοχείο Αμαλία, Πλ. Συντάγματος}

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα, η τέταρτη κατά σειράν συνάντηση των Ομοσπονδιών, Ενώσεων και Οργανώσεων των υπηρετούντων και αφυπηρετησάντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας με αντικείμενο κυρίως το αίτημά μας για πλήρη συμμόρφωση του Υπουργείου Οικονομικών στο διατακτικό των αποφάσεων του Συμβουλίου Επικρατείας, ήτοι στην επαναφορά μισθών και συντάξεων στα προ των τελευταίων περικοπών επίπεδα.
Κατά τη συνάντηση εκφράστηκε για άλλη μια φορά από όλους η έντονη ανησυχία μας, καθόσον το...

Με παρέμβαση Σαμαρά αποφεύγεται φιάσκο με την αποκατάσταση των μισθών στους ένστολους, Τί θα γίνει με τα αναδρομικά

ΣΧΟΛΙΟ: Δε γνωρίζω αν οι πληροφορίες είναι ορθές, αλλά πράγματι τα περιθώρια έχουν στενέψει ασφυκτικά. Για να καταλάβουμε πόσο, ενημερώνω ότι η εξαγωγή μηχανογραφικά της Μισθοδοσίας του Στρατιωτικού και Πολιτικού προσωπικού από το Οικονομικό και Λογιστικό Κέντρο Ελληνικού Στρατού (ΟΛΚΕΣ) έπρεπε για τη μισθοδοσία Δεκεμβρίου 2014 να γίνει μέχρι στις 15 Οκτωβρίου 2014. Σήμερα έχουμε 29 Οκτωβρίου και ακόμα δεν έχει κατατεθεί το νομοσχέδιο. Ουδέν σχόλιο! 
 
Κωλυσιεργίες τεχνικά διαδικαστικού χαρακτήρα και διαγνωσμένη αλλά κατά τα φαινόμενα ανήκεστη αβελτηρία από πλευράς οικονομικών στελεχών και παραγόντων του ΥΠΟΙΚ, έθεσαν προ ορατού κινδύνου και συμπίεσαν ασφυκτικά τις προθεσμίες ώστε η μισθολογική κατά το ήμιση αποκατάσταση των ένστολων και η επιστροφή των τελευταίων 5 μηνιαίων αναδρομικών, να μην προλάβει τελικά ως διαδικασία να ενσωματωθεί στην επόμενη μισθοδοσία.
Καλά ενημερωμένες πηγές του bloko.gr σημειώνουν ότι για όλη αυτή την ανακόλουθη τακτική...

Παρουσίαση του βιβλίου «Η ιστορία του Ελληνικού Στρατού» στο ξενοδοχείο Metropol {Λάρισα, 30 Οκτ 2014, 18:30}

Την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 18:30, στη Λάρισα, στην αίθουσα δεξιώσεων του ξενοδοχείου Metropol, πραγματοποιείται εκδήλωση – συζήτηση με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του κου Ιωάννη Παπαφλωράτου, «Ιστορία του Ελληνικού Στρατού (1833 – 1949). Η δράση των Ι – VIII μεραρχιών Πεζικού», το οποίο προλογίζουν ο Στρατηγός κος Μιχαήλ Κωσταράκος, Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, και ο Αντιστράτηγος ε.α. κος Δημήτριος Τόρβας, Επίτιμος Διοικητής ΙΧ Μεραρχίας Πεζικού. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος κ. Ανδρέας Γιουρμέτακης και θα συμμετέχουν, ο συγγραφέας κ. Ιωάννης Παπαφλωράτος και οι κ.κ. Δημήτριος Τόρβας, Αντιστράτηγος ε.α. και Χρήστος Μπολώσης, Υποστράτηγος ε.α. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Διοικητής 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος κος Βασίλειος Τελλίδης.
Ακολουθεί ρεπορτάζ από την παρουσίαση του βιβλίου στο Πολεμικό Μουσείο 
της Αθηνάς Κρεμμύδα*

Η παρέλαση της Λάρισας της 28ης Οκτωβρίου 2014

     Ολόκληρη η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2014 στη Λάρισα από τη ΘΕΣΣΑΛΙΑ τηλεόραση. Από το 44ο λεπτό αρχίζει η Στρατιωτική παρέλαση.

2014-10-28

Ορκωμοσία Νέων Αξιωματικών ΣΣΑΣ - 27 Οκτ 2014

Από τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων ανακοινώνεται ότι την Δευτέρα  27 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 09:00 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της, η ορκωμοσία εκατόν σαράντα τεσσάρων (144) Νέων Αξιωματικών Υγειονομικού, Οικονομικού, Στρατολογικού – Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων, όπως παρακάτω: Άνδρες: 85, Γυναίκες: 54, Αλλοδαποί: 05  (03 από Ιορδανία και 02 από Αλβανία).
Αποφοιτούν από τη Σχολή 139 Έλληνες Αξιωματικοί Υγειονομικού, Οικονομικού, Στρατολογικού – Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων και Ψυχολογικού οι οποίοι κατανέμονται στους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων ως εξής: 76 στο Στρατό Ξηράς (42 ιατροί, 02 οδοντίατροι, 03 κτηνίατροι, 06 φαρμακοποιοί, 6 ψυχολόγοι, 17 οικονομικοί),  25 στη Πολεμική Αεροπορία (19 ιατροί, 1 οδοντίατρος, 01 φαρμακοποιός, 01 κτηνίατρος, 03 οικονομικοί), 20 στο Πολεμικό Ναυτικό (10 ιατροί, 1 φαρμακοποιός, 09 οικονομικοί).  Επίσης αποφοιτούν και 16 Αξιωματικοί Κοινών Σωμάτων Στρατολογικού Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων και 02 ιατροί στην Ελληνική Αστυνομία.
Στην τελετή  παρέστη ως τιμώμενο πρόσωπο και επέδωσε τα ξίφη ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός κ. Μιχαήλ Κωσταράκος, o Γενικός Γραμματέας ΥΕΘΑ κ. Αντώνιος Οικονόμου,  ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος οι Προξενικές και Πανεπιστημιακές Αρχές, αντιπροσωπείες Αξκών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας,  γονείς – συγγενείς των ορκιζομένων. Ακολουθούν φωτογραφίες...

ΜΕΡΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ και ΟΧΙ ΑΥΞΗΣΗ !

Γράφει ο Βασίλης Νικολόπουλος, Ταξχος εα-Πρόεδρος ΠΟΣ      
Τους τελευταίους 4 μήνες παρακολουθούμε μια «σεναριολογία»  περί μισθολογίων και υπολογισμών μισθών, συντάξεων και αναδρομικών άνευ προηγουμένου! Ρίχνουν έτσι λάδι στη φωτιά του κοινωνικού αυτοματισμού, που έχουν ανάψει τα ΜΜΕ σε βάρος μας, δημιουργώντας τελείως αρνητικό κλίμα και λανθασμένες εντυπώσεις στους πολίτες, που και αυτοί υποφέρουν. Κάποιοι έβγαλαν και τα αναδρομικά που θα πάρουμε πριν καν ψηφισθεί κάποια ρύθμιση που θα έδινε τη δυνατότητα για υπολογισμούς. Μάλιστα μερικά είναι εκπληκτικά μεγάλα ποσά, ίσως για να είναι «ελκυστικά» για αγωγές (υπολογισμένα ακαθάριστα κλπ). Για να μην παρεξηγηθώ, δεν αποτρέπω...

Tα «στοιχειωμένα» κτίρια του ΑΟΟΑ στη Λάρισα

ΣΧΟΛΙΟ: Δημοσιεύθηκε στην "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" της 28ης Οκτωβρίου 2014. Ας το δουν το θέμα εκεί στην Αθήνα. ApostolosPapaparisis.blogspot.gr. 

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΜΕΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Για χρόνια απασχολούν. Την περιοχή, τα συμβούλια των κατοίκων (συνοικιακά κλπ), τον Δήμο Λαρισαίων και τα μέσα ενημέρωσης. Τα «στοιχειωμένα» κτίρια του Αυτόνομου Οικοδομικού Οργανισμού Αξιωματικών (ΑΟΟΑ), στη γωνία των οδών Γαλάτη και Μιαούλη, απέναντι από το εκκλησάκι του Αγίου Ελευθερίου και το 5ο Γυμνάσιο- Λύκειο Λάρισας. Το έθεσαν και πάλι κάτοικοι της περιοχής στη συνέλευση των κατοίκων της συνοικίας Αγίου Κωνσταντίνου, της 3ης Δημοτικής Κοινότητας Λάρισας, την εβδομάδα που πέρασε.
Ακούστηκαν πολλά: Στοιχειωμένα, εγκαταλειμμένα, πηγή κινδύνου για πυρκαγιές, ποντίκια κλπ. Αναξιοποίητα παραμένουν, ως έχουν και οι όποιες ενέργειες έγιναν ως τώρα, ανταλλαγή ή άλλο τι, δεν...

Βίντεο από την επίδειξη F-16 στην Στρατιωτική Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2014 {Θεσσαλονίκη}


Ταγματάρχης των καταδρομών χαρίζει το μετάλλιό του σε μαθήτρια με ειδικές ικανότητες στη Νάουσα

Του Θεόδωρου Ελευθεριάδη

Ο Ταγματάρχης  κ. Πανταζής Δημήτρης είναι ένας εξαιρετικά λαμπρός αξιωματικός των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων και ταυτόχρονα ένας εξαιρετικά λαμπρός χαρακτήρας. Για την αφιέρωση του μεταλλίου του από τον 28ο Μαραθώνιο του Ολύμπου, στην αριστούχο και γλυκιά μαθήτρια Μαρία Σιδηροπούλου είχαμε αναφερθεί σε παλιότερο άρθρο μας, την 1η Μαΐου του 2014. το οποίο αξίζει να το θυμηθούμε.
"Πάντα ευαίσθητος και κοντά στους συνανθρώπους του ένας ευγενικός και λαμπρός αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων, ο φίλος Ταγματάρχης Δημήτρης Πανταζής, που υπηρετεί στην ΙΜΠ και είναι... γαμπρός της Νάουσας! Η έφεση του κ. Πανταζή στον...

"Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 1940" ομιλία Δρος Ιωάννη Παρίση {Επετειακή εκδήλωση ΕΑΑΣ - Πολεμικό Μουσείο 27 Οκτ 2014}

oxi1Δρ Ιωάννης Παρίσης, Υποστράτηγος ε.α., Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης
Ομιλία για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 –  Πολεμικό Μουσείο 27/10/14
 
Το 1914, κατά τη διάρκεια του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου, ο Γαλλικός Στρατός, με αρχιστράτηγο τον στρατηγό Ζόφρ, νίκησε τους Γερμανούς στην πρώτη Μάχη του Μάρνη. Η γαλλική νίκη απεδόθη, κατά ένα μέρος, στην καθοριστική παρέμβαση, στην κρίσιμη στιγμή, του στρατιωτικού διοικητή των Παρισίων στρατηγού Γκαλενί. Μετά τον πόλεμο προκλήθηκε μεγάλη συζήτηση για το ποιος ήταν εκείνος που κέρδισε τη μάχη. Σε μια δημόσια παρουσία, όταν ρωτήθηκε ο Ζοφρ ποιος κέρδισε τη μάχη, ο ίδιος ή ο Γκαλενί, απάντησε: «Ακούστε να σας πω, δεν γνωρίζω ποιος κέρδισε τη μάχη. Μπορώ όμως μετά βεβαιότητος να σας πω, ότι αν την χάναμε, εκείνος που θα την έχανε θα ήμουν εγώ.»
Ο ρόλος της Ηγεσίας είναι σε κάθε περίπτωση, καθοριστικός. Κυρίως όμως σε καταστάσεις δύσκολες, όπως είναι ο πόλεμος, αφού δική της δουλειά είναι η προπαρασκευή λαού και στρατού, καθώς και η σχεδίαση και διεξαγωγή των επιχειρήσεων. Οπωσδήποτε, το φρόνημα και ο ηρωισμός του μαχητή αποτελούν καταλυτικούς παράγοντες της νίκης. Όμως, η Ηγεσία είναι εκείνη που...

Διαπιστώσεις Ημερίδας ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ ‘’Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον της Ελληνικής Θράκης ‘’ {Κομοτηνή 24 Οκτ και Ξάνθη 25 Οκτ 14}

Ξάνθη, 25 Οκτ 2014
Το Παράρτημα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) Ν. Ξάνθης, ως συνδιοργανωτής και οικοδεσπότης της παραπάνω ημερίδας, του ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ, μετά την ολοκλήρωση της και την επιτυχία των σκοπών της, που ήταν η ρεαλιστική, επιτόπια ενημέρωση τόσο των Φορέων όσο και των Κατοίκων της Θράκης, καθώς και η εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων, αλλά και συγκεκριμένων προτάσεων, για την συντονισμένη λήψη των αναγκαίων / νόμιμων μέτρων, (σε εφαρμογή της συνθήκης Λωζάνης, κλπ), για την οριστική αποτροπή της διαρκώς αυξανόμενης τάσης της Τουρκίας, που επιχειρεί, μέσω του Γενικού Προξενείου της στην Κομοτηνή, αλλά και των εντόπιων οργάνων του, να...

Το Mήνυμα του Σμηναγού (Ι) Στράλη απο το «ΖΕΥΣ»: Έλληνες σηκώστε Ψηλά το Κεφάλι! (video)

photos_airshow_053Μάγεψε το F-16  ΖΕΥΣ  με τις  μανούβρες τις χαμηλές διελεύσεις, τα 9 G και κλειστές στροφές κατά μήκος του άξονα! Αλλά την παράσταση έκλεψε ο Σμηναγός  (I) Στράλης Χειριστής του F-16 που μιλώντας  μέσα από το πιλοτήριο του ΖΕΥΣ  συγκίνησε με το Μήνυμα  του!

Χρόνια Πολλά Θεσσαλονίκη, Χρόνια πολλά Μακεδονία, Χρόνια πολλά Ελλάδα… Έλληνες ούρλιαξε το παλικάρι και ακούστηκε στα Πέρατα του Κόσμου εμείς είμαστε εδώ! Έλληνες σηκώστε Ψηλά το Κεφάλι και αμέσως μετά ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος.
f3 
Στη συνέχεια οι νότες  του Σκουλά ...Ήλιος Θεός που φτάνουν στα παλληκάρια μας στο Ποτάμι στα βράχια, στις βραχονησίδες και τα φυλάκια του Αιγαίου!
Ο Σγος (Ι) Σωτήριος Στράλης (πρώτη του επίδειξη ήταν στο Μάλεμε) που ύστερα από το πέρας της εκπαίδευσής του, παραλαμβάνει τη σκυτάλη της ομάδας το 2015 ως επικεφαλής από τον Σγο Ανδρουλάκη (φώτο) Για το υπόλοιπο της σαιζόν 2014 η ομάδα θα έχει δύο DEMO PILOT στη διαδικασία παράδοσης – παραλαβής, που θα δώσουν το καλύτερο εαυτό τους για άψογες επιδείξεις, προβάλλοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την ομάδα, την ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ και την ΕΛΛΑΔΑ σε διεθνές επίπεδο.


veteranos.gr

2014-10-27

ΠΔ 136 - Υγειονοµική Περίθαλψη των Στρατιωτικών των Ενόπλων ∆υνάµεων και του Λιµενικού Σώµατος, καθώς και των µελών των οικογενειών τους

Με τις διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος 136, που παρατίθεται παρακάτω, μεταξύ άλλων:
α. Διασφαλίζεται το δικαίωμα άντλησης υγειονομικής περίθαλψης και από τους δύο συζύγους ανεξαρτήτως φύλου και επαγγελματικής ιδιότητας. Η προηγούμενη διάταξη έδινε το δικαίωμα της υγειονομικής περίθαλψης στη σύζυγο του στρατιωτικού, ενώ για το σύζυγο του γυναικείου στρατιωτικού προσωπικού έθετε ως προϋπόθεση τυχόν ανικανότητα ή χαμηλό μηνιαίο εισόδημα. Οι σύζυγοι στρατιωτικών αποκτούν πλέον δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης με τους ίδιους όρους, ανεξάρτητα από το φύλο τους. 
β. Για λόγους ισονομίας, το δικαίωμα της υγειονομικής περίθαλψης που αφορούσε σε κορίτσια άγαμα...

Φανταστικό video απο της δοκιμές του «ΖΕΥΣ» στη Θεσσαλονίκη!

3
5Ένα Ένα φανταστικό video απο τις δοκιμές του Σμηναγού Ανδρουλάκη στο ομιχλώδες τοπίο της Σαλονίκης μας. Το video κόβει κυριολεκτικά την ανάσα με τις χαμηλές διελεύσεις. …Καμαρώστε τα παλληκάρια της αεροπορίας μας σε πτήσεις που είναι καθημερινότητα στο Αιγαίο. 

Είναι μια καλή ευκαιρία να κάνετε και τις απαραίτητες συγκρίσεις με άλλα αεροσκάφη άλλων χωρών που θέλουν να κάνουν και κουμάντο!...

Η προδοσία της Τουρκίας: Πότε θα ξυπνήσουν οι Αμερικανοί;

του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Οι Αμερικανοί γραφειοκράτες επέμεναν, μέχρι και το περασμένο Σαββατοκύριακο …«τουρκικά», αρνούμενοι να αποδεχθούν ότι η πολιτική τους για την περιοχή με επίκεντρο την Τουρκία, ήταν και τότε, είναι και τώρα, απόλυτα λανθασμένη.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδίασαν τη στρατηγική τους, από τη δεκαετία του ’50 και εντεύθεν, στο δόγμα ότι η Τουρκία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της εξωτερικής τους πολιτικής, έχοντας ως δεδομένο τότε ότι η χώρα ήταν απέναντι στο θανάσιμο εχθρό των Αμερικανών, τη Σοβιετική Ενωση. Η πολιτική αυτή...

Κανένα μπαλκόνι χωρίς Ελληνική Σημαία!!!

  
Οι Έλληνες αγαπάμε την Πατρίδα μας!!!

Υψώνουμε τις Ελληνικές Σημαίες στο μπαλκόνι μας!!!

2014-10-26

Η Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940

«Ἕνας λαός ὁφείλει, ἄν θέλῃ νά μείνη μεγάλος, νά εἶναι ἱκανός νά πολεμήσῃ ἔστω καί χωρίς ἐλπἰδα νίκης.» Ἰωάννης Μεταξᾶς
Η 3η πρωινή της 28ης Οκτωβρίου 1940, ήταν η ώρα που επεφύλαξε το πεπρωμένο του Ι. Μεταξά να αφήσει το ίχνος του στην ιστορία. Ήταν η ώρα, που ο Ιταλός πρεσβευτής στην Ελλάδα Ε. Γκράτσι του επέδωσε στο σπίτι του στη Κηφισιά το τελεσίγραφο της χώρας  του, με το οποίο ζητούσε την κατάληψη Ελληνικών εδαφών σαν εγγύηση της ουδετερότητας μας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός του απάντησε: «Λοιπόν, έχουμε πόλεμο». Υπήρξε μια...

Πρέπει κι αν ναι πότε να κατατεθούν οι αγωγές για τις αποφάσεις του ΣτΕ;

Το διλημματικό κείμενο του Αλέξανδρου Καλευρά που ακολουθεί, από τη σελίδα της "Ενωμένης Θεσσαλονίκης" στο facebook.
«Επειδή η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια, το να ζητάς καινούργιες αγωγές την στιγμή που δεν έχει συνεδριάσει το Τριμελές Συμβούλιο του ΣτΕ την 28/11/2014 προκειμένου να διαπιστώσει εάν όντως η κυβέρνηση συμμορφώθηκε με τη σχετική απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι τουλάχιστον τραγικό, καθώς δεν έχουμε κάποιο δεδομένο στα χέρια μας. Επιπλέον να θυμίσω ότι η προθεσμία συμμόρφωσης που έχει δοθεί στην κυβέρνηση είναι μέχρι την 11/11/2014. Οπότε η κοινή λογική λέει ότι πρώτα βλέπουμε τι θα αποφασιστεί την 28/11/2014 και μετά θα ενεργήσουμε. Η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα είναι απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να μην είμαστε απολογούμενοι όσοι ασχολούμαστε με τα συνδικαλιστικά εξαιτίας λαϊκίστικων τακτικών.» Αλ. Καλευράς*
*Ο Αλέξανδρος Καλευράς είναι εκλεγμένο μέλος του ΔΣ της ΠΟΑΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων)
bloko.gr

Οι Τούρκοι ψάχνουν για πλατφόρμα

Άγκυρα: Η Άγκυρα έχει προσεγγίσει ξένες διεθνείς εταιρείες για να μεταφέρουν πλατφόρμα τους στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, ώστε να αρχίσει έρευνες. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Φ», η τουρκική κυβέρνηση έχει έλθει σε επαφή με δυο τουλάχιστον εταιρείες, οι οποίες όμως απάντησαν αρνητικά. Και τούτο γιατί προφανώς δεν θα ήθελαν να μπλέξουν σε μια πολιτική διελκυστίνδα ενώ έχουν υπολογίσει και την αντίδραση της Λευκωσίας και τις επιπτώσεις που θα έχουν.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως μετά την εξέλιξη αυτή, η Τουρκία προχωρεί στην επιλογή της αγοράς δικής της πλατφόρμας, από τη στιγμή μάλιστα που η τιμή δεν είναι απαγορευτική...

Απάντηση κ. Α/ΓΕΕΘΑ επί σχολίων για τοποθέτηση Γενικού Γραμματέα στο ΥΕΘΑ

Ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος απαντά στο σχόλιο του δημοσιογράφου Χρήστου Καπούτση που δημοσιεύθηκε στο Οnalert.gr για την τοποθέτηση Γενικού Γραμματέα στο ΥΕΘΑ. Ο Χ. Καπούτσης εξέφραζε την πλήρη αντίθεσή του σ΄ αυτή την κίνηση και ο Α/ΓΕΕΘΑ απαντά:
Απάντηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στο σχόλιο για την τοποθέτηση Γενικού Γραμματέα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Στο σχόλιο μου, για την απόφαση του ΥΠΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλου να τοποθετήσει Γενικό Γραμματέα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος, είχε την ευαισθησία να απαντήσει, διορθώνοντας και τα «κακώς κείμενα». Η επιστολή- απάντηση του Στρατηγού έχει ως εξής:

Ανησυχίες και προβληματισμοί για τη Θράκη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΗΜΕΡΙΔΑ, ΜΕ ΘΕΜΑ
"ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ" 
ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΑΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ 
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΟΚΤ. 2014 ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ...

Επετειακή εκδήλωση της ΕΑΑΣ για τον Εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Πολεμικό Μουσείο {Δευτέρα, 27 Οκτ 2014}


Ανοικτή επιστολή ΕΑΑΣ Ημαθίας προς βουλευτές του νομού

Η παρακάτω επιστολή εστάλη ηλεκτρονικά χθες (24/10/2014) σε καθένα των Βουλευτών Ημαθίας:

2014-10-25

Συναντήσεις της ΕΑΑΣ την 23η Οκτωβρίου 2014

ΣΧΟΛΙΟ: Η 23η Οκτωβρίου 2014 ήταν μία πολύ δραστήρια και εποικοδομητική ημέρα για την ΕΑΑΣ. από πλευράς συναντήσεων τουλάχιστον. Συναντήθηκαν διαδοχικά με Α/ΓΕΕΘΑ, ΥΠΕΘΑ και ΠΟΑΑΣΑ. Φυσικά και δεν είμαι εναντίον των συναντήσεων αυτών, αλλά αντιθέτως, είμαι υπέρμαχος, αρκεί βέβαια να μην έχουν μόνον εθιμοτυπικό χαρακτήρα αλλά να είναι και ουσιαστικές. Θα κάνω λοιπόν, μία και μοναδική ερώτηση:...

Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: Στρατηγική ανάλυση εξελίξεων κυπριακής ΑΟΖ, Λεμεσός 24/10/2014

Διάλεξη του Δρος Νίκου Λυγερού με θέμα "Στρατηγική ανάλυση εξελίξεων κυπριακής ΑΟΖ", Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου - Λεμεσός 24/10/2014. 

Υπολογισμός Αναδρομικών και Μηνιαίας Αποκατάστασης Μισθών για τα εν ενεργεία Στελέχη των Ε.Δ.

Για να μην ψάχνεστε με αυτά που διαβάζετε για το τι ποσό θα σας επιστραφεί κάθε μήνα, μέσα από την παρακάτω εφαρμογή, μπορεί να υπολογίσει αποκλειστικά ο καθένας το δικό του ποσό που πρέπει να λάβει με 100% συμμόρφωση στην απόφαση του ΣτΕ, δηλαδή με επαναφορά μισθών στην 31-7-2012, πριν τις περικοπές.
Οδηγίες: Περάστε πχ στον 1ο μήνα, στα αντίστοιχα κελιά, τα ποσά  που λαμβάνετε σήμερα (Αντλείστε τα στοιχεία μέσα από το αντίγραφο μισθοδοσίας Νοε 2014 που μπορείτε να κατεβάσετε ηλεκτρονικά από το την υπηρεσία που σχεδίασε το Οικονομικό Σώμα του ΓΕΣ στο army.gr). Θα δείτε σε 1 μήνα ποια θα είναι η μεταβολή του μισθού σας τόσο σε μεικτές όσο και σε καθαρές αποδοχές (πληρωτέο ποσό).
Εν συνέχεια εάν θέλετε να δείτε το σύνολο των αναδρομικών...

Ο Δρ Νίκος Λυγερός σε 3 συνεντεύξεις για τις εξελίξεις στην Κύπρο το τελευταίο διάστημα

ΣΧΟΛΙΟ: Συνήθως το Σαββατοκύριακο αφιερώνουμε λίγο περισσότερο χρόνο στον Η/Υ για να ενημερωνόμαστε. Βοηθάει και ο καιρός. Ευκαιρία να ακούσουμε 3 ραδιοφωνικές συνεντεύξεις (20, 22 και 23 Οκτωβρίου 2014) του στρατηγικού αναλυτή Δρος Νικολάου Λυγερού για τις τελευταίες εξελίξεις και τις "παληκαριές" της Τουρκίας στην Κύπρο. 

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο ράδιο Κόσμος 20/10/2014

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο TVKOSMOS με τον Λ. Λοίζο, 22/10/2014

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης, 23/10/2014

2014-10-24

"Τουρκική απασχόληση" του Δρος Νίκου Λυγερού

Όταν δεν έχεις τίποτα να κάνεις, γιατί τα πράγματα εξελίσσονται χωρίς εσένα, πρέπει να βρεις μια απασχόληση για να πείσεις τους δικούς σου ότι κάνεις κάτι. Σε αυτή την περίπτωση βρίσκεται και η Τουρκία με το θέμα της κυπριακής ΑΟΖ. Αφού δεν κατάφερε να κάνει τίποτα εδώ και μια δεκαετία, όταν η Κύπρος θέσπισε την ΑΟΖ και έκανε τρεις οριοθετήσεις με την Αίγυπτο, το Λίβανο και το Ισραήλ προσπαθεί να καλύψει το κενό της με κινήσεις που αγγίζουν το γελοίο, αφού αυτό δεν σκοτώνει. Η παρουσία ενός σεισμικού σκάφους σε μια περιοχή, όπου έχουμε ήδη όλα τα σεισμικά δεδομένα είναι ανούσια από μόνη της. Αλλά όταν αυτή η παρουσία γίνεται στα διπλανά θαλάσσια οικόπεδα από το συγκεκριμένο της έρευνας καταντά να είναι και αστείο. Η Τουρκία δεν μπορεί να πείσει κανέναν εκτός από τον εαυτό της ότι έχουν κάποια αξία οι κινήσεις. Επιπλέον με τη δράση της έχει ήδη καταφέρει να βάλει εναντίον της την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Ρωσία, την Αμερική, τη Γερμανία και την ίδια την επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μήπως συνεχίζει τις κινήσεις της για να έχει και την Κίνα εναντίον της; Πάντως επέτρεψε στον Πρωθυπουργό της να συνεχίσει το έργο του υπουργείου τύπου, γιατί είχε καιρό να πει κάτι το εντελώς άχρηστο για τις εξελίξεις. Επιτέλους εκφράστηκε και απέδειξε και πάλι το επίπεδο του ως ειδικός του στρατηγικού λάθους. Η κατάσταση παίρνει τώρα το ύφος μιας γελοιογραφίας η οποία δεν είναι καν γνήσια, αφού είναι η αντιγραφή των γεγονότων του 2011. Το θέμα είναι ότι η σκακιέρα έχει αλλάξει και το ίδιο ισχύει για το σενάριο, ενώ η Τουρκία συνεχίζει να παίζει ακάθεκτα τον ίδιο ρόλο του κομπάρσου που δεν μπορεί να βρει στα παρασκήνια μια υψηλή πύλη για να βγει στη σκηνή και παίζει εκεί όλη της την παράσταση. Αποδεικνύοντας ότι η πολιτική της είναι ένα κακόγουστο σίριαλ.

Αποκάλυψη: Πως «Τάπωσαν» τους Τούρκους οι Κύπριοι & σε χρόνο «DT» έφτασαν στο σημείο πτώσης!

Τάπωσαν του Τούρκους και την μεγαλομανία τους οι Κυπριακές Ένοπλες Δυνάμεις και απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο ότι αν και  «μικροί «σε Ιπτάμενα μέσα προσδιόρισαν το σημείο πτώσεως του μικρού αεροσκάφους και έφτασαν στο σημείο με ελικόπτερα της Εθνικής Φρουράς!
Ταυτόχρονα με ταχύτατα σκάφη της  Λιμενικής Κυπριακής Ακτοφυλακής προσέγγισαν το σημείο από θαλάσσης ενώ το κέντρο συντονισμού έδιδε εντολές στο παραπλέων σκάφος  Spirit of Piraeus   να πλεύσει  και αυτό στο σημείο!
Μέχρι εκείνη την ώρα οι Τούρκοι δεν πήραν μυρουδιά αν και είχαν στην περιοχή δύο από τα πλέον υπερσύγχρονα  σκάφη του Πολεμικού τους Ναυτικού με όλα τα συστήματα τους ανοιχτά και υποτίθεται ότι...

2014-10-23

Τα ξημερώματα της Κυριακής αλλάζει η ώρα

Τα ξημερώματα της Κυριακής  26 Οκτωβρίου στις 04:00 οι δείκτες του ρολογιού θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω και να δείξουν 03:00. Μία επιπλέον ώρα ύπνου θα κερδίσουμε από την Κυριακή, οπότε θα αρχίσει να ισχύει η χειμερινή ώρα. Η χειμερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Απριλίου.

Η μεγαλύτερη πλεκτάνη της Ιστορίας που έστησε η Ολυμπιάδα;

ΣΧΟΛΙΟ: Πολύ ωραία θεωρία για να είναι αληθινή!
Οψόμεθα!!!
 
Το άγνωστο πρόσωπο - κλειδί που εκτέλεσε το σχέδιο της μητέρας του Αλεξάνδρου. 
Η Ιστορία δεν μνημονεύει πάντα αυτούς που κινούν τα νήματα. Πολλές φορές λησμονεί, ξεχνάει και αφήνει για πάντα στην λήθη λεπτομέρειες, που όμως στην εποχή τους ήταν αυτές που μπορεί να άλλαξαν τον ρου ολόκληρης της Ιστορίας.
Ενώ το εντυπωσιακό μνημείο της Αμφίπολης αρχίζει σιγά – σιγά και σπάει την σιωπή του φανερώνοντας τα καλά κρυμμένα μυστικά του, δεν συμβαίνει το ίδιο και την Ιστορία της εποχής. 
Oι σχεδόν ανύπαρκτες πηγές μας αφήνουν στο σκοτάδι για το τι μπορεί να ακολούθησε του θανάτου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μία περίοδο που ταυτίζεται χρονολογικά με το μνημείο, καθώς είμαστε γύρω στο...

Γενικός Γραμματέας του ΥΕΘΑ ο Αντώνης Οικονόμου

     Διαβάσαμε στο onalert {ΕΔΩ} ότι ο ΥΠΕΘΑ κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος υπέγραψε την “προαγωγή” του Ειδικού Γραμματέα Αντώνη Οικονόμου σε Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Εμείς να θυμίσουμε ότι πρώτοι ασχοληθήκαμε στις 5 Απριλίου 2013 και μάθαμε "Ποιος είναι ο Αντώνης Οικονόμου, που ορίσθηκε ως πρόεδρος της επιτροπής για το νέο μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων;"  
     Ας τα θυμηθούμε λοιπόν!!!

Αγαπημένες φιγούρες - Με αυτές μεγαλώσαμε...

Τα τρία ανθρωπόμορφα παπάκια γεννήθηκαν από το πενάκι του Αμερικανού σχεδιαστή Al Taliaferro [1905-1969]. Πρωτοεμφανίστηκαν σε comic strip στις 17 Οκτωβρίου 1937 και τον επόμενο χρόνο έκαναν και το κινηματογραφικό τους ντεμπούτο στην ταινία κινουμένων σχεδίων Donald’s Nephews. Τα τρία ανιψάκια του Donald είναι γενναία και έντιμα και συχνά γίνονται η φωνή της συνείδησης των θείων τους που μπορεί να παρασυρθούν από την απληστία ή το πείσμα. Είναι μέλη της Λέσχης Μικρών Εξερευνητών και είναι πολύ υπερήφανα γι’ αυτό. Αποστολή τους είναι η προστασία της φύσης, η υπεράσπιση των αδυνάτων και η διατήρηση της γνώσης. Πολύτιμο σύμμαχό τους έχουν το βιβλίο των Μικρών Εξερευνητών, που περιέχει πληροφορίες για τα πιο απίθανα ή χρήσιμα ή άχρηστα πράγματα. Hobby τους είναι η συλλογή παρασήμων, η παρατήρηση πουλιών και η λύση μυστηρίων. Αγαπημένο τους κατοικίδιο είναι όποιο αδέσποτο ζώο βρεθεί στο δρόμο τους. Μεγάλοι τους αντίπαλοι είναι τα ανίψια των Μουργόλυκων και όποιος τολμήσει να τα βάλει με τους θείους τους.

Η Πολιτική και η Στρατηγική στο… δρόμο προς τη Θεσσαλονίκη

konstantinos-2ΣΧΟΛΙΟ: Ενδιαφέρον άρθρο που αναλύει την νικηφόρα πορεία του Ελληνικού Στρατού προς τη Θεσσαλονίκη κατά τον Α' Βαλκανικό Πόλεμο από την ΠολιτικοΣτρατηγική της πλευρά. Αποστόλης Παπαπαρίσης 

Άρθρο 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Α’ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ
Δρ. Ιωάννης Παρίσης, Υποστράτηγος ε.α., Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης
(Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ, τ. Οκτ. 2012)
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
article10Η διάσταση Βενιζέλου-Κωνσταντίνου τον Οκτώβριο του 1912 παρουσιάζεται συνήθως εσφαλμένα, είτε από άγνοια είτε από πρόθεση, με συνέπεια να δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις. Αποτέλεσε μάλιστα αργότερα αντικείμενο εκμετάλλευσης για μικροπολιτικούς λόγους εκ μέρους των δύο παρατάξεων «Βενιζελικών» και «Βασιλικών» και συνετέλεσε σημαντικά στον «Διχασμό» με όλες τις συνέπειες για τη χώρα. Επρόκειτο ουσιαστικά για μια διάσταση μεταξύ πολιτικής και στρατιωτικής στρατηγικής που έφθασε στα όρια κρίσης στις σχέσεις μεταξύ των δύο ανδρών, που παρουσιάσθηκε μετά τη νικηφόρα μάχη του Σαρανταπόρου, στο διήμερο 12-13 Οκτωβρίου 1912,  αλλά και στη συνέχεια, καθ’ οδόν προς Θεσσαλονίκη. Ευτυχώς έληξε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, χάρη στους ψύχραιμους χειρισμούς εκατέρωθεν. Καταρχήν, ορθώς ο Βενιζέλος απαίτησε την κατά προτεραιότητα κατάληψη της Θεσσαλονίκης. Κάτι όμως έλειπε από την αρχική σχεδίαση που συνέβαλε στη διάσταση με τον Αρχιστράτηγο.
Οι επιθετικές ενέργειες των ελληνικών δυνάμεών άρχισαν τις πρωινές ώρες της  5η Οκτωβρίου 1912, οπότε διέβησαν την μεθόριο γραμμή, στη γενική κατεύθυνση Σαραντάπορο – Σέρβια – Κοζάνη. Ο ενθουσιασμός και η έξαψη της μάχης μετέτρεψε την κίνηση σε θυελλώδη προέλαση. Στις 7 και 8 Οκτωβρίου απελευθερώθηκαν η Ελασσόνα και η Δεσκάτη και ελήφθη επαφή με την κύρια αμυντική τοποθεσία των Στενών του Σαρανταπόρου. Τοποθεσία ισχυρή και...