papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2014-11-18

Αναμονή απόφασης για αύξηση μερίσματος ΜΤΣ και προπληρωμή βοηθήματος ΕΚΟΕΜΣ

Ελπίζω να μην ...ξεχαστούμε πάλι και δεν εφαρμοστούν από το ΜΤΣ και τον ΕΚΟΕΜΣ, όσα θεωρούνται πλέον δεδομένα και απόρροια συντονισμένων προσπαθειών στο πρόσφατο παρελθόν. Και αναφέρομαι στην αναμενόμενη μικρή αύξηση (για πρώτη φορά από το 2007) στο μέρισμα του ΜΤΣ αλλά και στην εφαρμογή της προπληρωμής του βοηθήματος ΕΚΟΕΜΣ. Φυσικά και η ΕΑΑΣ πρέπει να παίξει το ρόλο της.
(1) Θυμίζω τι είπε ο κ. ΥΦΕΘΑ για το μέρισμα του ΜΤΣ: «Με την ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων (ΒτΕ) των προτεινόμενων διατάξεων, το ΜΤΣ θα είναι σε θέση να υποβάλλει εισήγηση για τη διόρθωση της τιμής μεριδίου τουλάχιστον στα επίπεδα του έτους 2013 (τιμή μεριδίου 5,1999 €), καθόσον όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα Α’ εξαμήνου θα έχει αφενός τη δυνατότητα, αφετέρου θα είναι σε θέση να καλύψει και μέρος του ελλείμματος.» Οι διατάξεις έχουν ψηφιστεί και αναμένεται αύξηση της τιμής του μεριδίου τουλάχιστον στα επίπεδα του έτους 2013.
(2) Παραθέτω την πρόταση που είχα διαβιβάσει προς τη ΔΕ του ΕΚΟΕΜΣ στις 17 Αυγούστου 2014 και έγινε αποδεκτή: «Να αποφασισθεί να δίδεται το βοήθημα του ΕΚΟΕΜΣ «προπληρωμένο» όπως πράττει το ΜΤΣ για το μέρισμα και το ΓΛΚ για τις συντάξεις και όχι «δεδουλευμένο» όπως δίδεται μέχρι τώρα, αφού αυτό ουδόλως θα επηρεάσει τα οικονομικά του ειδικού λογαριασμού.»
Αποστόλης Παπαπαρίσης
Σχετικές Αναρτήσεις
04 Σεπ 2014 - Ψηφίστηκαν στη Βουλή τροποποιήσεις για ΜΤΣ και ΕΛΟΑΣ
01 Οκτ 2014 - Ενημέρωση για το βοήθημα του ΕΚΟΕΜΣ
 28 Αυγ 2014 - Προπληρωμένο το βοήθημα ΕΚΟΕΜΣ από 1 Ιαν 2015
17 Αυγ 2014 - Πρόταση προς Διοικούσα Επιτροπή του ΕΚΟΕΜΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.